Şimdi Ara

Milli yüksek hızlı tren projesi hakkında merak edilenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
2
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazılanlardan ne anladın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EvReN 7

    bu tren milli bir tren değil. yine çoğu parçası yurt dışından tedarik ediliyor.
    Türkiye teknoloji üreten değil satın alan bir ülke. bunun da nedeni eğitimsizliktir.
    bir Almanya'da ki eğitim sistemine ve know-how'ına bakın, bir de bizdekine.

    milli kruvazörümüzün hangi parçalarının yurt dışından geldiğini yazar mısınız? geliştirilmesi esnasında yakından takip ettim de. yüklenen firmaların hemen hepsi şu anda pendik teki teknoparkta... kritik ve "bunlar Türkiye'de üretiliyor muymuş" dediğim bir sürü şeyi burada KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM...

    hangi parçalarının nereden alındığını bir bana anlat bende öğreneyim. bilgilerime yenilerini ekleyeyim...
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    ben milli diye gözümüzün içine sokulmasına kızıyorum ,yoksa milli olan her şey beni mutlu eder

    ayrıca canının istediğine milli ,diğerlerine pilli demek nasıl oluyor ,yani bunların milli mi değil mi olduğuna kim karar veriyor ?

    misal F16 projemiz oldu ve milli demeyince kötü mü oluyor ?


    ve zaten bu milli işini iktidarın oy amacıyla söylediğini bilmesek yine sorun olmaz ,yapılan hizmete teşekkür ederiz ama karşılığında bir şey bekleniyorsa o zaman eleştirmek de en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum

    şimdi de nükleer santral yapılacak (bildiğim kadarıyla her şeyi yabancı) ve ismini varsayalım METİN koyduk , o zaman bu milli mi olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: EvReN 7

    bu tren milli bir tren değil. yine çoğu parçası yurt dışından tedarik ediliyor.
    Türkiye teknoloji üreten değil satın alan bir ülke. bunun da nedeni eğitimsizliktir.
    bir Almanya'da ki eğitim sistemine ve know-how'ına bakın, bir de bizdekine.

    milli kruvazörümüzün hangi parçalarının yurt dışından geldiğini yazar mısınız? geliştirilmesi esnasında yakından takip ettim de. yüklenen firmaların hemen hepsi şu anda pendik teki teknoparkta... kritik ve "bunlar Türkiye'de üretiliyor muymuş" dediğim bir sürü şeyi burada KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM...

    hangi parçalarının nereden alındığını bir bana anlat bende öğreneyim. bilgilerime yenilerini ekleyeyim...

    Tek bir soru?
    Sor bakalım kapı sistemlerini (driver unitler dahil) nereden temin ediyorlarmış. Cevabını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    bir şeyin milli olup olmadığına kim karar veriyor?

    Milli yas gününü kimler tayin ediyorsa, milli bayramı kimler tayin ediyorsa, milli marşı kim tayin ediyorsa bir şeyin milli olup olmadığına onlar karar verir.

    Nükleer santral örneğine gerek yok. Zaten aslında milli kruvazörlerin adları Heybeliada ve Büyük ada (senin bahsettiğin Metin gibi yani)... Ama Türk milletinin eseri olması sebebiyle projeye Milli gemi (Milgem) adı verilmiştir. Savunma bakanlığı tarafından yönetilen bir proje olduğu ve Türk milletine özgü bir gemi olduğu için milli ilan edilmiştir.

    Milli saraylarımızdan Dolmabahçe sarayının mimarı Ermeni Balyan ailesidir. Ancak Türk milletini temsil eden bu saray Milli Saraylarımızdandır... Mimarı Ermeni olabilir ama Türk milletini ifade eder. Yıllar yıllar önce milli olduğuna hükmedilmiş. Linki burada mevcuttur...

    Futbol milli sporumuz değildir ama Milli takımımız vardır. Bilardo milli sporumuz değildir ama milli takımımız vardır. Bizi hatırlatan topluluklardır. Sporlar bizim değildir ama bizi ifade eden, bizi anımsatan, bize özgü takımlar kurulduğu için millidir.

