Şimdi Ara

Microsoft casusunu kaldırın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft casusunu kaldırın!

1. adım
    Windows XP`de Windows\System32" klasörlerin icinde 2 tane casus "program" var, bunlar MSe sizin üzerinizden bilgiler gönderiyor.

- Başlat
    - Çalıştır:

Aynen bu sekilde iki komutu ard arda kopyalayiniz:

regsvr32.exe /u %windir%\system32\regwizc.dll

regsvr32.exe /u %windir%\system32\licdll.dll

2.adım
    Microsoft son olan sistemi "XP" icine bir casus koydu. Bunu herkez biliyor ve XP Antispy gibi programlar kullaniyor. Ne yazikki Xp Antispy herzaman isini yapmiyor. Bunu test etmek cok kolay. Aynen tekrarlayin:

Start -> Baslat-calistir sec

acilan diyaloga kücük harflerle cmd yazin

-> Simdi ufak bir DOS penceresi acilmis olmali

bunun icine aynen bunu yaziyoruz : net user (kücük harflerle ve net den sonra bosluk birakiyoruz) ve Enter basiyoruz

-> Su an bilgisayarinda hangi hesablar bagli görebilirsin.
    bunlarin icinde Support_388945a0 diye bir hesab varsa Casus sende bagli.

Eger Support_388945a0 yazili hesabi görüyorsan yapacagin su:

Ayni pencerenin icine bunu yaz : net user SUPPORT_388945a0 /delete
    pesinede Enter bas. Hepsi bu Casus silindi!

çalıntı dır ama yararlıdır

• Yaptık Peki ne işe yaradı

Bu arada teşekkürler yararlı bişeydir kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 7 Ekim 2005, 6:39:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ®ush

Yaptık Peki ne işe yaradı

ms sizi takip edemiyor böylece sizi
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikservisim

quote:

Orjinalden alıntı: ®ush

Yaptık Peki ne işe yaradı

ms sizi takip edemiyor böylece sizi

gusel o zaman

Galiba internetimde azcık hızlanır dimi sürekli bişeler upload etmiyor artık makineem ya o bakımdan yane

• azıcık işte ucundan fark eder...

+ bu saatte (06:50) sorduğun sorulara bak ...sen yaptıysan bırak bakalım nolcak bende bilmiorum

• Abi sen bana bakma ben normalde GEREKSİZLER de takılırım senin başlık ilginç geldi du dedim bakayım güzel bişeymiş tabi ama dedim ya gereksiziz azcık sulandıralım dimi

Saol tekrar sağlıcakla...
  • kardeş seni sevdim arada bir çık gel böyle gereksizlerden bize...

eyvallah sabah sabah kopardın beni allah ta seni koparsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yemeyin. saçmalık bunlar. benim de eposta adresime iletildi bu. bu hiledir. birincisi iletim yoluyla eposta toplamak için, ikincisi söz konusu açıktan yararlanmak için. buna inan adam işletim sistemini yüklerken sözleşmeyi okumamış adamdır. dikkat ettiyseniz sözleşmede açıkça yazar. ms gizlilik ilkelerine bakın.
    gerçekliğini googleda basit bir arama ile test edebilirsiniz. "Support_388945a0" yazıp googleda ingilizce sayfalarda aratın. (türkçe sayfaların bir çoğunda bu yanlış bilgi mevcut çünkü)
  • İnanalım mı inanmayalım mı anlayamadım kaynak çalıntıdır demiş nerden çalıntıdır kardeş
  • Arkadaşlar inanmayın..
    Windows taki Support_388945a0 hesabı default olarak disable dır. Yani kapalı bi hesaptır. Bı konu hakkında bişey söyleniyo, bilmeyenlerde körü körüne inanıyor. Hesabın adından da anlaşılacağı gibi "Support- Destek"
    Orjinal Windows kullananların bilgisayarlarına bağlanıp sorunu çözmeye yarayan dandik bi hesaptır kendisi. Hiçbir sakıncası yoktur. Microsoft sizi izleyemez, bu yasal değil zaten. Öyle olsaydı bu dediğiniz olayla microsoft batardı.
    Ayrıca
    Çalıştır --> CMD --> net user falan die biraz karışık yollar tarif ediliyor ki işi biliyoruz sansınlar..
    Aynısı:
    Bilgisayarım - Sağ tık, YÖNET - Yerel Kullanıcılar ve guruplar - Users

bulamayanlara screeshot:http://img272.imageshack.us/img272/6587/100720051823392mo.png

Görüldüğü üzere hesap kapalı ve yanlarında da türkçe açıklaması var.
    Lütfen bu konu burada kapatılsın..

• teşekkürler dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: c_dikmen

Arkadaşlar inanmayın..
    Windows taki Support_388945a0 hesabı default olarak disable dır. Yani kapalı bi hesaptır. Bı konu hakkında bişey söyleniyo, bilmeyenlerde körü körüne inanıyor. Hesabın adından da anlaşılacağı gibi "Support- Destek"
    Orjinal Windows kullananların bilgisayarlarına bağlanıp sorunu çözmeye yarayan dandik bi hesaptır kendisi. Hiçbir sakıncası yoktur. Microsoft sizi izleyemez, bu yasal değil zaten. Öyle olsaydı bu dediğiniz olayla microsoft batardı.
    Ayrıca
    Çalıştır --> CMD --> net user falan die biraz karışık yollar tarif ediliyor ki işi biliyoruz sansınlar..
    Aynısı:

bulamayanlara screeshot:http://img272.imageshack.us/img272/6587/100720051823392mo.png

• iyide nerden biliyon hesabı kapalı gösterip bilgileri yürütmediğini ona bakarsan her internete bağlandığında bilg.dan microsofta bilgiler gidiyo.bunu da microsofttan başka kimse bilmiyo.tabi bununda registry hilesi mevcut.
  • Bilgisayardan microsoft a asla bilgi gitmiyo. Sadece otomatik güncelleştirmen açıksa, bilgisayarın arada bir microsoft serverlarından son update ve pachleri kontrol ediyor. Zaten windows korsansa update yapamıyorsun. Bunuda bu kullanıcının windowsu korsan diye bi kayıt tutmuyorlar, tutmaya hakları yok, çok büyük suçtur.

Hesabı Kapalı görünüpte kullanıyor diye birşey yok. Kapalıysa kapalıdır. Guest hesabı kapalıyken sen kullanabiliyormusun?
  • kullanmasa bile benim iznim olamadan başka bi hesabın olmasını istemem hem kim o hesabı aktif edip microsofttan yardım istemişki yada ister buna gerek duyar yada duymuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: c_dikmen

Arkadaşlar inanmayın..
    Ayrıca
    Aynısı:

+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.