Şimdi Ara

Middlemanlik ve Dolandırıcılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere Drmel ve ben, donanımhaberdeki özellikle yeni kullanıcılara yardım etmek, yol göstermek ve dolandırıcılarla sorun yaşamasınlar diye bir hizmet sunuyoruz. Adresimiz bu.

Bazı konuları açıklığa kavuşturmak lazım son zamanlardaki konuşmara göre:

• Bu işten hiç bir kazancımız yoktur.
    • Ocak ayından beri yardım ediyoruz, ve hiç bir şikayet bile almadık. (başlığı mart gibi açtık)
    • Ortalıktaki karaktersiz sahtekarlar, middlemanlerin kendilerini kandırdığını dolandırdığını iddia ediyor, e tabi edecek çünkü birisi middleman isteyince kendisi iş yapamıyor.
    • Kimse bize güvenmek zorunda demiyoruz, böyle bir şey tabii ki diyemeyiz, sadece şimdiye kadar hiç bir vukuatımız olmadı, zaten kişisel olarak belli bir düzeyin üzerinde geliri olan birisiyim, artık ne oyunda aktif olabiliyorum ne de trade camiasında, o yüzden vaktim oldukça sadece ihtiyacı olanlara yardım etmek derdindeyim, buradan bir gelir derdim olsa zaten komisyon isterdim.
    • Tabii ki elden yaparsanız bir takası en güvenlisi olacaktır, illa MM kullanın diyen de kimse yok, ancak uğraşmak yerine, ya da önce kim verecek diye tartışmak yerine bizden yardım isteyebilirsiniz diye diyoruz. Hatta bazı tradelerde, "o kişi güvenilir durmuyor, onunla ticaret yapmayın", ya da "o kişi tanınan birisi zaten güvenebilirsin, bize gerek yok" diye yorum yaptığımız kişiler oluyor. Yani illa trade bizim üzerimizden olsun diye de bir durum yok, amaç kimse mağdur olmadan takas gerçekleşsin.
    • şimdilik elimizde bulunan ve sık sık güncellemeye çalıştığımız sahtekar listemiz: budur.
    • Bazıları ya sen hacklenirsen falan diyor, böyle bir şey tabii ki mümkün, dijital dünyada hiç bir şey %100 değildir. Onda da ben sizden ürünü ya da parayı aldıysam, ve sonra ben hacklendiysem, bir şekilde bunu karşılar ve sizin mağdur kalmamanızı sağlarım. Çünkü benim hesabımın güvenliği sadece beni ilgilendirir. Ancak siz MM diye yanlış kişi ile trade falan yaparsanız bu beni ilgilendirmez, sadece ben anlaşmaya ve benim hesabımın güvenliği ile ilgilenirim doğal olarak. Yani MM ile bir ticaret yapacağınızda siz kurallara uyduğunuz taktirde hiç bir şekilde kaybınız olmayacaktır.
    • Bunu tekrar ediyorum, kimse zorla MM kullan demiyor! Sadece yardım isteyenlere yardım ediyoruz, ancak bize laf eden olursa ya ispat isteyiniz, ya da rica ediyorum güvenmeyiniz.
    • Bazıları kimliğimi soruyor, ne yapacaklar bilmiyorum, gereken kişilere bilgimi zaten veriyorum(buradan sattığım mouse, bilgisayar ve yüksek meblalı ticaretlerde telefon verdim, isim soy isim, hesap adresi zaten var), ancak zaruri olarak, merak ettim versene diyenlere veremiyorum kusura bakmayın.

başka soru varsa seve seve cevaplarım, ancak birini ya da bir hizmeti kötülemeden önce amacı neymiş, neden yapılırmış, ne kadar zamandır ve nasıl süregelmiş dikkat ediniz. Bunu yapma amacımız, eskiden bazen günde 2-3 tane dolandırılma başlıklarının açılmasıydı.

İyi forumlar ve iyi eğlenceler dilerim.

