Şimdi Ara

Mikrofon ses yükseltme (Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilk defa başlığa acil yazıyorum kusura bakmayın, hafta sonuna kadar halletmem gereken bir sorun var.

Kısa film yarışması için okuldan aldığımız mikrofona 4 boğum jack takıp telefona monte ediyorum. Ancak mikrofonun belli bir mesafeden sonra sesi çok az geliyor.

Bu sesi premafi ile yükseltmekle, bilgisayardan montaj ile yükseltmek aynı işlevi mi görür ?
    İlla preamfi şart mı ?

Bilgisayarda aşırı fazla yükseltince oluşan minik uğultu, premafide de olur mu ?

• Kesinlikle preamfi öneririm, dijital katlama yöntemiyle yaptığınız yükseltme parazitleri de beraberinde getirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Lm386 bu is icin uygun mudur ?

• Gayet uygun...

• tam anlamamda, bu iş mikrefonlada alakalı,, mikrefon çevreden gelen ses ile titeşir ve bu titreşim lm386 veya elektonik transtörleri iletime geçirerek size ses sinyali oluşturur.

Çevreden sesi alan mikrefondur, mikrefona 5cm uzaklıkta konuşmak ile 10cm uzaklıkta konuşmak, arasında ciddi fark oluyorsa, bence bu mikrefonun gelen seslere hassas olmadığını gösterir, veya telefonun mikrefon girişi, sizin bulduğunuz mikrefon ile tam uyuşmuyorsa,
    mikrefondan gelen sessinyalini tam işlemiyorsa verim düşüklüğü olabilir..
    mikrefon çeşitleride vardır, dinamik, kapasitif, kristal gibi,,, telefonun desteklediği mikrefon türü ile takılan mikrefon ve mikrefon kalitesi,, okuldaki dinamik mikrefon, pc ses girişinde veya telefon girişinde çalışmayabilir.

lm386 nın çıkışı, telefonun mıc girişine uyum sağlayacakmı ? , genelde ses sinyal girişine bağlanır ...
  • Usta haklısındır amenna ama benim sorum kabaca şu oldu. İstesekte istemesekte bu mikrofonun sesi artacak, preamp ile mi artsın yoksa bilgisayar ortamında mı ? Hangisi daha kaliteli olur bunu sormaktı en büyük amacım.

Preamplar bildiğim kadarıyla mikrofonlar için birebir. Bu gitarlar,bağlamalarda özel üretilmiş amfiler var 1-2wlık. Bu mikrofnun kayıt kalitesini ilgilendiriyor. Bu minik amfiden sonra ses çıkışı elde ediliyor. Aynı sistemi kurmayı düşünüyorum. Mikrofnun yani direk mikrofon parçasının kıçındaki iki lehmli telden ses almaktansa onu normal bir çıkış haline getirdikten sonra ses alacağım.

Bugün elimdeki bir karttan tda2822 söktüm. 6-7 karttan diğer parçaları topladım. 4.7ohm yerine 10ohm, 10nf yerine 22nf taktım. Ses alamadım büyük ihtimal yanık entegre. Ben en iyisi sıfırdan lm386 parçaları temin edip onu kurayım. Powerbank(5v) beslemeli bir şey çıkartacam ortaya.(resimdeki usb vcc kısmındaki lehim boşluğu sonradan oldu. devrede hata yok. entegre yanık paylaşmak istedim)

Mikrofon ses yükseltme (Acil) Mikrofon ses yükseltme (Acil) Mikrofon ses yükseltme (Acil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 5 Aralık 2017; 23:58:17 >

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Anladım , düşük sesi pc de yükseltmek,, mikrofon gibi kayıtlarda, yüksek sesi daha yüksek yapar, sonuç aynı olur,, onun için ilk başta mikrofon tarafından çözüme ulaşmak daha doğru olur,,,

Mikrofon preamp, en son anfi,, ilk iki bileşen mikrofon ve preanfi bölümü çok önemli,, gerisi anfi giriş sinyalleri son basamak,, yani sesi amfiye ulaştıran buna uyarlayan mic ve pre dir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teyp ses tuşu (Yardım)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Donanımsal değilse bu videodaki çözüm de işinize yarayabilir:
    https://www.youtube.com/watch?v=7V0_6GvAP84&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadioyun -- 24 Nisan 2020; 21:29:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.