Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11'in güncellenmiş 'sağ tık' menüsünü gösterdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Göster ama elletme olayı sanırım ayrıca iğrenç olmuş çok karışık microsoft bu işi bıraksın yada adam gibi dizayndan anlayanları ise alsın

  • BLasTeaR kullanıcısına yanıt

    hay ağzına sağlık, sanki diğer işletim sistemleri üzerine über yenilik koydu ütü yapıyor evde işletim sistemi

  • Teknolojik olarak Windows 10'da olmayan ne tür üstün özellikleri var, onları ön plana çıkarsalar ya. Yok menü tasarımı değişikmiş, ikonlar cicili olmuş vs tamamen boş işler.

    Yeni işletim sistemi çıkartıyorum diyorsan eskisinde olmayan yeni ve güncel teknolojiler getiriyor olman lazım. Aksi halde her sene çıkan android ve iOS güncellemeleri gibi sıradan güncellemeleri yeni işletim sistemi diye yutturmaya çalışan bir firma olmaktan öteye gidemezsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence işletim sistemi baştan tasarlanmalı. Mevcut Microsoft Windows İşletim Sistemleri binaya ek kat atar gibi yamalı bohçaya döndü.. fazlaca dll barındıran bu işletim sistemleri, kaynakların etkin kullanılmasını da engelliyor.. Microsoft'un MAC OS gibi daha stabil çalışan bir işletim sistemi tasarlamaninin zamanı geldi hatta geçiyor. tamam belki önceki Windows işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamalarının çalışmaması veya çalışmaması gibi ancak buna da çözüm üretecek olanlar Microsoft'un yazılım mühendisleri.hep yama hep yama, radikal değişiklik şart, makyaj ile olmuyor..

  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhabalar
    Sistem arayüzünü değiştiriyorlar mesela denetim masasını Windows 10 da ayarlara ekliyorlardi . Bunda baya baya daha düzenli derli toplu bir ayarlar menüsü var . Mağaza değişmiş durumda başlat menüsü ve başlat çubuğu değişmiş . Pencere ayarları değişmiş durumda. Windows update daha hızlı olmuş durumda . Sistem daha hızlı olacağını belli ediyor sadece biraz daha çalışma ve geri bildirim lazim . Unutmayın sistem şu an dev (developer) durumda . Stable olmadan kimsenin kurmasını önermem basit ama saç baş yolduran hatalar var (altta yazdığım işlemci yüzde yüz kullanımı gibi )

    Sonuçta Microsoft un işini kucumsemiyorum basit bir başlat çubuğuna haberler satırı eklemek onu stable yapmak bile sayfalar dolusu kod ister ve bunları önceki eski sürüm donanımlara a dan Z ye uyumlu kılmak ayrı bir yetenektir . Tek işi belki bu ama gerçekten zor bir süreç . Yeni bir Windows gerekli mi diye soranlar çok bence de olmasa da olurdu ama ne bilim insan w10 dan w11 e geçince bile güzel tatlı bir mutluluk yaşıyor değişiklik gerçekten iyidir onu hissediyorum :))

    Saygılarımla iyi günler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ebagirtan E kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum işte, adının denetim masası ya da ayarlar olması teknolojik bir yenilik değil; görsel bir yeniliktir.

    Aynı şekilde başlat çubuğunda ya da görev çubuğunda haberler / hava durumu tarzı eklentilerin/widgetların olması da ancak ve ancak kozmetik bir düzenleme olabilir. Yapılmasın demiyorum, istiyorlarsa yine yapsınlar. Ama bunu yaptık diye de yepyeni bir işletim sistemi çıkarttık demesinler.

    Bence bir işletim sisteminin esas geliştirmesi gereken şey bu tür makyaj çalışmalarından ziyade performans ve stabilitedir. Düzgün yazılmamış ya da kötü niyetle yazılmış programlar çalıştırıldığı zaman bile sisteme zarar gelmesini engellemesi ve kullanıcının kontrolü/bilgisi dışında yetkisiz işlemler/erişimler yapılmasını önlemesidir.

