Şimdi Ara

Microsoft, dev Activision satın alımını haftaya kapatmayı hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, dev Activision satın alımını haftaya kapatmayı hedefliyor
    Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma işlemini önümüzdeki hafta tamamlayacağı bildiriliyor. The Verge'e konuşan bir kaynağa göre, Xbox şirketi 68,7 milyar dolarlık anlaşmanın potansiyel kapanış tarihi olarak 13 Ekim Cuma gününü kolluyor. Öte yandan anlaşmanın geleceği Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından verilecek nihai karara bağlı.



    Microsoft satın alımı 13 Ekim'de tamamlamak istiyor



    CMA geçtiğimiz ay şartlarda yapılan değişikliklerin ardından anlaşmaya geçici olarak izin verdiğini açıklamıştı. Ardından nihai kararını vereceği bir danışma süreci başlattı. Bu kararın önümüzdeki hafta Microsoft'un lehine çıkması ve böylece anlaşmayı tamamlayıp Activision Blizzard'ı satın almakta özgür olması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Riot Games’ten Cumhuriyetin 100. yılına özel turnuva: Toplam 420 bin TL ödül havuzu



    CMA ilk olarak Nisan ayında, yeni gelişmekte olan bulut oyun pazarı üzerindeki etkisine ilişkin endişeler nedeniyle satın alma işlemini engellemişti. Microsoft, bulut yayın haklarını Ubisoft'a satmayı kabul ederek önerilen satın alma işlemini yeniden yapılandırmaya çalıştı ve CMA'nın yeni bir birleşme soruşturması başlatmasına yol açtı. Bu hamle, Eylül ayında yeni bir geçici karar yayınlayan ve anlaşmanın şartlarından artık memnun olduğunu belirten CMA'yı tatmin etmeye yetmiş gibi görünüyor. CMA, genel olarak değişiklikten memnun olsa da Microsoft ile Ubisoft arasındaki bulut anlaşmasının sağlam olduğunu doğrulamak istiyor. Kısaca CMA, onay verdikten sonra Microsoft’un Ubisoft ile olan anlaşmasının feshedilmeyeceğinden emin olmak istiyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/6/23905946/microsoft-activision-blizzard-deal-finalization-timing-cma







  • ingilterede de bıçak kurdeleyi kesmiyor anlaşılan.

  • Bulut yayın hakkı falanla boşuna dallandırdılar. İleride her şey buluta dönerse ne olacak oyunların tamamından Ubisoft mu gelirsağlayacakbu nasıl iş.

  • valla beklemekten bıktım. MW3 aldım. Microsoft alacakta gamepass'a gelecekte ohooooo. HAberde bile 1 sene sonra falan filan dio...

  • Belli ki arada bi rüşvetler dönüyo, anlaşma için, habire uzadığına göre.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • call of serisi biran önce gamepass e gelmedi :)

  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Nerde yazıyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13 Ekim oyun dünyasının bir kırılma noktası olacağı ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gün olacak. Sony ve Nintendo'nun yıllardır egemenliğini koyduğu oyun dünyası kökünden sarsılacak ve 10 yıldır rekabetimsi ortam darmdağın edilip GERÇEK REKABETİN OLDUĞU bir ortama dönüşecek. Hayırlı uğurlu olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.