Şimdi Ara

MİMARİ MAKET NASIL YAPILIR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MİMARİ MAKET NASIL YAPILIR?



    Mimari maket yapımı öncellikle, tecrübe ve titiz bir çalışma gerektiren bir iştir. Bu nedenle, proje maketi, inşaat maketi yada konut maketi fark etmeksizin kullanılan malzemeler, ölçeklendirme ve planlama aşamaları proje de yer alan her bir birey tarafından iyi yönetilmelidir.


    Planlama Aşaması

    Mimari maketin tasarlanması ve planlaması zaman ve emek isteyen bir süreçtir. Öncellikle neyi modelleyeceğinize karar vermelisiniz. Bu model hakkında saha araştırması yapmalısınız daha sonra model için bütçe ayırmalısınız, modelin teslim tarihini belirlemelisiniz ve bu süreç içinde yetiştirmelisiniz.

    Ölçeklendirme Aşaması

    Farklı ölçekler farklı büyüklükteki projeler için uygundur. Örneğin 1:10 ve 1:20 ölçekler iç mekanlar ve mobilya için, 1: 50 ölçek ayrıntılı kat planları için, 1:100 ve 1:200 ölçekler bina planları için, 1:500 ölçek şantiye planları için, 1:1000 ölçek site planları için, 1:2500 ölçek site ve şehir planları için ve 1:5000 ölçek şehir haritaları için uygundur. Projenizi ve modelinizi yansıtması ve her detayı yansıtması açısından doğru ölçeklendirme önemlidir.

    Kullanılan Malzemeler

    Ölçeği belirledikten sonra kullanabileceğiniz temel malzemelere karar vermelisiniz. Kullanılan malzemelerin dayanıklılığı ve işlevi çok önemlidir. Belirlediğiniz modele uygun malzemeleri seçmeye özen göstermelisiniz. Sırayla modelde kullanacağınız kesim, montaj ve son olarak kaplama malzemelerini modellinize uygun belirlenen kriterlere göre seçmelisiniz.





    İstanbul maket ve model
    Mimari Maket Nasıl Yapılır? - İstanbul Maket ve Model
    https://www.istanbulmaket.com.tr/2022/04/01/mimari-maket-nasil-yapilir/





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeozkan12 -- 28 Nisan 2022; 17:47:2 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.