    Bor madeni dünyada en çok Türkiye'de elde edilir. Boron Carbide olağan üstü serttir ve Tank zırhları ile çelik yelek imalatında çok mühimdir.
    Dünyanın en zengin boraks yatakları ise Türkiye'nin orta ve batı bölgeleri. Şimdi zırhlı sanayi ham maddeyi benden aldı diye dünyadaki hiçbir tank o ülkenin milli tankı olamayacak mı?

    Hasılı kelam... Bir şeyi milli kılan unsur hangi ulusu hatırlattığına bakılarak rahatça anlaşılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 3 Aralık 2014; 1:36:08 >




  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    yani hala bir şeyleri zorlama peşinde olduğunuz belli oluyor

    milli bayram,milli marş gibi durumlarla YHT i bir kefeye koymayı başardınız ya artık ne diyeyim

    milli bayram denilen günlerde milli olarak ne olduğunu tek tek anlatmama gerek yok sanırım

    bütün askeri projeler ve alımlar zaten her zaman savunma bakanlığı tarafından yapılır ve bu güne kadar hiç mi milli olan bir şeyimiz olmadı ?

    Dolmabahçe sarayının mimarı ermeni oldu diye o sarayın tamamını ermeniler yapmış gibi göremeyiz (zaten benim söylediklerimi destekliyor) mimar tasarlar ama yapımını başkaları yapar

    futbol takımı örneğinizde bana tuhaf geliyor

    takım tabi ki milli ama futbolun milli olmasını gerektirmeyen bir iş olduğundan (proje+buluş+üretim vs. yok) yine benim savunduğum durum çıkıyor (yani tamamı Türk futbolculardan oluşuyor)

    maden durumları da uymaz ,çünkü maden dediğimiz olay saf bir malzemedir ve işlenme durumuna göre milli olabilir


    bu durumda bizim anlaşmamızın mümkün olmadığı ortaya çıkıyor

    ben diyorum ki her şeyiyle bizim olan bir teknoloji yada bir kısmı yabancı olsa dahi buluş bize ait ise milli dir

    sonra her konu kendine has durumlara göre milli olur ,yani futbol takımı ile helikopter aynı şekilde değerlendirilip millidir yada değildir denilemez


    proje yabancıların olacak +malzemeler yabancıların olacak ve biz bu ürüne milli diyecek isek o zaman bu ülkede olan her şey milli demektir


    neyse ben demek istediklerimi dedim ve daha fazla bu konuya girmek istemiyorum




  • Eskilerden hala aklımda kalan millî coşkundur, meşhur gazoza hap atan gerisi boştur. Renault milli mi olmuş e hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    Bu yht işinde bahsedilen millilik dışarı döviz kaptırmama yada en az döviz harcaması ile bir işi yapmak olarak algılanır. Milli marşın milliliği ile ekonominin konusu olan işlerdeki millilik aynı değildir.
  • Bir ürün yüzde yüz yerli özkaynaklar, arge ve üretimle üretilmesi yüzde yüz yerli malı olması halinde millî denilebilir. Örnek buğday üretiyoruz ancak tohumunu ithal ediyorsak bu üretim milli değil sadece yerli üretim olur ancak tohumunu da üretirseniz yüzde yüz millî üretiminiz olur. Adamlar tohum vermezse üretiminiz durur özkaynak sorunu yaşarsınız. O nedenle fiat, renault, hyundai, toyota gibi markalar bu ülkede fabrika kurup yerli üretim yaparlarsa yerinde yerli üretim olur çoğu parçası ithaldir, yüzde yüz millî üretimden bahsetmek anlamsızdır ancak bu ülke içinde üretim yaparak katma değer, vergi, iş imkanı, ssk primi gibi değerler oluşturduklarından yüzde yüz ithal olanlara karşın yerli olarak kabul edilip yeğlenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 3 Aralık 2014; 14:29:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    hele şükür bu işi bilen ve tam anlamıyla bildirebilen birisine rastladık

    teşekkürler
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    "Bir ürün yüzde yüz yerli özkaynaklar, arge ve üretimle üretilmesi yüzde yüz yerli malı olması halinde millî denilebilir" demişsiniz ve bu fikre istinaden. Bu tanımı kendi çıkarımlarınızla mı yaptınız, bir otoritenin beyan ve bilgilendirmesi midir acaba?

