Şimdi Ara

Microsoft, Sony yüzünden Bethesda'yı satın almak zorunda kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Sony yüzünden Bethesda'yı satın almak zorunda kaldı
    Microsoft'un Xbox patronu Phil Spencer, Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax'in satın alınmasının ardındaki temel nedenlerden birini açıkladı. Görünüşe göre bu satın alımın arkasında Sony bulunuyor. Aktarılanlara göre Microsoft, Sony'nin oyunları Xbox'tan uzak tutmak için Bethesda’yla görüştüğünü belirtiyor.



    Microsoft, Starfield için Bethesda’yı aldı



    Spencer’a göre Sony, Bethesda ile görüşerek Starfield’ı PlayStation’a özel bir oyun yapmayı teklif etmiş. Bu açıklamalar ise Microsoft’un Activision satın alımının görüşüldüğü FTC duruşmasında dile getirildi. Spencer, Sony'nin rakiplerine "platformumuzu atlamaları" için düzenli olarak ödeme yaptığını ve Microsoft'un rekabet edebilmek için Bethesda'ya sahip olması gerektiğini açıkladı.



    Microsoft, Sony yüzünden Bethesda'yı satın almak zorunda kaldı
    Spencer, "ZeniMax'i satın aldığımızda bunun itici güçlerinden biri, Sony'nin Deathloop ve Ghostwire için bir anlaşma yapmış olması ve Bethesda'ya bu oyunları Xbox'a çıkartmaması için ödeme yapmasıydı” dedi. Spencer konuşmasının devamında "Starfield'ın da Xbox'a gelmeyebileceğini duyduğumuzda Starfield ile ilgili tartışmalar başladı, üçüncü sırada yer alan bir konsol olarak içerik sahipliğimizde daha da geride kalamayız, bu yüzden işimizi sürdürebilmek için içeriği güvence altına almak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Yılın beklenen oyunu Starfield için yeni detaylar paylaşıldı



    Microsoft, Elder Scrolls ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks'ün ana şirketi olan ZeniMax Media'yı satın almak için 7,5 milyar dolar harcamıştı. Anlaşma kapsamında Microsoft, Xbox ve PC'ye özel oyunların sözünü verdi ve şu ana kadar sadece Redfall'u çıkardı, Starfield ise 6 Eylül'de piyasaya çıkacak. Bethesda'nın yakında çıkacak Indiana Jones oyunu da Xbox ve PC'ye özel olacak.



    Xbox, Sony’nin düşmanca tavırlarına işaret ediyor



    Spencer'ın duruşmadaki ifadelerinin büyük bir kısmı Sony'yi agresif ve düşmanca bir rakip olarak resmetmek üzerineydi. Spencer, "PlayStation'a her oyun çıkardığımızda Sony, kendi platformunda elde ettiğimiz gelirin yüzde 30'unu ele geçiriyor ve bu parayı Xbox'ın pazardaki varlığını azaltmaya yönelik şeyler yapmak için kullanıyor. Rekabet etmeye çalışıyoruz ama dediğim gibi, son 20 yılda bunu etkili bir şekilde yapmayı başaramadık." dedi. Spencer, Bethesda'yı satın almanın ve Activision Blizzard'ı bünyesine katmaya çalışmanın Sony ile rekabet etmenin bir yolu olduğunu savunuyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/6/23/23771828/microsoft-betheda-acquisition-starfield-playstation-exclusive







  • Birde microsoft tekel olacak diyenler var.Sony kadar oyun dünyasında bencil bir firma mı var? Elinden gelse tüm firmaları satın alır sadece playstationa özel yapar.Adamların politikasında paylaşma diye birşey yok.Oysaki microsoft hem konsol, hem pc, hem cloud, hem nvidia geforce now herkese dağıtıyor.Nerede oynamak istiyorsanız oynayın diyor.Hatta ve hatta nintendoya bile oyun veriyor.Oyuncu dostu asıl xboxtır.
    Internet tarayıcısından Media Player'a, Java'dan Offfice dosya formatına kadar Microsoft'un kirli rekabet geçmişi, otorite baskısı buradan köye yol olur.

