Şimdi Ara

midye yemek sağlıklımı?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
6.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalinden alıntı: faruk

hanefilere göre yemek caiz değildir,onun için yemiyorum.caiz olsa bile yemem çünkü çok iğrenç görünüyor

YA ARKADAŞIM HER ŞEYDE HANEFİLERE SÜNNİLERE ŞİİLERE GÖRE Mİ HAREKET EDECEKSİN?SENİN AKLINI ALLAH BOŞ YERE Mİ YARATTI?KURAN'DA NE DİYOR?SANA ZARAR VERECEK ŞEYLERİ KULLANMA YEME İÇME DİYOR..

MİDYE SICAK HAVALARDA ZARARLI OLDUĞUNDAN YEMİYECEKSİN.AMA KIŞIN YİYEBİLİRSİN

HAYRET BİR ŞEY YA.İLERİDE IŞINLANMA TEKLONOJİSİ KEŞFEDİLECEK SİZ DİYECEKSİNİZ HANEFİLERE GÖRE IŞINLANMAK CAİZ Mİ ACABA?

KIZMA LÜTFEN AMA BU BÖYLE YANİ..BİRAZ KAFAYI İŞLETİN BİLMEM AÇINCI YÜZYILIN ARAPLARI KADAR ÇALIŞ MIYOR MU BEYİNLERİNİZ?
  • denizden babam çıksa yerim o kdar yane.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: almancı

quote:

Orijinalinden alıntı: faruk

hanefilere göre yemek caiz değildir,onun için yemiyorum.caiz olsa bile yemem çünkü çok iğrenç görünüyor

YA ARKADAŞIM HER ŞEYDE HANEFİLERE SÜNNİLERE ŞİİLERE GÖRE Mİ HAREKET EDECEKSİN?SENİN AKLINI ALLAH BOŞ YERE Mİ YARATTI?KURAN'DA NE DİYOR?SANA ZARAR VERECEK ŞEYLERİ KULLANMA YEME İÇME DİYOR..

MİDYE SICAK HAVALARDA ZARARLI OLDUĞUNDAN YEMİYECEKSİN.AMA KIŞIN YİYEBİLİRSİN

HAYRET BİR ŞEY YA.İLERİDE IŞINLANMA TEKLONOJİSİ KEŞFEDİLECEK SİZ DİYECEKSİNİZ HANEFİLERE GÖRE IŞINLANMAK CAİZ Mİ ACABA?

KIZMA LÜTFEN AMA BU BÖYLE YANİ..BİRAZ KAFAYI İŞLETİN BİLMEM AÇINCI YÜZYILIN ARAPLARI KADAR ÇALIŞ MIYOR MU BEYİNLERİNİZ?

yani kışın caiz yazın değilmi?
    ne alakası var kardeşim sıcakla soğukla. pislik her zaman pisliktir...

• saglıksız oldugu ıcın mekruh zaten
  • quote:

Orijinalinden alıntı: korncu21

quote:

Orijinalinden alıntı: expo

biri yuhh muhh demiş ama

ben midyeyi haram diye biliyorum ve midye adet gören bir canlıdır, sizde onu yiyorsunuz ıyyyyy

hacı kadınlarda adet gören canlır ama öle ııyyyğğ demiyon

sen yiyonmu birader kadınları

• quote:

Orijinalinden alıntı: ege_

quote:

Orijinalinden alıntı: irish

sarılık olma riski de yüksek...

izmir de bu midyelerin yapıldığı bir sokak var.yani yoğun olarak yapılan bir yer....kadifekale de...inanın kokudan sokağa giremezsiniz...nasıl yaptıklarını görseniz bir daha midye görmek istemezsiniz...

midye denizlerde süzgeç görevi görmekte....denizlerin hali belli....temiz bir suda bile midye içinde pislik barındırıyor...

sen nasıl girebildin oraya? bir sürü eşkiya var orda

haklısın....oraya iş yaptıran bi abi vardı..onun vasıtası ile...yoksa işim olmaz o tarafta...

• quote:

quote:

quote:

sarılık olma riski de yüksek...

izmir de bu midyelerin yapıldığı bir sokak var.yani yoğun olarak yapılan bir yer....kadifekale de...inanın kokudan sokağa giremezsiniz...nasıl yaptıklarını görseniz bir daha midye görmek istemezsiniz...

midye denizlerde süzgeç görevi görmekte....denizlerin hali belli....temiz bir suda bile midye içinde pislik barındırıyor...

sen nasıl girebildin oraya? bir sürü eşkiya var orda

haklısın....oraya iş yaptıran bi abi vardı..onun vasıtası ile...yoksa işim olmaz o tarafta...

NERDE BÖYLE PİSLİK İŞLER VAR ADAMLAR ONU YAPIYOR ZATEN.SONRA LAF SÖYLEYİNCE KENDİ HALKIMIZDAN AZAR YİYİYORUZ..

EY MİLLET UYANIN ARTIK YA!

