Çok uğraştırdı. Bu işlem için iyi bir tornacı ve kaynakçı bulmanız lazım. Sabır lazım. Motivasyon lazım. Güç lazım. Alet edevat lazım, ve bol bol zaman lazım. Videoyu neredeyse 8x hızlandırdım ve buna rağmen 33 dakikalık bir toplama ve restorasyon videosu oldu. İnsanı üzen şey ise; bu kadar emeğin boşa gidecek olması çünkü bu tarz videolar ve kanallar pek ilgi görmez. Nelerin ilgi gördüğünü ise biliyoruz. Ahlaksızlık maalesef Tüm yapım aşamaları videom Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube Çamaşır makinesi tambur demiri (Şaft) kırılması sonucunda hurdaya ayrılan makineyi sökerek bir video çekmişti. İçi paslanmış ve bir çok parçası kullanılamaz haldeydi.
Bu makine için zaman ayırarak üçgen demirini (Örümcek) sıfırdan imalatını yaptım ve dünyada bu ilk oldu. Daha önce kimse böyle bir işe kalkışmamıştı (miele için). Çok yorucu bir çalışma oldu ancak sonuçları tatmin ediciydi. Bu arada videoda belirtmemişim. Videoda mil altında kullandığım mıknatıs tambur ve mil arasındaki mesafeyi tam olarak ayarlıyor. 1 santimetre 8 milimetre.
Videomda tüm bakım, boya, zımpara, Spider yapımı ve çamaşır makinesinin toplanma aşamalarını izleyebilirsiniz.
Yaklaşık olarak 34 dakikalık bir video oldu. Hızlandırılmış olarak izlediğiniz bu videoda gerçek zamanlı emek bunun en az 100 katı.
Keçe ve rulman ölçüsü alma videom
https://youtu.be/KHK2kNnHE7w?si=v_f_RxiIO2PG-drw
Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli.
Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim.
#keşfet
#çamaşırmakinesi
#nasılyapılır
#miele
#kendinyap
#tamirat https://www.youtube.com/watch?si=eu3unYs9dhhtcjC_&v=ZMIPjVyjwSo&feature=youtu.be |
Miele Çamaşır Makinesi Tamirat-Örümcek Yapımı-Tadilat-Zımpara-Boya
-
-
Guzel is cikarmissiniz tebrikler. Gercekten,
Yeni serilerde bu spider paslanmaz çelik olarak mi degistirilmis ? bilginiz varmi ?
Simdi satista olan wei 865 veya 885 wcs gibi modeller de,bunu merak ediyorum, reditte 2019 dan sonra çelik spider kullanildi gibi bir yazi okudum , dogruluk payi varmi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Temmuz 2024; 11:20:18 > -
Çelik olarak üretiliyor ancak bunların ne yaptığı tam bir sır. İçi açılmış makineden görmek lazım ya da yazılı belge istemek lazım.
10 yıl içerisinde bir çamaşır makinesi rulman arızası gösterir. Mesela 10. yılda rulman değişecek diyelim. Servis bunun tamirini yapamaz. Garanti bitmiş zaten. Kazan değişimi diyecek o da şu anda 20k
rulman değiştireyim derse de kendisi yapmaz, özel tamircilere yaptırır ona da en az şu an için 15k ister.
Bence pek mantıklı bir makine değil.
Her şeyini bilerek sök tak yapmak tam 1 günü alıyor. Bu kadar uğraştırması aşırı saçma.
-
Peki simens yada bosch larda durum ne olur tahmininiz, daha mi mantikli onlar her senaryo da
Yikama olarak gercekten en iyi yikayan makine miele mi gercekten, bayisinde calisanlar yer yüzunde en iyi yikayan makine.miele dir dediler ,bir siemens bosch vs onun kadar iyi yikiyamazmi gercekten ,dogruluk payi varmi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 22 Temmuz 2024; 13:58:4 > -
Hocam bunlarda gene aluminyum alaşım var. Size gönderdiğim miele professional PWM 507/508 vs de çelik spider/flanş var.
