Şimdi Ara

Microsoft için kötü haber: Huawei Matebook’lar Linux ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei ve Amerikan hükümeti arasındaki problemler henüz çözülmekten oldukça uzak duruyor. 90 günlük ambargonun henüz ilk 30 gününü atlatmış olan Çinli dev, hâlâ Amerikan firmalarla herhangi bir ticaret içerisine giremiyor.
    Bu yasağın uzayacağı ihtimali de kuvvetli bir şekilde kenarda dururken bir diğer sıkıntı ise Aralık ayından itibaren Huawei’nin Google’ın Android’ine ya da Microsoft’un Windows’una erişimi ortadan kalkabilir.
    Akıllı telefon departmanında Harmony OS ile Android’in açığını kapatmayı hedefleyen Huawei, masaüstü için benzer bir yola girmek istediğinde çok daha büyük bir çalışma yapması gerekiyor. Neyse ki buna ihtiyacı yok, açık kaynaklı Linux işletim sistemi, Huawei dâhil dünya üzerindeki herkesin istediği gibi yararlanması için bekliyor.
    Betanews raporuna göre Çin’de MateBook 13, MateBook 14 ve MateBook X Pro modellerini Linux işletim sistemiyle satışa sunan Huawei, Deepin adlı dağıtımı kullanıyor. Bu sürüm, Debian’ın Çin kolu olarak anılıyor ve reklamlarda “piyasadaki en güzel masaüstü” olarak lanse ediliyor.
    Masaüstü bilgisayar kullanımının gittikçe tarayıcılara kayması, bu sebeple kullanıcıların işletim sistemi ayırt etmeden hemen hemen her işini her platformda halledebilmesi sebebiyle üreticilerin de farklı sistemlere yönelmesi yakın zamanda arttı. ChromeOS işletim sisteminin popülerleşmesinin altında yatan sebeplerden biri de tam olarak bu.
     







  • Bootloader kilidini asla kaldirmayan Yasakci Baskici huawei linux kullanacak

    Bunlar Linuxa da bootloader kilidi tarzi seyler yapar

    Format atmadan once huawei serverlarina bilgi vereceksin diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deepin çok iyi bir dağıtımdır ama zamanında kullanıcılarının verilerini aleni bir şekilde deepinin sunucularına raporluyordu, hatta linux dünyasında baya konuşulmuştu.

  • Huawei kendine yeni bir yol arıyor , umarım iyi olur bu uğurda batmaz , hem mobil işletim sistemi olarak hem laptop'da farklı şeyler görürüz
  • https://www.quora.com/Is-Deepin-OS-a-spywarehttps://www.reddit.com/r/linux/comments/8yyrt1/linux_deepin_156_is_still_collecting_data/
    İkinci bağlantıdaki analytics sunucularına veri göndermenin en babasını bir çok batı şirketi aleni ötesi yapıyor zaten.
    Deepin kullanmıyorum bu arada ama açık kaynak bir yazılımda bu tarz şeylerin kabak gibi ortaya çıkması hiç de zor olmuyor. Ha derlenmiş uyulamanın içindekileri bilemeyiz dersen git reposunu klonlayıp kendin derleyebilirsin. Ben bazı yazılımları son sürümlerini kullanabilmek için bu şekilde kurulum yapıyorum.

    Linux dünyasında konuşulan buna benzer konuların çoğu reklamcılara para ya da analiz bilgisi kazandırmama adına. Freeware uygulamalarda olan reklamların bile linux dağıtımlarında yeri olmuyor, bu konuda windows uygulama geliştiricilerine göre çok daha katılar.





  • Zero Days isimli belgeseli izle. eğer veri hırsızlığı varsa daniskasını ABD yapıyor.

  • RISC-V işlemcili Linux bilgisayarı çıkarırsanız alkışlarım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Zero Days isimli belgeseli izle. eğer veri hırsızlığı varsa daniskasını ABD yapıyor.
    snowdenin gerçek hayatını anlatan filmde zaten herşey belli dünyanın en büyük veri hırsızı abd dir. ve kendinden başka çalmaya kalkan olursa önüne taş koyuyor
  • Win10 bilmeyen bebeler deepin resmi dağıtımı eleştiriyor. Win10 kicinizdaki donu bile caliyor haberiniz yok. Adamlar Explorer n içine telemetri koymuş siz ne diyorsunuz!?
    Bu arada Deepin 15.11 stable gayet güzel olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 20 Eylül 2019; 20:48:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu alan korsan Windows yükler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Start Again

    Bunu alan korsan Windows yükler.
    Valla şunu alacak param olsa linux ile gayet kullanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bir Free-DOS laptop alıp linux kurabiliyorsun zaten. Huawei'nin espürüsü ne? Daha ucuz ondan mı? Hoş, Uzakdoğudan huawei ve bir hint markası vardı "100TLye telefon" diye haberlere konu oldu yıllardır bekliyorum 100TL'yi bırak 1000TL'ye telefon, bilgisayar gelsin diye ama, daha çok beklerim sanırım. Biri bizi kekliyor mu ne?

    Ne yaparsa yapsınlar zerre umrumda değil. Ben PC aldığımda istediğimi kurup kullanabiliyorsam benim için sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 20 Eylül 2019; 23:8:49 >
  • Bunu herkes az buçuk tahmin eder.. Windows satışlarının önemli bir kısmı hazır PC'lerden geliyor. Dolayısı ile Microsoft lisans satamadığı için zarara uğrayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Uğramaz

    Huawei daha kaç yıllık şirket? Koskoca dünyada kaç milyon üretimin kaçta kaçını temsil ediyor... Ondan önce de köşeyi dönüyordu şimdi de döner. Bana kalırsa "Sam Amca"nın pek umrunda olmaz. Şimdi Türkiyede bir bilgisayar markası çıkarıp üretim yapmaya başladığımızı düşünelim. Microsoft için yeni bir şans doğar hepsi bu. Ama bu firma windows ile satmayacağız derse, geri kalan markalarla yüksek kar ile yoluna devam eder. Huawei'nin de durumu bu. Akıllarınca ayar veriyorlar ama yemez. Yine de aferin adamlara. Dışardan gördüğüm kadarıyla iyi çalışıyorlar. Keşke bizim de olsa...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.