Şimdi Ara

midye yemek sağlıklımı?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
6.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu midye dolma nasıl yapılıyor? İçi çıkarılıp kızartılabiliyor onu biliyorum. Ama o pirinçli olanda midyenin içi de oluyor mu? Eğer oluyorsa nasıl dolduruyor ki?

Tavasını severim ve yerim ama midye dolma yemedim hiç. (Çok kötü ortamlarda hazırlandığı düşüncesinde olduğum için dolmasını denemek hiç içimden gelmedi.)
  • yemeyin arkadaşlar mardinliler satıyosa vardır bi numarası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZORZORRO

Bu midye dolma nasıl yapılıyor? İçi çıkarılıp kızartılabiliyor onu biliyorum. Ama o pirinçli olanda midyenin içi de oluyor mu? Eğer oluyorsa nasıl dolduruyor ki?

Tavasını severim ve yerim ama midye dolma yemedim hiç. (Çok kötü ortamlarda hazırlandığı düşüncesinde olduğum için dolmasını denemek hiç içimden gelmedi.)

Bildiğim kadarıyla midyenin içi açılıyor, pişiriliyor, daha sonra önceden haşlanmış pirinç ile beraber dolduruluyor.

Midye dolma bence herkesin ölmeden önce tatması gereken bir lezzet
  • quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik

Marx 150 sene önce "Din, kitlelerin afyonudur." derken bundan bahsediyordu herhalde.

Hangi Marx. Hani şu Aksaray da her geçene "bana 30, otele 20" diyen eski demirperde ülkelerinden gelen kadınların fikir babası mı. Tezi çürümüş ve torunları imzandaki CHE nin ve yandaşlarının deyimiyle kapitalist d.muzlar olan MARX mı?

Midyenin adet gördüğü söylenir. Bu tam anlamıyla bizim anladığımız şekilde bir adet olmayabilir ama bu olayın da latince fiyakalı bir ismi vardır.

Peygamber efendimiz daha hayattayken müslümanların dört gruba ayrılacağını haber vermişti. Bunlar dört mezheptir. (Hanefi, Şafi, Maliki, Hanbeli) Doğan her müslüman anne babasının mensup olduğu mezhebe bağlıdır. daha sonradan mezhep değiştirmek din değiştirmek kadar günah sayılmaktadır.

Hanefi mezhebine göre yenilmesi uygun değildir. Diyorsun ki ışınlanmak müslümanllığa göre yasakmı? Bugün bulunan icatların birçoğu daha 1400 yıl önce Kuran da yazıyordu. İlim Çin de bile olsa gidip öğreniniz diyen bir dinin mensubuyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akaras -- 6 Eylül 2005, 22:34:01 >

• tadı güzel ama midye tava daha güzel olur :) hele bol sos

karnım acıktı beaaaa
  • off gripten geberiyorum ve şu saatte bu topic yüzünden ciddi ciddi beşiktaşa gidip şampiyonda bir tam ekmek kokoreç artı 2 porsiyon midye dolma yemeyi düşünüyorum

alacağınız olsun
  • * ağır metaller hücreye alındığı zaman atılamıyor birikiyor. Midye ağır metal deposu, midye yediğimiz zaman bize geçiyor biz de atamıyoruz biriktiriyoruz. Çok zararlı.
    * Dükkanda satılanlar lezzetli olmuyor, sokakta da bozuk olabiliyor özellikle yaz günleri. tehlikeli.
    * Bir defada çok miktarda yenirse zehirleyebiliyor. Bu şekilde hastaneye kaldırılan arkadaşlar tanıyorum.
    * Biranın üstüne eve giderken çok iyi gidiyor
    * Uzun zamandır yemiyorum çünkü kayadan bir avuç midye koparmıştım, ufaktı hepsi, aralarından bir sürü böcek kaçıştı elimin içinde. o zamandan beri hiç canım çekmiyor.
    *Bildiğim kadarıyla midye satıcılarından çoğu aynı köyden (hepsi belki de, sanırım mardin, karşılıklı iki köydü galiba yanyana) bir ara takılmıştım kadıköyde birine bizde bir tezgah açsak senin köylüler ne yapar diye, direk vururlar yaşatmazlar demişti.

• quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

* ağır metaller hücreye alındığı zaman atılamıyor birikiyor. Midye ağır metal deposu, midye yediğimiz zaman bize geçiyor biz de atamıyoruz biriktiriyoruz. Çok zararlı.

+1
  • bazı arkadaslar midye yemek mekruh diyor.mekruh ne demek,gunah mı yoksa yenmese daha iyi olur mu demek .?
  • bende çok severim ama geçenlerde atv de midyelerin temizlendiği bir balıkcı kulubelerini gösterdi.görüntüleri görseydiniz inanın yemek istemezdiniz.
  • günah değil ama dinen çirkin, yenmese daha iyi olur demek...

quote:

Orjinalden alıntı: katsumoto

bazı arkadaslar midye yemek mekruh diyor.mekruh ne demek,gunah mı yoksa yenmese daha iyi olur mu demek .?
  • Midye yemek yazın tehlikeli olabilir.

Midyeler PSP veya gonyaulax (umarım doğru yazmışımdır) denilen planktonları da besin olarak alırlar. Yazın bu planktonlardan daha fazla tüketirler. Bu planktonlar midyeye dokunmaz ama bu midyeyi yiyen insanlarda rahatsızlık yaratabilir. Bu yüzden midyelerin bu planktonları daha az yediği kış aylarında midye yemek sağlık açısından daha doğrudur.

Eğer yazın yemek istiyorsanız midyelerin toplandığı yeri bilmek, yani ortamın bu planktonlar açısından temiz olduğunu bilinmesi gerekir. Bu da günümüzde çok zor olduğu için yazın midye yememek daha doğru diye düşünüyorum.
  • midye biraz pis ama yengeç (mavi yengeç, pavurya değil tabi) öyle mi. dalyanda mis gibi tertemiz suda yetişiyor, hımmm...

http://www.radikal.com.tr/2000/09/16/yasam/02gur.shtml
  • quote:

Orjinalden alıntı: akaras

Hangi Marx. Hani şu Aksaray da her geçene "bana 30, otele 20" diyen eski demirperde ülkelerinden gelen kadınların fikir babası mı. Tezi çürümüş ve torunları imzandaki CHE nin ve yandaşlarının deyimiyle kapitalist d.muzlar olan MARX mı?

Kendin söyledin "eski demirperde" diye. SSCB çökünce ne hale geldi o ülkeler hepimiz gördük. Senin bildiğini zannetmiyorum fakat eski SSCB ülkelerinde komünist partiler tekrar yükselişe geçiyor, Güney Amerika'da sol partiler iktidara geliyor, hatta AB üyesi İspanya'da Sosyalist parti iktidarda. "Tezi çürümüş" lafını neye dayandırdığını da merak ettim. Eğer Marx ve Engels'in yazdığı "Komünist Manifesto"yu okumuş olsaydın, Marx'ın yazdığı dönemde geleceği nasıl gördüğünü, tahminlerinin tek tek gerçekleştiğini ve gerçekleşmeye devam ettiğini bilirdin. Bu arada Marx'ın torunlarının "kapitalist domuzlar" olduğunu neye dayanarak söylüyorsun onu da ayrıca merak ettim. Muhtemelen isimleriniğ dahi bilmiyorsundur ya neyse. Ben çok gördüm sizin gibi adamları, sırf Marx'a laf atmış olmak için konuşuyorsunuz, ama Marx'ın tırnağı bile olamazsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.