yaklaşık 1ay önce vardı bende bu illet hastalık..Su hani acı biber tursuları varya onlardan yemekten oldu günde 5 6 tane yiyodum tabi olan oldu..%100 hemoroid..
Bölgeyi sıcak tutmaya baksın arkadas bide yediklerine dikkat etsin 1 haftada gecmesse doktora gitsin.doktorda ilaç veriolar merhem falan tedavisi gençler için kolay ama yaşlılar için operasyon grerektiriyor..
arkadasların belirttiği gibi eczanelerde satılan bi toz var onu kaynar bi suya atıyorsan kazanı doldurup ardından onun buharına bölgeyi tutuyorsun 5-10 dk..tedavi şekli en pratiğinden budur
çok ileri derecelerde hemoridin kalbin poponun ucunda atması gibidir ve her atışta zonk,zonk zonklar allah kimseye vermesin amudamı kalksam diye bir an düşünürsün ama nafile hala zonklamaktadır. en güzel ilacı bol krem parmak usulu ve yediklerine içeçeklerine dikkat etmekten geçer .ayrıca baharat ve acı yiyecekler tetikler bu lanet şeyi ama onunla yaşamasını ögrenmek gerek acısız yemekte çekilmezki yawww
başa gelebilcek en cins hastalıklardan biridir bu
Ya Hemoroid yada Fissür. Erken teshis çok önemli. Bir anönce doktora gitsin ki ameliyatl1k olmadan müdahele edilebilsin.
quote:
Orjinalden alıntı: nx_7010
Öncelikle sıcak suya otur, betona oturma, vs. vs. bunlar koca karı yöntemleri. bunları bi geçicen.
biber olayına gelince. acı yiyebilir, bu hemoroide bir etki yapmaz, sadece canının yanmasına sebep olur. dayanırım diyorsa yesin istediği kadar.
kardeş konuya hakimsin belki ama aynı şikayetten gittiğim dr. hemoroid teşhisi koydu ve ilaç yazdıktan sonra sıcak suya oturmamın iyi geleceğini söyledi.
Ayrıca bendeki kanamalar acı yedikten sonra oluyor genelde
evet sevgili dostlar... herkes bir şeyler yazmış ben de yazayim...
kanama katran rengi ise buna melena denir ve sindirim sisteminin üst kısımlarından geldiği düşünülür yok eğer kırmızı renkte ve gaitanın dışına sürülmüş gibi ise bu da sindirim sisteminin en alt bölgelerine ait olduğunu gösterir... bir arkadaş demiş ki aksi ispatlanana kadar rektal kanamalara kansermiş gibi yaklaşılır,evet aynen doğrudur ama yaklaşacak olan hasta değil doktordur,biz burada hasta için konuşalım.. bu tip kanamalarin en sık sebebi hemoroid hastalığı(hemoroid değil,o zaten var olan bağ doku ve damar yastıkçıklarıdır) ve anal fissürlerdir(anal kanal üzerinde veya dış derisinde çatlak).bununla birlikte rektal prolaps da düşünülebilir... anas fissür ise dışkılamada çok ağrılıdır ve dokunulduğunda da cok acı verir,kanama ise dışkılama ile birlikte başlayıp dışkılama bittikten bir süre sonra da devam eder ve damla damla damlayan kan şeklindedir... rektal prolaps ise rektumun anüsten dışarı çıkmasıdır çeşitli evreleri vardır kanamaya yol açabilir... sıcak suya oturma denilen iş anal sfinkteri gevşetmeye yönelik olup fissür tedavisinde kullanılır yanlış hatırlamıyorsam... yani sen gene bi genel cerraha git bi muayene ol...
quote:
Orjinalden alıntı: destroil
evet sevgili dostlar... herkes bir şeyler yazmış ben de yazayim...
