Şimdi Ara

Microsoft Groove Music Pass kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Groove Music Pass kapanıyor


    Microsoft’un bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan çevrim içi müzik hizmeti Groove Music Pass kapanıyor. Firma abonelerin kayıtlı içeriklerini Spotify platformuna taşıyacağını duyurdu.


     


    Microsoft’un gelir pastası giderek büyüyen çevrim içi müzik hizmetleri sektörüne yaptığı önemli bir hamle olan Groove Music Pass, ilk yıllarda Zune Music Pass adıyla hizmet vermiş sonrasında Xbox Music Pass adını almıştı. 2015 yılında da son haline büründü.


     


    Windows 10 işletim sistemindeki Groove Music uygulaması ile entegre olan hizmet, böylece kolay erişim ve satın alınan parçaların uygulamaya eklenmesi gibi avantajlar da sunuyordu.


     


    Rekabet edemedi


     


    Ne var ki geniş bir pazara hitap etme şansı bulamayan Groove Music Pass hizmeti, yavaş yavaş gerilere düşmeye başladı. Maliyetleri karşılayamayacağını anlayan Microsoft da hizmeti sona erdirme kararı aldı.


     


    31 Aralık 2017 tarihinde hizmet kapılarını kapatacak. Bu tarihten sonra devam eden aboneliği bulunan kullanıcılara paraları iade edilecek. Ayrıca isteğe bağlı olarak tüm kayıtlı listeler ve parçalar da Spotify’ye kaydırılacak. Spotify bu kullanıcılara iki ay ücretsiz deneme aboneliği sunacak.


     


    Ayrıca Bkz.BlackBerry gelirlerini arttırmaya başladı

    Microsoft hali hazırda Insider programında yer alan Groove Music Pass abonelerine geçiş imkanı tanımaya başladı. Gelecek hafta tüm aboneler Spotify geçiş sürecine katılabilecekler. 31 Ocak 2018 tarihinde de geçişler kapatılacak.


     


    Windows, Office ve Azure servisleriyle büyük başarılara imza atan Microsoft ne yazık ki diğer konularda aynı başarıyı gösteremiyor. Groove Music Pass örneğinin yanında Microsoft Movies & TV video içerik platformu da sallantıda. Geçtiğimiz aylarda Disney Movies Anywhere hizmeti platformdan ayrılmıştı. Bu da platformun önemini kaybetmesine neden olmuştu. Aynı şekilde Microsoft Health platformu da eski önemini kaybetmiş durumda.


     







  • Bir firma Mobil ve Hizmet dünyasında bu kadar mı vizyonsuz olur ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satya geldikten sonra şirkette önemli şeyler değişti.business konusunda bir sıkıntı yok ancak consumer tarafında durumlar gitgide kötüye gidiyor.windows phone öldü,groove öldü,sırada ne var?UWP,Cortana belki de Xbox?

    hisse fiyatları yüksek ancak gitgide kurumsal bir yapıya bürünülmesi bence kötü bir seçenek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bir defa isim verme olarak başarılı değil ki. Groove Music Pass de neyin nesi?



    MixRadio gibi mükemmel bir uygulamayı mahvetti.



    Ne diyeyim, başarısızlıklarının devamını dilerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.