Şimdi Ara

Mimarlık hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mimarlıkta 1 dönem bitti soruları alayım



  • Hoba mimarlik okuyan biri

    Hocam oncelikle merhaba nasilsiniz, dersler nasil durumunuz nasil?

    Hangi unuversitede kac bin siralama ile okuyorsunuz?
  • benim de sadece proje teslimi kaldı.bi türlü sevemedim bana göre bir iş olmadığına kanaat getirdim.mimari anlatım tekniklerinden kaldım temel tasarımdan geçeceğim şüphel...
  • mezunus61 M kullanıcısına yanıt
    Iyiyim çok şükür , durumum kötü değil derslerin hepsinden geçtim çok şükür

    Gazı üniversitesinde okuyorum
  • mimarlık okumayı istiyorum fakat şuan netlerim buna yeterli değil gibi.siz neler yapıyordunuz? çalışma şekliniz nasıldı?
  • Hocam bu çok kapsamlı bir soru , Ama şunu söyleyeyim düzenli ve etkili çalışmak yeterli olacaktır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. İlk defa mimarlık okuyan birine denk geldim burda çok sevindim. Ben de mimarlık istiyorum ve o yüzden bu yıl tekrar hazırlanıyorum. Mimarlıkla ilgili okula başlamadan önce mimari hakkında bakış açımı genişletecek,seneye göreceğim derslerle ilgili ne gibi kitaplar okuyabilirim? Inşallah seneye başlıycam. Şimdiden hazırlanmak istiyorum. Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemosole kullanıcısına yanıt
    kitaplar okuyabilirsiniz , teknik çizim yapıyoruz maket yapıyoruz bu gibi faaliyetlerde deneye deneye beceri kazanabilirsiniz onun dışında yapabileceğiniz fazla bir şey yok gibi . Zaten fakülteye geldiğinizde öğrenmeniz gereken çoğu şeyi gösteriyorlar ne kadar gelişeceğiniz ise size kalmış . Rica ederim ne demek
  • Hocam ilk donem derslerin zorlugu nasil m? Yani asiri bir gayret sergiliyomusunuz dersleri gecmek icin? Hocalarin davranislari nasil ? Gazi universitesini onerirmisiniz? Ortami filan nasildir oranin ? Simdiden tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezunus61 M kullanıcısına yanıt
    açıkçası 1.sınıfın 1.dönemi omasına rağmen bile zordu diyebilirim nedeni de farklı bir eğitim sistemi bence. Hocalarımız gayet iyi hocalar . Üniversiteyi öneririm ama bölüm zor onu kabullenip gelin :)
  • -Teknik cizim yapmaya 2.sinifta baslaniyormus galiba, bilgisayar almak icin 2.donemi bekleyip ona gore bir sey almak mi mantikli yoksa siradan leptop da yeterli midir ?

    -Siralamami 18-20bin civarina cekmeyi hedefliyorum, sizce YTU mu yoksa mimar sinan mi daha öne yazilmali

    -yazin okuyabilecegim, fazla bilmedigimiz terim bulunmayan anlayabilecegim tarzda hangi kitaplari onerirsiniz ?
    (Suanlik listemde: Bir mimarliga dogru-Le Corbusier ve Binalar nasil okunur ? Var) ayni zamanda mimar sinanin hayatini iceren bir kitap da okuyacagim.

    -Her donemde birer proje yilda iki proje oluyormus, juriye cikmadan evvel hocalardan oneri aldiginiz sey vardi( adini unuttum) orada hocalardan tavsiye almaniza ragmen juride neden cok elestiriye magruz kaliniyor ? Hocalarin duzeltmeleri dogrultusunda hazirlaniyor sonucta..

    -Cok gezmek gerekiyor mu

    - Masraf ortalama ne kadar cikiyor tek proje icin ? (Ozoletci, maket malzemesi, kalemler vs.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kazançları nasıl bilgin var mı ? aslında ben de düşünüyorum ama biraz araştırınca çok kötü yorumlar okudum
  • Kitap önerileri için;
    Kevin Lynch- Kent imgesi
    Sibel Bozdağan- Modernizm ve Ulusun İnşası

    Bölüm çok zor benimde ilk senem bitti. ortalamam 3 üzeri olmasına rağmen bırakmayı düşünüorum. Yanlış anlamayın kendime uygun göremedim burayı hep bilimle uğraşmayı severdim ama mimarlık biraz farklı geldi bana. Ha bölümde başarılı oldum ama içime sinmeyen şeyler oldu. İş ve maaş konusunda herkes farklı şeyler diyor. Mühendisliklerde de böyle mimarlıkta da. Ama mimarlıkta her şey olabilir 2 bin tl ile de çalışabilirsiniz iyi bir ofisiniz olursa çok iyi paralar da kazabilirsiniz. Bölümde üst sınıflarda olan varsa veya bitirmiş olan varsa bana ulaşırsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.