Şimdi Ara

Milliyetçilik ırkçılık mıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milliyetçilik, faşizm lokmasının ufaltılmış halidir.
    Giriş seviyesidir.

Ez cümle; Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Milliyetçilik, faşizm lokmasının ufaltılmış halidir.
    Giriş seviyesidir.

Ez cümle; Evet.

Milliyetçilik Fransız uydurması ve faşizmin ta! kendisidir.
    Yaşadığınız kültüre bağlı olmak ve onu yaşatmaya çalışmak saygı duyulması gereken bir durumdur. Ama dünyada ki milliyetçilik faşizmin ta! kendisidir.
    Milliyetçilik içinde ırk ve faşizmi fazlasıyla barındırır. Oysa kültürü yaşatmak ne ırkı nede faşizmi barındırır.
    Ben Türk kültürünü yaşatma sevdalısıyım zira ben bir Türk'üm ...Nereye gidersem gideyim ben bir Türküm. Çünki Türk kültürü ile büyüdüm. Gen yapım veya ırkım ne olursa olsun farketmez ben bir Türk'üm. Ve Türklüğümü seviyorum. Aynı zamanda diğer farklı kültürleride seviyor ve onlara inanıyorum. İnsan olmanın gereği de bu olsa gerek!
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 19 Temmuz 2011; 5:20:35 >

• atatürk' ü anlayan biri, ben türk milliyetçisiyim veya atatürk milliyetçisiyim diyebilmeli. bunu diyemiyorsa o zaman atatürk' ün milliyetçilik anlayışına karşılık, doğru ya da yanlış farklı bir düşünce anlayışı ortada var demektir. yukarıda da sanırım bu yüzden subjektif kelimesi ve .. konu başlığı kullanılmış. bu başlığa hitaben normalde bu konuyu, atatürk' ün milliyetçilik anlayışından uzak bir şekilde değerlendirmek, atatürk ve milletimizden bahsetmememiz gerekir. veya bu konu altında önce geniş kapsamda atatürk ve onun milliyetçilik anlayışına ve ayrıca bir milletin nasıl var olabileceği ve varlığını nasıl sürdürebileceği konularına detaylı bir şekilde yer vermek gerekir. şimdi ne demeli ki? konumuz atatürk milliyetçiliği mi? bizi ilgilendiren bu olması gerektiğine! göre, o halde öncelikle atatürk milliyetçiliğinin araştırılmasında fayda var. subjektif bir milliyetçilik demek yerine, atatürk/türk milliyetçiliği deyip bunun tanımını yapmak ve doğru/yanlışları incelemek daha isabetli bir yaklaşım olacak. zira ırk üstünlüğünü ön plana çıkarıp, atatürk milliyetçiliğinden uzaklaşan bir anlayışın zarar getireceğini görmemek mümkün değil. bu hataya bilerek ya da bilmeyerek yönelmenin neticesinde de sahip olamız gereken milletçilik ilkesinden uzaklaşmak gayet doğal. eşsiz bir millet olmamız nedeniyle (ırk üstünlüğü anlamında yazmadım tabi ki) bizim milletimizin tarihine bakıldığında ortak bir geçmiş görülmektedir. ortak bir geçmişi olanın ortak bir geleceğe sahip olması mümkündür. osmanlının parçalanması, yeni bir cumhuriyetin kurulması ve türkiye cumhuriyeti' nin ilanı, atatürk devrimleri, ilkeleri vb.. birçok alanda yeniden yapılanmayı başarabilmek, bunu yapmaya çalışırken de sorunların yaşanmış olması da gayet doğal. ( örneğin dil devrimi örnek alınıp incelenebilir. arap alfabesinden, latin alfabeye geçmiş olmamız konusunda bugün bile itilafa düşenler olmaktadır. en azından ben bu örneği gördüm. sadece bu sebepten ötürü atatürk' ü düşman olarak gören ve hakkında iyi niyet beslemeyenler olabiliyor. üstelik bu düştüğü hatanın farkında değil. biraz cahillik biraz yobazlık, eğitimsizlik.. vb böyle bir sorun meydana getiriyor. anlatmaya çalışsanız mümkün olabilir de olmayabilir de. ) ama bir de çıkmaması gereken sorunların çıkartılması var. bu sorunların çıkma sebeplerinden biri de ırkçı bir anlayışa sahip olunmasıdır. bizim milletimizi de parçalamaya girişecek olan anlayışlardan biri budur. bunun bir örneği zaten osmanlıda yaşandı. iyi mi oldu kötü mü oldu, osmanlıdan ayırılan topraklarda yaşayanlar en iyi cevabı verir. ( günümüzde neler oluyor zaten görülüyor ) o zaman bu noktada da ırkçılığın ne demek olduğuna dair yeni bir konuya giriş yapıp, geniş anlamda bir açıklamaya koyulmak, tarihte örneklerini de incelemek lazım. bu da bu yazının uzadıkça uzaması anlamına gelir. çünkü ırkçı bir anlayışa veya atatürk milliyetçiliğinin haricinde başka bir anlayışın, ülke yönetimindeki kademelerde kendine yer edinmesi çok büyük sorunları da beraberinde getirecektir. bu konuya burada girdik mi rahatsızlaşanlar olabilir. gerçi bu yazı da yeterli olmuştur.