kanama katran rengi ise buna melena denir ve sindirim sisteminin üst kısımlarından geldiği düşünülür yok eğer kırmızı renkte ve gaitanın dışına sürülmüş gibi ise bu da sindirim sisteminin en alt bölgelerine ait olduğunu gösterir... bir arkadaş demiş ki aksi ispatlanana kadar rektal kanamalara kansermiş gibi yaklaşılır,evet aynen doğrudur ama yaklaşacak olan hasta değil doktordur,biz burada hasta için konuşalım.. bu tip kanamalarin en sık sebebi hemoroid hastalığı(hemoroid değil,o zaten var olan bağ doku ve damar yastıkçıklarıdır) ve anal fissürlerdir(anal kanal üzerinde veya dış derisinde çatlak).bununla birlikte rektal prolaps da düşünülebilir... anas fissür ise dışkılamada çok ağrılıdır ve dokunulduğunda da cok acı verir,kanama ise dışkılama ile birlikte başlayıp dışkılama bittikten bir süre sonra da devam eder ve damla damla damlayan kan şeklindedir... rektal prolaps ise rektumun anüsten dışarı çıkmasıdır çeşitli evreleri vardır kanamaya yol açabilir... sıcak suya oturma denilen iş anal sfinkteri gevşetmeye yönelik olup fissür tedavisinde kullanılır yanlış hatırlamıyorsam... yani sen gene bi genel cerraha git bi muayene ol...
kardeş şekilmi yapıyon burda millete .türkçe konuşursan anlayacağız. herkes dr. değil burda
orada anlaman gereken herşey açık... daha dikkatli okursan bi zahmet... şekil mekil bunları geçecen bunun adı amme hizmeti... parantez içlerinde ve cümle aralarında açıklamalar var...
arkadaşlar basur desek ayıp mı kaçacak....
lazerle tedavisi 10 15 dakika sürüyormuş lazerle tedavi edildikten sonra tamamen geçiyor mu hastalık ?
procto-glyvenol mucize ilaç. hiç bekletmeden kullanın. iş ameliyata gitmesin.
quote:
Orjinalden alıntı: Old_Town
bilgileriniz ışığında hemoroid görünüyor.. peki ne gibi perhizler yapılmalı.
acıbiber yemeyi acılı yemekleri çok seviyor ve sanırım acılı baharatlar bunu tetikliyormuş
alkol almaz ama >>bira da sanırım tetikleyenler arasında (mayalı içecekler)
Ameliyat başka yolu yok.
büyük ihtimal hemoroid ama küçük de olsa mide kanaması riski var. Ben olsam o riski almazdım doktora giderdim. Zaten kanama aşamasına gelmiş hemoroid için de tıbbi yardım gerekiyor. En azından doktor bir krem falan yazar.
BU DEDİĞİNİZ PROCTO GLYVENOL TÜP HALİNDE OLAN İLE FİTİL OLAN VAR İKİSİ ARASINDA BİR FARK VARMI . KULLANDIKTAN SONRA KANAMAYI KESTİĞİ ANLAŞILIYOR. DAİMİ TEDAVİ İÇİN PİYASADA SATILAN BAZI BİTKİSEL KAPSÜLLER VAR ONLARI ÖNEREBİLİRMİSİNİZ
quote:
Orjinalden alıntı: nx_7010
quote:
Orjinalden alıntı: Engin_ER
bilgileriniz ışığında hemoroid görünüyor.. peki ne gibi perhizler yapılmalı.
acıbiber yemeyi acılı yemekleri çok seviyor ve sanırım acılı baharatlar bunu tetikliyormuş
alkol almaz ama >>bira da sanırım tetikleyenler arasında (mayalı içecekler)
daha öncede yazdığım gibi her rektal kanama aksi ispatlanana kadar kanserdir. özellikle kolon kanseri olmak üzere pek çok sindirim sistemi kanseri ilk olarak kanama bulgusu verir. O yüzden bu hemoroid'tir deyip geçiştirmesin arkadaşın. Bir dahiliyeciye gidip görünsün.