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: korncu21

quote:

Orijinalinden alıntı: expo

biri yuhh muhh demiş ama

ben midyeyi haram diye biliyorum ve midye adet gören bir canlıdır, sizde onu yiyorsunuz ıyyyyy

hacı kadınlarda adet gören canlır ama öle ııyyyğğ demiyon

sen yiyonmu birader kadınları

hacu olsa çatur çutur yerim

midye yemek sağlıklımı??
    şek,l 1 a hanıbıl birazdan yicek

• şimdi olsa 40 tane yerim

ama kesinlikle bilmediğiniz yerden yemeyin zehirledimi uçuruyo namıssız tecrübe edilmiştir

bursadakiler için midye yenebilcek sıhhi yerler:

1-) arapşükrü reşat kör midyeci(bilen bilir)
    2-) altıparmak türkü bar önündeki midyeci (çok ucuza tepsi kapayabiliyosun pazarlığı uzatmaya bakın)
    3-) arıcanın aralığında pimapen tezgahlı midyeci (adam tezgahı açtıktan max 1saat sonra tüm midyesini satıyo acele etmek gerek)

burdakilerde bayat olma ihtimali yok zaten pilav bile sıcak oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnosis -- 20 Ağustos 2005, 0:41:17 >

• 24 yaşındayım.bu yaşıma kadar yedim yemeye de devam ederim.bu zmana kadar bişe olmadıysa bundan sonra da olmaz her halde.dini olarak bi yorum yapamicam hiç bir bilgim yok.ama benden kulaktan dolma dinen yasak olduğunu felan duydum.ama genede yerim
  • COK SACMA.ŞAFİLİĞİ BİLMİYORSUN SANIRIM.BEN HIC OYLE BIRSEY DUYMADIM.
    DINIMIZDE INSANA ZARAR VEREN COGU SEY HARAMDIR.MIDYEDE BUNA DAHIL.
    KIMSE SIZE YEMEYIN DEMIYOR.SADECE SAGLIKLI DEGIL VE BENIM BILDIGIM KADARIYLA MIDYELERIN BELIRLI BIR DONEM HASTALIKLI ZAMANLARI OLUYOR VE O ZAMANDAKI MIDYELER SAGLIKSIZ.(SADECE DUYDUM KANIT YOK.)
    SON OLARAK ZATEN SATAN ADAMLARIN TIPINE BAKSAN SAGLIKSIZ OLDUGUNU ANLARSIN.

quote:

kendileri şafi mezhebinde oldukları için onlara helal
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sin_an

COK SACMA.ŞAFİLİĞİ BİLMİYORSUN SANIRIM.BEN HIC OYLE BIRSEY DUYMADIM.
    DINIMIZDE INSANA ZARAR VEREN COGU SEY HARAMDIR.MIDYEDE BUNA DAHIL.
    KIMSE SIZE YEMEYIN DEMIYOR.SADECE SAGLIKLI DEGIL VE BENIM BILDIGIM KADARIYLA MIDYELERIN BELIRLI BIR DONEM HASTALIKLI ZAMANLARI OLUYOR VE O ZAMANDAKI MIDYELER SAGLIKSIZ.(SADECE DUYDUM KANIT YOK.)
    SON OLARAK ZATEN SATAN ADAMLARIN TIPINE BAKSAN SAGLIKSIZ OLDUGUNU ANLARSIN.

quote:

kendileri şafi mezhebinde oldukları için onlara helal

duymadığın birşeyin olmaması gerekmiyor. araştır öyle gel

• [simage][/simage]
    quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

ulem amma sallıyorsunuz beeee

1 dinen mekruh olduğunu ispatlayın

2 midyeye adet gören canlı demiş biri (YUH) GİT İLK OKULDAN OKUMAYA BAŞLA

3 kendinden zehirlidir denmiş

4 kızartması zararsız denmiş öhö oha

1 midye yumusakçaların dinen yenmesinin herhangi bir sakıncası yoktur sadece 1 mezhep yenmez der

2 bir yumusakçanın adet görmesi, oha diyorum yine hani kulaktan kulağa olayı nediyeyim <aleviler>< tavsan >yemezler adet gördüğü için sadece onlar yemez ve sadece tavşana mahsustur bilip bilmeden sallamayın

3 bazı amino asitlerin(protein yapı taşları) doz aşımı vardır aynen magnezyum yada d vitamini a vitamini gibi belli bir dozajın üstü zararlıdır hatta ölümcül olabilir bu deniz canlılarının proteinlerinde daha yaygın
    örnek olarak ben karides yiyemiyorum çok az birmiktar yesem dahi mide iflas zehirlenyorum bu olay son 5-6 yıldır var ondan öncesinde yoktu ve karidesi çok severim ne yazıkki aynı olay midyedede var ama bir insanın bir oturuşta midyeden protein zehirlenmesinden gidecek kadar yemesi pek mümkündeğil(birkaçyüz kilo yemek gerekir)
    ancak midye sudaki başta kurşun olmak üzere bazı elementleri tutar
    buda aynı balık yemekte olduğu gibi zehirlenme yapar
    yenen midyenin derinden (enaz 1.5mt) açık denize bakan taraftan toplanmıiş olması grekir demir- metal yüzeyde yetişen midye yenmez zehirler
    midyenmin büyüğü değil küçüğü makbuldür kabuğu ince üzeri temiz içi açık truncu koyu sarı olanı yenir büyük kart kabuğu kalın ve kaplanmış olanı hem kumludur hem tatsızdır hemde akıntı vs ile gelen metelleri uzun süredir toplamıştır