• Bu DH yönetimi IP ban yoluna gitmedikçe,adminleri de kara liste çıkarıp en başa sabit konu tutturmadıkça daha çok insanı dolandırırlar.
  • mustafadark M kullanıcısına yanıt
    İp değiştirilebilen birşey iken biraz zor ama iyi bir başlangıç olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafadark

Bu DH yönetimi IP ban yoluna gitmedikçe,adminleri de kara liste çıkarıp en başa sabit konu tutturmadıkça daha çok insanı dolandırırlar.

Adam gerekirse modem değiştirir, yapar mı yapar Türk insanı bu... Daha kapsamlı bir şey olmalı mesela adres tespiti.
  • ben şahsen sieger aracılığıyla bu sitede ticaret yapmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer güven konusunda sıkıntılarınız varsa bu site üzerinde bundan daha iyi bir sistem yok. insanların rahatça alışveriş yapmasına aracı olan bu insanlara ekstra teşekkür edilmesi gerekirken bir de üzerine böyle saçma sapan işlerin yapılması gerçekten besle kargayı oysun gözünüdür.

Ayrıca biraz ütopik olacak ama bence forum donanımın ikinci el kısmı için üyelik paralı olmalı. bu bölüme üye olacak kişilerden sembolik olarak (mesela 10 lira gibi) bir üyelik ücreti istenmeli ve bu ücret banka hesabından yapılması zorunlu kılınmalıdır. Yani ben ikinci el bölümüne üye olacaksam banka hesabımdan kullanıcı adımla birlikte 10 lira ödeyeceğim ve forum donanımda benim hesap bilgilerim ya da en azından adım soyadım gibi gerçek bilgiler ulaşılabilir olacak.

Kesin çözüm olur mu bilmem ama en azından bu tarz olayların çok sık yaşanmasının önüne geçebilir diye düşünüyorum.

Saygılar, sevgiler.

• Eğer MM arıyorsanız (yani lazım olursa) pm atabilirsiniz. Kolay gelsin
  • MM'e ihtiyacım var PM atıldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sieger

Bildiğiniz üzere Drmel ve ben, donanımhaberdeki özellikle yeni kullanıcılara yardım etmek, yol göstermek ve dolandırıcılarla sorun yaşamasınlar diye bir hizmet sunuyoruz. Adresimiz bu.

Bazı konuları açıklığa kavuşturmak lazım son zamanlardaki konuşmara göre:

