Şimdi Ara

Milli Piyango kazanlara ne oldu?İbret hikayeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yanlıs kisilere cıkmıs hazıra dağ dayanmaz en azından faize atıp gelirini yese gene aslanlar gibi yasarmıs ne diyelim kumara kadına kıza dusmus adamlar birden ne oldum delisi olluyorlar
  • yılbasında hemen hemen herkes bilet alıyor en büyük ikramiye 4 bölünüyor ve ikramiye kazanamayanlar ne diyor ........ ucunu acık bırakıyorum alın terıyle kazanılmamıs hıc bır para sıze huzur getırmez
  • Becerip Parayı Kullanamıyorlar, sonra da geçip vay efendim huzurum kaçtı cart curt...

• Üzerinde binlerce bazen milyonlarca göz bulunan şans oyunu ikramiyelerinin yatırımı olmaz. Çünkü bu para akıl almaz bir hızda erir. Çünkü haramdır. Normal yaşamınızda on kez pazarlık yaparak alacağınız bir ürünü, bu parayla tüm egoist duygularınızla fiyatını düşünmeden alırsınız. Ev alırsınız, belki yıkılmaz ama hayrını göremezsiniz. Otomobil alırsınız, belki siz ölmezsiniz ama çocuğunuz ölür. Bu parayla yapılabilek en güzel şey bankaya yatırıp faizini almaktır. Aylık faizin büyük bir kısmıyla kalender insanları mutlu ederseniz, paranız erirken aynı anda hümanist olabilirsiniz ki bu özellik bu parayla kazanabileceğiniz en güzel özelliktir. Haram olmadığını iddaa edenlerede gülüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Üzerinde binlerce bazen milyonlarca göz bulunan şans oyunu ikramiyelerinin yatırımı olmaz. Çünkü bu para akıl almaz bir hızda erir. Çünkü haramdır. Normal yaşamınızda on kez pazarlık yaparak alacağınız bir ürünü, bu parayla tüm egoist duygularınızla fiyatını düşünmeden alırsınız. Ev alırsınız, belki yıkılmaz ama hayrını göremezsiniz. Otomobil alırsınız, belki siz ölmezsiniz ama çocuğunuz ölür. Bu parayla yapılabilek en güzel şey bankaya yatırıp faizini almaktır. Aylık faizin büyük bir kısmıyla kalender insanları mutlu ederseniz, paranız erirken aynı anda hümanist olabilirsiniz ki bu özellik bu parayla kazanabileceğiniz en güzel özelliktir. Haram olmadığını iddaa edenlerede gülüyorum.

Haram paranın faizi helal yani?
    "Eksi ile eksi'nin çarpımı artı" diye bi kural var matematikte. O tarz olmuş.

• Hayır faizine helal demedim, o paranın en uzun vadede kullanılabilecek şekli budur demek istedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: senfield25
    diğerlerini geçtim ...bu iki kişi senin yorumunu çürütmüş .... o paradan bu dünyada hayır görürsen bile öteki taraf gider .....

İyide kimseye zorla bilete veya kupona para yatırmıyor tam tersine karda yağmurda sıra beliyor eziyet çekiyor ne için 27 milyonda bir şans için.

Haliyle bir nevi para çıkan elemana gönüllü para yardımı yapmış gibi oluyoruz. Sonradan sana çıkmayınca çıkana beddua etmenin saçmalıktan başka bir anlamı yok. Ha zengin adam veya 2. kere ikramiye çıkarsa kız ama düşük gelirli veya orta direk için diyecek söz yok. İster yatırım yapsuın ister çatır çatır yesin onun hakkıdır.

• (İster yatırım yapsuın ister çatır çatır yesin onun hakkıdır.)inanan birisi bunu söyleyemez inanmıyorsanız zaten sorun yok devam edebılırsınız

Şans oyunları kazanma ve kaybetme ihtimalinin olduğu oyunlara denir. Bu bakımdan eğer kazanma ve kaybetme ihtimali varsa bu oyunlar şans oyunlarına gireceğinden haram kısmına girmektedir. Nitekim iddaa denilen şans oyunuda kazanma ve kaybetme şeklinde olan bir oyundur. Hatta kişi kazanacağını kesin olarak bilse bile oynayamaz. Bu bakımdan bu oyunu oynamak caiz değildir.
    İslam dini kumarın ve şans oyunlarının azını da çoğunu da haram kılmıştır. Bu bakımdan ister az miktarda bir para ile oynansın ister çok miktarda olsun ikisi de haramdır.
  • İkramiye çıkarsa efendi gibi bileti alıp evden çıkacaksın.
    Kendini Norveç'e atacaksın.
    Parayı bankaya yatırıp hiç birşey yapmadan faizi ile yaşayacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi

sanki çıkmayanların başına gelmeyen bişey

.
  • ohh
  • 1 Trilyon dolar kitabını okuyalım aşşağıdaki linke tıklayalım belki zenginlik hakkında görüşlerimiz şekillenebilir.

http://www.uzmantv.com/kuantum-dusunce-teknigi-ile-zengin-olmak-mumkun-mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LORD OF CASHMONEY(ŞANSLI) -- 22 Nisan 2009; 15:04:27 >
  • günah, haram, bi hayrı gelmez diyenler mümkünse oynamasın. şansımız artar. şans artmaz ama size çıkacağına devreder bi daha alma şansımız olur.
  • Piyango bana çıksa ne yapacağımı şaşar heralde bir üniversiteye bağışlarım
  • para hırsı yüzüklerin efendisindeki güç yüzüğüne benzettim bir an :S
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.