Şimdi Ara

MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.380
Cevap
105
Favori
194.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence bu bugun yarınlık bi konu değil. Ayrıca devlet eğer ek vergi almak istiyorsa her türlü alır. Başka ülkelere de koyar vergi. Sonuçta vatandaşın alım gücünü korumaya çalışma gibi bi şey yerine nerden daha fazla vergi alırım diye bakılıyor. İki kere mtv alan bi hükümetten bahsediyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bence tam yarınlık bir konu, aynı model araç zaten orada üretiliyor, distribütör daha fazla satmaya bakar, dolayısıyla aniden tüm araçları Tayland'dan getiriyoruz diyebilir, devlet tabi vergi almak ister ancak sırf MG4 Tayland'dan geliyor diye bir vergi getirmezler, eğer Tayland üretimleri piyasayı domine edecek bir boyuta gelecek potansiyel taşırsa o zaman ek vergi almaya başlar, eğer MG4 Comfort Tayland'dan gelirse fiyatı 900.000 TL civarlarında olacak, ben şahsen bu nedenle bir süre beklemeyi düşünüyorum.

Bu iş muhtemelen distribütörün karar verebileceği bir konu değil. MG genel merkez (SAIC/Çin) Türkiye'ye nereden araç göndermek isterse oradan alabilir Doğan Trend. Eğer Tayland fabrikasındaki üretim Güneydoğu Asya bölgesi için yapılan bir yatırımsa oradan buraya resmi olarak araç gelmeyebilir. Tabi keşke gelse ve fiyatlar daha uygun olsa. Piyasadaki rekabeti de arttıracaktır böyle bir durum. Dediğiniz gibi devletin Tayland'a öyle hemen ekstra vergi koyma durumu da olmaz bence. Ama işin boyutu büyürse tabi ki yapabilirler. Sonuçta Tayland'a önemli bir ihracatımız da yoktur. Dolayısıyla Tayland'ın bir misilleme yapma durumu da olamaz.

• Merhabalar, bugün mg4 comfort için 1195bin teklif aldım Ankara'dan. 24 ay 300-350bin arası da kredi kullananileceğim. İkinci araç olarak alacağız aracı, şehiriçi kullanım maksadıyla. Daha uygun fiyat alan olmuş muydu şimdiye kadar?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha uygun duymadım. Bir süredir takip ediyorum. Sanırım söğütözü doğan trend den aldınız teklifi. 350 bin için 0.59'dan mi kredi kullanacaksınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, MG4 luxury almayı düşünüyorum. Sitede oturuyoruz, evimiz 3.katta ve bize ayrılan park yeri balkonumuzun hizasına denk geliyor. Konuya yabancı olduğum için bu şartlarda evden şarj için en mantıklı yöntem hangisi bilemiyorum. Öneride bulunabilecek olursa çok memnun olurum, şimdiden çok teşekkür ediyorum cevap verenlere

Doğru

Emin olun evin 1. Aracı olur. Diğer aracınız 2. Araç konumuna düşer

Site yönetiminden izin almalısınız mutlaka. Daha sonra evinizin gücü yeterli değilse "güç arttırımı" yaptırmalısınız. Elektrik faturasında evinizin anlık olarak çekebileceği maksimum güç yazar:

MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları

Mg4 maksimum 11 kW şarj aldığı için "eviniz + 11 kW" şeklinde güç arttırımı yaptırmalısınız. Bunu yapmak zorunda değilsiniz ama bu durumda aracı şarj etmek için 24-25 saatlik çok uzun bekleme sürelerine razı olmanız gerekiyor. 11 kW ile şarj ettiğinizde arabanız yaklaşık 5 saatte hazır duruma gelir. Tabii evinizdeki elektrik altyapısının 3-faz olup olmadığını da kontrol etmek gerekiyor ki çoğu yeni evlere sanırım 3-faz oluyor artık.

Bu işlemleri çözdükten sonra balkonunuz altından aracınıza doğru bir kablo indirip, aracınızın seviyesine bir kombinasyon kutusu yerleştirmeniz lazım. Bu kutuya elekriği vermek/kesmek için evinize bir şalter koymanız gerekir, böylece başkası izinsiz elektrik kullanamaz. Daha sonra geriye 11 kW şarjı destekleyen bir araç şarj kablosu ile etmek kalır.

Kombinasyon kutusu yerine direk sabit wallbox koymak da bir çözüm olabilir ama siteniz yeterince güvenlikli ise bunu tavsiye ederim. Aksi halde 20-30 hatta 40-50 milyar civarındaki bu wallbox'ların çalınma ihtimali doğacaktır. Burada araç şarj istasyonunun sabit mi yoksa taşınabilir mi olacağına siz karar vermelisiniz. Taşınır olsun derseniz, her şeyin tek bir kablo ile entegre olduğu (yukarıdaki görselde örnek markaları yazdım) bir ürün almanız işinizi çok ama çok kolaylaştıracaktır.

• Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim

Ben bulunduğu sitede kapalı otoparkına arabanın arkasındaki duvara trifaze priz taktırdım , evde ve işte şarj olayını bu şekilde hallediyorum

Bayilere “Böyle bir haber var. Yakın zamanda oradan vergi avantajlı araçlar gelir mi” diye sordum. Çoğu bilgimiz yok dedi ama Kuzey Otomotiv’dekiler ilgilenip şöyle bir cevap verdiler; “Tayland üretimi araçlar Türkiye ve bu bölge için uygun spesifikasyonlara uygun olmadığı için gelmeyecek maalesef”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfield -- 15 Kasım 2023; 9:42:37 >
  • maxfield kullanıcısına yanıt

Bence bu konuda doğruyu söylemiyorlar. Ellerindeki tüm arabaları satabilmek için öyle söylüyor olabilirler. Öyle bir şey var deseler, şu an kimse MG4 almaz, herkes beklemeye geçer.

Teşekkürler bilgi için, ben bu tarz bir değişimi açıktan söyleyeceklerini düşünmüyorum, şu an piyasa şartları gereği herkes fiyat kırıyor, şu anda bile liste fiyatının altına geriledi, ilerleyen aylarda daha da agresif olmaları gerekebilir, ek olarak o fabrikada üretilecek araçların export edileceğini de okumuştum, ek olarak MG Avrupa'ya da fabrika kurmak istiyor ve herkes Çin'e ek vergi getirmeyi konuşuyor, o yüzden Tayland ile buna başlayıp sonrasında Avrupa fabrikasından devam edebilirler Çin vergilerinden korunmak için. Benim 2.araç olacağı için acelem yok, zaten bekledikçe fiyatlar da düşüyor, Aralık sonu gibi duruma tekrar bakıp değerlendireceğim.

MG4 Alıcıları ve Kullanıcılarıelectrive.com
    MG4 goes into production in Thailand - electrive.com
    https://www.electrive.com/2023/11/07/mg4-goes-into-production-in-thailand/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun000 -- 15 Kasım 2023; 17:21:36 >

• tayfun000 kullanıcısına yanıt
    1150 fiyat veren bayi var mı peki? Ben 1184 alabildim en az.

Ben trende göre söyledim, Aralık sonuna kadar düşüşlerin devam edeceğini düşünüyorum. İfademi değiştireceğim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.