Şimdi Ara

Microsoft 'Surface Phone' ile yeni bir kategori getirmek istiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çinli markalar artık piyasayı ele geçirmeye başladı. Telefon dünyasındaki herhangi bir yeniliğe çok kolay ve hızlı bir şekilde uyum sağlayabiliyorlar. Xiaomi, ZTE ve Oneplus gibi markaları ile kalite algısını da olumlu yönde değiştirmeyi başardılar bu alanda. Hem yazılımsal hemde donanımsal olarak iyi yakaladılar piyasayı, üstelik ucuza satıyorlar. Şimdi diyeceğim şu ki ; microsoft yada başka herhangi bir marka yeni bir şey ile ortaya çıktığında Apple gibi tekel olup para kazanması çok daha zor olacaktır, çünkü dönem çok farklı. Artık teknolojik yeniliklere anında ayak uydurabilen ve rekabete hızlıca ayak uydurabilecek bir çok marka var. Samsung'u söylemiyorum bile, piyasaya ayak uydurma konusunda inanılmaz bir firma. Samsung ve Sony gibi markalar isteseler piyasayı domine edecek ve son derece yenilikçi teknolojiler ile piyasayı sallarlar ama vizyonları telefon sektöründe bu doğrultuda değil. Riske girmek istemiyorlar, piyasaya bakıyorlar ve insanların sevdiği kullandığı satın aldığı ne varsa o konuda rekabetçi bir cihaz üretiyorlar ve pazardan paylarını alıyorlar. Hemen hemen her alanda faaliyet gösteriyorlar, iş makinasından tut bulaşık makinasına kadar.

    Microsoft ise bu piyasaya uyum sağlama işini beceremedi çünkü vizyon olarak hiç anlamadıkları bir olay. Microsoft ve Apple gibi firmaların olayı biraz daha farklı ve aralarında yıllardan beri süren bir rekabet var. Microsoft ilk roundu kazanmıştı ama 2. roundda fena dayak yedi, şimdi ise 3. round başlıyor bakalım neler olacak. Microsoft'un işi şuan hiç kolay değil, şuan tam bir kurtlar sofrasındalar, artık sadece Apple yok, pazardan pay almak için bekleyen akbabalar çakallar var, yapacakları yenilik diğer firmaların en az 2 sene rekabet edemeyecekleri şekilde olması lazım. Bunun içinde şuan ellerindeki en güçlü kart Windows bana göre. Elinde windows gibi bir koz varken nasıl bu kadar geride kaldılar bunuda anlamış değilim. Bilgisayar dünyası ellerinde yahu daha ne. Aslında çok basit, herhangi bir tv ye bağlandığında yada tv ye falan da gerek olmadan kendi başına direkt pc olan bir cihaz yapsalar olay tamam aslında.




  • tefonları işletim sistemi için tercih ederim. ios kullanıyorum. kutucuklar gerçekten iyidi WM'de...sağlam çalışan program zordu.

    huawei arayüzü ios gibi... fakat yeni nokia android arayüzünü beklemekteyim noki8 ile.
  • Windows geç kaldı. İşin kötü tarafı sadece mobil platform degil normal windows 10 ya da diğer windows serilerinde de yavaş yavaş kullanım azaliyor gibi. Hem bireysel pazarda hem kurumsal pazarda.



    He tabi windows biter mi. Sadece patent gelirleri bile deryadir belki. Ama eskisi gibi tek değil artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.