Şimdi Ara

Microsoft Accesste yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle konuyu yanlış yere açıyorsam özür diliyorum, araştırdım ama uygun bir yer bulamadım birazda programalamaya girdiği için buraya yazıyorum, üniversiteside kütüphane otomasyonu yapmam lazım access üzerinde, şöyle bir sıkıntı var bana en çok okunan 3 kitabın sorgusu lazım fakat bunu accesste nasıl yapacağımı bilmiyorum SQL'de olsa basit olurdu yapardım ama burada bilmiyorum. Elimde ödünç verilenler diye bir tablo var ve burada KitapID ile KayitID alanları var ve öteki gerekli alanlar tabikide oralara girmek istemiyorum. Sorguda KayitID'ye göre gruplayıp KitapID'yi saydırdım count ile tek sıkıntım şimdi orada en çok olanı bulmak :) Nasıl yapabilirim bir fikri olan varmı ?

• En çok okunan kitap falan yanlış anlamadıysam bunu max ile yapamaz mısın ? Yada sıraladın diyelim en üstteki veya en alttaki değeri alabilirsin neye göre sıraladığına göre. Yapamazsan yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hocam ile bugün görüşebildim söylediğine göre bu iki komut aynı anda kullanılamıyormuş
  • Mesela,

-------- | Kitap Adı |Okuma sayısı|
    1. kayıt = | AAA kitabı | 6 |
    2. kayıt = | BBB kitabı | 12 |
    3. kayıt = | CCC kitabı | 9 |

Burada Okuma sayısı kolonun Order By Desc yaparsan en üstteki kaydın en çok okunan ilk kitabındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihyr -- 30 Nisan 2014; 11:46:28 >
  • Güzel fikir ekleyeceğm bunuda :) asıl sorunum şu diyelim sıraladım sadece ilk kaydı getirtmek istiyorum ya onu yapamıyorum işte :( şöyle bi mantık yürüttüm henüz uygulamadım, sorgu ile 1 satır çektiricem sql sorgusu ile gelen bilgiyi datagridview ile alıcam sonra o satırı parçalayıp textboxlara ya da labellere atıcam ? yapılabilir mi böyle birşey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.