Şimdi Ara

Mimari ve sokak fotoğrafçılığı için aynasız tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, mimari ve sokak fotoğrafçılığı için aynasız makine almayı düşünüyorum.
    Aklımdan ilk geçen Sony a6000 ve 16-50mm ile başlamak.
    Daha sonra 35mm veya 50mm sabit odaklı lens alıp devam etmeyi planlıyorum.
    Ancak body tercihimden emin değilim. Olympus daha mı iyi olur bilemedim. Düşünceleriniz nelerdir?

• Bence ikisi de olur.

İmkanınız varsa elinize alıp deneyin.

Hangisi sıcak gelirse onu alın

Ben sensörü büyük diye a6000 sonra 50mm alırdım dediğiniz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Hayyama gidip deneyeceğim yarın.

Body konusu çok fark etmez diyorsanız ilk aklıma geldiği gibi a6000 alıp 16-50mm ile başlayacağım. Daha sonra sabit odaklı lenslere geçmeye çalışırım.

a6000+16-50mm şeklinde kaç para için uygundur alınabilir dersiniz? 2000-2500 arası değişiyor gibi benim gördüğüm.
  • Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    Sıfır piyasaya çok hakim değilim ama hepsiburadada 2050 gibi bir fiyat gördüm diye hatırlıyorum.

Body farkeder farketmesine ama biri ötekisinden net üstün değil bence. Mesela A6000 de sensör büyük ama titreşim önleyici yok. Omd de ise tam tersi.

Mimaride A6000, street'te Omd avantajlı olur gibi görünüyor kağıt üstünde.

Ondan dedim hangisini alırsanız alın iyi seçim yapmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 23 Aralık 2017; 1:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a6000'in elektronik vizörü keyifsiz, loş ve tazeleme hızı yavaş. Gövdede IS yok hele m1o mark 2 ile kıyaslarsak mesela 5 eksenli is'i asla olamayan bir gövdeye karşın çok daha güncel, fiziki ve yazılımsal yetenekleri ile de daha iyi bir m10 mark 2 sokakta, hele ki güneşin batamka üzere olduğu ve battığı anlardan itibaren elde çekimde siz çok daha büyük avantaj sağlayan bir modele karşın sadece sensörü büyük falan diye almak size kalmış bir şey tabi. Benim gördüğüm 5x IS'i kullanmayı bilirseniz zaten bu yetenekten yoksun olanlar kadar ISO'yu yükseltmeyeceğinizden dolayı sensör büyüklüğünün bir avantajı kalmıyor. a6300 deseniz, onun sensörü falan baya farkla iyileşme gösterdi, vizörü vs. çok daha iyi mesela ama a6000'i tercih etmek için çok sebep yok.
  • A6000 + 16-50mm aldım. 2050 lira oldu fiyat. Olympus da aslında iyiydi ancak 100 tl daha pahalıydı ve sony'de aynasız için ileri giden modeller varmış ama olympusta bahsettiğimiz modelin ötesi şimdilik yokmuş. Bakalım kullandıkça yorumlarımı yazarım. İleride 35mm sabit odaklı lens almayı da düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

A6000 + 16-50mm aldım. 2050 lira oldu fiyat. Olympus da aslında iyiydi ancak 100 tl daha pahalıydı ve sony'de aynasız için ileri giden modeller varmış ama olympusta bahsettiğimiz modelin ötesi şimdilik yokmuş. Bakalım kullandıkça yorumlarımı yazarım. İleride 35mm sabit odaklı lens almayı da düşünüyorum.

Fiyatlar çok uçtu maalesef ben 6. ayda 1700TL'ye aynı şekilde makinayla birlikte, Hafıza kartı ve çanta almıştım ( 100TL puan vermişti) İyiki almışım diyorum şimdi o fiyata göre çok çok iyi, Güle güle kullanın 35mm daha iyi olur gibi bencede mimari için.
  • quote:

