Şimdi Ara

Microsoft Hesabı ile Windows 10 Kullananlar Açılış Şifresini Kaldırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10'u Microsoft Hesabı ile kullanıyorsanız Microsoft hesap şifreniz Windows hesabınızın şifresi oluyor ve bu şifreyi Windows açılışında kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

Windows'u hem Microsoft hesabı ile hem de her açılışta şifre girme zorunluluğunu ortadan kaldırmanın yolunu şimdi sizlere anlatacağım.

Windows'u ara bölümüne regedit yazın ve çıkan sonuçtan komutu çalıştır yapın ve kayıt defteri düzenleyicine girin.

Kayıt defrerin de şu yola gidin: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon"

AutoAdminLogon dize değerinin verisini 1 yapın.

DefaultDomainName dize değerinde bir şey yazmıyorsa Bilgisayar adını yazın.

Not: Bilgisayar adını Başlangıç/Ayarlar/Sistem/Hakkında bölümünden öğrenebililirsiniz.

DefaultUserName dize değerinin verisini kullanıcı adınız yapın.

Not: Kullanıcı adınızı C:\Kullanıcılar\(Kullanıcı Adı) yoluna bakarak öğrenebilirsiniz.

DefaultPassword dize değerinin verisine Microsoft Hesabınızın Şifresini yazın.

Not: DefaultPassword dize değeri eğer yoksa Boş alana sağ tıklayın ve Dize Değeri oluşturun. Oluşturduğunuz yeni değere çift tıklayıp açın ve Değer adı bölümüne DefaultPassword yazın, Değer verisi bölümüne şifrenizi yazın. Örnek: 1234

Bilgisayarınızı kapatın yada yeniden başlatın tekrar açıldığında sizden Microsoft hesap şifrenizi istemeden açılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 29 Ocak 2017; 21:3:46 >

• kardeş bende AutoCheckedLogon var ( AutoAdminLogon yok )
    o diğerlerini nereden bulacaz acaba

şu Default password
    DefaultDomainName
    DefaultUserName

birincisini yapınca üst üste sıraylamı geliyor acaba anlamadım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4E79794 -- 29 Ocak 2017; 15:56:27 >
  • Değerler yoksa boş alana sağ tıkla.

Yeni/Dize Değeri diyerek oluştur.

Oluşan değeri çift tıklayıp aç ve adını ve değer verisini gir.

AutoAdminLogon Değer verisi 1 olacak

DefaultDomainName Değer verisi PC adı olacak.

DefaultPassword Değer verisi Microsoft hesap şifresi olacak.

DefaultUserName Değer verisi kullandığın hesabın kullanıcı adı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 29 Ocak 2017; 16:33:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Değerler yoksa boş alana sağ tıkla.

Yeni/Dize Değeri diyerek oluştur.

Oluşan değeri çift tıklayıp aç ve adını ve değer verisini gir.

AutoAdminLogon Değer verisi 1 olacak

DefaultDomainName Değer verisi PC adı olacak.

DefaultPassword Değer verisi Microsoft hesap şifresi olacak.

DefaultUserName Değer verisi kullandığın hesabın kullanıcı adı olacak.

kardeş ama bende AutoAdminLogon yok sen orda o klasöre girip yapın diyosun

bende AutoCheckedLogon var o olurmu peki

winlogondaki hangi klasör acaba Microsoft Hesabı ile Windows 10 Kullananlar Açılış Şifresini Kaldırabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4E79794 -- 29 Ocak 2017; 19:35:59 >

• Winlogon klasörünün yanındaki oku kapat Winlogon klasörünün alt klasörleri ile işimiz yok.

Winlogon klasörünün içinde sağda beyaz yere sağ tıkla ve Yeni/Dize değeri oluştur.

Dize değeri adını AutoAdminLogon yap ve dize değer verisini 1 yap.

Tekrar sağ tıkla ve Yeni/Dize değeri oluştur.

Dize değeri adını DefaultPassword yap ve dize değerine Microsoft hesap şifreni gir.

Eklemiş olduğun resimde gözüken DefaultDomainName ve DefaultUserName dize değerlerini tek tek tıklayıp aç ve

DefaultDomainName dize değer verisine Bilgisayar adını yaz.

DefaultUserName dize değer verisine Kullanıcı adını yaz.

Bilgisayar adı ve kullanıcı adının nasıl bulunacağını ilk mesajda yazdım.

Yinede yapamıyorum olmuyor diyorsan bana bilgisayar adını kullanıcı adını ve giriş yaptığın mail hesabının şifresini ver sana özel kayıt defteri anahtarı hazırlıyım. Bu kayıt defteri anahtarını indir ve çalıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 29 Ocak 2017; 21:12:43 >

• quote:

Winlogon klasörünün yanındaki oku kapat Winlogon klasörünün alt klasörleri ile işimiz yok.

Winlogon klasörünün içinde sağda beyaz yere sağ tıkla ve Yeni/Dize değeri oluştur.

Dize değeri adını DefaultPassword yap ve dize değerine Microsoft hesap şifreni gir.

Eklemiş olduğun resimde gözüken DefaultDomainName ve DefaultUserName dize değerlerini tek tek tıklayıp aç ve

Yinede yapamıyorum olmuyor diyorsan bana bilgisayar adını kullanıcı adını ve giriş yaptığın mail hesabının şifresini ver sana özel kayıt defteri anahtarı hazırlıyım. Bu kayıt defteri anahtarını indir ve çalıştır.

kardeş açıklama yaptığın için teşekkür ederim şimdi müsait değilim ama deneyeceğim tekrardan saol ben hallederim sen yorulma seni yordum zaten kusura bakma
    tekrardan teşekkürler

pc ye bişey olmaz değilmi :D sonra abim kızmasın ama saol çok iyi bir anlatım olmuş iyi akşamlar

kardeş pc adı için bilgisayarıma sağ tık yapıp en asada pc adı yazan yer pc adı oluyo demi asus
    yazıyo c kullanıcılardada asuss yazıyo birinde fazladan s var yani bu ikisi oluyor değilmi
    saol tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4E79794 -- 29 Ocak 2017; 22:51:29 >

• Evet onlar oluyor. Ama dikkat etmen gereken kayıt defterinde yazacağın bir yanlış harf ile bilgisayarın açılmayabilir yani format atmak zorunda kalabilirsin.

