Şimdi Ara

Mikrofon cızırtı sorunu ( logitech G230 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyun videosu çektiğim için mikrofon acayip önemli. Daha önce 15-20 TL'lik kıyrıtık bi kulaklıkla idare ediyodum.

O da bozulunca dedim ki, sağ salim kaliteli bir şey alayım. Çekim için Logitech G230 aldım.

Öyle bir cızırtı var ki mikrofonda, arkadaşlarımla oyun oynayamıyor durumdayım. DB'yi 10'a çekilince falan rahat ediyorlar. Kayıtlar korkunç cızırtılı.

169 TL'ye aldım, pişman olmadım değil açıkcası.

Bu cızırtıyı nasıl minimuma çekebilirim arkadaşlar? Önerileriniz nelerdir?

Lütfen yardım edin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Cizirti kulakliktan gelmez herzaman, evde topraklama varmi eger yoksa o yuzden olabilir. Ayrica bende oyle bi sorunla karsilasmistim pcyi tamamen soktum ardindan anakartin vidalarinin oldugu yere naylon koydum sorun cozuldu ama boylede icim rahat etmedi tekrar soktum, anakarta plastik vidalar olmali bence sorun cozulucektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensinno1

Cizirti kulakliktan gelmez herzaman, evde topraklama varmi eger yoksa o yuzden olabilir. Ayrica bende oyle bi sorunla karsilasmistim pcyi tamamen soktum ardindan anakartin vidalarinin oldugu yere naylon koydum sorun cozuldu ama boylede icim rahat etmedi tekrar soktum, anakarta plastik vidalar olmali bence sorun cozulucektir.

Hmm. Topraklama vb. şeylerle hiçte aram yoktur aslında. Anlamam yani. Biraz daha açarsak belki uygulayabilirim.
  • Topraklama zaten ev yapilirken yapilir, bilmiyorm belki sonradanda yapilir ama hic bi bilgim yok anlicagin. Arkadasimin evinde topraklama olmadigi icin 2 kere power yakti. Vatanda 39 ve 69 tl ye
    Iki ayri ses karti gormustum creative, onlardan alirsan sorun cozulur diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sensinno1

Topraklama zaten ev yapilirken yapilir, bilmiyorm belki sonradanda yapilir ama hic bi bilgim yok anlicagin. Arkadasimin evinde topraklama olmadigi icin 2 kere power yakti. Vatanda 39 ve 69 tl ye
    Iki ayri ses karti gormustum creative, onlardan alirsan sorun cozulur diye dusunuyorum

Anakartın ses kartı dışında bi ses kartı daha alırsam sorun çözülür yani?
  • Cozulur diye dusunuyorum baskalarininda yorumlarini okumani tavsiye ederim.

• Cozulur diye dusunuyorum baskalarininda yorumlarini okumani tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mikrofon cızırtı problemi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce başka bir bilgisayarda deneyin. Sorun devam ederse iade edin. Sorun bilgisayar kaynaklıysa önce ses kartı sürücüsünü güncellemeni tavsiye ediyorum. Olmadı mikrofon soketinden kaynaklı bir sorunda olabilir.
    Soketin yerini değiştirip ses yöneticisinden soketin işlevini mikrofon olarak atamayı deneyin. Sorun devam ederse ses kartını değiştirin.
  • Beyler bende de g230 var müziklerde cızırtı yapıyor sesi sonuna kadar açtığımda nedeni ne bunun? bilen var mı
  • hocam bende aynı modelden almayi düşünüyorum da sorunu düzeltebildiniz mi? yani cızırtıyı giderebildiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: totoron

hocam bende aynı modelden almayi düşünüyorum da sorunu düzeltebildiniz mi? yani cızırtıyı giderebildiniz mi?

Gideremedim. Bir çok yerde övülen bir kulaklık. Bi bende mi oldu anlam veremedim. Cızırtının aksine arkadan gelen bi rüzgar - gürültü gibi bi ses işte.
  • hocam alsam mı ya. çok tereddüt içerisindeyim. peki bir şey sormak istiyorum. hiç mi anlasilmiyormu ses? skype performansi çok mu kötü?

yani forumlarda/yorumlarda okuduğum üzere çok övüluyor. ve öneriliyor. ne yapsam bilemiyorum suan.

