Şimdi Ara

MİKAİL HOCA HESABIMI DEVREDİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ergenim benim, karşında senden yaşça büyük bir insan var, ona göre konuşursan daha iyi olur bence. keko falan senin gibi 2019 mağduru bir arkadaşa hiç yakışmıyor. bu şekilde sığ düşünmeye devam edersen 2020de de mağdur olursun sen, inan bana. osuruklu ösym sorularından 40 tane çözünce hayatta bir şey başarmış olmuyorsun. ayrıca anadolu insanı dediğim benim hayatta gözlemlediğim insan tipine verdiğim isimdir, e devlet falan deyip ağır saçmalamışsın. ali nesinin videoları da gayet yeterlidir, o olmazsa yağcıdan ya da x hocasından farketmez bir sürü kaynak var. kitaplardan bahsetmiyorum bile. sizin gibi insanlar çareyi derste bulduğu için o adamlara para veriyorsunuz zaten, o dersi almasan da matematiği yapabilirdin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guiltylead

ergenim benim, karşında senden yaşça büyük bir insan var, ona göre konuşursan daha iyi olur bence. keko falan senin gibi 2019 mağduru bir arkadaşa hiç yakışmıyor. bu şekilde sığ düşünmeye devam edersen 2020de de mağdur olursun sen, inan bana. osuruklu ösym sorularından 40 tane çözünce hayatta bir şey başarmış olmuyorsun. ayrıca anadolu insanı dediğim benim hayatta gözlemlediğim insan tipine verdiğim isimdir, e devlet falan deyip ağır saçmalamışsın. ali nesinin videoları da gayet yeterlidir, o olmazsa yağcıdan ya da x hocasından farketmez bir sürü kaynak var. kitaplardan bahsetmiyorum bile. sizin gibi insanlar çareyi derste bulduğu için o adamlara para veriyorsunuz zaten, o dersi almasan da matematiği yapabilirdin.
    hocam yaşca büyüksüzünüz belli ki bu işlerden uzaksınız. bilmediğiniz işe burnunuzu sokmayın o zaman mikail hoca bu işi en iyi yapan adamlardan biridir. 10 tl gibi bir paraya onlarca saat ders anlatır. temeli kötü olan adamlar için en iyi kaynaktır. sizin "ali nesin" ve o hiç bilinmeyen ama sürekli muhteşem diye övdüğünüz "x" kaynaklarınız bu sınav için yeterli değiller. bunu anlamakta zorluk çekiyor olabilirsiniz ama değiller. ali nesin videolarını izlemiş biriyim. mustafa yağcı hoca'nın da geo videolarını çok takip ederdim. genel olarak ispatlar üzerine kurulular. konun mantığını verirler ama yine de sınav için yeterli değiller. bu sınav öyle bir çalışmayla kazanılmaz anlamak istemiyorsunuz ama "ezber" sistemi var ülkede bunu "o güzel kafanıza" lütfen sokun öyle ispatlı bilmem neli matemaitk hayat kurtarmıyor. bunları hali hazırda sizin dediğiniz iki matematik sınavından da 37-38 yapan biri olarak söylüyorum. şimdi "bu mu başarın yani hüloğ" diye küçümsemeniz için yazmadım bunu. bu benim için hayata açılan kapılardan biri. ben de isterdim şu ösym sınavlarına deli gibi vakit harcayacağıma başka yollarla kendimi geliştireyim ama siz kafanızda bir ütopya kurmuşsunuz "yok şu net yapan aptallar, koyunlar. yok matematiği şuradan dinleyin zaten halledersiniz ne para veriyorsunuz." biraz gerçekçi olalım "boş yapmak yerine" insanlar bu sınava "sizin egonuz tatmin olsun, haha aptallar nasıl çalışıyorlar, haha koyunlar yüksek net yapınca başarmış sanıyorlar" diye değil. iyi bir üniversiteye girip sizin gibi her başarıyı "küçümseyen" insanların arasından yani bu ülkeden kaçmak için giriyorlar. "haha başarı mı bu" diye felsefe kasabilirsiniz ama o sandığınız netler bazıları için günlerce 10+ saat çalışmayla yapılıyor. bu kadar disiplinli bir adama siz gidip "hahaaha yaptığın başarı mı len" derseniz. kusura bakmayın da sizin ne yaşça büyük olduğunuzu önemser ne de kim olduğunuzu. ha ben de zaten birine sırf benden "yaşlı" diye saygı duymam. benden önce doğmuş olmanız size saygı duyacağım anlamına gelmez. yani "yaşım büyük moruq saygı duy" diye millete atarlanmak yanlış. siz yaşınızın gerekliliklerini getiriyor musunuz? gelmişsiniz tyt-ayt forumuna "ergen" gibi "yok size şöyle gülüyorum, yok çok komiksiniz, yok bilmem ne" gibi ergence kalıplarla konuşuyorsunuz. sonra size iki kelime bir şey diyene "ergen" diyorsunuz. neyse siz şimdi gidin çayınızı kahvenizi alın ona buna senin ki başarı mı matematik böyle mi öğrenilir diye sallayın. sizi o "anadolu insanı" tanımının dışında olmadığınızı da görmüş olduk zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 3 Eylül 2019; 7:34:45 >

