Şimdi Ara

MİMARLIK MI İNŞAAT MI? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
5.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kavil

    quote:

    Orijinalden alıntı: huxi20

    quote:

    Orijinalden alıntı: karun52

    mimarlık için 2 seçeneğim var.biri odtü diğeri itü.odtü acaba ingilizce eğitim verdiği için zor mudur ve mimarlıkta ingilizce ne kadar gereklidir?

    odtüye puanın tutuyorsa bir dakika bile durma okulun binası, kampüsü, hocaları, verilen eğitimin niteliği ve özgünlüğü ile bence türkiyede mimarlık okunabilecek en güzel yer

    itü ingilizce mimarlık 8 bin mi yoksa odtü mimarlık 10 bin mi? ( sıralamam 6 bin)

    bir kaç kişi işin üniden çok şehir seçmek olduğunu söyledi ve itü de okunduğu takdirde piyasanın göbeğinde olunacağını. çok daha fazla olanak olacağını söyledi.

    hak vermiyorda değilim. yani ankara ölü memmur kenti gibi istanbul ise bin bir çeşit yapı bir bir çeşit firma düşünce. yani yerde önemli gibi ancak nereyi tercih etmeliyim tam bilmiyorum.

    itünün piyasa konusunda odtü karşısındaki avantajı tartışılmaz ve odtünün itüye göre daha soyut eğitim verdiği de belli bir gerçektir. yani itüde daha gerçekçi şeylerle uğraşırsın. ama odtüde daha çok dünyada nasıl mimarlık eğitimi veriliyorsa öyle mimarlık eğitimi verildiği hep söylenegelir. ikisinin de okul binaları, eğitim ortamları ve hocaları çok iyi. ben ikisinin arasında kalsam gider ikisinin de okulunu gezerim açıkçası.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: St.MerciLess


    quote:

    Orijinalden alıntı: huxi20

    quote:

    Orijinalden alıntı: karun52

    mimarlık için 2 seçeneğim var.biri odtü diğeri itü.odtü acaba ingilizce eğitim verdiği için zor mudur ve mimarlıkta ingilizce ne kadar gereklidir?

    odtüye puanın tutuyorsa bir dakika bile durma okulun binası, kampüsü, hocaları, verilen eğitimin niteliği ve özgünlüğü ile bence türkiyede mimarlık okunabilecek en güzel yer

    Taşkışla kampüsü de bence turkiyenin en güzel kampuslerinden biri.

    kesinlikle orası da çok güzel. ama ben "bence" kelimesini kullanarak kişisel görüşümü söyledim. zaten ikisi arasında kalındığında ne yapılması gerektiği konusundaki görüşüm belli :) yalnızca benim tercihim odtüden yana olur hepsi bu.




  • İnşaat mühendislerinin iş alanlarının daha geniş olduğunu biliyorum. Mimarlık da sadece üst yapı alanı olduğunu. Ama bi bayan inşaat mühendisliğinde mi yoksa mimarlıkta mı daha başarılı olur sizce, yani inşaat mühendisi olursam çalışma alanlarım kısıtlanır mı. Ve mimarlık okumanın zor oldğunu söylemişsiniz. İnşaat mühendisliğine göre çok çok daha mı zor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: november517

    İnşaat mühendislerinin iş alanlarının daha geniş olduğunu biliyorum. Mimarlık da sadece üst yapı alanı olduğunu. Ama bi bayan inşaat mühendisliğinde mi yoksa mimarlıkta mı daha başarılı olur sizce, yani inşaat mühendisi olursam çalışma alanlarım kısıtlanır mı. Ve mimarlık okumanın zor oldğunu söylemişsiniz. İnşaat mühendisliğine göre çok çok daha mı zor ?

    İnşaat mühendisliğinin çalışma alanları çok geniş ve kısıtlama gibi bir durum söz konusu değil. Sadece yeni mezun olduğunda çevre yapana kadar iş bulmak sıkıntı. (Genelde tecrübe arıyorlar) Bayanların mimarlık bölümünü seçmelerini daha uygun buluyorum. Çünkü inşaat seçerlerse büyük ihtimalle düşük maaşlarla büroda çalışacak. Şantiyelerde çalışmaları biraz zor. Şantiyede çalışabilmesi için çok sert bir bayan olup gerektiğinde küfürlü muhabbetlere rahatlıkla girebilecek yetenekte olup birde iş hayatı boyunca işçiler hakkında iyi şeyler düşünmeyecektir. Birde bir bayanın inşaat işçileriyle muhattap olması bana göre çok kötü bir durum. Mimarlık bayanlar tarafından daha çok tercih ediliyor ve tercih edilmeli diye düşünüyorum. Bana göre bayan inşaat mühendisi hele ki şantiyede çalışanlar bayan kamyon şöförü gibi birşey. :D




  • son gün 1 ağustos
  • Şöyle yanıt vereyim: Mühendislik uygulamalı bilimdir; hoca dersi anlatır, kitaplarınız olur, notlarınız olur elinizde; oturup güzel çalışırsanız hatta günü gününe çalışırsanız güzel notlar alıp mezun olabilirsiniz bir mühendis olarak. Buna inşaat mühendisliği de dahil.

