Şimdi Ara

Millet bir önemli bir karar vericem, yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler millet. Şimdi ben ankaraya okumaya gittim. Tabi bunun nedeni Bursa'da yaşıyorken, üniversiteye uzak kalan bir yere taşınmıştık. Ve arkadaşlarımdan falan koptum aslında kopmadımda görmek zor oluyordu. Hadi bir hata yaptık Ankarayı seçtik. Kayıt olmaya gittik olamadık döndük ben boşverin öbür sene giderim Uludağa dedim. Babamda benimle aynı fikirdeydi ama Annemin aklına pek yatmadı. Gönderdi kayda gene. Gittim kayıt oldum dondurup döneceğim. Yurt çıkmamıştı. Ama sonradan üniversitenin yurdu çıktı. Bende ne hikmetse yurt çıkmış dedim. Annemde sevindi iyi madem gidersin falan filan derken. Kendimi burada buldum. Ama inanın hiç mi hiç istemiyorum. Bölümüm Tarih aslında bu bölümü severim ama sonradan muhakeme yapınca kendi kendime, Ben tarihi değil bilmeyi seviyorum. Yani uzayın anlatıldığı bir belgeselide en az Tarih belgeseli kadar seviyorum. Yani ben kısaca bilmeyi seviyorum. Ve de Tarihte pek gelecek olmadığı için bir istemsizlik geldi açıkcası.

    Şimdi işin içindeki noktaları yazacağım;
    -Bu sene yeni eve taşındık, içine falan masraf yapıldı. 7-8 milyar civarında. Haliyle bunun taksidi var. Ee birde banada her ay 400 göndereceklerdi. Yani yarı aç yarı tok yaşayacaklardı. Bu da kafama takılmadı değil.
    -Anneme konuyu bugün açtım ilk başta hayır falan dedi sebepleri şu;
    Dedi buraya gelirsin okumaktan vazgeçebilirsin, gelirsin bütün gün yatarsın falan filan yani endişeli
    -Sonradan bir daha aradı 15-20dk önce. Dedi oğlum sesinden anlaşılıyor kararsızsın zaten giderken de isteksizdin. Dedi gel buraya ama evde oturtmam yani gidip iş bulacaksın çalışacaksın. Benimde zoruma gidiyor 18inde oğlanın evde oturması dedi zaten durumlar kötü bari destek olursun dedi.
    Bende eyvallah dedim.

    Şimdi bir konu daha var;
    -Annem ben bu sene okumuyorum diye üzülecek muhtemelen. Sesi aslında ne üzgün ne kızgın gibi geliyordu. Sadece işte ben bu eve senin için geçtim diğerinin kirasıyla seni okutacaktım falan filan dedi. Bak abinde işe girdi sana yardım edecek falan. Aslında eve kendi isteğiyle girdi ki sevdide taşındığımız yeri. Ama yine de oğlunun okumayı bırakması biraz koymadı değil.

    ***Ben tembel bir adamım ne yalan söyleyeyim. Ders çalışmayı da pek sevmem. Çünkü hiç gerek duymadım. Ben azimsiz bir adamım. Yani gözüm yükseklerde değil. İşte çok iyi bir puan alıp iyi bir bölüme gideyim çok maaş alayım demedim. Benim derdim, 2 milyar bir para kazandıracak iş, ailemin ve dostlarımın yanında bir hayattı istediğim.
    *** Aslında geçen sene bir 15 gün kadar çalışmışlığım oldu. Aslında çalışmak iyi bence tabi belki 15 gün çalıştığım içindir. Yazın boş boş oturuyordum Arkadaşın teki geldi dedi terziye adam lazım, bayram üstü işler yoğunlaşacak. Ben de peki dedim gittim çalıştım. En azından bir amaçım oldu. Oruçluydum o aralar, Çalışıyordum yoruluyordum baya ama akşam yediğim o yemeğin tadı bir başka oluyordu. Aldığım paranında. Yani ben çalışırım sorun iş aramamam da. Annem de bunu biliyor biraz mırın kırın ediyor açıkcası ama gel dedi madem çok isteksizsin hem dedi Tarihin pek bir getirisi olmaz. Çalışırsın burada biliyorsun durumlarda kötü yardımcı olursun ama akşamlar ders çalışıp geleceği olan bir bölüme gidersin dedi.



    ************YANİ KISACASI BEN EVE GİTMEK İSTİYORUM, ANNEM BİR YANDAN GELMEMİ BİR YANDANDA BU ÇOCUK YA OKUMAZSA TELAŞI YAPIP GELMEMEMİ İSTİYOR. TABİ SON TELEFONDA GEL DEDİ AMA ÇALIŞACAKSIN DEDİ. BEN ÇALIŞABİLİRİM O SIKINTI DEĞİL SADECE BEN EVE GELİRSEM ANNEM ÜZÜLÜR DİYE ÜZÜLÜYORUM. AMA BURADA DA BEN ÜZÜLECEĞİM. ANNEMİN YAŞI 50 OLDU ARTIK ONUN DA YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUM. YILLARDIR EVİN HESABINI HEP O TUTUYORDU. BABAMIN UMRUNDA DEĞİL, GİDER AVANSLAR ÇEKER SİGARA ALIR BAZEN KREDİ ÇEKER ZOR DURUMDA BIRAKIR BİZİ PEK AKILLI BİRİ DEĞİL YANİ ONUN İÇİN ANNEM ÇEKTİ BUNCA SENE. BEN ÜNİVERSİTEDE KALIRSAM BU SENE, HER AY 400 TLYE YAKIN PARA YOLLAYACAK Kİ BU DA EKONOMİYİ SARSACAK CİDDİ CİDDİ. BENDE ARTIK ANNEM BU KONULARI ÇOK DÜŞÜNMESİN BİRAZ RAHAT ETSİN İSTİYORUM ONUN İÇİN BU SENE BORÇLAR BİTENE KADAR ÇALIŞIRIM ZATEN BORÇLAR BİTENE KADAR ÜNİVERSİTE BAŞLAMIŞ OLUR. ANNEM BİRAZ RAHATLAR VE BEN DE MEZUN OLDUKTAN SONRA BİR İŞE GİRER ÇALIŞIRIM. YANİSİ SİZCE NE YAPMALIYIM?***********







  • Okumadim ama umudunukaybetme kardes

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

    Okumadim ama umudunukaybetme kardes

    Kişilikli adam ayıp ama senin de yaptığın Kişiliğine yakışır bir hareket yapıp yardım ediver
  • Bunu kimse okumaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oku ve iyi kotu bir meslek al eline.Sonra daha rahat yasarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapiDeath

    Oku ve iyi kotu bir meslek al eline.Sonra daha rahat yasarsiniz.

    okuyacağım elbette sonuçta başka çarem yok ama bu sene evde kalıp bir yerde çalışıp bir daha girmeyi düşünüyorum sınava
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captain 0bvious

    Bunu kimse okumaz

    yani ama özeti zaten altta onu okusunlar bari
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çekilişe katılmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fontu değiştir yav kör olucam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.