    Siz siz olun çalışanı-avukatı olmadığınız sürece hiçbir şirketin taraftarlığını yapmayın.

    Bu haberlerin (haberin kaynağı açısından) fonlanmadığını bile ne malum.

    Umarım davası görülen mahkemeler halen bağımsızdır ve en doğru kararlar çıkacaktır.

    Spencer demiş ki sony bethesda oyunlarını kendine özel yapmak için para veriyordu, biz de fakir sony gibi bethesdanın oyunlarıyla uğraşmak yerine komple şirketi satın aldık.  


    aklıma şu bruce wayne in oteli satın alma muhabbeti geldi



    Marvelous Movie Clips 4K HDRyoutube
    TM and © Warner Bros Films (2005) Fair use Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. No copyright infringement intended.
    https://www.youtube.com/watch?v=gn0ANFuQSCM
    Sony hiçbir firmayı satın almaz aksine alttan destek sunar. Naughty Dog, İnsomniac, SIE Santa Monica, San Diego gibi stüdyolar Sony'e ait.

    Sony, Halo'nun orijinal geliştiricisi Bungie'yi satın aldı. Destiny için satın aldığını düşünüyorum.

    Microsoft çok agresif başladı bu işe. İlk Xbox çıkacağı zaman EA'yı satın alıp piyasaya girmek istemişti. Aklıma bir zamanlar Mosaic'i satın alıp Netscape'i bitirmeye yemin eden bir firma geldi. Hatta Nintendo'nun bile kapısını çalan ve kahkahalarla uğurlanan bir şirket MS.

    Yani şu an Microsoft'u desteklemenizi anlayabiliyorum. Bir tüketici olarak Xbox Cloud ve Xbox GamePass kullanırken dolu dolu içeriğe sahip olmak istemeniz doğal fakat Activision'un satın alınması piyasadaki dengeleri bozacak. En büyük oyun geliştiricilerinden birinin MS çatısına girmesinden bahsediyoruz. Aynı firma Minecraft'ı P2W haline çevirdi oyun içi coinsler ile. Zenimax stüdyosu ile nasıl bir yol izleyecek düşünemiyorum bile.

    Aynı firma Edge olsun, Windows olsun, Office olsun rekabeti önleyici çözümleri geliştirmesi ile ünlü.

    Bu arada bu anlaşma onaylanacak zaten. Ondan yana sıkıntı yok. Sırada kim var onu düşünüyorum ben açıkçası. EA mı yoksa Take-Two (T2) mu? Ya da yeni bir yol çizilip Steam ve Epic'e yönelik bir hamle mi yapar Microsoft?

    Sony'den de Square Enix mi yoksa Bandai/Konami/Capcom hamlesi mi gelir diye düşünüyorum.

    Pazarda iki kutuplu bir hakimiyet kurulmak üzere. Karşı olduğum konu bu. Bahsettiğim firmalar sadece Japon ve Amerikan. Bir THQ ile Gameloft ve Ubisoft kaldı koskoca Avrupa pazarında. Fin Rovio'yu SEGA, İsveçli King'i Activision, Fransız Blizzard ile de Activision birleştikten sonra Avrupa'da demirbaş diyebileceğimiz firma kalmadı.

    Size normal geliyorsa bu durum bilemeyeceğim.
    Bungie'ye de bethesdaya verilenin yarisi verildi. Sony de gorundugu kadar masum degil.

    Hocam sizce Sony özel oyunlari kendisine baglamaya calismasa, xbox niye milyarlarca dolar yatirim yapsin? Deathloop, Ghostwire Tokyo gibi Bethesda oyunlari bile önce Playstationa getirildi. Sony baska çare mi birakiyo? Street Fighter 5 gibi ulusal capta üne sahip bi oyun bile Xbox'a çikartilmadi. Bu arada bu dedigim oyunlar pc ye ilk gunden cikti.