4 tüm besinlerin kızartması zararlıdır (yağ yüzünden ) ancak burada bir faktor var iyi pişirilince amino asitler parçalanır proteinler değerlerini yitirir yapıları bozulur buda besin değerini düşürür ancak zararlı amino asitlerinde parçalanmasını sağlar

slm
    yaptigin aciklamalarin dayanagini cok merakediyorum ve acikcasi hakli olmani umudetmekten baska cagrem kalmadi. bu sitede okuduklarimdan sonra midye den yiyebildigim kadar sogudum.senin yorumlarinin mantikli oldugunu dusunuyorum

• midyenin yapımı gerçekten çok irenç uğraştırıcı ve kötü kokusuda fenadır ancak ne varki eğer çok yemezsen gerçekten güzel bir şey ama dikkatli olmak gerekir çünkü mesela izmirde körfezden çıkarılır mikrop barındırır güzel temizlenmesi ve belirli zamanlarda toplanmaması gerekir..
    yeyin arkadaşlar afiyet olsun..........

eğer içinizde dinende bir çekince varsa yemeyin herkesin kendi düşüncesi...
  • quote:

ege_
    Yüzbaşı

20 Ağustos 2005, 2:13:18

--------------------------------------------------------------------------------

ben çok seviyorum midyeyi ama dinen mekruh olduğu söyleniyor. ayrıca sağlıklı olmadığını da duydum. siz ne düşünüyorsunuz?
    mekruh değil HARAM şafii meshebinde ise daha farklı
  • Midye tavayı çok severim ama sık yemem ayda 1 fln ankarada otruanlar bilir sakarya caddesinde otlangaç diye bi yer var orda yerim üstüne bi de midye dolma yicenn ohhhhhhhh
  • üf iğrendim ne o içinden küçük hayvancıkmı çıkıyor yarasa gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

üf iğrendim ne o içinden küçük hayvancıkmı çıkıyor yarasa gibi

naptın arkadaşım ya önyargılı olmayalım ltf
  • Nelerle uğraşıyorsunuz yaw

Midye adet göremez, bunu diyebilen bir şahsiyetin sallama yeteneğinin önünde eğilmekten başka birşey yapamam şahsen.

Kirlilik ve hastalık zaten her yiyecek türünde vardır. O zaman balık da yemeyin, et de yemeyin, hatta sebzelere ilaç sıkıyorlar onu da yemeyin aç kalın. Fakat bazı arkadaşların sandığının aksine midye dolma çiğ çiğ yapılmıyor, pişiriliyor

Tat konusuna kimse karışamaz, zevk meselesi.

Bunun günah olup olmadığını ciddi ciddi tartışanlara cidden çok gülüyorum Şimdi yine ortalık karışacak ama İslamiyetin yiyecek yasaklarını pek fazla sallayan kalmadı günümüzde. Sokakta sorsanız herkes müslümandır ama kimse rakısından, birasından vazgeçmez. E hani alkol günahtı? Siz bu insanların günah diye midye yemeyeceğini zannedecek kadar saf mısınız?

Tabii böyle bir saçmalıkla vakit kaybetmeniz konusuna bile girmiyorum. Memlekette tartışılması gereken ve çözüm bekleyen yüzlerce konu varken, biz oturup midye yemek günah mıdır değil midir bunları tartışıyoruz. Marx 150 sene önce "Din, kitlelerin afyonudur." derken bundan bahsediyordu herhalde.

Bu arada ben de her tür midyeye bayılırım (midye tava olsun midye dolma olsun), hele rakı ve birayla çok iyi gidiyor Benim rekorum 31 (aslında 30'a gelince hiç yiyecek halim kalmamıştı ama manalı bir sayı olsun diye bir tane daha yemiştim). Midye hakkında atıp tutan arkadaşların da öncelikle bir kere denemelerini öneririm, eğer hala beğenmezlerse o zaman saygı duyarım. Fakat önce bir denemeniz lazım. Bizim halkımızın çok kötü bir huyu bu maalesef, bilmediği şeyler hakkında mangalda kül bırakmamak

• Midye tava + Bira

Kokoreç + Midye Dolma vazgeçilmez bişey

Atın ölümü arpadan olsun demiş bi arkadaş gözlerinden öperim...

Hele o sosu yokmu :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.