• quote:

hocam alsam mı ya. çok tereddüt içerisindeyim. peki bir şey sormak istiyorum. hiç mi anlasilmiyormu ses? skype performansi çok mu kötü?

yani forumlarda/yorumlarda okuduğum üzere çok övüluyor. ve öneriliyor. ne yapsam bilemiyorum suan.

Yok iletişim konusunda desibell'i 0'a ya da 10'a çektiğim zaman çok rahat konuşuyorum, sesim rahatsız etmiyor onları.

Fakat +20 olduğu zaman desibell, arkada fırtına kopuyomuş gibi bi gürültü var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clementha

quote:

hocam alsam mı ya. çok tereddüt içerisindeyim. peki bir şey sormak istiyorum. hiç mi anlasilmiyormu ses? skype performansi çok mu kötü?

Yok iletişim konusunda desibell'i 0'a ya da 10'a çektiğim zaman çok rahat konuşuyorum, sesim rahatsız etmiyor onları.

Fakat +20 olduğu zaman desibell, arkada fırtına kopuyomuş gibi bi gürültü var.

tamam teşekkür ederim hocam.

• Kardeşim bende g230 kullanıyorum benim sorunum kulaklığın kendisinden cızırtı gelmesi seste cızırtı var oyunlarda olsun müziklerde olsun. Biraz volume yi yükselteyim cızırtı başlıyor baslarda cızırtı veriyor.
  • Stereo karıştırıcısını etkinleştirmiş olabilirsiniz. Aygıt yöneticisinden devredışı bırakın yada ses denetiminden sessiz'e alıp tekrar deneyin. Usb soketli Logitech g35 kulaklığımda cızırtıyla karşılaşıyordum(seste patlama şeklinde). Yazılımını güncellediğim de sorun düzelmişti. Varsa kulaklığın uygulamasını ve ses kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin. Kulaklığın uygulaması varsa profilleri eklemeyi deneyin.
  • Ses kartı yöneticisinden Gürültü tutma ve Akustik Eko iptali'nide etkinleştirip deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailchakar

Stereo karıştırıcısını etkinleştirmiş olabilirsiniz. Aygıt yöneticisinden devredışı bırakın yada ses denetiminden sessiz'e alıp tekrar deneyin. Usb soketli Logitech g35 kulaklığımda cızırtıyla karşılaşıyordum(seste patlama şeklinde). Yazılımını güncellediğim de sorun düzelmişti. Varsa kulaklığın uygulamasını ve ses kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin. Kulaklığın uygulaması varsa profilleri eklemeyi deneyin.

Hocam ben realtek vs vs. bi ses sürücüsü kullanıyorum. Bu kulaklığın driverı mı var, yoksa normal denetimden yapabiliyo muyuz?

Yani cızırtı değilde bi fossss gürültü geliyo sanki. Eve gidince bi bakacağım.
  • 35 dolarlık kulaklıktan fazla birşey beklemeyin ama büyük ihtimal harici ses kartının olmamasındandır.
  • Müzikte hiç sevilmeyen ve "peak" tabiriyle adlandırılan durum oluşuyor. Gain seviyesini artırdığınızda beraberinde kayıt sırasında çevrenizdeki sesleri de artırmış oluyorsunuz. Haliyle ses en üst seviyeye ulaşıyor ve tavan yapıyor...

+20 db ile hangi mikrofonla denerseniz deneyin aynı durum oluşur.... Bu durum kulaklık ile dinlediğiniz müziğin sesini %200 oranında açmak gibi bir şey. Haliyle böyle bir şey yaparsanız kulaklığınızda cızırtılar oluşması muhtemeldir. Aynı durum mikrofon ayarlarınız içinde geçerli...

Önerim buradaki +20 db seviyesini düşük tutup farklı yazılımlar ile ses düzeylerini ayarlamanız. Bunun için de Camtasia Studio programını önerebilirim. Mic. ses ayarlarınızı ve yakaladığınız ekranın ses ayarlarını ayrı ayrı kontrolünü sağlayabilir, böylece daha profosyonel kayılar yapabilirsiniz. Biraz uğraştırır ama kesin çözüm.

Unutmadan, ses ayalarında line (giriş) bölümünü kontrol etmenizi de öneririm. Açıksa ve kullanılmıyorsa kapatın. Foss diye adlandırdığınız bu dip ses bu girişle alakalı da olabilir. Bunu da kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuveN© -- 18 Mart 2015; 13:33:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.