    Yani Sony sadece kendi yaptigi oyunlari çikarmamakla kalmiyo, rekabeti engellemek icin bagimsiz firmalara da para ödeyip veya kendi payindan taviz verip Xbox'a oyun çikmamasi için herseyi yapiyor. Hogwarts oyununda ki gorevlerden birini yalnizca PS'e özel getirmesi büyük rezillikti.

    Xbox bu hamleleri yapmasaydi, suan Capcom Xbox dan gelecek payi önemsemeyip Street Fighter 6 oyununu Xboxa vermezdi.

    Satin alim cilginligi bu sekilde devam etmez merak etmeyin. Take two gibi bir firmayi kimse alamaz. Satilmak istemeyen dediginiz gibi zaten Nintendo gibi satilmaz. Satilmak isteyen King'in Activision'a katilmasi gibi kendini sattirir. Bu mantikla Xbox Sony'i de alir diyebilirsiniz. Ama alamaz.

    Ayrica son dava olaylarindan sonra firma alim-satim çok daha zorlasacak. Playstation saga sola para yedirip Xbox'in önunu kesmeye calisacagina, VR2 ile ugrasacagina konsoluna oyun yapmali. Zrilyon tane oyun serileri var. Koca yilda bi tane oyun yaptilar. Bi tane de Square Enix'e para yedirip kendine özel çikartti. Sony ne yapiyosa kendine yapiyo. Bu piyasada hiç kimse hatirla is yapmiyo. Öyle olsaydi Sony Türkiye pazarindan çekilmezdi. Gördugun gibi kimse kimsenin gözunun yasina bakmiyor. Karliligi dusunce tekmeyi basiyo.

    Bence siz buyuk firmalarin tasasina duseceginize kendinizi dusunun tüketici olun. Kimse babamizin oglu degil. Atariler, Segalar neler geldi gecti hep daha iyisi geldi. Oyun sektorune en buyuk zarari fanboyluk veriyor. A firmasi alinir yerine B firmasi kurulur.

    Sony'nin piyasadan çekilmesinin sebebi kur, artı kar getirmeyen pazarda neden bulunsun.

    Microsoft böyle devam edecek diye düşünüyorum. Mojang, Bethesda sırada Activision derken EA'ya yanaşır gibime geliyor Microsoft.


    Ayrıca Sony savunucusu değilim aksine Ericsson'un hisselerini devraldığından beri çevirdiği mobil cihazlar operasyonunun malum sonu aklıma geldikçe üzülüyorum.

    Sony'i başımıza saran Sony'nin ürettiği CD sürücülerini satın almaktan vazcayan Nintendo'dan başkası da değil ayrıca. Aynı olayı Philips'in başına da getiren Nintendo. SEGA Dreamcast'in makus talihinde de büyük rol oynuyor Sony'nin patlaması ve Microsoft ile SEGA'nın bu konsolda oluşturduğu ortaklık (Windows CE tabanlı SEGA Dreamcast). Xbox asla gerçek olamayacaktı Dreamcast geliştirmeleri olmasaydı.


    SEGA'nın da bitmesinin sebebi Nintendo'ydu dolayısıyla. Sony, SEGA'dan geriye kalan pazarı sildi süpürdü. Bu sebeple Wii U faciası için ilahi adalet diyebiliyorum sadece.

  • Birde microsoft tekel olacak diyenler var.Sony kadar oyun dünyasında bencil bir firma mı var? Elinden gelse tüm firmaları satın alır sadece playstationa özel yapar.Adamların politikasında paylaşma diye birşey yok.Oysaki microsoft hem konsol, hem pc, hem cloud, hem nvidia geforce now herkese dağıtıyor.Nerede oynamak istiyorsanız oynayın diyor.Hatta ve hatta nintendoya bile oyun veriyor.Oyuncu dostu asıl xboxtır.