    Mimarlıksa sanat içerir. Yani tarih ve bazı dersler dışında özellikle en temel ders olan tasarımın belirli bir kitabı, ders notu yoktur... Yaptığınız işler hocalar tarafından değerlendirilir; her ne kadar objektif olunması hedeflense de, işin doğası gereği kişisel beğeniler de söz konusu olabilir. Bu yüzden mimarlık okumak zordur; türlü düşüncelere sahip hocayı ve hatta hocaları aynı anda ikna etmek zordur. Önlerine koyduğunuz üründe genelde doğru ya da yanlış olmaz; önemli olan onları birşeyi neden öyle değil de böyle yaptığınıza ikna etmektir. Bir de mimari çizim ve maketler tahmin edilenden çok çok daha fazla vakit alır; eliniz alıştıkça ve de yatkınlığınız varsa hızlanırsınız.

    Prestij konusunda birşey diyemem, ama binalar öncelikle mimarın telif hakkında sayılır, onların eseri olarak görülür. Yapım aşamasında mimarın da, inşaat mühendisinin de, diğer mühendislerin de rolleri ayrı ve çok önemlidir. Hele ki günümüz şartlarında inşaat tamamen bir ekip işi; bir kişi olmazsa olmuyor. Fakat bina ilk olarak mimarın fikirlerinde ortaya çıkıyor. Daha sonra çeşitli çizim aşamalarından sonra inşaat mühendisi statik çizimlerini yapar falan. Bu şekilde.

    Aslında mimarlıkla inşaat mühendisliği uzunca bir süre aynı kişiler tarafından yapılıyormuş mesela... Daha sonra ayrılmışlar. Türkiye'de de sanırım yakın zamana kadar İtü'den mimar-mühendis olarak mezun olunabiliyordu.

    Sanatla, tasarımla daha çok ilgiliyseniz, çizimi seviyorsanız mimarlık seçin derim. Fakat bu çizimi normal serbest el çizimi ile karıştırmayın; teknik çizim apayrıdır ve de öğrenilir. Çoğu mühendis de zaten teknik çizim dersi alır. Elbette serbest el çizimine yeteneğiniz varsa daha rahat edersiniz bir mimar olarak, ama şart değil. Asıl şart olan üç boyutlu düşünebilme yetiniz. Yoksa çizim yapamazsınız... Herhalde inşaat mühendisliğinde matematik ve fizik dersleri ağırlıkta. Mimarlıkta da matematik dersleri mevcut az da olsa, bir de ek olarak inşaat mühendislerinin doğal olarak çok daha genişletilmiş bir şekilde aldığı statik ve mukavemet dersleri de var. Fakat bildiğim kadarıyla inşaat mühendisleri mimarlığa ilişkin herhangi bir ders almıyorlar. Mimarlıkta bütün binaya dair şeyler gösterilir; çünkü proje bir ekip ürünü ise, ekibin başı mimardır. Yani az da olsa ilgili mühendisliklere dair birşeyler bilmesi gerekir.

    Başarılar... Herşey gönlünüzce olur umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 31 Temmuz 2012; 12:20:42 >