• Kendi ırkına,atalarına saygı ve sevgi beslemek neden ırkçılık olsun?

Bak kardeşim,ben bir Türk'üm.ama eğer gidip bir adama,''sırf'' Türk olmadığı için kin beslersem,onun ırkını aşağılarsam bu zaten milliyetçilik değildir?Irkçılıktır.Ve dinimizde de yeri yoktur.

Fark çok açık aslında.Bunu kullanmak isteyenler kışkırtıyor.Kendi milliyetine sahip çıkmak milliyetçilik,başka ırkı hor görmek ırkçılıktır.Bunu neden anlamak istemiyor ki bazıları?Bu kadar açık bir fark varken?Enteresan..Değil mi?

Milliyetçi duygularınızı yitirirseniz,heyecanınızı yitirirsiniz arkadaşlar.Ve bu ülkem için heyecan duymadan,ben ona faydalı olacak isteği bulamam içimde.

Tarihime sahip çıkmadan,onu okumadan,öğrenmeden atalarımın yaptığı hatalardan ders alamam.Ya da onların bana bıraktığı miraslara sahip çıkamam.

KENDİNİZE sahip çıkın.Milliyetçilik bir devletin bel kemiğidir.O yoksa dik durmaktan söz edemezsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

milliyetçilik nedir biliyor musun
    en iyi arabayı bizim ülkemiz/insanımız yapar diye düşünüp en iyi arabayı yapmaya çalışmak
    en iyi bilgisayarı biz üretiriz düşüncesiyle elektronik de başarılı olmaya çalışmak
    kendi ülkeni sevmek ve kendi insanını sevmektir milliyetçilik

Budur.
  • günümüzde modası geçmiş bir batı öğretisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

günümüzde modası geçmiş bir batı öğretisidir.

Türk ile milliyet kavramını tarihin hiçbir döneminde ayıramadıkları gibi,şimdi de içimizdekiler ayıramayacaktır.Boşuna heveslenmeyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

milliyetçilik nedir biliyor musun
    en iyi arabayı bizim ülkemiz/insanımız yapar diye düşünüp en iyi arabayı yapmaya çalışmak
    en iyi bilgisayarı biz üretiriz düşüncesiyle elektronik de başarılı olmaya çalışmak
    kendi ülkeni sevmek ve kendi insanını sevmektir milliyetçilik

Budur.