  • Spencer demiş ki sony bethesda oyunlarını kendine özel yapmak için para veriyordu, biz de fakir sony gibi bethesdanın oyunlarıyla uğraşmak yerine komple şirketi satın aldık. Microsoft, Sony yüzünden Bethesda'yı satın almak zorunda kaldı 


    aklıma şu bruce wayne in oteli satın alma muhabbeti geldi



    Microsoft, Sony yüzünden Bethesda'yı satın almak zorunda kaldıMarvelous Movie Clips 4K HDRyoutube
    TM and © Warner Bros Films (2005) Fair use Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. No copyright infringement intended.
    https://www.youtube.com/watch?v=gn0ANFuQSCM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 24 Haziran 2023; 22:51:8 >
  • Internet tarayıcısından Media Player'a, Java'dan Offfice dosya formatına kadar Microsoft'un kirli rekabet geçmişi, otorite baskısı buradan köye yol olur.

    Siz siz olun çalışanı-avukatı olmadığınız sürece hiçbir şirketin taraftarlığını yapmayın.

    Bu haberlerin (haberin kaynağı açısından) fonlanmadığını bile ne malum.

    Umarım davası görülen mahkemeler halen bağımsızdır ve en doğru kararlar çıkacaktır.

  • Bunda bir yalan yok. Deathloop Microsoft bethesdayı satın almasına rağmen önceden imzalanan anlaşma gereği sadece ps5'e gelebildi 1 sene sanırım. Yani sony gerçekten bethesdayı para vererek microsofta karşı kullandı. Eee Microsoft gibi bir dev adamın kıçından donunu alır böyle. Activision'ı da almasın Microsoft sony ona da para verip birtek bize çıkar der.

    Bunun yanında Microsoft da pc de ettiğini çekiyor. Tekelcilik yaparsan başına gelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony'nin hiçbir şey demeye hakkı yok keza Activision satın alımına da.

  • Sony’e karşı zaafım var. Ne olursa olsun onun tarafını tutarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonynin oyunları kendine özel çıkmasını tabiiki isteyecek bu bencillikle alakalı değil mesela sırf çoğu özel oyunu artık pcye çıktığı için ps almaktan vazgeçip tekrardan pc toplamaya karar verdim çünkü bana ekstra katacağı birşeyi kalmadı

  • Alooov Engin, bu Bethesda yı komplo alın. :)

  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt
    Sony hiçbir firmayı satın almaz aksine alttan destek sunar. Naughty Dog, İnsomniac, SIE Santa Monica, San Diego gibi stüdyolar Sony'e ait.

    Sony, Halo'nun orijinal geliştiricisi Bungie'yi satın aldı. Destiny için satın aldığını düşünüyorum.

    Microsoft çok agresif başladı bu işe. İlk Xbox çıkacağı zaman EA'yı satın alıp piyasaya girmek istemişti. Aklıma bir zamanlar Mosaic'i satın alıp Netscape'i bitirmeye yemin eden bir firma geldi. Hatta Nintendo'nun bile kapısını çalan ve kahkahalarla uğurlanan bir şirket MS.

    Yani şu an Microsoft'u desteklemenizi anlayabiliyorum. Bir tüketici olarak Xbox Cloud ve Xbox GamePass kullanırken dolu dolu içeriğe sahip olmak istemeniz doğal fakat Activision'un satın alınması piyasadaki dengeleri bozacak. En büyük oyun geliştiricilerinden birinin MS çatısına girmesinden bahsediyoruz. Aynı firma Minecraft'ı P2W haline çevirdi oyun içi coinsler ile. Zenimax stüdyosu ile nasıl bir yol izleyecek düşünemiyorum bile.

    Aynı firma Edge olsun, Windows olsun, Office olsun rekabeti önleyici çözümleri geliştirmesi ile ünlü.

    Bu arada bu anlaşma onaylanacak zaten. Ondan yana sıkıntı yok. Sırada kim var onu düşünüyorum ben açıkçası. EA mı yoksa Take-Two (T2) mu? Ya da yeni bir yol çizilip Steam ve Epic'e yönelik bir hamle mi yapar Microsoft?