• çok güzel yazmışsın hocam eline sağlık :)

• guiltylead G kullanıcısına yanıt
    Tüm mesajların beni çıldırttı. Yaşça büyüğüm şöyleyim böyleyim diyorsun gelmiş burada millete ahkam kesiyorsun.Bence o kadar boş bir insansınki bu hayatta başarın yok. Başarının ne demek olduğunu da bilmiyorsun.Zaten boş olmasan burada bu şekilde olmazdın. O parayı veren adam hocanın düşünme şekli, konunun ayrıntısı ve o adamın anlatışını beğendiği için para vermiştir. Yok marangozcu ösym sorularını tokatlar ne a* Bu mantıkla sanayi ustası makine mühendisini tokatlar.Senin dediğin adamlar gelsin ösym sorusu hazırlasın 10 tanesinden kaçı sağlam olur acaba?

Sen büyük ihtimal 2/3 sene önce sınava girmiş,zamanında forumda gezmiş, ama sınavda oturan bir yıkıksın. Ösym ye baya sinirlisin ve hayatta başarının bu olmadığını anladığını sanıp buradakilere üstünlük taslıyorsun. Durumun içler acısı ilk başta sana kızmıştım ama şimdi seni çözdüm marangoz. Burada üstünüm(üstün olmak için yetersizsin) edalarında konuşma bir kaç yıl sonra forum senin üstün insanlar olacak. Anlamadığın nokta ise bu ösym sınavı açılması gereken bir kapı açmanın binlerce yolu var herkes birini deniyor (Açmadan da bir yere gelinir ama zor).Senin yorumlarının dikkate alınman için ösym yi tokatlayıp sonra bu yorumları yapmandı ki ösym tokatlayan biri bu şekilde yorum yapmaz o yüzden sen işine bak marangozcu ol kafanı böyle şeylere yorma.

Edit: Lütfen bu yorumdan sonra ben şöyleyim şuradayım diye kendini aşağılık hissedip kanıtlamaya çalışma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-xx -- 3 Eylül 2019; 18:25:5 >

• quote:

yav arkadaş yeter ya parayla mı koyuyorlar sizi buraya
    iyi tamam sen kur kendi matematiğini öğren kendi kendine. ossuruklu soruları filan da çözme.

• The-xx T kullanıcısına yanıt
    Hocam marangozculara laf ettirmeemm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    bu mesaja epey güldüm, eğlendirdiğin için teşekkür ederim öncelikle. işten geldim ve senin gibi bir adama laf anlatmak için zaman harcayacağım, değerimi bil. ilk cümlelerinden itibaren sana yazmaya başlıyorum. ilk önce tanımadığın insanlar hakkında bu kadar kesin yargılarda bulunmamanı öneririm, başarıyı sen de bir tanımla da biz de öğrenelim senden. eski yunandaki en büyük eğlencelerden biri cetvel ve pergel ile eşkenar üçgen üretmeye çalışmaktı. tabiki de bir marangoz o soruları çözemez, ama öğrendikten sonra hepinizden daha iyi bir geometriye sahip olacağı kesindir, hayata bakış açısı geometri olmuştur zaten. her şeyi incelemiştir, tüm şekillere hakimdir. mennan usta da okul okumadağı halde bu ülkedeki tüm mühendislerden daha bilgiliydi, pratikti. adamın değeri bilinmedi ve kaybettik. her şey okul okumakla olmuyor, mennan usta türkiyedeki örneklerinden biridir. ama senin beynin o kadar küçük kalmış ki hayatını ösym sorularından ibaret sanıyorsun. adamlar evirip çevirip aynı şeyleri size kakalıyor, gelmiş burda bana o soruları hazırlasınlar diyorsun. ulan adamlar zaten soru hazırlamayı bile beceremiyorlar, bu sene de iptal olan soru vardı geçen senelerde de bir sürü iptal olan veya yanlış olan soru vardı. övdüğün kurum o kadar kişiyle bir sınav hazırlamayı bile beceremiyor yani. bana gelirsek, hayatımda o kadar çok sınava girdim ki hepsine de elimi kolumu sallaya sallaya girdim. onuncu olmuşluğum da var bininci olmuşluğum da var. sana kanıtlamak zorunda da değilim zaten öyle bi çabaya girmedim, 2-3 sene önce de girmedim sınava. öss zamanındayken girdim ve girdiğim günden beri çoğu ösym kurumunun yaptığı sınavlara giriyorum zaten. bu arada ustaları bu kadar küçümsememeni öneriyorum sana. küçümsediğin ustalar boğaziçi odtü mezununa ders veriyor, çünkü o kadar küçük bir beyinle mezun oluyorlar ki adam makine mühendisi daha makine açmasını bilmiyor.

