Şimdi Ara

Mikrofon Hoparlörden Çıkan Sesi De Kaydediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabah 8'de mesaim olduğunu bildiğim halde gece 4'e kadar uğraştım bir türlü yapamadım. Kafayı kırıcam: Masaüstü bilgisayardan mikrofonla kayıt yapmak istiyorum. Elimde ses çıkışı olan bir monitör ve ses girişi için de Trust marka bir mikrofon var. Masaüstü sesini kaydetmek, izlediğim videoyu, sistem sesini duymak istiyorum ama hoparlörden çıkan sesi mikrofonumun kaydetmesini istemiyorum.


    Başlarda bunun mikrofon veya ses kayıt programı kaynaklı olduğunu sanmıştım ama sistem ayarıyla ilgili. Şimdi geriye tek sorun kalıyor, bu canına yandığımın ayarını nasıl yapacağım da mikrofonum, monitörümden gelen hoparlörün sesini kaydetmeyecek. Çünkü hem kendi hoparlörden çıkan sesi, hem masaüstü sesini kaydettiğinde kalitesiz ve yankılı bir ses ortaya çıkıyor. İstiyorum ki yalnızca masaüstü sesini kaydetsin.


    --Bu arada mikrofon usb girişli, jak değil. Mikrofonun usb girişini bi kasanın öndeki yerine bi arkadaki yerine takıyorum sonuç değişmedi. Stereo karışımı da devre dışı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnalyzer -- 1 Temmuz 2021; 10:59:25 >







  • Sistemi kaydetmek için mikrofona ihtiyacınız yok ki konuşmayacaksanız. Konuşacaksanız da kulaklık takın

  • 2-3 sene evvel Lenovo marka laptop ile arkadaşlarımla Skype üzerinden LoL oynuyordum. Kulaklıkla değil, sesi hoparlörden alıyordum. Arka planda youtubedan müzik açarken, müziğin sesi onlara gitmiyordu ama sesim gidiyordu. Tam olarak bahsettiğim ve olmasını istediğim durum bu.

  • Hoparlörü kısın ya da kapatın, hatta kulaklık kullanmanız daha uygun olacaktır.

    Genelde yayın için tercih edilen mikrofonlar ortam sesini daha az alır, sadece bilgisayar fan sesi sorunu olur.

  • Konuyla alakasız fakat hiçbir şey sağlığınızdan, uykunuzan daha değerli değil. Uyuyun!  


    Gürültü dengeleme veya ortam iptali kullanırsannız sesiniz boğuk ve bassız gelebilir. İlla kusursuz olacak diyorsanız kulaklık şart.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.