Şimdi Ara

miğfer delinir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinburak88

peki kompozit başlık delinir mi ?

kompozit başlık delinmez sağlam çeliktir ama genede etkili bi silah ve çok yakından olursa delinebilir galiba
  • SS istiyoruz.Görsel anlatım daha etkili oluyor.
  • şimdi bizim askerlerin taktığı miğfer mi yoksa kompozit başlık mı
  • her türlü miğfer delinir, miğferin amacı direkt gelmeyen mermiyi sektirmektir, dik açıyla gelen mermiyi durduracak miğfer yoktur.
  •  miğfer delinir mi ?

miğfer delinir mi ?

miğfer delinir mi ?

al sana delik miğfer...

• Diklemesine gelen mermiye dayanamaz
    birinci amacı gelen mermiyi sektirmektir
    mermi 90 derecelik açı ile gelirse sekemez ve direk deler gecer.
  • gerçekten görsel anlatım daha iyi oldu
  • miğfer delinir.

kompozit başlıklar daha iyi koruma sağlarlar. ama kurşundan koruma işi zordur.

bu kompozit başlıklar bayağı pahalı oluyor bir de, askere giderseniz aman deyim kaybetmeyin
  • delinmmese bile, o basıncı kafaya yediğini düşününce...en azından bayılacağını düşünüyorum..
  • Band of Brothers da bir bölümde yanlış hatırlamıyorsam mermi miğferin içinde kalıyodu. Miğfere isabet etti ama adama bişey olmamıştı :) Yokmu izleyen?

Not: Gerçek hikayedir dizidekiler.
  • Miğfer aslında mermiler içinde epey koruyucu. Çünkü dik açıyla miğferi vurmak zor iş. Eğer dik gelmesse mermi seker ve sana zarar gelmez. Filmlerde gördüğümüz de bu olsa gerek.
  • Eğer delinmese niye miğferi çıkarma zahmetine girip sniperı bulmak için yem olarak kullanırlar Adam direk çıkarmadan başını uzatır
  • mesafe,kalibre,miğfer kalitesi vs.bisürü etken var.şöyle desem 100-150 metre arayla çatışma varsa,silahta kalaşnikof ise standart bir miğferi delemez seker gider.Ama 3-5 metreden g-3 piyade tüfeğiyle dik bir atışta delinir.
  • Her metalin bi şekilde delinebileceği gibi miğfer de delinir. Max 5 cm kalınlıkta olsa adam yürüyemez zaten :D 2-3 Cm bişeyde kaliteli bir silahla rahatça delinir. Discovery Channel da izlemiştim. Magnum denen 6 patlar silahla max uzaklık 10 metre olması gerek. Mermilerin kaç kalibre oldugunu hatırlamıyorum.
  • Miğfer veya kompozit başlık ikiside delinir.Lakin bunları delmek için atış yapılan silah,geliş açısı,mesafe vb. faktörler vardır.Yukarıdakiler arkadaşlardan birisi 2-3 cm çeliğin tüfek,tabanca gibi bir silah delineceğini söylememiş.Gerçekten çelikse ne tabanca ne de tüfek 3 cm çeliği delemez mesafe ne olursa olsun.Ama adam o başlık delinmediği halde ölebilir çünkü çok kuvvetli bir enerji yiyor.Kafatası kesin çatlar.Ölme ihtimalide yüksek.Gövdeye alınan bir mermi ile ayaklarınız yerden kesilir.
  • http://images.google.com/images?hl=en&q=helmet%20hole&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
  • ve Er Ryan' ı Kurtarmak filmini seyretmeni tavsiye ederim. Miğferin delindiği sahne cok açık.
  • Turkiye'de kursun gecirmez migfer alabileceginiz yer varmi amazonda satiyorlar ama burda varmi. Bilen arkadaslar cevap verirse sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden bir soru

Otobanda arabanın tavanı topuklu ayakkabı ile nasıl delinir

Benimde İnanasım gelmedi ilk ama fazla salgılanan hormonlar diye açıkladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.