Şimdi Ara

Mide Yanması!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
18.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı yemekleri yedikten sonra(zeytinyağlı fasülye,kızartma vb.) midem çok kötü yanıyor..Ama makarna,kahvaştı tarzı şeyler yedikten sonra ise midem yanmıyor..Yani midem yemek yedikten sonra yanmaya başlıyor..Ama bunu bazı yemeklerde yapıyor..Bu 2-3 yıldır bende var..Açıkçası midemde bişey olmasından şüpheleniyorum yada reflü hastalığına mı yakalndım diye düşünüyorum..Sadece yemek yedikten sonra oluyor..Ama dediğim gibi bazı yemeklerde oluyor..Hadi kızartma neyse,zeytin yağlı fasülye yedikten sonra neden yanıyor..Özelliklede fasülyenin hangi çeşidini yersem yiyim midem kesin yanmaya başlıyor...Bunun nedeni ne olabilir..Midemde bişey var dicem(saç ,kist vb.)o zaman sürekli bunu yapması gerekmez miydi..Böyle bişey yaşayan var mı hiç??

• Reflü gibi görünüyor.

Bende de var; soğan, sarımsak, salatalık, fasulye, kola gibi şeyler midemi çok yakıyor. Çok sigara içmek de öyle. O kadar yanıyor ki midem, taa boğazıma kadar asit çıkmış gibi yakıyor bütün yemek borumu da; öksürtüyor hatta böyle durumlarda baya.

Talcid ve Rennie önerebilirim. Ancak bu ilaçlar sadece yanma hissini dindirir; tedavi etmezler.
  • bende de arada oluyor yagli seyler yedikten sonra bu normaldir diye biliyorum soda ic gecer dostum veya rennie en iyisidir..
  • Bende aynı sorunu yasıyorum.En iyisi yedıklerımıze dıkkat etmek.
  • uzun süre yanma, ekşime, ağza acı tat gelmesi gibi sorunlarınız var ise bence beklemeden bir gastro uzmanına gidin. gastrit, ülser yada reflü hatta daha tehlikeli hastalıkların habercisi bile olabilir. hem saydığım tüm bu rahatsızlıklar yaşam kalitesini düşürür, bence beklemek yada antiasit ilaçlar almak çözüm değil. aynı rahatsızlıkları yaşamış biri olarak doktora gitmenizi ve endoskopi yaptırmanızı öneririm.
  • reflüyle ne alakası var reflü yemek borusuna yemeğin çıkması demek miden fazla asit salgılıyor senin 2 yudum süt veya havuç suyu doğal çözümleri bunun yada antiasit ilaçlar var daha etkili bunlar fakat kilo aldırıyor biraz
  • yağlı yedikten sonra yanması yağın içindeki asitten kaynaklanıyor olabilir, ilaç kullanmadan önce doktora danışsan daha iyi olur, abimde de aynı sorun vardı sanırım doktor rennie diye bir ilaç vermişti..
    bir de yanılmıyorsam safra kesesiyle ilgili bi soruna da bağlı olabilir, en iyisi doktora danışman..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mide asiti plastiği eritir mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunu hekim görmeli ancak özellikle mide sözkonusu olduğunda bir anlamda kendinin doktoru olmalısın.Şöyle ki,birkaç çok genel gıda dışında herkesin yiyeceklere verdiği tepkiler farklı,bunu öğrenip beslenme alışkanlıklarını ona göre değiştirmek gerek.
    Ancak verdiğin örnek gerçekten dikkat çekici, zeytinyağlı fasulyenin (taze fasulyeden bahsediyorum) mide yakması pek beklenmez,kuru fasulye,barbunya v.b. bünyeye göre yapabilir,kızartma zaten uzak durman gerekenlerin başında yer alıyor.
    Bir arkadaşın önerdiği süt çözümünü dikkatli kullanmanı öneririm, çünkü (bazı kişilere iyi geldiği kesin olmakla birlikte) sütün mideye yarar değil zarar verdiği kanıtlandı ki (benim de içinde olduğum) birçok kişi bunu yaşayarak çoktan öğrenmiş durumda.
  • Bende de aynı.Özellikle de baharatlı yemeklerde midem çok yanıyor.
  • bazı insanların mideleri bazı yiyecek türlerini kolay sindiremiyor. mesela benim annem de yağlı bi yiyecek yediği zaman senin gibi midesi çok yanar. eğer besin midede çok uzun süre kalırsa midede rahatsızlık yaratır ve yanma hissi duyarsın. reflü falan olduğunu sanmıyorum sadece o tür besini midenin sindirememesi ve uzun süre midende dönüp dolaşmasından kaynaklanıyor.
  • arkadaşım aynı rahatsızlık bende de var uzun bir süredir. ne yediğin pek önemli değil her türlü yiyecekte yapabilir. peptik ülser, gastrit ya da reflü olabilirsin. nexium, lansaprazol, omeprazol gibi proton inhibitörlerini kullanırsan yanma ekşimeye karşı gün boyu bir koruma oluşturursun. fakat temelli bir çözüm olmayabilir. en iyisi bir gastroentoloji uzmanına gidip endoskopi yaptırman. yalnız herkes beslenme şeklini değiştirmeni söyleyecektir.
  • şikayetlerimiz hemen hemen aynı, bende de 3 yıldır vardı..1 hafta önce gastroskopi oldum reflü başlangıcı dediler. çikolata baharat kızartma kola çay kahve sigara alkol--özellikle bira-şarap ama bahane yapıp dierleri serbest deme haa-- yatarken 1 omzunun 2 başının altına yastık koy ki mide kapaın açık kalmasın... mide yanması olarak daha çok bilgi bulabilirsin ama ben sana özetledim. biran önce ilaç tedavisine başlasan ii olurlansor isimli ilaç verilcektir. kendisi proton pompasıdır asidi düzenler..... geçmiş olsun.
  • s.a