Ağır konuşmuşsunuz ama o kadar da haklısınız ki acınası bir durumdayız şu an
  • sana yazmaya üşendim, üstekki mesajı okursun. '' bu ülkeden kaçmak için giriyorlar '' kısmı da hiç hoş olmamış bu arada. o dediğin netleri yapan bir sürü insan vardır büyük ihtimal, geçen seneyi saymıyorum bile. hepsi paralı ders almışlar mıdır acaba? ben sınava çalışmayın demiyorum, çalışacaksınız elbette. ben çarenin özel derste veya daha fazla derste olmadığını söylüyorum. benim zamanlarımda fazla imkan yoktu, dershaneler hariç dersi bir yerde bulamıyordun. bir arkadaşım da sağdan soldan topladığı üniversite kitaplarıyla çalışıp test kısmına geçince testi mermi manyağı yapardı, tüm her şeyi kaynağından araştırırdı. üniversitede biyoloji ve fizik derslerine katılsa sıkıntı çekmezdi. 600 gibi bir sonuç elde etmişti zamanında. derece yapmak için böyle çalışma yapılması gerekir anlamına gelmiyor bu ama diğer derece yapanlara nazaran daha rahat bir üniversite hayatı geçirdiği, hayatta onlardan daha başarılı olduğu görülüyor buradan, her şey derste ve testte değil yani anlayacağın.

• quote:

sana yazmaya üşendim, üstekki mesajı okursun. '' bu ülkeden kaçmak için giriyorlar '' kısmı da hiç hoş olmamış bu arada. o dediğin netleri yapan bir sürü insan vardır büyük ihtimal, geçen seneyi saymıyorum bile. hepsi paralı ders almışlar mıdır acaba? ben sınava çalışmayın demiyorum, çalışacaksınız elbette. ben çarenin özel derste veya daha fazla derste olmadığını söylüyorum. benim zamanlarımda fazla imkan yoktu, dershaneler hariç dersi bir yerde bulamıyordun. bir arkadaşım da sağdan soldan topladığı üniversite kitaplarıyla çalışıp test kısmına geçince testi mermi manyağı yapardı, tüm her şeyi kaynağından araştırırdı. üniversitede biyoloji ve fizik derslerine katılsa sıkıntı çekmezdi. 600 gibi bir sonuç elde etmişti zamanında. derece yapmak için böyle çalışma yapılması gerekir anlamına gelmiyor bu ama diğer derece yapanlara nazaran daha rahat bir üniversite hayatı geçirdiği, hayatta onlardan daha başarılı olduğu görülüyor buradan, her şey derste ve testte değil yani anlayacağın.
    siz belli başlı parametleri düşünüyorsunuz yalnız herkesin "zeka" seviye eş değer değil. herkesin anlama yönetmi eş değil. siz bir arkadaşınızdan örnek verip bilmem ne testlerini yırtıp parçaladığını söylüyorsunuz. bunu herkes yapamaz. kimisi bir hocaya ihtiyaç duyar. kimisi sadece bir kağıt kaleme. sizin anlamak istemdiğiniz şey herkesin yeteneklerinin farklı olması. bu ülkede sayısal zekası çok iyi olan adamda matematik yapmalı sayısal zekası kötü olanda matematik yapmalı. biri açıp kitabı okusa zaten her şeyi bitiriyor "hocaya,derse" ihtiyaç duymadan ama diğeri onlarca hocayla bile zar zor anlıyor olabilir. siz şimdi bu adama çalışmasın uğraşmasın o zaman mı diyeceksiniz adamın gelecekte yapmak istediği iş matematikten geçiriyor belki. bütün sosyal bilimlerden herhangi birini bugün iyi ünilerden birinde okumak için çok iyi matematiğe ihtiyaç var. ama sosyal zekası gelişmiş bir adamın doğal olarak sayısal zekası daha az gelişmiştir. ben bunlar 2 yıl önce gördüğüm bir psikoloji dersinden hareketle söylüyorum. zeka türleri vb. ben bilimin yalancısıyım. "ülkeden kaçmak kısmı" da hoş veya değil bu bir gerçek burada sizin veya benim hoşuma gidenleri konuşmuyoruz. siz verdiğiniz 1-2 uçuk örnekle dünyayı genelliyorsunuz.