• Bu işten hiç bir kazancımız yoktur.
    • Ocak ayından beri yardım ediyoruz, ve hiç bir şikayet bile almadık. (başlığı mart gibi açtık)
    • Ortalıktaki karaktersiz sahtekarlar, middlemanlerin kendilerini kandırdığını dolandırdığını iddia ediyor, e tabi edecek çünkü birisi middleman isteyince kendisi iş yapamıyor.
    • Kimse bize güvenmek zorunda demiyoruz, böyle bir şey tabii ki diyemeyiz, sadece şimdiye kadar hiç bir vukuatımız olmadı, zaten kişisel olarak belli bir düzeyin üzerinde geliri olan birisiyim, artık ne oyunda aktif olabiliyorum ne de trade camiasında, o yüzden vaktim oldukça sadece ihtiyacı olanlara yardım etmek derdindeyim, buradan bir gelir derdim olsa zaten komisyon isterdim.
    • Tabii ki elden yaparsanız bir takası en güvenlisi olacaktır, illa MM kullanın diyen de kimse yok, ancak uğraşmak yerine, ya da önce kim verecek diye tartışmak yerine bizden yardım isteyebilirsiniz diye diyoruz. Hatta bazı tradelerde, "o kişi güvenilir durmuyor, onunla ticaret yapmayın", ya da "o kişi tanınan birisi zaten güvenebilirsin, bize gerek yok" diye yorum yaptığımız kişiler oluyor. Yani illa trade bizim üzerimizden olsun diye de bir durum yok, amaç kimse mağdur olmadan takas gerçekleşsin.
    • şimdilik elimizde bulunan ve sık sık güncellemeye çalıştığımız sahtekar listemiz: budur.
    • Bazıları ya sen hacklenirsen falan diyor, böyle bir şey tabii ki mümkün, dijital dünyada hiç bir şey %100 değildir. Onda da ben sizden ürünü ya da parayı aldıysam, ve sonra ben hacklendiysem, bir şekilde bunu karşılar ve sizin mağdur kalmamanızı sağlarım. Çünkü benim hesabımın güvenliği sadece beni ilgilendirir. Ancak siz MM diye yanlış kişi ile trade falan yaparsanız bu beni ilgilendirmez, sadece ben anlaşmaya ve benim hesabımın güvenliği ile ilgilenirim doğal olarak. Yani MM ile bir ticaret yapacağınızda siz kurallara uyduğunuz taktirde hiç bir şekilde kaybınız olmayacaktır.
    • Bunu tekrar ediyorum, kimse zorla MM kullan demiyor! Sadece yardım isteyenlere yardım ediyoruz, ancak bize laf eden olursa ya ispat isteyiniz, ya da rica ediyorum güvenmeyiniz.
    • Bazıları kimliğimi soruyor, ne yapacaklar bilmiyorum, gereken kişilere bilgimi zaten veriyorum(buradan sattığım mouse, bilgisayar ve yüksek meblalı ticaretlerde telefon verdim, isim soy isim, hesap adresi zaten var), ancak zaruri olarak, merak ettim versene diyenlere veremiyorum kusura bakmayın.

başka soru varsa seve seve cevaplarım, ancak birini ya da bir hizmeti kötülemeden önce amacı neymiş, neden yapılırmış, ne kadar zamandır ve nasıl süregelmiş dikkat ediniz. Bunu yapma amacımız, eskiden bazen günde 2-3 tane dolandırılma başlıklarının açılmasıydı.

İyi forumlar ve iyi eğlenceler dilerim.

Bu işten BENCE acilen para-item almaya başlamalısınız çünkü insanlar BEDAVA olabileceğine inanmayıp karalamayı çok seviyor.Halbuki bu işi parayla yapsanız profilinize şu kadar ödedim hakkını veriyor,ücreti çok pahalı gibi yorumlar gelir işin içinde para olmayınca eleştirilecek en önemli etmen ortadan kalkıyor ki böyle olunca millet nereyi eleştireceğini şaşırıyor.

Aynı şekilde başka bir şey daha yazayım isminizi kullanarak ben aslında X onaylı middlemanim diye iddia eden tipler mevcut bunlara karşı da gerekli bir yazıyı maddelere ekleyin bence.Bir de MM sayısını çoğaltabilirseniz daha iyi olabilir çünkü günün her saati satış oluyor dh de insanlar genellikle sizin olmadığınız saatlerde önceden verip dolandırılıyor.(yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum sadece adama atıyorum saat X den önce lazım oluyor hızlıca yapmaya çalışıp dolandırılıyor)

DH de belli bir mesaj sayısının altında olan, daha önceki satışları yüklü miktarlarda ve çokça olmamış,daha önceki satışlarında genellikle ilk gitmiş,mesajlarında ''ilkokul seviyesinde'' içerikler olan,Steam leveli belli bir rakamın altında olan,az sayıda oyuna sahip,kendi adına ödeme istemeyen-annesi,babası dayısına ödeme yapılacak,Main değil trade hesabı kullanan,ismini telefonunu steam adresini vermekten kaçınan ve favorim VAC yemiş veya private profil kullanan herkes benim gözümde direkt middleman kullanılması veya ilk item alınması gereken kişiler.