bende 2 sene önce sizlerin dediği gibi midemden rahatsızdım.çok şükür şimdi yok.ben KUDRET NARI denen bir bitki karışımı yedim ve sonucunu aldım.

sizlere de tavsiye ederim.şifa Allah'tan.
    ama iddia ediyorum burada yorum yazanların bir çoğunun hastalığına şifa olacağına

herkese sağlıklı yaşamalar....

Tekrar görüşmek üzere

Saygılarla…

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*2 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG (2 Kg)><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74*(5Kg.)2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*(2Kg.)3><KADİRCAN*(2 Kg)>< NANOCHEMİST><PLUM>< HUNGOKMEN>< KRİDVAN><KASAİ(2 Kg.+4 Kg)>< RAİST(5 Kg.)><FENMAN><NDURSUN(2 Kg)><ENEGARİP(2 Kg)><JUTİ34><METHÜSENA><VALUME>< NETKİT><FAİRBOY*(2 Kg.)>< KEMSAN21*(4 Kg)

*)Kızıldereli Kardeş der ki; Son ırmak kuruduğunda,
    Son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde;
    Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak

• kudret narına ben basladım bakalım nası olacak. aksu vitalin bir ürünü var macun onu aldım kudret narı var içinde
  • kudret narını ilk kez duydum, ismi biraz sakat, düz duvara tırmanmayın sonra

Ben sigarayı azalttıktan sonra mide yanmalarım da azaldı, ama yine de halen kola içince, baharatlı yiyince gösteriyor kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

kudret narını ilk kez duydum, ismi biraz sakat, düz duvara tırmanmayın sonra

Ben sigarayı azalttıktan sonra mide yanmalarım da azaldı, ama yine de halen kola içince, baharatlı yiyince gösteriyor kendini.

kudretli bi yiyecek değil. adı kudret cinsel gücü arttırıcı bisey değil.tadi gayet güzel bu karısımın. denedim aksam simdilik mide iyi. bir süre kullanacağım.

ayrıca meyan kökü suyu içiyorum iyi geliyomuş o da. patates suyunu tavsiye ettiler ama nasıl içeceğim bilmiyorum.
  • Hortlatmış gibi olacak ama benim midem de su içtikçe yanıyor dünden beri. Göğüsüme, hatta boğazıma kadar çıkıyor bu yanma. Yemek yedikten sonra değil sadece su içtikten sonra oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • Mide yanması için İbrahim Saracoğlu'nun 2 yudum süt kürü var. Denemenizi öneririm, faydasını görürsünüz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.