sizin zamanınınızda olmayan imkana göre soruluyordu sorular 10 yılın önceki problem soruları bile tek cümle kalem oynatmadan zihinden çözülür. matematik soruları zaten 3-5 kalıp var ona göre geliyorlardı. "tarih" nedir bilmiyor musun ey dahi sayısalcı tarihi sen günün şartlarına göre değerlendiremezsin. 10 yıl öncesi ile bugün arasında dağlar var. senin zamanında olmayan şey herkese yoktu. bundan acıtasyon kasmana gerek yok. şu an internete ulaşmak dershaneden de okula gidip gelmekten de daha ucuzu bir telefon 2 bin tl al interneti bağla sonsuz tane bilgiye ulaş. her alanda eğitime ulaş birçoğu ücretsiz. ücretli istersen dahi çok profesyonel işler sudan ucuz.

kısacası biliyoruz her şeyin derste ve testte olmadığının insan beyninin baskın olduğu alanlara göre öğrenme biçimi, hızı değişiyor. kendi kendinizi çürütüyorsunuz, çelişiyorsunuz yazdıklarınzla.

neyse anladığım kadarıyla haklı çıkmadan peşini bırakmayacaksınız bu işin bana uçuk havadan sudan örnek bulup onu bunu küçümseyip kibirli bir şekilde hayatınıza devam edeceksiniz. beni ilgilendirmez ne düşündüğünüz ne yaptığınız vaktim değerli. saçma sapan bir sidik yarışı için harcayamam. sen o kadar yıl çalış iş sahibi ol ama işten geldikten sonraki aktiviten 17-18 yaşındaki gençlerin yazdıklarıyla eğlenmek olsun bazı insanların hayatları acı oluyor ya

• sen '' zeka seviyesi eş değer değil. '' diyorsun ya, sence bunu yapamayan bireylerde o soruları anlayacak kadar '' zeka '' yok mu? zeka diye bir şey ne yazık ki yoktur, morfoloji vardır. toplum vardır. bireyin kendini eziklemesi vardır. sen de bu klasik tantanalara kapılıp kendini eziklemiş bir bireye dönüşmüşsün, acı ama gerçek. herhangi bir işi çok iyi yapan birini gördüğünüzde bilin ki bir zamanlar çıraktı. ilk kez eline almıştı fırçayı veya küreği veya kalemi veya bıçağı. sonra bir daha aldı. bir daha. bir daha. bazısı o konuda çalışması gerekiyorsa aldı. beriki sırf zevk için aldı. ama bir şekilde artık 'çırak' denemeyecek kadar uzun bir süre uğraştılar. bu süre 10 bin saattir diyenler var. 10 bin kısmı da sallamasyon sonuçta, o da iner çıkar. ancak temel öğreti, yani bir işte ustalaşmanın o işe vakit yatırmak olduğu öğretisi, sabit. hevesin varsa otur ve 10 bin saatin ne demek olduğuna kafa yor. haftada 168 saat var. kaç hafta eder? kaç gün eder? günde üç saat uğraşsam kaç yıl eder? o söylediğin insanlar daha çırak olmaya bile adım atamayan insanlar, acı ama gerçek. okulda aldığın psikoloji dersini yazmışsın bana, bura da epey bir komikti gerçekten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guiltylead -- 3 Eylül 2019; 21:46:33 >