    Bunun haricinde de mümkün olduğunca kompakt olmalı, işletim sistemiyle birlikte bir sürü gereksiz eklenti ve programcıkların yüklenmesine neden olmamalıdır. Gerekirse ayarlardan erişilen sihirbaz tarzı bir özelleştirme yazılımı yardımıyla isteyen istediği eklentiyi yükleyebilsin ama bunları herkese varsayılan olarak yüklemek en hafif deyimiyle kötü niyettir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Bu dedikleriniz zaten olucak ben stabilitesinden memnunum şu an ufak saç-bas yolduran sorunlar var yalnız tekrar uyarayım.

    Tahminimi de yazmak istiyorum bence w10 bitme sebebi sürekli olan güncellemeler ve ayarların denetim masasının eklentileri ile oluşan sorunlar (güncelleme gereksiz güncelleme ile oluşan stabilite sorunları bunu neden yazıyorum sürekli güncelleme yuklenemedi vs vs sorunları çok yaşadım )
    W11 de onu baya toplamışlar ve şu an ayarlar kismi baya iyi kısaca tahminimin sonuna geleyim bu sistem mobilite içinde tasarlanmış bir sisteme benziyor dokunmatik sistemler arasında daha kompakt daha derli toplu ve stabilitesi ilk sürüme göre çok çok iyi daha iyi de olucaginin kanaatindeyim .
    W11 görsel olarak çok hoş olmuş nasıl diyeyim hatırlar mısınız Windows Xp de macos tarzı uygulama vardı dock eklenebiliyordu bu w11 w10 üzerine makyajla gelmiş gibi görünüyor ama farklılıkları kullanınca daha iyi anlarsınız . Yalnız dip not Lenovo yoga - surface tarzı dokunmatik kalemli kullanan arkadaşlar daha çok farkedecek w11 mobilitesi çok güzel . 😀 Kim bilir belki ilerde hepimiz dokunmatik bir cihaza geçeriz .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Windows 11 beta sürümünde ve birçok şey zamanla değişebilir. Bence bu menüde gereksiz bir fazla yükseklik var. Eskisi gibi daha basık olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Temmuz 2021; 16:31:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu sefer yapmışlar Windows 11 'i gibi tam sürüm çıkınca dahada iyi akıcı olacaktır diye düşünüyorum.

  • Dizüstü bilgisayarlarda pil kaynaklı problem var sistemi kullanabilmeniz için pili devre dışı bırakıp prize takılı şekilde kullanmanız gerekiyor umarım kısa zamanda bu problem fixlenir.Ama daha önemlisi sadece görsel bir güncelleme gibi görünen w11'de sürücü uyumsuzluk sıkıntısı da var.Örneğin rtx 2060 ekran kartı sürücü uyumsuzluğundan w11'de kullanılamıyor.

  • aeibrahim A kullanıcısına yanıt

    Buyrun başlayın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohh be dünya varmış, şunu yapmak çok mu zordu?

  • Sen şuna artık sağ tıklayınca da daha fazla kaynak çekecek ve takılacak desene...

  • Microsoftta gerileme devam ediyor eski menüler daha modern idi giderek bozuyorlar...

  • birde bu düdükler çıktı önüne gelene cahil diyor. aynaya baktın mı hiç.

  • işletim sistemlerinin stabil olabilmesi için arka planda yüzlerce servis ve uygulamanın da çalışması gerekiyor. bu servislerin her birinin yazılması ve kullanıma sunulması için gerekli olan sürenin ve insan gücünün hesabını yapmak şu an imkansız. bununla birlikte işletim sistemini bırakın basit bir toplama işlemini bilgisayara yaptırabilmek ve sonucu ekranda gösterebilmek için bile bir kaç satır kod yazılması gerekiyor.
    yazılım mühendisleri tarafından Windows 11 geliştirilmesi yapılırlen windows 10 dan da izler taşıması normal. sonuçta bu işletim sistemine geçecekler de windows'un önceki sürümlerini kulllananlar.

    Benim görüşüme göre Microsoft firmasında çalışanlar da az yer kaplayan, her şeyi ile stabil, sorunsuz, hızlı ve güvenilir, bütün donanımlar ile uyumlu bir işletim sistemi yapmak isterler. Maalesef sistem öyle işlemiyor.