    Ancak Milli kelimesi TDK sözlüğünde "bir millete, ulusa özgü" olarak açıklanmış. ben tüm yazılarımı TDK nın bu tanımına ve milli sıfatı verilebilen diğer unsurları göz önüne alarak yapıyorum.

    yazdıklarınız herkesin isteyeceği ama bir o kadar da ütopik türden.

    İnsansız hava aracımız ANKA Orta İrtifa Uzun Dayanımlı İnsansız Hava Aracı’na motor geliştirmesi için TEI ile protokol imzaladı. Yaklaşık olarak 4 yıl sürmesi ön görülen proje neticesinde 165 beygirlik, 230 kiloluk bir motor geliştirilecek. 34 tam zamanlı teknik personelin görev yapacağı proje ANKA’nın üzerinde bulunan, ithal ve Alman menşeili mevcut motoru bir test motoru haline getirecek. Bu da SSM’nin çizdiği stratejinin söylediklerimize ne kadar uygun olduğunu gösteriyor.

    Görünen o ki, ANKA ilk etapta ithal motor ile uçacak, ancak bu sırada yerli motor geliştirilecek. Çok daha büyük üretim fazlarına geçildiğinde, özellikle de ANKA’nın bu ilk sürümü ihraç malımız haline geldiğinde TEI’nin ürettiği motorlar entegre edilecek… Şimdi bu ürün milli değil, bak motoru... edebiyatı bu ürünü milli olmaktan uzaklaştırmaz. ANKA dendiğinde Türk milletine özgü olan iha, Heron israile, Predator abd ye özgü olan üründür.

    Turbomak, Aycan, Nümerik Makina, Es-Aero, Mavi-Teknik, Savronik, Lider, Coşkunöz, TEI gibi firmalar topluca baştan sona bir uçak imalat kabiliyetine sahip... AVACS, Cougar, F16 dahil (detayı burada konuşulmayacak) öenmli üretime sahipler. Türkiye'de üretimi artık ekonomik nedenlerle mantıklı olmayan, iş başa düştüğünde Türkiye'de üretilebilecek parçalar bırakın başka yerden gelsin. zaman kaybına tahammül yok artık...




  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    Pekala size basit bir soru; Anka nin üretiminde kullanılan bir transistor ya da kondansatör ya da entegre devre yerli üretim değil ise bozulduğunda "özkaynak" yani yerli üretimden sağlamıyorsanız ve bunu illa ki ithal etmeniz gerekiyorsa bu tüm uretimin millî olduğunu mu gösterir. Kendi kendinize çelişmeyin az biraz mantık. Zamanında bu ülke F4 uçak yenilemelerinde aynı duruma düştü israilin insafına kaldı, kafanızda millî ne demektir milliyetçilik ne demektir bir düşünüp öyle yazın, bunlar din kitaplarında yazmaz.
    Ekleme: Kurandan ayet: Allah aklını kullanmayan toplumların üstüne pislik yağdırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 4 Aralık 2014; 0:28:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Milli" tartışması gereksiz yerlere gitmiş galiba. "kemal1414" nikli arkadaş Türk malıyla milli nin ne demek olduğunu anlatmaya çalışmış. Bencede istiklal marşına Türk malı nasıl denmezse Herşeyede milli denmeye gerek yok. Uzar gider.. vede gereksiz yere.
    Her ülke herşeyi a dan z ye kendi üretmiyor minerali bile zorla yada sömürüylede olsa bir başka ülkeden temin ediyor. Çalışmak ve üretene destek olmak şart gerisi hikaye, hatta hikaye bile değil.
  • erendiz001 kullanıcısına yanıt
    hay ağzına sağlık

    nihayet ne demek istediğimizi anlayan birkaç kişi çıktı
  • böyle high tech ürünlerin türkiyede üretilmesi çok gurur verici

