Çoğu kişi yazın vazgeçilmez içeceğinin milkshake olduğu söylüyor bende merak ettim evde nasıl hazırlanıyor acaba bu konuda bilgisi olan varmı?
geçen gün arkadaşlarımla gittiğim bir cafede kivi aromalı milkshake içtim tadı hiç fena değildi. Ama bunu evde nasıl hazırlarım onu bilmiyorum.
Çilekli Milkshake İçin Malzemeler: 1 Su bardağı soğuk süt (200 ml bardak ölçüsü) 2 top vanilyalı dondurma 100 gr çilek 1 yemek kaşığı şeker ( arttırılabilir veya eksiltilebilir) Tercihe göre 2 parça buz
Çilekli Milkshake Yapılışı : Çilekleri irice doğrayıp blendırdan birkaç dakika püre haline getiryoruz. Dondurma,şeker ve sütüde ilave edip blendırla iyice,köpürtene kadar karıştırıyoruz. Bardağa döküp afiyetle içiyoruz:)
kaynak: hayatcafetatlilari
Muzlu Milkshake yapılışı:
Malzemeler: 2-3 adet muz 1 kutu sıvı kaymaklı dondurma 2 su bardağı süt Eğer varsa 1 yemek kaşığı muz likörü
Tarifi Buzdolabında daha önce soğutulmuş olan sıvı kaymaklı dondurma karışımının tamamını derin bir kaba boşaltın. Karışımı el mikserinin en yüksek devriyle 5 dakika boyunca havalandırarak çırpın. Yaklaşık iki misli civarında kabaran kaymaklı dondurma karışımının içine sütü, dilimlenmiş muzları ve varsa 1 yemek kaşığı muz likörünü de ilave edin. Tekrar mikserle çırparak, muzları püre haline getirin. Böylece ayran kıvamında, bol köpüklü Muzlu Milkshakehazır olacaktır.
bunun farklı tatları yani şeftalilisi, portakallısı filan varmı?
Çikolatalı Milkshake
*1 su bardağı süt *1 çorba kaşığı erimiş çikolata *1-2 su bardağı çikolatalı dondurma *Çikolata rendesi
Evde Milkshake Nasıl Yapılır Hazırlanışı; 1 su bardagi süt ve 1 corba kaşığı erimis cikolatayı blendırda karıştırın 1-2 su bardagi cikolatali dondurma ilave edin Ve yine blendırda yumusak ancak sulu olmayan bir kıvam alana dek karıştırın Cikolatali milkshake'i genis ve uzun bir bardağa alın Cikolata rendesiyle servis yapin..
Ben dondurma yerine daha çok toz halinde olanlar var onları hazırlamayı tercih ediyorum daha güzel oluyor ama iyi bir buz kırma makinesi yoksa pek bir tat beklemeyin.
Valla ben iftardan sonra yapıyorum ailecek içiyoruz mideyi baya rahatlatıyor.
Her kafede hazırlıyamıyor bunu çok güzel yapanlar var ama çikolata, çilek her yerde aynı başka tatları lazım.
bence en hızlısı toz şeklinde olanlar. Her zaman dondurmayla birlikte hazırlamak mümkün olmuyor. Gereken diğer şeyler buz ve süte. E tabi iyi bir blenderda şart.
toz milkshake hazırlamaya yönelik bir çok ürün var. Ama bencehttp://www.e-gurme.com/milkshake-smoothie/ ürünlerin çeşitliliği bakımından bu site gerçekten iyi gibi görünüyor. Yani milkshake için dondurmayı tercih etmeyenler yada her canı çektiğinde dondurma alma imkanı olmayanlar buradan toz olarak alabilir.
karadutlusu ve kavunlusu tuhaf bir şeye benziyor.
Bir hafta sonumu buna ayırıcam bi hazılıyıp deniyim bakalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme