Şimdi Ara

Might & Magic 6 - 7 - 8 efsanesi (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
5
Favori
12.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wither

Hatırlarım da sene 1998 , might and magic 6 yı bilgisayara yüklememle kaldırmam 10 dk dan fazla sürmemişti.O dönem başından kalkmadığım daggerfall ile kıyaslanan bir 10 dk sonunda oyunun işe yaramaz olduğunu düşünüp cd sini bir kenara fırlatmıştım.3-4 ay sonra oyunsuz kalınca mm6 ya tekrar şans veriyim dedim.sonuç ne mi oldu , tabiki uykusuz gecen günler hatta aylar.

Dolaşılacak koca bir dünya,insanı ekran başında çivileyen müthiş keyifli bir oyun sistemi ve arayüzü (ilk 3 heroes of might and magic serisinde olduğu gibi),herbiri birbirinden farklı zindan tasarımları.(daggerfall daki zindan tasarımı rezaletini bilen bilir.hepsi birbirine benzeyen labirentten farksız zindanlar keyif almaktan çok insanı boğardı.)

abartısız en fazla bitirdiğim oyundur 6. oyun.hala 1-2 senede bir oyunu kurar ve bi tur atarım.fantezi yaparak 4 knight ile ve başka bir oyunumda da 4 sorcerer ile bitirmiştim oyunu.Obeliskleri dolaştıktan sonra dragonsand deki piramitin yanındaki taşa dokunduğumuzda çok sağlam 2 artifact eşya ve 250000 altın ödül alırdık.Tabi burda oyunun en büyük bug ı mevcuttu ,taşın içindeki gizli sandığı her açışımızda 250000 altın tekrar cebe inerdi.Sonra da bu altınları vererek kriegspire de şehrin içindeki kuyudan su içerek experince ile takas ederdik.180 lvl karakterler ve 3000 hp ler görülürdü bu bug sayesinde.Tabi bunu sadece bir iki kere denediğimide söyliyim.Bir çok oyunumda bu bug a bulaşmadan oyunu bitirmiştim.

7. oyunda oldukça keyifliydi.bu arada 8. ve 9. oyunu sadece 1 kere bitirdiğimi söyliyim.İşin ilginci firma kapandı ama ortada insanı bukadar bağlayabilen bir oyun sistemi var ve kaç yıl gecmesine rağmen hala hic bir firmanın aklına bu sistemi kullanarak rpg yapmak gelmedi.

Nostalji yapıp oyunları tekrar oynayan arkadaşlar vardır mutlaka.Özellikle 6. oyun için takıldığınız yerde yardımcı olabilirim sanırım.

Might&Magic serisinin istediğin zaman sıra tabanlı yapabildiğin gerçek zamanlı oyanışı devrim niteliğindeydi. Ama ilginçtir başka hiçbir oyun bu sistemi benimsemedi. Diğer bir devrim niteliğindeki sistem ise Baldur's Gate'in durdurulabilir gerçek zamanlı sistemiydi, o çok tutuldu. FPS bakış açılı, sıra tabanlı oynanışlı, partiye dayanan RPGlerin dönemi 2000lerin başında bitti. O tarz maalesef öldü. Keşke yeniden böyle bir oyun yapsalar der dururum. Ama nafile. Unreal oyun moturunun nimetlerinden yararlanan bir Might&Magic veya Wizardry oyunu düşünsenize. Rüya gibi birşey olurdu. Ama benim ümidim var, bir gün birileri bu eski oynanışı diriltecek. Herkes de ayıla bayıla oynayacak.

Might&Magic hayranlarına müjdeli bir haberim var. Sergey Rozhenko adında bir Might&Magic hayranı 6,7 ve 8. oyunlardaki pek çok bugu temizleyen, yepyeni özellikler ekleyen modlar yayınladı ve yayınlamaya devam ediyor. Özellikle en son güncelleme ile M&M 6'ya mp3'ten müzik çalıştırma, tuşları değiştirebilme, Oblivion Morrowind gibi oyunlarda bulunan otomatik yürüme tuşu ve en güzeli de mouse ile kamerayı çevirebilme gibi özellikler eklendi. Bugün için standart olan bu özellikler, 12 sene önce oyunlar için lükstü. Seriyi yeniden oynamak isteyen yada merak edenler için bu modlar bulunmaz bir nimet. Site adresi ve indirme linkleri şu:

https://sites.google.com/site/sergroj/mm

Mutlaka bir göz atın.

• Teşekkürler gokyabku merakla bekliyorum linkleri. Birde morrowind için zamanında çıkan kaplama yamaları vardı grafik kalitesini inanılmaz derecede arttırıyordu. Böyle bir yama bu oyunlar için de var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blingmh

Teşekkürler gokyabku merakla bekliyorum linkleri. Birde morrowind için zamanında çıkan kaplama yamaları vardı grafik kalitesini inanılmaz derecede arttırıyordu. Böyle bir yama bu oyunlar için de var mı acaba?