    Sony'den de Square Enix mi yoksa Bandai/Konami/Capcom hamlesi mi gelir diye düşünüyorum.

    Pazarda iki kutuplu bir hakimiyet kurulmak üzere. Karşı olduğum konu bu. Bahsettiğim firmalar sadece Japon ve Amerikan. Bir THQ ile Gameloft ve Ubisoft kaldı koskoca Avrupa pazarında. Fin Rovio'yu SEGA, İsveçli King'i Activision, Fransız Blizzard ile de Activision birleştikten sonra Avrupa'da demirbaş diyebileceğimiz firma kalmadı.

    Size normal geliyorsa bu durum bilemeyeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Bungie'ye de bethesdaya verilenin yarisi verildi. Sony de gorundugu kadar masum degil.

    Hocam sizce Sony özel oyunlari kendisine baglamaya calismasa, xbox niye milyarlarca dolar yatirim yapsin? Deathloop, Ghostwire Tokyo gibi Bethesda oyunlari bile önce Playstationa getirildi. Sony baska çare mi birakiyo? Street Fighter 5 gibi ulusal capta üne sahip bi oyun bile Xbox'a çikartilmadi. Bu arada bu dedigim oyunlar pc ye ilk gunden cikti.

    Yani Sony sadece kendi yaptigi oyunlari çikarmamakla kalmiyo, rekabeti engellemek icin bagimsiz firmalara da para ödeyip veya kendi payindan taviz verip Xbox'a oyun çikmamasi için herseyi yapiyor. Hogwarts oyununda ki gorevlerden birini yalnizca PS'e özel getirmesi büyük rezillikti.

    Xbox bu hamleleri yapmasaydi, suan Capcom Xbox dan gelecek payi önemsemeyip Street Fighter 6 oyununu Xboxa vermezdi.

    Satin alim cilginligi bu sekilde devam etmez merak etmeyin. Take two gibi bir firmayi kimse alamaz. Satilmak istemeyen dediginiz gibi zaten Nintendo gibi satilmaz. Satilmak isteyen King'in Activision'a katilmasi gibi kendini sattirir. Bu mantikla Xbox Sony'i de alir diyebilirsiniz. Ama alamaz.

    Ayrica son dava olaylarindan sonra firma alim-satim çok daha zorlasacak. Playstation saga sola para yedirip Xbox'in önunu kesmeye calisacagina, VR2 ile ugrasacagina konsoluna oyun yapmali. Zrilyon tane oyun serileri var. Koca yilda bi tane oyun yaptilar. Bi tane de Square Enix'e para yedirip kendine özel çikartti. Sony ne yapiyosa kendine yapiyo. Bu piyasada hiç kimse hatirla is yapmiyo. Öyle olsaydi Sony Türkiye pazarindan çekilmezdi. Gördugun gibi kimse kimsenin gözunun yasina bakmiyor. Karliligi dusunce tekmeyi basiyo.

    Bence siz buyuk firmalarin tasasina duseceginize kendinizi dusunun tüketici olun. Kimse babamizin oglu degil. Atariler, Segalar neler geldi gecti hep daha iyisi geldi. Oyun sektorune en buyuk zarari fanboyluk veriyor. A firmasi alinir yerine B firmasi kurulur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • John Denver kullanıcısına yanıt

    Sony'nin piyasadan çekilmesinin sebebi kur, artı kar getirmeyen pazarda neden bulunsun.

    Microsoft böyle devam edecek diye düşünüyorum. Mojang, Bethesda sırada Activision derken EA'ya yanaşır gibime geliyor Microsoft.


    Ayrıca Sony savunucusu değilim aksine Ericsson'un hisselerini devraldığından beri çevirdiği mobil cihazlar operasyonunun malum sonu aklıma geldikçe üzülüyorum.

    Sony'i başımıza saran Sony'nin ürettiği CD sürücülerini satın almaktan vazcayan Nintendo'dan başkası da değil ayrıca. Aynı olayı Philips'in başına da getiren Nintendo. SEGA Dreamcast'in makus talihinde de büyük rol oynuyor Sony'nin patlaması ve Microsoft ile SEGA'nın bu konsolda oluşturduğu ortaklık (Windows CE tabanlı SEGA Dreamcast). Xbox asla gerçek olamayacaktı Dreamcast geliştirmeleri olmasaydı.