Aynen katılıyorum ama bunlara ek olarak benim içimde başka düşüncelerde var burda söylenmeyecek

• seyreltilmiş ırkçılıktır
  • arkadaşlar kuranda kavmiyetçilik reddedilmiştir... bir müslüman milliyetçi olması dinimizde caiz değildir.
  • Milliyetçiliğin bi süre sonra bir şekilde ırkçılığa dönüşeceği kesindir. Milliyetçiliğin sonu her zaman ırkçılıktır o yüzden milliyetçiliğe karşıyım şahsen.
  • Yerine göre değişir .
  • Bence kişinin bakış açısına göre değişir kesin bir yargı veremeyiz
  • Milliyetçilik afyondur.Bir insanın doğarken kendi seçmediği birşey için övünmesi saçmalıktır.
  • Türk olmak bir ayrıcalıktır. Olmayanlar anlayamaz.

Hoş tabii ben de Allah'ın dağında kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde doğsaydım, dilim üç bin kelimeden ibaret olsaydı eğer ben de kızardım Türk Milletine. Çünkü ben o asil kana, o güzel dile ve tüm o imkanlara sahip olmamış olacaktım.

Tarihte bazı milletler vardır; Çin, Türk, Acem gibi. Bunlar binlerce yıl da geçse yok olmazlar.
    Ama gene bazı kabileler vardır ki gelir geçerler. Hititler, Lut Kavmi ve Kürt kabileleri gibi. Ne yazık ki bazılarının kaldıramadığı acı gerçek budur.
  • Türklük ırksal bir birliktelik değil aksine kültürel bir birlikteliktir.Atatürk milliyetçiliği de bunu söyler.Şu anda Türkiye Cumhuriyeti içindeki %100 saf Türkleri saptamaya çalışın bakalım bulabilecek misiniz. Şuan ki insanların milliyetçiliği faşizm gibi görmesinin sebebi Atatürk milliyetçiliğini yanlış anlamak ve bazılarının kafatası milliyetçiliği yapmasıdır. Ömer'in de paylaştığı gibi Atatürk "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demiştir Ata'mız, "Ne mutlu Türk doğana!" dememiştir.
  • Milliyetçilik ırkçılık olablir ama ırkçılıktan çok egoistlik te olabilir hep kendi ulusunu üstün görme gibi.
    Hep ben aylayışı vardır sonuçta kendi ırkını üstün görüp başklarına saygı gostrmemek te bır nevi faşistliktir doğal olarak bu evet oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milliyetçilik,Fransız İhtilali ile ortaya çıkmış bir düşünce sistemi değildir.Fransız ihtilalinde adı konulmuştur.Türklerde milliyetçilik çok eskilere dayanır.Bunun somut örneklerini orta asya yazıtlarında,Divânu Lügati't-Türk'te vs. görebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp334

Türklük ırksal bir birliktelik değil aksine kültürel bir birlikteliktir.Atatürk milliyetçiliği de bunu söyler.Şu anda Türkiye Cumhuriyeti içindeki %100 saf Türkleri saptamaya çalışın bakalım bulabilecek misiniz. Şuan ki insanların milliyetçiliği faşizm gibi görmesinin sebebi Atatürk milliyetçiliğini yanlış anlamak ve bazılarının kafatası milliyetçiliği yapmasıdır. Ömer'in de paylaştığı gibi Atatürk "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demiştir Ata'mız, "Ne mutlu Türk doğana!" dememiştir.

%100 saf ırk ne demek ya?o zaman dünya da ırk diye bir şey yok.biz boşuna ingiliz,yunan,arap diyoruz ama yunan derken eminim dış görünüş olsun kültür olsun bir insan profili kafamızda canlanıyor.türklüğün kültür birliği olmadığını ülkenin doğusunu batısını görseydin daha iyi analiz ederdin.not:aynı çatı altında illa ki etkileşim olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 8 Temmuz 2013; 20:13:32 >

• Hz. Adem'den başka hiç kimse %100 saf ırk değildir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.