Filmin başrollerini Clooney ile birlikte Tom Wilkinson, Tilda Swinton ve Sydney Pollack paylaşıyor. “The Bourne Identity”, “The Devil’s Advocate”, “The Bourne Supremacy”nin senaristi Tony Gilroy’un yazdığı ve yönettiği filmin yapımcılığını Sydney Pollack, Jennifer Fox, Steven Samuels ve Kerry Orent üstlendi.
Michael Clayton (George Clooney), New York’un en büyük şirket hukuku firmalarından birinde “sorun çözücü” olarak çalışmaktadır. Eskiden savcı olan ve polis bir aileden gelen Clayton, firmanın kurucu ortaklarından Marty Bach’ın (Sydney Pollack) emrinde, Kenner, Bach & Ledeen firmasının en kirli işlerini halletmektedir. Clayton müşterilerin pisliklerini temizler, arabayla vurup kaçma olaylarını örtbas eder, basında çıkan kötü haberleri düzeltir, müşterilerin mağazada hırsızlık yapan eşlerinin ya da kirli politikacıların olaylarının gizli kalmasını sağlar. Clayton işinden çok bunalmış ve hoşnutsuz olmasına karşın, Kenner, Bach & Ledeen firmasına sıkı sıkıya bağlıdır çünkü bir boşanma, kumar alışkanlığı ve başarısız bir iş kurma girişimi onu dağ gibi bir borçla baş başa bırakmıştır...
Tarım kimyasalları şirketi U/North’ta, baş danışman Karen Crowder’ın (Tilda Swinton) kariyeri, Clayton’ın firmasının kazanmaya doğru gidiyor gibi gözüktüğü davanın seyrine bağlıdır. Kenner, Bach & Ledeen firmasının en başarılı vekili ve çok zeki bir adam olan Arthur Edens (Tom Wilkinson) görünüşe göre buhran geçirip, bunun sonucu olarak da tüm U/North davasını sabote etmeye kalkınca, bu öngörülemeyen felaketi düzeltmesi için Michael Clayton gönderilir. Michael Clayton bu süreçte nasıl bir adama dönüştüğü gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır
.
Yönetmen: Tony Gilroy Oyuncular: Tilda Swinton, George Clooney, Tom Wilkinson, Sydney Pollack Senaryo: Tony Gilroy Müzik: James Newton Howard Görüntü Yön: Robert Elswit Tür: Dram - Gerilim Süre: 119 Dk. Yapım Yılı: 2007 Ülke: ABD Dağıtımcı: Warner Bros
Sonunda Vaaaaay olacağınız klas bir film.George Clooney oynarda kötü film olurmu ? :) İyi seyirler.
kolay kolay bir filmden sıkılmam ama bu film beni çok sıkmıştı.yinede sonuna kadar izledim.emeğe saygı
quote:
Orjinalden alıntı: thomas_anderson
kolay kolay bir filmden sıkılmam ama bu film beni çok sıkmıştı.yinede sonuna kadar izledim.emeğe saygı
Filmden sıkılma konusu bende de oldu.Ama filmin içeriği hakkında yukarda açıklama yazdım bunu bilip izleyen sıkılmaz. Çünkü hakiketen çoook karmaşık bir film.Filmi izliyorsun ama ne izlediğinin farkında bile değilsin.. En sonunda izlediklerinin neler olduğu ve neden olduğunu anlıyorsunki film bitiyor.Ama o ana dek bağlantıları pek kuramıyorsun bu da biraz sıkıyor evet
bu filmden sıkılan insan ya bu türü sevmiyordur ya da film esnasında konuyu anlayamamıştır.büyük haz alarak izlemiştim filmi.kurgu,senaryo,oyunculuk baya etkilemişti beni
ilk izlediğimde bu ne lan bunun neresi övgüye şayan gibisinden bir tepki verip direk sildiğim bir film ama geçen gün yine elime geçti izledim ve hayran kaldım Clooney mükemmel yardımcı oyuncular da öyle ama benim beğenmeme sebebim de pek haksız değil çünkü zamanında izlediğim versiyonunda ilk on dk yok film pat diye başlıyor ve Tom Wilkinson'un o etkileyici konuşması güme gidiyor inanın bana bu ayrıntı çok şeyi değiştirdi
güzel filmdi sonu mükemmel zaten
Bayağı bir zamandır elimde mevcut , hala izleyemediğim yapımlardan'dır...