Eğer ki damarları hissedebiliyorsa ve hemoroid olduğundan eminse o zaman yapması gereken şeyleri de yazalım da yardım etmiş olalım.
Öncelikle sıcak suya otur, betona oturma, vs. vs. bunlar koca karı yöntemleri. bunları bi geçicen.
Bu işin mantalitesi şudur. Katı gıda ve et ağırlıklı beslenme yüzünden iyice sert bir kıvama gelen dışkıyı atarken rektal kaslar zorlanır. Bu kas yapıları aralarındaki venleri sıkıştırıp kan akımına engel olurlar ve zaten elastik olan venlerin şişmesi ile çeperleri zarar görür. Bu da kanamaya ve şişlik yüzünden ağrıya neden olur. çok ileri vakalarda cerrahi yöntemlerle (Son yıllarda çoğunlukla lazerle) bu venleri alırlar. ama durum o kadar vahim değilse yapılacak şeyler basit.
öncelikle bir eczaneye gidip PROCTO-GLYVENOL alacak. eğer hemoroidler yüzeye yakın yerdeyse üzerlerine bolca sürerek, değilde rektumun içindeyse kremle birlikte verilen tüpü kullanarak rektumun içine bolca sıkacak. bu krem aynı zamanda lokal anestezi etkiside yapacağı için hem ağrısını dindirir, hem de şişliği alır. ondan sonra lifli gıdalara ağırlık veren bir diyet uygulmaya başlayacak. 2x birim et yiyorsa 3x birim sebze yiyecek. böylece lifli gıdalar su tutacak ve kabız olmayacak. her gün muhakkak büyük tuvaletini yapacak. hayatının geri kalanında beslenmesine dikkat ederse bir daha yaşamaz bunları. yok etmezse eski dost her zaman orda.
biber olayına gelince. acı yiyebilir, bu hemoroide bir etki yapmaz, sadece canının yanmasına sebep olur. dayanırım diyorsa yesin istediği kadar.
Ilık suya oturulur zaten sıcak değil.Ayrıca acı da tetikler ne kadar yersen ye diye bir şey olmaz.Ilık su yöntemini de çoğu doktor tavsiye eder zaten.
ilk mesajdan 3 sene geçmiş arkadaşının durumu ne acaba? bi gelişme var mı?
hot konu. mutlaka tedavi olmuştur. doktora göstermek gerekir ve büyük abdesti uzun süre tutmamak gerekir. çünkü çıkısın da katı hale geleceği için daha fazla kanamaya sebep olur. ayrıca bol vitamin alsın. kabız olmamaya dikkat etsin. eğer ileri derece hale geldiyse ameliyatla halledilir. benim yakınlarım ameliyat oldu ve korktukları gibi olmadığını farkettiler.
başka bir konu ararken bu konu dikkatimi çekti. Epey de üzerinden zaman geçmiş ancak benim başıma şimdi geldiğinden paylaşmak istedim.
bazı zamanlarda dışkımda kanı görüyordum ancak bir iki gün sonra geçiyordu yine aynı şey oldu kan geldi bir iki gün sonra geçti ancak acısı geçmedi dün ve bugündür bütün internet sayfalarını araştırdım ve hemeroid (halk arasında basur) olduğumu düşündüm ve doktora gittim (doktor olarak da genel cerrahi bölümüne gidebilirsiniz haberiniz olsun) doktorun ne yaptığını anlatayım arkadaşlar sedyeye geç diyor aç diyor arkanı veriyorsun doktora bir parmak operasyonu yapıyor yaklaşık bi 10-15 saniye kadar zaten o da size yetiyor sonuç basur muyum dedim hayır yırtılma var dedi ve yukarıda geçen PRocto-Glyvenol krem ile Kortos adında fitil verdi demek istediğim her kanama hemeroid olmuyor a
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme