Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator X Ils Ile Inış ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben ils hakkında çok video izledim ve bunlara uymama rağmen uçağı indiremiyorum. Uçağı piste ortalamayı başarıyorum sonra iniş için gerekli olan "nav ve app" tuşlarını aktif edince uçak yön değiştiriyor ama sonradan kendi kendine ortalıyor. Tek sorun uçak çok erken alçalmaya başlıyor ve düşüyor :S ne yapmam lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldguy -- 22 Eylül 2012; 21:05:24 >

Hangi uçak ile ils yaklaşması uyguluyorsunuz ? Eger her hangi bir eklenti uçak kullanıyorsanız lütfen onu da belirtin.
    ils frekanslarının ayarlamasını ve course degerlerini ayarlıyorsunuz anlaşıldığı üzere. Ils coursuna oturmak irtifa ile
    de alakalı bir durumdur. Yaklaşma yüksekliğiniz dogru mu ? Sanal ufuk üzerinde course yönlendirmesinin yanı sıra
    irtifa yönlendirmeleri de gözüküyor mu ? Bir resim ekleseniz durumla ilgili
    Course degeri ve altimetre qnh degerleri girilmeli, otomatik pilot irtifa ayarlamasınıda yapması için app moduna alınmalıdır. Hız ve flap
    degerleri bilinmeli ve ona göre yavaşlamak ve flap açmak lazımdır. Autobrake degerini pist uzunluguna göre ayarlanmalıdır. Özetle
    default uçak konusunda çok bilgili olmadığım için siz ekte yolladığım videoya bakın lütfen videoyu sizin ihtiyacınız dogrultusunda buldum.
    ILS yaklaşmayı düzgün uyguladığını düşünüyorum tamamını seyredip bilgilerin dogruluğunu kontrol etmedim. Size tavsiyem bu konuda
    hevesli iseniz online dokumantasyon bulma şansınız çok fazla google ı kullanmaktan çekinmeyin ve add-on uçaklara bir göz atın. 737
    alakanıza dayanarak pmdg 737ngx hakkında bilgi edinin Sanal pilotluk camiasına dogru ilerliyorsunuz gibi geldi bana. Hoş geldiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=gGJqo7lDup4

• Öncelikle teşekkür ederim. Birde bu video ile deneyeceğim.http://www.youtube.com/watch?v=p1rnQ-jtf40&feature=related Ben bu videoya eksiksiz uydum ama nedense o inmeyi başarmış ben sadece piste yaklaştım ve üzerinden geçtim nedense iniş gerceklestiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldguy -- 22 Eylül 2012; 22:10:30 >
    daha kısa bir pist bırakır. Gaz keserek ve hızınızı azaltarak ucagınızın pozitif açıda uçarken irtifa kaybetmesini saglayabilirsiniz. Limitlere dikkat etmeyi
    atlamayın. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldguy -- 22 Eylül 2012; 22:26:20 >
    chart ils yaklaşma sayfasının resmini koyuyorum. Linkten resmin kullanıldığı yaklaşma chartlarının izah edildiği bir forum sayfası var.

Microsoft Flight Simulator X Ils Ile Inış ?

http://forum.goklerdeyiz.biz/konu-Yaklasma-Chartlari.html

• Cok Tesekkur Ederim. Birde online oynarken yaklasık 30 sanıye sonra oyundan atıyor disconnect gamespy adlı bir hata veriyor bunun nedeni ne olabilir acaba son sorum bu teşekkürler
  • öncelikle şunu sorayım uşularını 4000 5000 feet civarındamı yapıyorsun eğer öyleyse zaten havalıkla ilgili hiç bir kurala uymuyorsun demektir. offline uçarak iniş konusunda biraz tecrübe kazan. kuleyle baglantını kopartma kulenin direktiflerine uy o sana hangi noktada hangi yükseklikte olman gerektiğini söyleyecek ve vereceği uçuş başlarıyla seni piste yaklaştıracak bu şekilde sistemli ilerlersen piste yaklasırken alcak yada yüksek kalma sıkıntında olmaz. iniş konusuna gelince ucagın radyosuna doğru frenkansı girdiğine emin ol mcp ye doğru headingi girdiğine emin ol bunları doğru olarak yaptıktan sonra piste yaklasma esnasında ils sinyalini duyduğunda nav tuşunu aktive et uçak kendini hatta oturutsun ondan sonra uçagın irtifa gostergelerinin yanındaki pembe üçgen aşagıya doğru hareketlenmeye başladığında app tuşuna basarak uçağı piste indirebilirsin. tabi bunları yaparken hızınında inişe göre ayarlanmıs ve kademeli olarak azalıyor olması lazım hızını yavas yavas azalt yani.
    inişi manuel olarak yapmaya calısma simultörde ils sistemi bulunan pistlerin tamamı cat III tür yani seni piste teker koyana kadar indirir gercekte kategorisi bu şekilde olmayan pistler için ils sistemi ucagı belli bir irtifaya kadar yaklastırır sonrasında pilot ucagı manuel olarak indirir ancak fs te durum boyle degildir acemi arkadaslar öncelikle piste teker koyana kadar bu işi öğrenmeli sonra manuele gecmeliler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oss2

öncelikle şunu sorayım uşularını 4000 5000 feet civarındamı yapıyorsun eğer öyleyse zaten havalıkla ilgili hiç bir kurala uymuyorsun demektir. offline uçarak iniş konusunda biraz tecrübe kazan. kuleyle baglantını kopartma kulenin direktiflerine uy o sana hangi noktada hangi yükseklikte olman gerektiğini söyleyecek ve vereceği uçuş başlarıyla seni piste yaklaştıracak bu şekilde sistemli ilerlersen piste yaklasırken alcak yada yüksek kalma sıkıntında olmaz. iniş konusuna gelince ucagın radyosuna doğru frenkansı girdiğine emin ol mcp ye doğru headingi girdiğine emin ol bunları doğru olarak yaptıktan sonra piste yaklasma esnasında ils sinyalini duyduğunda nav tuşunu aktive et uçak kendini hatta oturutsun ondan sonra uçagın irtifa gostergelerinin yanındaki pembe üçgen aşagıya doğru hareketlenmeye başladığında app tuşuna basarak uçağı piste indirebilirsin. tabi bunları yaparken hızınında inişe göre ayarlanmıs ve kademeli olarak azalıyor olması lazım hızını yavas yavas azalt yani.
    inişi manuel olarak yapmaya calısma simultörde ils sistemi bulunan pistlerin tamamı cat III tür yani seni piste teker koyana kadar indirir gercekte kategorisi bu şekilde olmayan pistler için ils sistemi ucagı belli bir irtifaya kadar yaklastırır sonrasında pilot ucagı manuel olarak indirir ancak fs te durum boyle degildir acemi arkadaslar öncelikle piste teker koyana kadar bu işi öğrenmeli sonra manuele gecmeliler.

öncelıkle yorum ıcın tesekkur ederim. ben kule işini yapamıyorum maalesef. tek sorun bu ise kesınlıkle bu yuzden ıls ıle ınemıyorumdur. ama ben gps'den pisti ortalıyorum ve yukseklıgı azaltarak pıste yaklasıyorum ve sonra ucagı oto pıılottan cıkarıp ben devıralıyorum. yapabıldıgım en ıyı sey bu maalesef :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldguy -- 24 Eylül 2012; 19:41:43 >

• kuleyle iniş yapmamak ils ile inmeye engel değildir kaldı ki online uçuşlarda atc olmayan binlerce meydan bulunuyor. simulasyondaki kule oyuna renk katar öğrenme aşamasında. pisti ortalatır yaklaştırır ancak inişinize karışmaz onun görevi pisti ortalatmak ve nizami olarak yaklaştırmak, bi noktadan sonra iş pilotundur. ils ile inişte önceki yorumumda belirtttiğim üzere bir çok husus bulunmakta bunların en önemlisi iniş yüksekliği ve iniş hızı. anti parantez belirteyim manuel iniş için klavye çok sağlıklı değildir joystick tavsiye ederim. hangi pist için ne kadar yuksekte ne kadar hızda olman gerektiğini inecegin meydanın yaklasma chartlarından öğrenebilirsin. ancak chart olmadan kabaca konusmak gerekirse ils yaklasmayı yapabilmek için ortalama olarak meydan irtifası + 2700 feet te olmak gerek hız da kullanılan ucak tipine ve agırlıga gore değişmekle birlikte medium ucaklar için a320 b737 gibi ucaklar için teker koyus sürati 140 knot civarında olması gerekir tabi bu 150 de olabilir 160 ta duruma gore değişir yaklasmaya 180 190 la baslarsın 140la teker koyarsın. pek tabi verdiğim rakamlar kesinlik belirtmez bir cok senaryoya gore değişiklik gosterir. netteki videoları iyi incele bunlar dısında hala ils inişi yapamıyorsan daha detaylı açarız..

• kuleyle irtibata geçtikten sonra ils inişini gerçekleştirebiliyorum artık, teşekkür ederim. şuan tek sorunum multiplayer'dan online oynarken aldığım hata. oyuna giriyorum belli bir dakikadan sonra hata geliyor disconnect gamespy hatası. eğer bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • gamespy la falan uğraşma online ucmak istiyorsan ivao yada vatsim oluşumlarından birine katıl. ivaoya katıl ardından bi sanal havayoluna katılırsın hobi senin için daha zevki bir hal alır. oyunun içindeki multiyle gamespyla falan ugrasma ivao yada vatsimi arastır kaydol online uc. tavsiyem ivaodur bu arada.
  • arkadaşlar mfs x deluxe user guide yada açıklayıcı bir döküman var mı acaba?

Biri bira mı dedi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: l10dex

arkadaşlar mfs x deluxe user guide yada açıklayıcı bir döküman var mı acaba?

Hocam spesifik olarak hangi konu ile ilgili cevap ariyorsanız onunla ilgili yüzlerce dokuman ve turksim olsun virtual airlineslar olsun,her konu hakkında birçok dokuman var ayrıca youtube'da da hem İngilizce hem türkce binlerce egitim videosu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 13 Ekim 2012; 12:43:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Steam :http://steamcommunity.com/id/hakanwow/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.