Yukarıda yazdığım herhangi bir maddenin hatalı olması da yeterli zaten benim için,ki 1-2 aydır forumdan sürekli nakit eşya alıyorum ne teklifer geliyor inanamazsınız.Kendileri bu forumda gezdiğinden bu teklifleri afişe etmeyeceğim isim isim,fakat daha önce cyrex mw vulcan ww asii ww redline ft satmış adam kendini forumda ciddi referansları var sayıyor.Acilen referans olayını tekli satış değil toplam TL cinsinden item fiyatı olarak algılanması lazım.Ayrıca ilk item vererek başkalarına referans kazanılmıyor bunu da öğrenmeli herkes bence.

• Merhaba middleman şu saatte bulmak mümkün müdür ?
  • sieger kullanıcısına yanıt
    Eğer MM sayısı yeterli gelmediği olursa, ben de aracı olabilirim. Düşünürseniz gerekli bilgilerimi özel mesaj yolu ile atarım size de. Hiç olmazsa yardımım dokunur, online sürem fazla olabiliyor.
  • Sieger aracılıgı ile bende middleman sistemini kullandım tam destek veriyorum yazılanlarda 1 tane yanlış görmedim teşekkürler bu hizmet için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menergy -- 23 Temmuz 2015; 9:26:05 >
  • 12 yıllık üyeyim ve donanımhaberde en güvenli alışveriş yönteminin middleman ile yapıldığını söylemek isterim.
  • Bordo_BERE kullanıcısına yanıt
    Saolun arkadaşlar teşekkür ederim, çok sevindim yorumlarınızı görünce. Bu aralar özellikle benim yoğunluğumdan dolayı yardım edecek kişi gerekicek, ancak çok da sayıyı artırmak istemiyoruz, çünkü hem takibi zorlaşır, hem de sayı arttıkça onları taklit edenler de artacaktır. Şu anda Drmel de ben de baya en azından forumda bilinen kişiler olunca taklit edilmemiz zorlaşıyor. Eskiden steamde pek arkadaş kabul etmezken artk özellikle forumdan ise direk kabul ediyorum ki listede dursun, bana kolay ulaşsın,ar Drmel zaten aktif. Bir başkasını alacakken cidden tanınan birisi olmasına dikkat ediyorum, şu an baya büyük bir liste var, oradan eleyip birilerini ekleyeceğiz, hem güvenilecek, hem tanınan taklit edilemeyecek, hem de her türlü scamdir, hacktir herşeye karşı tecrübeli, ve bir sorun olduğunda o surunu maddi olarak karşılayabilecek birisi olması lazım.

Bazen akla geliyor, komisyon alalım o sayede daha iyi olur, laf edecek şey bulamazlar diye, ama zaten buradaki kişilerin çoğu öğrenci, adam 20 liralık item alıcak, bir de ona komisyon verirse, anlamı kalmaz diye düşünüyoruz. Yine uzun vadede düşünülebilir, ama şimdilik yine ücretsiz olacak.

Bir de forumdaki referans sistemi, @Bordo_BERE nin de dediği gibi baya anlamsız, zaten ona bakınca benim hiç referansım yok sanırım. Zira CS ya da sanal ürünlerde sistem biraz farklı işliyor.

Not: bu birkaç hafta ciddi yoğun olacağım çok bakamıyorum, o yüzden direk Drmele ulaşın siz, ama kısa sürede birini daha ekleyeceğiz, yetmezse 4. kişi daha ekleriz. Bu konuda çalışmalar sürüyor.

• Selam sieger hocam, unbeliviable arkadaşımızla 5'ten sonra bir alışveriş yapmayı düşünüyoruz. Bize middleman olarak yardımcı olabilirmisiniz.
  • ø kullanıcısına yanıt
    O kim tanımıyorum ama, özelden onu ekleyip mesaj atarsınız, bakarız ,bence sorun yok
  • sieger kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, çok teşekkür ederim. Mesaj grubunu oluşturdum, akşam 5'ten sonra müsait olursanız tekrar görüşürüz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 28 Temmuz 2015; 12:37:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.