< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Bence tam yarınlık bir konu, aynı model araç zaten orada üretiliyor, distribütör daha fazla satmaya bakar, dolayısıyla aniden tüm araçları Tayland'dan getiriyoruz diyebilir, devlet tabi vergi almak ister ancak sırf MG4 Tayland'dan geliyor diye bir vergi getirmezler, eğer Tayland üretimleri piyasayı domine edecek bir boyuta gelecek potansiyel taşırsa o zaman ek vergi almaya başlar, eğer MG4 Comfort Tayland'dan gelirse fiyatı 900.000 TL civarlarında olacak, ben şahsen bu nedenle bir süre beklemeyi düşünüyorum. |
Bu iş muhtemelen distribütörün karar verebileceği bir konu değil. MG genel merkez (SAIC/Çin) Türkiye'ye nereden araç göndermek isterse oradan alabilir Doğan Trend. Eğer Tayland fabrikasındaki üretim Güneydoğu Asya bölgesi için yapılan bir yatırımsa oradan buraya resmi olarak araç gelmeyebilir. Tabi keşke gelse ve fiyatlar daha uygun olsa. Piyasadaki rekabeti de arttıracaktır böyle bir durum. Dediğiniz gibi devletin Tayland'a öyle hemen ekstra vergi koyma durumu da olmaz bence. Ama işin boyutu büyürse tabi ki yapabilirler. Sonuçta Tayland'a önemli bir ihracatımız da yoktur. Dolayısıyla Tayland'ın bir misilleme yapma durumu da olamaz. |
|
Daha uygun duymadım. Bir süredir takip ediyorum. Sanırım söğütözü doğan trend den aldınız teklifi. 350 bin için 0.59'dan mi kredi kullanacaksınız? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Emin olun evin 1. Aracı olur. Diğer aracınız 2. Araç konumuna düşer < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Site yönetiminden izin almalısınız mutlaka. Daha sonra evinizin gücü yeterli değilse "güç arttırımı" yaptırmalısınız. Elektrik faturasında evinizin anlık olarak çekebileceği maksimum güç yazar: ![]() Mg4 maksimum 11 kW şarj aldığı için "eviniz + 11 kW" şeklinde güç arttırımı yaptırmalısınız. Bunu yapmak zorunda değilsiniz ama bu durumda aracı şarj etmek için 24-25 saatlik çok uzun bekleme sürelerine razı olmanız gerekiyor. 11 kW ile şarj ettiğinizde arabanız yaklaşık 5 saatte hazır duruma gelir. Tabii evinizdeki elektrik altyapısının 3-faz olup olmadığını da kontrol etmek gerekiyor ki çoğu yeni evlere sanırım 3-faz oluyor artık. Bu işlemleri çözdükten sonra balkonunuz altından aracınıza doğru bir kablo indirip, aracınızın seviyesine bir kombinasyon kutusu yerleştirmeniz lazım. Bu kutuya elekriği vermek/kesmek için evinize bir şalter koymanız gerekir, böylece başkası izinsiz elektrik kullanamaz. Daha sonra geriye 11 kW şarjı destekleyen bir araç şarj kablosu ile etmek kalır. ![]() Kombinasyon kutusu yerine direk sabit wallbox koymak da bir çözüm olabilir ama siteniz yeterince güvenlikli ise bunu tavsiye ederim. Aksi halde 20-30 hatta 40-50 milyar civarındaki bu wallbox'ların çalınma ihtimali doğacaktır. Burada araç şarj istasyonunun sabit mi yoksa taşınabilir mi olacağına siz karar vermelisiniz. Taşınır olsun derseniz, her şeyin tek bir kablo ile entegre olduğu (yukarıdaki görselde örnek markaları yazdım) bir ürün almanız işinizi çok ama çok kolaylaştıracaktır. |
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfield -- 15 Kasım 2023; 9:42:37 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bence bu konuda doğruyu söylemiyorlar. Ellerindeki tüm arabaları satabilmek için öyle söylüyor olabilirler. Öyle bir şey var deseler, şu an kimse MG4 almaz, herkes beklemeye geçer. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Teşekkürler bilgi için, ben bu tarz bir değişimi açıktan söyleyeceklerini düşünmüyorum, şu an piyasa şartları gereği herkes fiyat kırıyor, şu anda bile liste fiyatının altına geriledi, ilerleyen aylarda daha da agresif olmaları gerekebilir, ek olarak o fabrikada üretilecek araçların export edileceğini de okumuştum, ek olarak MG Avrupa'ya da fabrika kurmak istiyor ve herkes Çin'e ek vergi getirmeyi konuşuyor, o yüzden Tayland ile buna başlayıp sonrasında Avrupa fabrikasından devam edebilirler Çin vergilerinden korunmak için. Benim 2.araç olacağı için acelem yok, zaten bekledikçe fiyatlar da düşüyor, Aralık sonu gibi duruma tekrar bakıp değerlendireceğim. ![]() MG4 goes into production in Thailand - electrive.com https://www.electrive.com/2023/11/07/mg4-goes-into-production-in-thailand/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun000 -- 15 Kasım 2023; 17:21:36 > |
|
Ben trende göre söyledim, Aralık sonuna kadar düşüşlerin devam edeceğini düşünüyorum. İfademi değiştireceğim. |