excelde yaptığım userform1 a "dosya düzen görünüm" gibi menüler yapabilirmiyim bu mümkün mü?
Şimdiden Teşekkürler
Saygılar ...YD.....
daha kolay bir yolu var mı bilemiyorum ama söylediğin şeyi manuel olarak hazırlayabilirsin. Örneğin bir "label" oluşturup üzerine "Dosya" yaz. bir de bu menüye kliklediğinde açılacak olan menü elemanlarını yine "label" olarak hazırlayıp grupla. "Dosya" labelinin tek click koduna oluşturduğunun menü elemanlarının visible özelliğini true yapmasını ata. ve her bir menü elemanının da tek click özelliğine istediğin ilgili kodları ata. böylece menün hazır olur. Yapamazsan haber ver ilk fırsatta minik bir örnek oluşturup sana göndereyim. kolay gelsin.
Sizin şu label yöntemini yazarsanız çok sevinirim
esasında bende english bir örnek var
fakat yapamadığım diyelim ki dosya menüsü oluşturdunuz dosyanın altınada "yeni" adında pop-up oluşturduk yeni menüsünü userform2 yönlendirmek istiyoırum...
anlıyacağınız amatörüm ve eğitim almadım...
Yazarsanız çok sevinirim...
Kardeş anlatabileceğim kadar yazdım ama anlamamışsın Neyse. Bir küçük örnek yaptım istediğin gibi. pmden mail adresi verirsen oraya gönderirim. sen de incelersin. Ama endişelenme. Ben de eğitimli değilim. VBA kodlarını yapılmış öreneklere bakarak çözüyor ve kendi tasarımlarımda uyguluyorum. Çok eğlenceli bir alan. Mutlaka uğraş. İnsanın kendisinin birşeyler tasarlayıp gerçekleştirmesi. Saatlerce sürecek işleri bu yolla bir çırpıda halledebilmesi acayip keyif veriyo. Neyse örneği inceledikten sonra bakarız. Sen hele bi adres ver bakalım.
yasindervisoglu@yahoo.com
dosyayı gönderdim mailini kontrol et
çok güzel örnek sağolasın mail adresini kontrol et
*.xls dosyası var ben bu yöntemi asıl şekli ile yani windows kodları ile buldum fakat oynama yapamıyorumm
yani dosyanın altına "yeni" adında pop-up yaptım fakat onu userform'a yönlendiremediim