Maalesef öyle bir yama yok. Zaten bu oyunları oynayan grafikleri için değil, oyunun sunduğu mekanikler için oynuyor. Dolayısıyla kimseden böyle bir talep gelmiyor. Olsaydı fena olmazdı tabi, orası ayrı.
  • Hatırlamaz mı insan o muhteşem oyunu.
    Saatlerce başından ayrılamadığımız yegane, zevkine doyamadığımız sayılı oyunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 22 Haziran 2010; 14:51:51 >
  • bana da atar mısın linkleri 6'yı oynamak isterdim ama yoksa 7 de olabilir, teşekkürler.
  • beyler M&M in kitabını yazarım diyenler acaba Wizardry 8 oynadılar mı ? Eğer oynamadıysanız çok büyük şey kaçırıyorsunuz, Serinin en iyi oyunu sayılan M&M 6 kadar kaliteli bir RPG, sadece adı M&M serisi kadar duyulmamış. Oyun 2000 çıkışlı, göz atmak isterseniz link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 28 Haziran 2010; 21:55:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

beyler M&M in kitabını yazarım diyenler acaba Wizardry 8 oynadılar mı ? Eğer oynamadıysanız çok büyük şey kaçırıyorsunuz, Serinin en iyi oyunu sayılan 6. kadar kaliteli bir RPG, sadece adı M&M serisi kadar duyulmamış. Oyun 2000 çıkışlı, göz atmak isterseniz link

Wizardry 8'in başında rahat bir üç ay geçirmişimdir. Gerçekten Might&Magic sevenlerin oynamadılarsa mutlaka denemeleri gereken bir oyundur W8. Pek çok ırk, meslek, skill sunuyor oyuncuya. Geçtiği dünya olarak da fantazi ile bilim kurgu karışımı bir havası var. Tek kusuru savaşları hızlandırıcı patch yüklemezseniz çok uzun süren savaşları. Yaratıkların yürüme hızı çok yavaş ve sıra tabanlı olan bu oyunda 10 tane yaratık ile karşı karşıya kaldığınızda savaş başlar başlamaz gidip bir tur atıp gelebilirsiniz, bir saat sonra döndüğünüzde yaratıklar anca turunu tamamlamış olacak. Neyse ki bunu gideren bir patch var. Biraz araştırma ile bulabilirsiniz. Grafikler günümüz standartlarına göre oldukça geride kaldı. Neredeyse 10 sene geçti tabi. Ama bence kullanılan renkler gayet canlı ve güzel. Zaten M&M oynayan birinin bu grafikleri dert edeceğini sanmıyorum. Keşke devamını yapsalar dediğim bir oyundur W8.

• Ben de küçükken çok oynardım aylarca oynadım ama nasıl?

7. oyunu oynuyordum o ilk kasabadan çıkamazdım hiç habire yeniden başlardım abartısız 100den fazla kere başlamıştım oyuna küçüklük işte Her seferinde farklı karakterler seçmeye çalışırdım. Bir de bi kuyu vardı kasabada ona tıklayınca bi kere 1000 altın vermişti sevinçten havaya uçmuştum Canavarların olduğu yere gitmeye korkardım canavarlar ürkütürdü beni Bi mağara vardı yakınlarda orda ejderha vardı onu öldürmeye çok uğraştım ama öldürememiştim bi türlü. Taa kaç yıl önce oynardım anılarım depreşti. Tabii küçüktüm okuma yazma bilmiyordum düşünün. Saçma sapan etrafta dolaşır silah falan almaya çalışırdım para yapmaya çalışırdım kısacası adam gibi oyna(ya)mazdım. Küçük çocuğuz sonuçta M&M senin neyine

• birgün hasta olup okula gitmemiştim.
    m&m 4'ü oturup sabahtan akşama kadar oynayıp büyük bir zevkle bitirmiştim.

çok sonra 7'yi oynadığımda grafikleri görünce ağzım açık kalmıştı.
    oyna oyna bitirememiştim,sonra da sıkılıp bırakmıştım.

4ün tadını ne 8de aldım,ne 9da
  • 6. oyun benim oynadığım ilk geniş dünyada geçen RPGydi. 1998 yazında çıkmıştı. O zamanlar RPG konusunda bilgim kıt olduğundan ve internet de olmadığından tek bilgi kaynağım oyun dergilerinin verdiği yardım sayfaları ve tam çözümlerdi. Ne oynardım be sabah akşam sanki o dünyada yaşardım. Geçen gün tatilde netbooka yüklemiştim oyunu, açıp tekrar bir iki saat oynadım. Anılarım depreşti, nostalji oldum. Güzel günlerdi bea.
  • Bu serinin ilk oyunu 6 .oyun mu? Heroes serini saymazsak yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Bu serinin ilk oyunu 6 .oyun mu? Heroes serini saymazsak yani.

