Şimdi Ara

Microsoft açıkladı: Xbox Game Pass gelirleri rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft açıkladı: Xbox Game Pass gelirleri rekor kırdı
    Microsoft, Xbox Game Pass özelinde yatırımlarını sürdürüyor ve son dönemde önemli bir gelir kaynağı olmaya başladı. Satya Nadella'nın yaptığı açıklamaya göre, Xbox Game Pass 2025 mali yılında yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde etti. Bu, bugüne dek açıklanan en yüksek Game Pass geliri. Microsoft CEO'su, bu gelirin Xbox’ın toplam 23,45 milyar dolarlık yıllık gelirinin %21’ini oluşturduğunu söylüyor.

Xbox Game Pass beklentileri aştı

Kaçıranlar için geçmiş yıllarda yıllık geliri 2 milyar dolar civarında seyreden Game Pass, son 12 ayda ciddi bir ivme kazandı. Özellikle Call of Duty: Black Ops 6'nın 50 milyon oyuncuya ulaşması, Game Pass aboneliklerini yukarı çeken en önemli etkenlerden biri. Minecraft filmiyle birlikte yeniden ilgi odağı olan oyun da bu artışta rol oynadı. Günümüzde ise 500 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşırken, bulutta ise 500 milyon saatten fazla oyun hizmeti verdi.

Microsoft, Game Pass'in başarısını Activision Blizzard içeriklerine, canlı servis gelirlerine ve yüksek kullanıcı etkileşimine bağlıyor. Şirket, 40'tan fazla oyunun geliştirme sürecinde olduğunu da duyurdu. Öte yandan, donanım tarafında tablo daha farklı. Xbox konsol satışları yıl genelinde %25 düşerek 270 milyon dolara geriledi. Bu, Xbox tarihindeki en düşük donanım gelirlerinden biri konumunda.

Ayrıca Bkz.Xbox'a yaş doğrulama sistemi geliyor

Yine de Microsoft, oyun bölümünden rekor gelir elde etmeyi başardı. Yazılım ve hizmetlerin, yıllık Xbox gelirlerinin %95’ini oluşturduğu belirtiliyor. Ancak tablo her yönüyle net değil. Hem işten çıkarmalar hem de yapay zekâ yatırımlarına öncelik verilmesi, Game Pass modelinin uzun vadede nasıl şekilleneceğine dair soru işaretlerini gündemde tutmaya devam edecek.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/106740/xbox-game-pass-made-nearly-5-billion-last-year-microsoft-ceo-confirms/index.html
    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/106738/xbox-delivers-record-23-45-billion-annual-revenue-hardware-drops-25/index.html

• Millet oyun oynarken bir şey yaptığını sanıyor. (Kontrollü,seyrek oynamayı demiyorum) Parayı da büyük şirketler götürüyor. Resmen küçük insanlar büyük şirketlerin ayakta durmasını sağlıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sene2025 S kullanıcısına yanıt
    Genco bu oyunların kendi kendine mi yapıldığını zannediyorsun? 1-2 kişi PC başında GOW v.s. mi yapıyor zannediyorsun. Bazı oyunlarda binlerce kişi çalışıyor. Bu adamlar da evine ekmek götürecek, çoluk çocuk v.s. geçindirecek yani. Sadece oyun değil bütün eğlence, hizmet sektörü de para kazanmak zorunda ki bir şeyler ortaya koyabilsin, hizmet verebilsin. Bu genellemeyi her sektöre de yapabilirsin.

Oyun oynamak da film, dizi, sinema veya herhangi bir hobi, eğlence aracı. Sen bizim bom boş işler yaptığımızı düşünebilirsin ben de mesela başka şeylere zaman ayıranlara (mesela survivor) bunu söyleyebilirim. Bu tamamen benim görüşüm ama survivor da yapıp para kazananlara da bunu söylemem ben yani.Sen bir daha nasıl böyle sevdiğin bir şeyin yapılmasını bekleyebilirsin ki? Bedava değil bu işler.

Tabi ki de bir sermaye birikimi olacak ki bu sermaye yeni işler için yatırım imkanı bulacak veya bu işi yapanların tek amacı daha da zengin olmak olsun eee yani bu işlere emek vermediği, işlerin çok kolay olduğu anlamına gelmez. O zaman sen de yap bir oyun da sen de zengin ol biz de seni ayakta tutalım.

• fendur kullanıcısına yanıt
    Dediğin doğru. İşler böyle yürüyor. Benim kastettiğim şu. Fazlasıyla tüketici bir toplumuz. Tüketmekten zevk alıyoruz. Ha oyun ha Netflix. Örnek çok. Amaç kısa süreli keyifler. Normal insanların küçük keyif alma istekleri sonucu milyar dolarlık şirketler ortaya çıkıyor. Yani burda eleştirdiğim nokta tüketme duygusu/bağımlılığı. Orta uzun vadede bir getirisi olmadığı gerçeği. İnsanların bu zaafını kullanırsak evet ben de sen de veya başkası da bir şeyler yaparsa bizim tarafımızdan kazançlı olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

haklısın seri atom parçalayalım.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.