  • Bi yazı okudum, 18 bin inşaat-mimarlık bölümlerinden işsiz varmış. Yarın tercih yapıcam, ama hala tam anlamıyla netleşmedi.
    Mimarlık İstanbul Aydın üniversitesinde veya Maltepe üniversitesini tercih edicem %50 burslu olarak. Sizce hangisi daha iyi. ?
  • bende akdeniz mimarlık hedefliyordum fakat. bi kac aksilik oldu sıralamam 32,5k bu durumda akdeniz sakata bindi ısparta düşünüyorum. ısparta hakkında nispeten iyi yorumlar okudum. birde yatay geçiş deniyebilirim ilk senenin sonunda. yatay geçiş ne kadar zor olabilir?
  • Bende ytü inşaat ile dokuz eylül mimarlık arasında kaldım şurda bir gün kalmış kararsızım be . dokuz eylülde hazırlık zorunlu değilmiş şu saatten sonra bir daha hazırlık okuma riskini bünyem kaldırmaz napsam ki poof lan pof
  • Merhaba arkadaşlar.Benim kardeşim doğu akdeniz üniversitesi 4.sınıf mimarlık öğrencisi.Kendisi şuan İstanbul da iyibir inşaat firmasın de staj yapmakta.Gel gelelim sizlerin bölüm secimine! Mimarlık,inşaat müh den 2 gömlek üstün bir meslektir.Günümüzde parayı bulan herkez inşaat sektörüne yönlenmektedir.Kısaca kaymagı mimar lar yer herzaman..En önemli örnegi vereyim size :) Cevrenizde inşaat şantiyeleri vardır.Gidin bakın en üstte mimarın adı yazar ! Neden çünkü o bina onun eseridir.Kısaca Genel müdürü odur inşaat sektörürün.Daha sonra ; mimarların imza yetkisi var..! Bu çok önemlidir!!


    MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞLENCELİ VE BİR O KADARDA SIKICI BİR BÖLÜMDÜR! UYKU GİRMEZ GÖZÜNÜZE.AMA SONUNDA KAYMAGINIDA YERSİNİZ ;)

    MİMARLIĞIN NASIL BİR BÖLÜM OLDUĞUNU.ÜNİ PUANLARINA BAKARAK DA ANLAYABİLİRİNİZ!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanby -- 2 Ağustos 2012; 17:55:32 >




  • mimarlık bu işin kaymağını yer

    üniversitedeyken kızlarla takılır
    iş hayatında aynı kademedeki inşaat mühendisinden fazla maaş alır
  • bence yıldızın hazırlığını atlayabilirsin tercihlerden sonra ingilizceye çalışırsan çok zor değil diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanby

    Merhaba arkadaşlar.Benim kardeşim doğu akdeniz üniversitesi 4.sınıf mimarlık öğrencisi.Kendisi şuan İstanbul da iyibir inşaat firmasın de staj yapmakta.Gel gelelim sizlerin bölüm secimine! Mimarlık,inşaat müh den 2 gömlek üstün bir meslektir.Günümüzde parayı bulan herkez inşaat sektörüne yönlenmektedir.Kısaca kaymagı mimar lar yer herzaman..En önemli örnegi vereyim size :) Cevrenizde inşaat şantiyeleri vardır.Gidin bakın en üstte mimarın adı yazar ! Neden çünkü o bina onun eseridir.Kısaca Genel müdürü odur inşaat sektörürün.Daha sonra ; mimarların imza yetkisi var..! Bu çok önemlidir!!


    MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞLENCELİ VE BİR O KADARDA SIKICI BİR BÖLÜMDÜR! UYKU GİRMEZ GÖZÜNÜZE.AMA SONUNDA KAYMAGINIDA YERSİNİZ ;)

    MİMARLIĞIN NASIL BİR BÖLÜM OLDUĞUNU.ÜNİ PUANLARINA BAKARAK DA ANLAYABİLİRİNİZ!!


    mimarlık seçin beyler adı üstte yazıyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gereksiz işler bunlar -- 3 Ağustos 2012; 0:14:55 >




  • Toros ünv. %50 burslu mimarlık ne düşünüorsunuzz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunter749



    NERDESİN HOCAM NE YAPTIN TERCİHİNİ?

    bu arada oyları görelimhttp://strawpoll.me/175632



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 12 Temmuz 2013; 4:40:41 >
  • Konu uppp.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees

    Konu uppp.

    hayrola mimar mı olacaksın? Sana kötü bir haberim var, en son kpss atama sayıları belli oldu. İnşaata 58 kadro açıldı. Bazı kurumlar merkezi alımdan çıkıp mülakata döndüğü için. Buna karşın 1000 tane hemşire alınıyor. Yani mühendis olarak devlete girmek çok zor artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicotinell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees

    Konu uppp.

    hayrola mimar mı olacaksın? Sana kötü bir haberim var, en son kpss atama sayıları belli oldu. İnşaata 58 kadro açıldı. Bazı kurumlar merkezi alımdan çıkıp mülakata döndüğü için. Buna karşın 1000 tane hemşire alınıyor. Yani mühendis olarak devlete girmek çok zor artık.

    Ya hocam sizin bu mühendisleri bu kadar gömmeniz nedir allahaşkına bir adet yazınız bile mühendisliği iyimseyecek derecede değil.Madem bu kadar nefret ediyorsunuz.Neden calısıp tekrar bir bölüm okumuyorsunuz




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.