Hayır değil her seri gibi birden başlıyor ama M&M'nin oyuncu kitlesini bir hayli artıran bir oyundur M&M 6. İlk 5 oyuna göre radikal değişiklikler içerir. Yoksa serinin kökenleri 1980li yıllara kadar uzanıyor. Ultima ve Wizardry serisi ile birlikte bilgisayarlar için yapılmış olan en eski RPGlerden M&M serisi.
  • O kadar eski olduğunu bilmiyordum. Neymiş bu oyun ya.
  • neden okudum yorumları eşşek kadar yüksek lisans öğrencisi oldum yine açtırdınız arşivi yüklettiniz bana bu oyunu gittim ilkokul 3. 4. sınıftaki halime gittim :D
    bu oyunlar için insan ne kadar anılarını paylaşsa yetmiyor hala anlatıcak birşeyler buluyor.
    m&m 6 yı arkadaşımda görüp aylarca şehir şehir bu oyunu aradığımı hatırlarım çocuklu :))
  • Başlığı görünce cevap yazmak için üye oldum iyi mi = ) hem de üzerinden o kadar zaman geçtiğini gördüğüm halde
    Ben 8'i beş, 7'yi iki ve 6'yı da 2 kere bitirdim yanlış hatırlamıyorsam.
    Evet, gençliğimde çok uğraşmışım hakkaten
    Bunun en son kaçıncısı çıktı ki diye bir bakayım dedim, benim gibi çok seven birilerini görünce hoşuma gitti : )

Bu arada ilgilenen olursa haberi olsun;
    Bir hayranlar ekibi, oyunu 6-7-8 serisine sadık kalarak ve hikâyesini 8'in sonundan devam ettirerek MMX'u çıkartmaya uğraşıyorlarmış - yıllardır!

Bu da ilgili bağlantı;

http://www.thegaminguniverse.org/forum/index.php?board=211.0

• quote:

Orijinalden alıntı: chakar

Başlığı görünce cevap yazmak için üye oldum iyi mi = ) hem de üzerinden o kadar zaman geçtiğini gördüğüm halde
    Ben 8'i beş, 7'yi iki ve 6'yı da 2 kere bitirdim yanlış hatırlamıyorsam.
    Evet, gençliğimde çok uğraşmışım hakkaten
    Bunun en son kaçıncısı çıktı ki diye bir bakayım dedim, benim gibi çok seven birilerini görünce hoşuma gitti : )

Bu arada ilgilenen olursa haberi olsun;
    Bir hayranlar ekibi, oyunu 6-7-8 serisine sadık kalarak ve hikâyesini 8'in sonundan devam ettirerek MMX'u çıkartmaya uğraşıyorlarmış - yıllardır!

Bu da ilgili bağlantı;

http://www.thegaminguniverse.org/forum/index.php?board=211.0

bundan haberim yoktu, haber için teşekkürler.
    sanırım biraz yavaş ilerliyor.

bu da web siteleri imiş:
    http://www.mightandmagic10.thegaminguniverse.com/

• Ulan nerden girdim ben de başlığa ...
    Şu an en sevdiği olan 7. sini indirmeye başladım :) Grafiklerin zerre rahatsız edeceğini düşünmüyorum .
    hımmmm grubu nelerden oluştursam acaba?
  •  Might & Magic 6 - 7 - 8 efsanesi

Fena durmuyor,umarım kısa sürede bitirirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talonmaster

Might & Magic 6 - 7 - 8 efsanesi

Fena durmuyor,umarım kısa sürede bitirirler..

Biri benim eski konuyu hortlatmış.

Ben 6. oyunu oynuyorum şu anda. Dev gibi bir dünya, harika bir level sistemi. 13 sene önce oynadığımla aynı keyfi alıyorum oyunu oynarken.

Sergey Rozhenko'nun sayfasına girip en son patchleri yüklemeyi unutmayın. Oyunu en son sistemlerle uyumlu hale getirip bugları temizlemekle kalmıyor, ayrıca mouse look desteği ekliyor, tuş takımını istediğiniz gibi ayarlamaya izin veriyor ve müzik olarak mp3 çalabiliyorsunuz.

Şu siteden de 6. oyunla ilgili haritalı walkthrough'ya ulaşabilirsiniz:

http://www.mightandmagicwalkthrough.com/mightandmagic6/

Fanlar umarım bitirebilirler bu modu. Ancak ben pek umutlu değilim, Ubisoft da birbirinden salak M&M oyunları yapmakta, ancak adam gibi bir RPG yapmıyor. M&M 10 duyurulursa buna en çok sevineceklerden biri ben olurum.

• MM10 duyurulsa bile önemli olan oyunu kimin çıkartıcağıdır mesela EA games çıkarırsa beceremez yada ubisoft bu şirketler emek istemeyen grafik action futbol tarzı oyunlar çıkarsınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshadow5 -- 1 Mart 2011; 3:30:11 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.