    SEGA'nın da bitmesinin sebebi Nintendo'ydu dolayısıyla. Sony, SEGA'dan geriye kalan pazarı sildi süpürdü. Bu sebeple Wii U faciası için ilahi adalet diyebiliyorum sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 25 Haziran 2023; 11:49:58 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Microsoft zaten kendisine olan satım alımı uzattıracakları bildiği için alabileceği en büyük stüdyolardan biri olan Activision'ı alma yoluna gitti. EA veya T2'yu almaları da Activision gibi zor olacaktı. İki kutupludan(zaten şu an üç kutuplu gibi Tencent'i es geçmişsiniz) ziyade EA/T2, Embracer/Ubisoft gibi birleşme görebiliriz. Japon pazarında Bandai/Namco, Koei/Tecmo, Square/Enix birleşmeleri olmuştu. Sony en çok Square Enix'i almak ister büyük ihtimal. Square Enix Eidos'u elinden çıkarıp Japon stüdyosu haline geldi mesela Konami gibi başka bir Japon stüdyosuyla birleşmek isteyebilir eğer böyle bir şey olursa Sony'nin bu stüdyoları alması zorlaşır zira Japon stüdyoların önceliği birleşme gibi Sony'de o yüzden yüzünü batıya dönüp sadece özel oyun konusunda kapılarını çalıyor onların. Sega'ya ise Microsoft'un talip olacağını düşünüyorum keza AoE4'ü yapan Relic Ent., Halo Wars'ta Creative Assembly gibi simülasyon oyunları Microsoft'a daha uygun, mobil pazarda Rovio, Sonic ve Japon pazarda güçlenmesini sağlayacak Atlus'da yanlarında bonus.





  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt

    Microsoft da bu güzellikleri babasının hayrına yapmıyor ki. Rekabette olduğu hatta rekabette geride olduğu için yapıyor. Şimdilik güzel ama tekelleşmeye gittiğinde işler böyle güzel olacak mı mesele o.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamepass de ucuz oyun oynayacaK diye Microsoft un gecmiste kac tane oyun studyosunu oldurdugunu gormezden gelen Turko lar goruyorum :D
    ARKADASLAR MICROSOFT BIR OYUN FIRMASI DEGIL! BU FIRMALARI ALINCA IYI SEYLER OLACAGINI MI SANIYORSUNUZ? HEPSI ICI BOSALTILMIS DANDIK MICROSOFT OFISLERINE DONECEK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBolt -- 26 Haziran 2023; 10:43:13 >
  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt
    İle birlikte, aynı durumda MS de aynı şekilde davranır (bakınız, davranabilir değil, davranır; davranacaktır da). Ayrıca, vermekten çekinmez tabi ki bütün pc'lerde Windows var. Deliler gibi veri toplayıp, deliler gibi satıyor ki bu daha reklamların eklenmemiş hali, daha reklamlar eklenecek....

  • TheBolt T kullanıcısına yanıt
    Üstelik Windows'un ve Office'in son halleri ortada iken; Windows resmen öldü, Office'i de Excel ile biraz Powerpoint ayakta tutuyor...

  • Sony batsa da kurtulsak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan sony ps1 de bile memory 'i ayrı satan sahtekar ötesi bir firmasın yeter be kardeşim.


    Adam cihazına, platformuna güveniyor çıkardığı oyunu direk pc'ye de çıkarıyor. Gamepass'a da ekliyor

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    Aynen oyle , rezil ve asiri kaynak kullanan bir isletim sistemi. Laptop da 8 GB ram vardi, 5GB i windows gasp ediyordu , dedim sunu yukselteyim 3200mhz 32gb ram taktim, simdi 12gb ini gasp ediyor. Verdikce aliyor mubarek :D

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.