A6000 + 16-50mm aldım. 2050 lira oldu fiyat. Olympus da aslında iyiydi ancak 100 tl daha pahalıydı ve sony'de aynasız için ileri giden modeller varmış ama olympusta bahsettiğimiz modelin ötesi şimdilik yokmuş. Bakalım kullandıkça yorumlarımı yazarım. İleride 35mm sabit odaklı lens almayı da düşünüyorum.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yanlış bilgiler edinmişsiniz düzelteyim, siz de kirli bilgileri taşımayın hem böylece kafanızda.
    İlerisi yok muymuş !..
    Bu birilerinin kafasının darlığı sizin de darlığınız olması ne yaygın bizde. O ise Olympus ürünleri satan bir yerden görmek mümkün neler var.
    M10 serisinin bir üstü M5'tir mesela
    M5'in de bir üstü M1 serisidir.
    Şu anda M10 Mark II'nin yenisi de çıktı M10 Mark III buna güncel ve ufak 1-2 özellik gelmiş modeli diyebiliriz.
    M5 ise sınıf olarak üsttedir M10 serisinden. Mesela toz, su, donma yalıtımı vardır. Sensör shift özelliği ile 40mp. foto çekebilir.
    OM-DD E-M1 serisi de M1 Mark II modeli ile fotoğraf aleminin en iyi gövdelerinden birisidir ama iyi de paradır.
    Olympus'un lens yada gövdelerinde bir şansınız daha var. O da Panasonic'in lens ve gövdeleri ile doğal uyumluluk ! Böylece baktınız Panasonic yada Olympus'ta size göre daha uygun bir lens veya gövde var onu alıp mevcut ekipmanınızda hiçbir değişiklik/ayar vb. yapmadan bu yeni ürünle kullanmaya devam edersiniz. Bu da haliyle daha çok seçenek, daha ekonomik ekipman fiyatları demek olacaktır. Bir nevi m43 sistem'de tekelcilik durumu yok gibi bir durum yani.

Meslea diyelim ki M10 Mark II'yi almışız. Seneye koşullar uygun oldu ve Panasonic G9 modelini alabilecek durumdayız. Nasıl bir şey imiş bu Panasonic G9 ?https://blog.fotozeynep.com.tr/2017/12/06/panasonic-g9-nikon-d850den-iyi-mi/https://blog.fotozeynep.com.tr/2017/12/06/panasonic-g9-incelemesi/

Japonya'da da son yıllarda en çok satan aynasız fotoğraf makinası markaları arasında Olympus hep ya 1'inci ya 2'incidir, çoğu sene 1'incidir.https://blog.fotozeynep.com.tr/2017/11/15/2017-sonlarina-gelirken-japonyada-en-cok-satan-markalara-bakalim/

Yani siz bilmeyen birisinden yanlış bilgilerle doldurulmuşsunuz. Bu da çok normal yurdumda. Çünki bizim insanımız okumak ve araştırmak istemez. Bizim insanımıza göre iş bilene sorulur, iş o işi yapandan sorulur. O ise genellikle tüccar, esnaf vs. hiçbir amatör kadar bilgi güncellemesi ve araştırması derdinde olmaz. O en yüksek kar ile malını satmak derdindedir her zaman ve "malım kötü" de diyemez, der ise zaten orada o işi yapıyor olamazdı.

Şimdi sizin zaman içinde kullanırken geri bildirim yapmanız ve paylaşımda bulunmanız mesela çok yararlı olur herkes için. Çektiğiniz fotoları flickr.com'da ücretsiz bir hesap açıp 1 terabyte alanınıza yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Aralık 2017; 20:42:43 >

• @tayfn1907
    Çok teşekkürler. Sanırım dolar yüzünden böyle oluyor. Çanta hediye ettiler. 32 gb kartı da 70 liraya aldım.
    Sizin nasıl gidiyor? Memnun kaldınız mı?