Yazarken dikkatli olman gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet onlar oluyor. Ama dikkat etmen gereken kayıt defterinde yazacağın bir yanlış harf ile bilgisayarın açılmayabilir yani format atmak zorunda kalabilirsin.

Yazarken dikkatli olman gerekiyor

pekala saol kalsın ben ilerde yaparım
    ama çok iyi bir anlatım olmuş

bişey sorabilirmiyim konuyla alakası yok ama

bende bazen uygulamalatı acınca 'bir sorun programın düzgün çalışmasına engel oldu' diyor bun nasıl yapacağız acaba biliyormusun :))
  • Bunun bir çok sebebi olabilir. Mesela daha öncede bir virus girdi ise ve sen onu silsen bile bilgisayarda kalıcı hasar bırakmış olabilir. Kayıt defterinde bir girdiyi bozmuş olabilir böyle hasarların onarılması çok zordur hatta imkansızdır. Bu tip sorunların kesin çözümü formattır.
  • quote:

Bunun bir çok sebebi olabilir. Mesela daha öncede bir virus girdi ise ve sen onu silsen bile bilgisayarda kalıcı hasar bırakmış olabilir. Kayıt defterinde bir girdiyi bozmuş olabilir böyle hasarların onarılması çok zordur hatta imkansızdır. Bu tip sorunların kesin çözümü formattır.

ama sadece internetten indirdiğim oyunlarda oluyor indirdiğim oyunların haddi hesabı yoktur
    oyun kurulumlarında tek oluyor ama setup.exe vb ama saol tekrardan

• Windows backup geri yukleme yaptim..simdi acilmiyor sifre hatali diyor..3..4 kez sifremi sifirlamama ragmen acilmiyor..ne yapmam lazum..lutfen yardim....yeni sifreyi hotmail adresime cepden giriyorum..ama ayni hesab bilgisyarin acilis sifresi olmasina ragmen kabul etmiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasderx N kullanıcısına yanıt
    Yukarıda anlattığım işlemleri yaptıktan sonra mi bu sorun meydana geldi?

• Çok uğraşmanız gerek yok

Adım 1: Öncelikle bilgisayarımız açıyoruz ve (son kez) şifremizi giriyoruz.

Adım 2: Win – X tuş kombinasyonunu basıyoruz. (Windows tuşuna basarken X tuşuna basıyoruz yani.)

Adım 3: Açılan listeden Komut İstemi (Yönetici) 'yi seçiyoruz.

Adım 4: Açılan siyah ekranda (kendisi komut penceresi olmakta) control userpasswords2 yazıp Enter 'a basıyoruz.

Adım 5: Karşımıza gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" yazan kutucuktaki işareti kaldırıyoruz ve Tamam 'a tıklayıp pencereyi kapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat75 -- 6 Şubat 2017; 14:0:4 >
  • murat75 M kullanıcısına yanıt
    Bunu denemiştim ama bilgisayarı yeniden başlatınca yine şifre sormuştu.

• Şu ana kadar defalarca win10 kurmuşluğum vardır.Hatta bu yöntemi win8 den beridir kullanıyorum.Her defasında işe yaramıştır.Ya bir yanlışlık yapıyosunuz yada başka bir sıkıntı var.
  • mesajım bulunsun kısa zamanda deneyeceğim

yalnız win 10 en güncel versiyonu şuan 1909 olan kurulu bende. Umarım işe yarar
  • Bu yöntem çok uzun ya. Calistirdan Netplwiz ile kolayca kaldırmıştım ben
    Edit: İşaretlediğim yerdeki tıkı kaldırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 7 Aralık 2019; 19:40:40 >

• Şifreyi unuttum, shifte basılı tutup yeniden başlat yapıyorum. Bilgisayarı sıfırla diyorum sonra klavye ve mouse fotodaki ekranda işlevsiz hale geliyor. İşleme devam edemiyorum.
    Bi yardım edebilecek kimse var mı?

• Teşekkürler hocam, bu şekilde çözebildim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Winlogon klasörünün yanındaki oku kapat Winlogon klasörünün alt klasörleri ile işimiz yok.

hocam detaylı anlatımınız için teşekkürler uyguladım fakat olmuyor şu yoluda uyguladım Çalıştır" yazılıp "Enter"a basılır.
    Ardından gelen küçük pencereye "netplwiz" yazılarak "Tamam" butonu seçilir.
    Gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmeli" seçeneğinde bulunan işaret kaldırılıp "Tamam"a tıklanır olmuyor, sorun şu sabah ilk açılışta parola soruyor giriyorum açılıyor laptop tekrar kapatıyorum hemen sonra açtığımda parola sormadan açılıyor sorun yok fakat akşam oldumu gece laptop kapatıp üstünden uzun süre geçince sabah açtığımda parola soruyor tekrar, kısacası gün içinde kısa süreli kapatıp açtığımda paroa sormuyor gece kapatıp üstünden uzun süre geçince sabah açaraken soruyor parolayı, daha önce bu parola problemi yoktu win 10 güncelleme geldikten sonra bu sorun çıktı , teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.