Hocam dün foruma katılıp şimdi herkese yargı dağıtmanızda baya komik :d forumdan banlandınız falan mı ne oldu
  • Ruzpai_ kullanıcısına yanıt
    sonuçta herkes yazmaya başladığında ilk mesajı oluyor, hepinizin kayıt olma amacı buraya yazı yazmak değil mi? dün katıldım, şimdi de fikirlerimi paylaşıyorum. 2-3 senedir forumun belirli kısımlarından yararlandım, bu aralar fikirlerimi paylaşacağım bir yer kalmadı, arada gelip yazıyorum buraya işte. komik olan bir şey yok bence.
  • Up

Tamam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajımı gözlerini kaçırarak okumuşsun fark ettim.Başarının tanımı elde etmek istediğini elde etmektir benim için.Belki sistem belki insan doğası yüzünden neyse sana orada yazdım ki ''ösym sınavı açılması gereken bir kapı girmeden de bir yerlere gelinir ama zor'' yazmıştım. Buraları gözlerini kaçırarak okudun çünkü ondan önce yazdıklarımın çoğu doğruydu.Bu arada ben ösymi övmedim sen ösym sorularını çok küçümsedin.Burada gelmiş size bakıp gülüyorum haliniz komik,aptal anadolu insanları gibi aptalca konuşuyorsun.Dediğin mennan usta anadolu insanıydı sana hatırlatırım ve ülkenin tüm mühendislerinden daha iyi değildi.Lütfen aptal beyninle böyle kıyaslamalara girme elim ayağım titriyor.@guiltylead

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-xx -- 4 Eylül 2019; 12:33:47 >
    sen beklediğimden daha salak çıktın ya. sınavdan yeni çıkmış, küçülmüş, ufacık beyninle bir de bana aptal diyorsun:) ösym sorularını çok küçümsemişim bak sen şu işe. lütfen son 10-15 yılın çıkmış sorularına bakar mısın? müfredat hariç o sorularda ne değişiklik var bana bi söyle de aydınlanayım ben. aynı şeyleri size kakalayıp duruyorlar işte nesini anlamıyorsun? bunu anlamak için o kadar fazla düşünme yetisine ihtiyacın da yok bakarsan görülüyor zaten. çocuk hala kalkmış bana ösym sorularını çok küçümsüyorsun diyor. son 2 yılda sınav sorularındaki değişiklik ve boşa soruları uzatma dışında sınavda hiçbir değişiklik yok. o dediğim anadolu insanı benim gözlemlediğim ve taktığım isim, burda kimin anadolu insanı olup olmadığını nerden bileyim ben? o kadar aptalsın ki bunu bile farkedemiyorsun. mennan usta ülkedeki mühendislerin hepsinin hakkını yemeyeyim ama %90ından daha başarılı bir insandı. senden bu kafayla bir şey olmaz kısacası, ösym sorularını yaptım diye triplere girmişsin aslanım sen. ''bu kadar çalıştık emeğimiz boşa gitmesin'' kafasında gelip burda sınavı, üniversiteleri, ösym kurumunu savunuyorsun bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guiltylead -- 4 Eylül 2019; 17:44:13 >

Dediklerimin doğru olması seni o kadar sinir ettiki anlıyorum seni. Ben küçük beynimle ösym yi tokatladıysam senin gibi bir dahi neden bir şey yapamadı?Neden hala buradasın? zamanında neden ösym de bir yerlere gelmemişsin? senin içini biliyorum artık nasıl bir çöp olduğunu biliyorum.Bu seni çok sinir etti ve bana hakaret etmeye başladın.Senin anlamadığın yer normal bir lise öğrencisinin gördüğü eğitimle ösym sınavına girmesi kolay değil. Ösym sınavında kolay-orta-ortaüstü-zor sorular var orta ve bu ortaüstü-zor eleyici sorular için gerçekten geniş bir alanda detaylı bir bilgi birikimi ve tecrübe lazım. Madem sınav bu kadar kolay sen niye çöpsün? neden yapamadın? neden odtü,boğaziçi vs yerlerde değilsin? bana deme şimdi oraları beğenmedim aptal beyni küçük insanların yeri.Git 10 ay hazırlan 2020 de hamda ilk yüze gir bu kadar kolaysa.Sonuçta 10 yıl öncekinin uzun versiyonu. Sen 1 yıl değil 10 yıl geçse yapamazsın.Burada kurumu savunmadım ben sen dediklerimden kaçıp başka şekilde ele almaya çalışıyorsun.Konuştukça beni doğruluyorsun farkında mısın marangozcu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-xx -- 4 Eylül 2019; 17:46:46 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.