Şimdi Ara

Mimarlık mı mezuna kalmak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YTÜ mimarlık geliyor ama yazıp yazmamak aradında çok gidip geliyorum. Mimarlık okuyanlar tavsiye ediyor mu ? İş imkanlarından dolayı yazmaktan çekiniyprum aslında yoksa ilgimin olduğu bir alan ayrıca çizim yeteneğim de iyi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben olsam yazardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Don Draperr kullanıcısına yanıt
    Neden yazardınız hocam ?

• Ytü iyi bir üniversite, bölümün toparlama ihtimali olursa rahat iş bulursunuz. Kendimde mimari restorasyon yazdım geçiş yapmayı düşünüyorum. Kişisel görüşüm bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mimarlık yerine iç mimarlık daha iyi gibi. Mimar 1 kereye mahsus yapıyorken iç mimar bir kere yaptığını yakın veya ortalama bir zamanda tekrardan yapabiliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğrudur hocam. Ama itü mezunları bile işsiz kalınca insan ister istemez korkuyor maalesef.

• İç mimarlık sayısal, iç mimarlık ve çevre tasarımı eşit ağırlık hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uppp

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

mimarlar, iç mimarlık yapamıyor mu?

benim bildiğim yapıyorlar.

• Mihmander kullanıcısına yanıt
    Çap yaparlarsa yapabilirler. (Genel olarak yapıyorlar aslında)

• mimarlık pişmanlıktır

• generation z kullanıcısına yanıt
    O kadar mı ?
    İş sıkıntısından mı yoksa başka bişey mi ?

• bölüme girince anlarsın hocam :D yine de bi okuyanlarla konuş mezunlarıyla konuş bu yıl bırakıp tekrar sınava girdim girmeden önce diyodikki ya herkes fazla abartıyor düzenli çalışırsın boş vakitlerini okula ayırırsın ve zorlanmassın sonuç sıçarken bile mimarlık düşünüyosun hayatını bu mesleğe vermen gerek mimarlık meslek gibi de değil sanat gibi çok farklı bi disiplin ha bıraktım ama cidden çok prestijli ama verdiğin emeğin karşılığını alman bayağı zor bu ülkede itü ytü de mimar sinanda okumak çok bakış açısı katar ben koü de aldığım bi yıllık eğitimle bile bayağı bişey kazandım ama dediğim gibi araştır

• generation z kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam.
    Okumasının üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ama sonrası beni korkutuyor açıkçası.
    Sizce yazayım mı yosa tekrar mı hazırlanayım sınava

• ilgin olduğunu düşünüyorsan yazabilirsin tabi. ben İTÜ mimarlıktaydim. 6 yıl surundurdum, bu sene yeniden sınava hazırlanıp bıraktım okulu. çok severek girip zaman içinde soğuyarak çıktım, o yüzden olabildiğince tarafsız yorum yapabileceğimi düşünüyorum.

öncelikle piyasadaki karşılığı artık rezalet derecede ayaklar altına alınmış bir bölüm; benim mezun arkadaşlarımın çoğu mimarlık yapmıyor şu an, yapanlar da şaka gibi ücretlere calisiyor. ve bu bahsettiklerim portfolyolari ve cv'leri kaliteli İTÜ mezunları.

akademiden devam etmek istersen biraz daha rahat sayılır görece. yurt içi ve yurt dışında çok iyi programlara kabul alan insanlar da oldu.

çoğu bölümde böyledir ama mimarlık özelinde kendini geliştirmek okul isminden çok çok daha önemli. o yüzden ilgini çekiyor olması çok kritik. motivasyonunu kaybettikten sonra yeteneğin de olsa sürdürmesi inanılmaz zor bir bölüm.

öte yandan mimarlık eğitimi izin verirsen eger sana inanılmaz değerler ve dünya görüşü katar. özellikle taşradan geliyorsan İstanbul'a ufkunu çok açacaktır. ayrica okuması da çok keyiflidir.

sonrasında yapabileceklerin de aslında sanıldığının aksine fazladır. görsel iletişim tasarimi, küratoryal işler, sanat işleri, restorasyon vb. işler de yapabilirsin. ve evet, is baglayabilirsen iç mimarlık da yapabilirsin.

en kotu benim yaptığım gibi, kişisel gelişim deneyimini edinip bırakırsın ve fark ettiğim yeni ilginin peşinden koşarsın :d umarım gönlünce olur

• Teşekkür ederim hocam.
    Galiba riske atmayp mezuna kalıyorum.
    Keşke şartlar daha iyi olsaydı o zaman kesinlikle yazardım mimarlığı

• hocam mimarlık gerçekten istiyorsan hayalim diyosan gene araştır sonuçta mimar çoğu şeyi yapabilir kendini geliştirsen en iyisi olmaya çalışsan iş gene bulursun dediğim gibi çok klas meslek aslında tarih sanat coğrafya ve daha bir sürü bilim dalıyla haşır neşir olabileceğin çok güzel meslek ama ülke şartları üzücü keşke böyle olmasaydı da devam etseydim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.