Şimdi Ara

Midi klavye alsam çalabilir miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, M-Audio Oxygen 25 veya akai mpk mini mk2 almayı düşünüyorum.
    Fakat daha önce ciddi anlamda müzik ile ilgilenmedim. Güzel sanatlar lisesinde resim bölümünde okudum, okulumuzda müzik bölümü de olduğu için sürekli müzik enstrümantelleri ile haşır neşirdim. Hatta bu dönemde elektro gitar alıp çalmışlığım var. Ama okul, üniversite kaygısı, aile derken 1-2 ay çalıp hevesimi alamadan bırakmak zorunda kalmıştım. Midi klavye alıp almama arasında 1.5-2 senedir sürekli git gel yaşıyorum. Hatta geçen sene bilgisayar klavyesini midi olarak ayarlayıp şöyle çok aşırı amatör ve hatalar dolu bir deneme çalışması yapmıştım.

    Çöp Deneme #1

    Peki bunu aldıktan sonra ne yapmayı düşünüyorum.
    Kendi mesleğim motion graphic designer / çizgifilm animasyon yapıyorum yani, kendi işlerimde sürekli audiojungle 'dan müzik almak zorunda kalıyorum. Ve şimdide kendi özel projem için bir kısa animasyon filmi düşünüyorum. Müziklerini de kendim yapmak istiyorum. Hiç etrafımda bu konular ile deneyim sahibi birisi yok umarım forumdan birisi yardımlara koşup aklımdaki soru bulutlarını dağıtır. Sağlıcakla kalın.

    Kasbo - Kaleidoscope


    olmak istediğim seviye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxer1 -- 15 Aralık 2018; 13:3:46 >







  • Midi klavye ile kullanabilmeniz için harici bir ses kartı ve DAW sistem kuracağınız bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. Platform olarak Mac ve Win arasında seçim yapman durumundasınız. Bütçenizi bilmiyorum başlangıç için M-Audio serileri her zaman F/P ürünleri olarak yeterli kalırlar ancak sürücü yazılım desteği zayıftır. İleride daha iyi birşeyler yapmak isterim dersen aşağıdaki donanımları tavsiye edebilirim.

    Focusrite Scarlett Solo (Giriş Seviye)
    Nektar Impact 49tuş Midi Klavye (Giriş/Orta Mümkün mertebe 25-32 tuş üzerinde kalın derim)
    Referans Monitör Hoparlör veya Kulaklık
    Kullanım rahatlığınıza uygun bir işletim sistemi + DAW
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uisik34

    Midi klavye ile kullanabilmeniz için harici bir ses kartı ve DAW sistem kuracağınız bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. Platform olarak Mac ve Win arasında seçim yapman durumundasınız. Bütçenizi bilmiyorum başlangıç için M-Audio serileri her zaman F/P ürünleri olarak yeterli kalırlar ancak sürücü yazılım desteği zayıftır. İleride daha iyi birşeyler yapmak isterim dersen aşağıdaki donanımları tavsiye edebilirim.

    Focusrite Scarlett Solo (Giriş Seviye)
    Nektar Impact 49tuş Midi Klavye (Giriş/Orta Mümkün mertebe 25-32 tuş üzerinde kalın derim)
    Referans Monitör Hoparlör veya Kulaklık
    Kullanım rahatlığınıza uygun bir işletim sistemi + DAW
    Öncelikle Teşekkürler yorumlarınız için. Midi klavye için araştırma yaptım, işim gereği sağlam bir windows masaüstü bilgisayarım var, hatta ipad pro daki garageband uygulamasını da kullanmayı düşünüyorum. Şu anda çok profesyonel olarak düşünmediğim için usb ile bağlanmayıp pc nin ses kartını kullanmayı düşünüyorum.

    Kulaklık olarak Audio-Technica ATH-M50x kullanıyorum. İşlerim gereği animasyona ses edit yaptığım için.

    Dolar olarak alacağım için 150 dolara kadar bir bütçe ayırmayı düşünüyorum.

    AKAI MPK MINI MKII hakkında düşünceleriniz nedir ? Bir çok kişi öneride bulunmuş.

    Ve sizde midi klavye alsam çalabilir miyim ?




  • Pc nin ses kartı pek uygun kalmayabilir. 2.el de olsa ucuz yollu bir usb kart bakın tavsiyem. Kulaklık var ve AT seviyesi yeterli. AKAI klavye için ise olumsuz birşey diyemem, kullanıcı yorumları oldukça iyi ve yazılım desteği de geniş bir hardware. Birçok DAW da bu modele destek veriyordu. Şu an kullandığınız PC'nin bu midi klavye için PNP veya sürücü desteği olup olmadığına dikkat edin.

    Çalıabilir misiniz sorunuza bir cevap verebilmem kolay değil ama zaten bir enstürman, müzik bilginiz ve altyapınız mevcut biraz çabayla neden olmasın.
  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    O zaman söylediğiniz gibi bir usb ses kartı bakayım.
    Başlangıç seviyesinde olacağım için olabildiğince fazla ayar yapmadan ortaya bir şeyler çıkartmak istiyorum. Bu benim yaptığım resim sanatımda da böyledir. Öncelikle kendini kolay yapabildiğini inandırmak, zevk almak ve daha sonra içinden devam etmek, ilginin olduğunu hissettiğin anda kendine özgü yol çizmeye başlarsın.

    O yüzden AKAI MPK MINI MKII daha az arabirim ve tak çalıştır(ektra ayar yapmadan) olduğu için aklıma yattı. Devam etmek istemediğimde de piyasası olan bir ürün olduğu için almak istedim.
  • Bol şanslar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.