Gerçek Adı: Michael Kirk Douglas Doğum Yeri: New Brunswick, New Jersey, ABD Doğum Tarihi: 25.09.1944 Boy : 1.78 m Onu Ünlü Yapan Ne? - Birliktelikleri: Eşi: Catherine Zeta-Jones, aktris; 2000'de evlendiler Sevgilisi: Maureen Dowd, köşe yazarı Sevgilisi: Elizabeth Vargas, TV haber spikeri Eşi: Diandra Douglas, yapımcı, 1977'de evlendiler; 1997'da boşandılar Sevgilisi: Brenda Vaccaro, aktris; 1970-76 Ailesi: Babası: Kirk Douglas, aktör, yapımcı Annesi: Diana Kardeşi: Joel, yapımcı Oğlu: Cameron; annesi, Diandra Douglas Oğlu: Dylan Michael Douglas; annesi, Catherine Zeta-Jones Ödüllerinden Bazıları: 1975: Golden Globe - En iyi görüntü, One Flew Over the Cuckoo's Nest 1975: Oskar - En iyi görüntü, One Flew Over the Cuckoo's Nest 1980: Genie - En iyi yabancı aktör, Running 1984: NATO - Yılın yapımcısı ödülü 1987: Oskar - En iyi aktör, Wall Street 1987: Golden Globe - En iyi oyuncu (Drama), Wall Street 1987: National Board of Review - En iyi aktör, Wall Street 1998: Cesar şeref ve başarı ödülü (aktörlük) Eğitim: - Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara; Drama, 1968 - Eugene O'Neill Theater Center's National Playwright's Conference - Neighborhood Playhouse - American Place Theater Aile Durumu: Babası ünlü oyuncu Kirk Douglas. Annesi oyuncu Diana Dill. Joel adlı yapımcılık yaoan bir erkek kardeşi var. İlşkiler: 1977'de evlendiği eski eşi yapımcı Diandra Luker'dan bir oğlu var. Catherine Zeta Jones ile birlikte yaşıyor ve Dylan adlı bir çocukları oldu. Eğitim: California Üniversitesini bitirdi. Başlangıç: Eğitimini tamamladıktan sonra babasının etkisiyle bazı küçük filmlerde rol aldı. 1972-76 arasında ise ülkemizde de yayınlanan ve beğeniyle izlenen "San Fransisco Sokakları" dizisinde Karl Marlden'le birlikte rol aldı. Yapımcılık: 31 yaşında Jack Nicholson'un başrolünde oynadığı "One Fle Over Cuckoo's Nest"te yapımcılık yaptı ve ilk Oscar'ını yapımcı olarak kazandı. Ödüller: 1975'te "One Flew Over The Cuckoo's Nest"ten sonra 1987 yılında "Wall Street" ile en iyi erkek oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre kazandı. Biliyor musunuz?: Michael Douglas, 1998 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Barış Elçisi olarak görevlendirildi. Görevi ise dünyanın dikkatini nükleer silahsızlanmaya ve insan haklarına çekmek. Bunu biliyor musunuz?: Douglas, New York'da drama dersleri alırken o zamanlar tanınmayan bir oyuncu olan Danny DeVito ile aynı evi paylaştı. İkili, ilerleyen yıllarda da dost kaldılar. Söz: "Bir filmkolilk değilim. Hobi olarak çok fazla film seyretmiyorum. Tüm zamanımı spor karşılaşmaları izlemeye ayırıyorum. Çünkü filmlere göre maçların nasıl biteceğini kestiremiyorsunuz."
Meraklısına... • Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi, Dünya çapında nükleer silahsızlanma ve insan hakları konusunda çalışmalar yapıyor • Empire (İng) Dergisinin "Tüm zamanların en iyi 100 film yıldızı" listesinde 74. oldu (1997) • Rus, İskoç ve İrlanda karışımı • Sir Laurence Olivier ile birlikte en iyi görüntü ve en iyi oyuncu Oskar'ını alan iki kişiden biri (2002) • FİLMOGRAFİ
• In-Laws, The (2003) • It Runs in the Family (2003) • Don't Say a Word (2001) • One Night at McCool's (2001) • Traffic (2000) • Wonder Boys (2000) • Perfect Murder, A (1998) • Game, The (1997) • Ghost and the Darkness, The (1996) • American President, The (1995) • Disclosure (1994) • Falling Down (1993) • Basic Instinct (1992) • Shining Through (1992) • War of the Roses, The (1989) • Black Rain (1989) • Wall Street (1987) • Fatal Attraction (1987) • Jewel of the Nile, The (1985) • Chorus Line, A (1985) • Romancing the Stone (1984) • Star Chamber, The (1983) • It's My Turn (1980) • Running (1979) • China Syndrome, The (1979) • Coma (1978) • Inspector Steve Keller (1972-76) • Napoleon and Samantha (1972) • Summertree (1971) • Adam at 6 A.M. (1970) • Where's Jack? (1969) • Hail, Hero! (1969)
yahu kardeşim tamam uğraşmışsın çok da güzel olmuş yararlı olmuş filmografileri falan yazmışsın da alıştıra alıştıra açsaydın konuları keşke yahu bir açtım heryerde bunlar var!
bayadır hazırlıodum bunları topladım dedim bir seferde vereyim daha baya var onalrıda ilerki zamanalrda eğer istek olursa başka sanatçılarında vee bilirm beğendesiniz ne mutlu bana baya uğraştım çünkü
kardeşim yönetmenleri de yapsan çok iyi olur yahu ve emeğine sağlık o kadar uğraşmışsın...
Pek beğenmiyorum bu adamı ben.Adam gibi filmi pek yok...
quote:
Orjinalden alıntı: blake
yahu kardeşim tamam uğraşmışsın çok da güzel olmuş yararlı olmuş filmografileri falan yazmışsın da alıştıra alıştıra açsaydın konuları keşke yahu bir açtım heryerde bunlar var!
Aslında tek bir konu altında toplanırsa belki daha sağlıklı olur.