  • 11'i baya beğendim geçen gün sonu 100 olarak güncelleme de aldı başlat çubuğu bazen donuyor onun dışında bi sorun yok

  • aeibrahim A kullanıcısına yanıt

    MacOS gibi çalışmaz onun numarası yazılımda değil donanımda. Heriflerin hepi topu 10 çeşit bilgisayarı var. Bilgisayarlardaki ekran kartları belli, donanımlar belli mevcutta gelen stok RAM'lerin HDD'lerin SSD'lerin markası bile belli. Modele özel OS yazılıyor gibi düşün. PC'ler 1.000.000 çeşit. Kimin bilgisayarında ne gudubet donanım var bu donanım Windowsla nasıl çalışacak önceden bilinmez. Sen bilgisayarına yeni bir donanımı eklersin sürücüsünü yüklersin ve patlarsın. Mac'ler zaten upgrade bile edilemiyor artık. Orada sorun yok. Yazılımın nasıl donanımda çalışacağı önceden belli.


    O yüzden Windows ile MacOS'u kıyaslama. 10 model PC olsaydı, Windows'da kaya gibi sağlam çalışırdı.


    MacOS UI kullanışsız, dosya sistemi çöp, program desteği kısıtlı, geriye uyumluluk yok fiyat performans yerlerde. Mars Mission'da çalışan NASA görevlisi değilsin. Sırf "sötöböl" olacak diye o çöp platforma geçilmez. Bana bir Mac yada IOS kullanıcısı, Windows - Android stabil değil deyince gülmekten yarılıyorum. Sanki uzaya roket gönderiyor. Veya Apple dışı platformlar sanki 10 dakika'da bir mavi ekran veriyor..


    Windows düzgün bir bilgisayarda iş görecek kadar düzgün çalışıyor.. Çalışmasa öncelikle ben kullanmazdım. Eğer çalışmıyorsa, garip bir donanım kullanıyorsundur. Program dandik demek yerine, bilgisayarım dandik diyeceksin.. Virüs mirüs bulaştırmak da Microsoft'un suçu değil kullanıcının suçudur. Ben virüs geliştirecek olsaydım sadece Windows platformunu hedef alırdım mesela diğerlerini umursamazdım zahmet bile etmezdim. Uğraşmaya değmeyecek kadar küçük kullanım oranları var çünkü.


    Eğer ki Windows dışındaki platformlar Linux değil ama özellikle MacOS %85 oranında kullanılıyor olsaydı, delik deşik olurdu. %8 kullanım oranıyla güvenliyim demek kolaydır. IOS desen zaten güvenlik ileri düzey kısıtlamalarla sağlanabiliyor. O güvenli olmasa ayıp olur. Fakat Bilgisayarda, MacOS darmadağın olurdu. Apple'ın güvenlik konusunda ne kadar amatör olduğunu bilen biliyor. Microsoft'un yanında çömez kalırlar.


    Microsoft güvenlik konusunda da son sürüm Windowslarda artık çok başarılı. Ayrıca Windows 10'da Windows Defender artık mükemmele yakın çalışıyor. En kek kullanıcının bile default ayarları kurcalamadığı durumda, virüs kapması çok düşük bir ihtimal artık.


    Sonuç olarak Windows 10 düşündüğün kadar kötü değil. Olumsuzlukları genellikle fazla kullanılmasından kaynaklanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 24 Temmuz 2021; 13:5:35 >
  • Copy as path harika olmuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeibrahim

    Bence işletim sistemi baştan tasarlanmalı. Mevcut Microsoft Windows İşletim Sistemleri binaya ek kat atar gibi yamalı bohçaya döndü.. fazlaca dll barındıran bu işletim sistemleri, kaynakların etkin kullanılmasını da engelliyor.. Microsoft'un MAC OS gibi daha stabil çalışan bir işletim sistemi tasarlamaninin zamanı geldi hatta geçiyor. tamam belki önceki Windows işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamalarının çalışmaması veya çalışmaması gibi ancak buna da çözüm üretecek olanlar Microsoft'un yazılım mühendisleri.hep yama hep yama, radikal değişiklik şart, makyaj ile olmuyor..

    Çok güzel yazmışsın bi daha yazma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.