  • yillar once cok degil 2000-2001 senesinde bu ulkede ileride ankara istanbul eskisehir sivas izmir ankara vs vs arasi hizli tren yapilacak tipki fransa cin japonya ingiltere isvec gibi gelismis ulkelerdeki gibi hizli ulasim hatti saglanacak deseniz inanin size gulerlerdi.bugun geldigimiz durum oyle alaya alinacak iste yapti da ne oldu 50 60 la gidiyor denilebilecek bir durum degildir.dunyanin diger ulkelerinde de trenler belirli guzergahlara geldiklerinde yavaslamak mecburiyetindelerdir ayrica trenin hizli kabul gorulebilmesi icin 250 km hizi asmasi yeterlidir.

    ben sahsen birkac sefer eskisehir ankara arasi kullanma sansina sahip oldum sizin dediginiz gibi surekli yavas gitmiyor surekli 255km hizda sabit gidiyor ki oyle olsa 2bucuksaatlik yolu 1 saatte gidemezdi.ayrica fiyati otobusten daha ucuz yani bu ulkede hakkiyla yapilan bir is varsa takdir etmek de yapilmayan ne kadar is varsa karsisinda durmak da bizim gorevimiz lutfen sirf muhalefet olmak icin muhalefet yapmayin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumları okurken cevap veremeden duramadim.yazdiklariniza sonuna kadar katılıyorum ancak bunu anlayabilecek kapasitede arkadaşların sayısı oldukça az olduğu gözüme çarpıyor.eleştirmek için eleştiren, dini dogma olmasıyla eleştiren ancak kafasında kurduğu dogmalarla hayatını devam ettiren kisi sayısı oldukça fazla.ben yorumlarinizi takdirle okudum.düşüncelerinizi karşı tebriklerimi sunuyorum.vesselam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TapdukReyis kullanıcısına yanıt
    bizden fazla olan kapasitenizi buyurun gösterin de bizde teşekkür edelim

    ama önce ömründe hiç bu tarz ürünlerin üretiminde yada kullanımında çalıştın mı ? onu öğrenerek başlayalım ki boşa vakit harcamayalım
  • TapdukReyis kullanıcısına yanıt
    yine liseli


    quote:

    Orijinalden alıntı: TapdukReyis

    Abilerim,kardeslerim bir tavsiye verin nolursunuz.Annemin uzuldugu sebepler oyle cok ahim sahim sebepler degil ama kafaya cok takan bir yapisi var.Ben 18 yasima geldim ama ne zaman yanimda uzgun olsa gozyasi dokse ben ona teselli veremiyorum gidip opup de uzulme diyemiyorum.boyle oldukca kahroluyorum.ne olur tavsiye verin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Pekala size basit bir soru; Anka nin üretiminde kullanılan bir transistor ya da kondansatör ya da entegre devre yerli üretim değil ise bozulduğunda "özkaynak" yani yerli üretimden sağlamıyorsanız ve bunu illa ki ithal etmeniz gerekiyorsa bu tüm uretimin millî olduğunu mu gösterir. Kendi kendinize çelişmeyin az biraz mantık. Zamanında bu ülke F4 uçak yenilemelerinde aynı duruma düştü israilin insafına kaldı, kafanızda millî ne demektir milliyetçilik ne demektir bir düşünüp öyle yazın, bunlar din kitaplarında yazmaz.
    Ekleme: Kurandan ayet: Allah aklını kullanmayan toplumların üstüne pislik yağdırır.

    Millidir.

    Bayrak ay yıldız lı ise çinden ithal olsa bile millidir. Milli; bir millete özgü olan, o milleti hatırlatan demektir. %100 yerli urunun içinde çok basitçe kullandığın işlemci çin veya tayvan da üretilmiş olabilir. Ama trene bakıyorsun ya. O eğer türk tasarımı olup türkiye yi hatirlatiyorsa Millidir. Öğrenmeniz gereken BUDUR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.