@jiddi
    Sanırım ben yanlış anlamış olabilirim. İlerisi yok değil de başka bir şeyden bahsetmişti herhalde. Çünkü kendisi de bir olympus sever ve aslında onu tercih edermiş. Elinde de vardı hatta daha pahalıydı. Yani para için falan böyle bir tavsiyede bulunmadı. Zaten çok da önemli bir insan kendisi. Galiba duruma göre ikinci elde rahat satmam için ve ekipman çeşitliliği açısından ve giriş seviyesi olduğu için sony'ye yöneltti beni.
    Kendisi sıradan bir tezgahtar değildi onu da belirteyim :)
    Flickr'a yükleyebilirim, buraya da geri dönüş sağlarım. İnşallah gelişim sağlarım.
    Teşekkür ederim tekrardan size :)

• Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    Ben yeterince memnunum makinadan ama stok lens yetersiz kalabiliyor, Sokak fotoğrafçılığı için yeterli ama gördüğüm kadarı ile samsung veya olympus lensleri kadar keskin değil, Yeni bir lens almak istiyorum bu aralar bakalım, Bu arada ilk başta küçük olduğundan dolayı hoşuma gidiyordu ama lens yetersiz kaldığı zaman baktığınız lenslerin çoğu boyut olarak büyük yani yine bir dslr kadar olacak tabi daha hafif olur ama neyse herşey bütçe ile alakalı aslında, Ben 1700TL'ye aldığımda M10 2 2200TL filandı dslr rakibi diyebileceğimiz D7100 ise ikinci elde daha pahalıydı yani benim için en doğru seçim oydu o zaman
  • Bakalım ben de 16-50 aralığını deneyip kendi kullanımımda hangisi daha iyi olduğunu anlamaya çalışacağım. Duruma göre 35 veya 50 artık.
    Lensi yurtdışından almak daha makul olur sanırım.
  • quote:

...

Hmm.. Olabilir dediğiniz gibi de, alış-veriş anları heyecanlı olup insan pek detayları dinleyemeyebiliyor. Tekrar hayırlısı olsun, güle güle kullanın...
    Sigma 60mm f2.8 ART serisi 30mm f2.8 ve 19mm f2.8 de bunlar çok keskin şahane lensler. Flickr'dan aratın fotolarına bakın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Aralık 2017; 1:2:43 >
  • quote:

Bakalım ben de 16-50 aralığını deneyip kendi kullanımımda hangisi daha iyi olduğunu anlamaya çalışacağım. Duruma göre 35 veya 50 artık.

Jiddi'nin yazdığı gibi sigmanın lensleride seçenekler arasında olmalı, Ben çok baktım son zamanlarda en çok hoşuma giden lens Sigma 60mm F2.8 modeli oldu ama bu lenslerde sanırım af otomatik olarak çalışmıyormuş iyice araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

quote:

Bakalım ben de 16-50 aralığını deneyip kendi kullanımımda hangisi daha iyi olduğunu anlamaya çalışacağım. Duruma göre 35 veya 50 artık.

Jiddi'nin yazdığı gibi sigmanın lensleride seçenekler arasında olmalı, Ben çok baktım son zamanlarda en çok hoşuma giden lens Sigma 60mm F2.8 modeli oldu ama bu lenslerde sanırım af otomatik olarak çalışmıyormuş iyice araştırmak lazım.

Yanlış bilgi. Sigma 19, 30, 60mm. F2.8 Art serisi AF motoru olan lenslerdir ve AF çalışır.
    Kanıt :https://www.youtube.com/watch?v=mqAqovKbpAY

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Bazı sony kullanıcıları'da çalışmıyor diye yazmıştı bir yerde okumuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Bazı sony kullanıcıları'da çalışmıyor diye yazmıştı bir yerde okumuştum

O bazı kullanıcılara kalırsanız var ya... Bir tanesi de "Snow musıon" özelliği var demiş mesela. Haydi bakalım bu özelliği olan makina bulun da görelim !.. Bazı kullanıcılar var diyor işte.
    Resmi sitesinde -https://www.sigmaphoto.com/60mm-f28-dn-a-29935
    AF lens olduğu yazıyor. Bunun ötesinde elinizdeki gövdede bir sorun yok ise ben duymadım Sigma'nın şu şu ürünlerimiz Sony a6000'lerde AF'li çalışmamaktadır diye bir uyarısını. Zaten Youtube de kanıt dolu AF çalıştığına dair. Jilet gibi keskin lensler bu serinin lensleri en iyisi de 60mm. F2.8

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Ben portre ve yakın çekim için bu lens ve Sel 50mm 1.8 lens arasında kaldım, Alacağım zaman veririm sanırım net kararı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.