Yanlız tüm ev tipi makinelerde aluminyum alaşım var. Ev tipi siemens arçelik samsung vs de alaşım ancak daha uzun süre gidiyor.
Bu spider erken erimesini mielede ve vestelde gördüm. Diğerleri gene iyi kötü 6-7 yıl dayanıyor görebildiğim kadarıyla. Bendeki makinelerdeki alaşımlarda henüz sorun yok.
Profesyonel/ semiprofesyonel makinelerde demir/çelik. Şu ana kadar yeni makinelerde LG profesyonelde (3750 Euro, permak satıyor), ve Miele profesyonelde (oda 4000 küsür euro civar) gördüm. Birde muhtemelen electrolux yarı profesyonelde çeliktir. Bunlar dışında eve girecek kadar hafif makine bulmak zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Temmuz 2024; 22:47:16 > -
wei 865 veya 885 wcs, bu modeller dede alasim olanimi var yani, öylemi diyorsunuz ?
Fakat reditte bir kullanici neyseki 2019 dan sonra miele de celik spiedere gectigini soylemis , dogruluk payi varmidir merak ettim , ve hangi modelllerde oldugundan bahsetmemis
-
Hocam PWM(pro seri) makinelerde direk sitede kalite kısmında vurgulu bir şekilde çelik spider/flanş fotosu ve yazısı var. Eğer wei 865 veya 885 de çelik olsaydı özelliklere yazar, foto koyarlardı diye düşünüyorum. Kesin doğrulama için mieleden teyit istemenizde fayda var. Benim şu andaki kanım, markalar sadece pro makinelere çelik kullandıkları yönünde. Kendi sayfasında bilgi yok bkz.
m.miele.com.trMiele WEI885 WCS 125 Gala Edition Önden doldurmalı W1 çamaşır makinesi:https://m.miele.com.tr/domestic/camasir-makineleri-1566.htm?mat=12424430&name=WEI885_WCS_125_Gala_Edition&mat=12424430&name=WEI885_WCS_125_Gala_Edition#referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F
Pro makinede direk çelik kısmı vurgulayıp fotosunu koymuşlar.
Zamak(zinc, aluminyum, magnesium, kupfer(bakır)) alaşım olma ihtimalini daha yüksek buluyorum. Muhtemelen çinko ve bakır miktarıyla oynayıp daha stabil bir döküme geçmiş olabilirler. Ancak deterjan içeriğindeki sodyum perkabonat(katı hidrojen peroksit) ile bu tip alaşımlar genelde geçimsizdir.
PWM 508 bkz.www.miele.com.trMiele PWM 508 Mop Star 80 [EL DP] Profesyonel çamaşır makinesi, Küçük dev, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı, Beyaz boyalıhttps://www.miele.com.tr/p/pwm-508-mop-star-80-el-dp-11947470-pp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Temmuz 2024; 2:17:19 >
-
Cevap için tesekkur ederim.hocam.
Miele den teyit nasil alabiliriz?, Siz baya bilgilisniz bu konularda bu islerin dilinden anliyorsunuz epey, bir mail atip, teyit için sorabilirmisiiniz ? Makine alma arefesindeyim açikcasi, ögrenmek istedigim.bir konu bu açikcasi
-
Hocam 444 11 22 miele müşteri hizmetlerine sorabilirsiniz. Vuradan da sorabilirsiniz.
Vkz.
Ancak ben hemen hemen emin oldum gibi hocam. Olsa sitelerinde yazardı. Ev tipi alaşım spiderlı makineler polonya üretimi sanırım.
Benzer içerikler
- beko çamaşır makinesi kapak ışığı sürekli yanıyor
- beyaz eşya paslanması garanti
- vestel bulaşık makinesi 19h hatası çözümü
- rossman kurutma topu kullananlar
- windsor vestel"in mi
- en iyi çamaşır makinesi
- en iyi bulaşık makinesi
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi kurutma makinesi
- roborock qrevo curv
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X