Şimdi Ara

Microsoft Office'e Alternatif

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Microsoft Office' e alternatif yasal ve ücretsiz olarak kullanabileceğim güvenilir programlar var mı? Bana lazım olan şuanlık sadece World ve Power Point tarzı programlar. Yalnız ne kadar olanaklı olur bilmiyorum ama Microsoft Office' le uyumlu olmalı sonuçta her pc de bu bahsettiğim alternatif programlar bulunmayabilir yani kısaca Microsoft Office' le de açabileceğim böyle programlar varsa bildiğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

(En olmadı Office 365 kullanmayı düşünüyorum fakat internet gerekli onada.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 3 Eylül 2015; 11:40:32 >

• cklnc C kullanıcısına yanıt
    Libre Office, OpenOffice, SoftMaker Free Office her üç program da Microsoft Office ile uyumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 3 Eylül 2015; 12:39:58 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ediyorum dostum deneyeceğim :)
  • Open Office, Excel de hazırlamış olduğum makroyu bile çalıştırdı. (Hayret ettim )

Çok kapsamlı bir makro değildi. Belki kapsamlı olanlarda sorun çıkartabilir ama yine de şaşırtıcı bir durum bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Open Office, Excel de hazırlamış olduğum makroyu bile çalıştırdı. (Hayret ettim )

Çok kapsamlı bir makro değildi. Belki kapsamlı olanlarda sorun çıkartabilir ama yine de şaşırtıcı bir durum bence.

Dostum şimdilik excel ile işim yok bana genellikle power point ve world gerekli. Herhangi bir programı yasal olarak kullanmak istiyorum Microsoft Office çok pahalı satın almak için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 3 Eylül 2015; 17:10:14 >
  • Ben de evde open office kullanmaya başladım. Diğer uygulamalarını çok bilmiyorum ama hesap tablosu uygulaması benim işimi görüyor.
    Ama sanırım diğer uygulamaları da uyumludur MS ofis ile.
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    LibreOffice 5.0 ı yükledim hocam baya iyi gibi MS Ofis ile uyumlu bir sorun çıkarsa openoffice e geçeceğim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Microsoft Office ile en uyumlu ücretsiz program Libre Office'tir. Open Office güncellemesi bırakıldı diye biliyorum. Libre Office'ten devam ediliyor. Makrolar konusunda uyum sorunu kesinlikle var. Çünkü aynı dili kullanmıyorlar. Libre Office convert etmeye çalışıyor ama başarılı olamıyor.

Korsana yönelmeyip, lisanslı ya da ücretsiz ürün kullanmaya çalıştığınız için sizleri takdir ediyorum. Hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icatcikartmayav

Microsoft Office ile en uyumlu ücretsiz program Libre Office'tir. Open Office güncellemesi bırakıldı diye biliyorum. Libre Office'ten devam ediliyor. Makrolar konusunda uyum sorunu kesinlikle var. Çünkü aynı dili kullanmıyorlar. Libre Office convert etmeye çalışıyor ama başarılı olamıyor.

Korsana yönelmeyip, lisanslı ya da ücretsiz ürün kullanmaya çalıştığınız için sizleri takdir ediyorum. Hayırlı günler.

Aslında evde çokda lazım olmuyordu. Bir kaç ufak tefek işim oluyordu.

Dedim bu işleri ücretsizler de yapar nasılsa.

Daha önceleri open office denediğim için onu yükliyeyim dedim. O zamanlar da da makrolar çalışıyormu diye bakmıştım çalışmıyorlardı.

En son yüklediğimde de, dedim çalışmaz ama bi deniyeyim. Eski mizah dergilerini tarayıp, foruma konu açarken kullandığım yardımcı bir excel dosyası vardı.

Dedim şu makro çalışırmı acaba;
    Öncelikle çalışmadı. (izin vermek gerekiyormuş :D ) İzinleri ayarladım, bastım düğmeye, hop toplu halde dergi ve kapak resim linklerinin olduğu tablodan, ilgili alanlara linkler kopyalanmış. Dedim adamlar aşmış.

Open office ileride ihtiyacımı karşılamazsa, diğerlerini de denerim. Teşekkürler hayırlı günler ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: icatcikartmayav

Microsoft Office ile en uyumlu ücretsiz program Libre Office'tir. Open Office güncellemesi bırakıldı diye biliyorum. Libre Office'ten devam ediliyor. Makrolar konusunda uyum sorunu kesinlikle var. Çünkü aynı dili kullanmıyorlar. Libre Office convert etmeye çalışıyor ama başarılı olamıyor.

Dostum korsan her anlamda tehlikeli. Lisanslı almak isterim MS Office' i fakat şuan ayda yılda bir kullanacağım program için o kadar parayı veremem dediğiniz gibi korsan kullanmaktansa içim rahat rahat lisanslı ve ücretsiz uygulama kullanırım daha iyi. Onun dışında oynadığım oyunlarda ve sık sık kullandığım programlarda orijinal almaya gayret ediyorum gücüm yettiğince :) o kadar steam indirimi cart curt oluyor biraz bekleyince onları değerlendiriyorum, her ne kadar severek oynadığım serileri bekleyemesem de. :)

Libre gayet iyi ilk incelememe göre MS Power Point ile uyumlu program arayüzü gayet tatminkar ve hoş. Bunun dışında zaten internetim olduğu sürece MS Office 365 var ücretsiz olarak kullanılabiliyor o da ama pc de Libre gibi bir office uygulamasının bulunması gerekli MS Office bulunmadığı sürece.

• cklnc C kullanıcısına yanıt
    Allah gönlünüze göre versin inşaallah.
  • icatcikartmayav İ kullanıcısına yanıt
    Hepimize inşallah.
  • Libre office

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulbirbaska

Libre office

kesinlikle hocam tavsiyeler üzerine bugün kurdum çok hoşuma gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulbirbaska

Libre office

ms office de hazırladığım bir dökümanı libre de çalıştırabilir miyim ya da tam tersi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.