MG4 Alıcıları ve Kullanıcıları
-
-
MG4 Luxury siparişimi verdim bekliyorum
Alıp kullananlara ve benim gibi siparişini verip bekleyenlere hayırlısı olsun
-
MG4 lerde mayıs sonrası üretilen araçlar V2 olarak adlandırılıyor, ufak değişiklikler olmuş.
Ülkemize gelecek olanlar bunlar mı bilmiyorum.
Tekerlekler; alt model 215/50R17, üst model 235/45R18 olmuş
Arka cam sileceği
Arka koltuk orta kısım kafalık
Kapı üstü tutacaklar (emin değilim)
Tek Pedal özelliği
-
Mg 4 bir tek mi bana kalitesiz bir araç gibi geldi ya -
Göreceli bir kavram kişiye göre değişir, bana basit yapısı, minimalist yaklaşımı ve albenisi olmaması daha tercih edilir geldi.
lüks bir araç değil ucuz hissettiriyor evet ama teknik olarak iyi bir araç kullanıcı geri bildirimleri de olumlu euroncap olumlu fiyat performans aracı bence
hiç bir şeyde çok iyi değil ama herşeyde iyi diye bir bir yorum okumuştum bu yorum gerçekten bu araca uyuyor gibi
kullanıp deneyimleyince daha net yorumlar yaparız herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 25 Temmuz 2023; 12:42:28 > -
Merhaba. Luxury siparişi nasıl verdiniz? Sipariş almadıklarını, eylülde gelme ihtimali olduğunu söylüyor bayiler. -
Merhaba, ben sorduğumda 1 tane boşa çıkmış araç varmış, onu sipariş ettim, en geç 15 ağustos teslim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 26 Temmuz 2023; 17:59:16 > -
Ama hiç gelmedi Türkiye’ye dediler hep. Hangi şehirdesiniz? 1369 olan bu değil mi? -
İstanbul Maslak bayii, evet 1.369₺ olan, bu gelen ilk luxury partisiymiş, bugüne kadar 4 parti araç gelmiş ilk defa bu son partide luxury gelmiş, gümrük çekimindeymiş araçlar
-
Ankara bayiye, genel merkeze kaç kere sordum, hep eylül diye umuyoruz dediler. Daha bu hafta sonu görüşmüştüm oysa ki. Teşekkürler bilgi için. -
MG4’e, X Power ve Extended Range iki model eklendi, daha bizde duyurulmadı.
X Power:
4 Çeker, 64Kw pil, 385km WLTP, 320Kw Güç, 0-100km/h 3.8sn
Extended Range:
77Kw pil, 520km WLTP, 180Kw Güç, 0-100km/h 6.5 sn
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 27 Temmuz 2023; 22:21:4 > -
Rica ederim, ben yaklaşık 10 gün önce sipariş verdim.
Yeni partiler gelecektir, çok talep vardı.
-
Gönül ister ki bunları seçelim ama ikisi de üst ötv diliminde yer alacağı için fiyat 2 milyon üzeri olacaktır. -
v2 ler değil ben koşuyolunda baktım arka silecek yoktu hocam bence bir tık saçma -
Yarın ben de deneme sürüşü yapacağım bakalım -
Merhaba aracı alıp kullanan var mı ya da kullanıcı kitlesinin olduğu bir telegram whatsapp grubu vs -
Ben kullandım ama sadece test sürüşü. Sonrasında hemen sıraya yazıldım. -
Merhaba. Aracınızdan haber var mı? Sitedeki fiyatları da bir türlü güncelleyemediler, yeni fiyatları merak ediyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer
Merhaba. Aracınızdan haber var mı? Sitedeki fiyatları da bir türlü güncelleyemediler, yeni fiyatları merak ediyorum.Merhaba,
Benim aracının faturası kesilmişti, tescil işlemlerini bekliyorum.
Bu hafta alırım herhalde.
-
Güle güle kullanın şimdiden.
Merhaba, Bir comfort V2 kullanıcısı olarak , 1) V1 - V2 farkı : 17 inç vibrasyon sıkıntısı giderilmiş jantlar.(Hepsinde olmasada bir grup V1 de (16 jant) belli hızlarda titreme problemi var.) Arkada 3. kafalık , Kabin içi tutamaklar, Yabancı forumlarda V1 lerde çok nadirde olsa dışarıda DC şarj makinelerinde zaman zaman şarj olamama sorunu,V2 de giderildi. Özetle jant hariç aman aman büyük bir fark yok. 2) Lux yada Comfort ,iki donanımda farklı kitlelere hitap ediyor, Birincil düşünceniz güvenlik , uzun ömür ve batarya sağlığını düşünmek zorunda kalmadan istediğim zaman %100 e kadar şarj ederim ise banko Comfort.(Comfort ile Lux ün ortak özelliklerini uzun uzun buradan sayamayacağım,internetten ulaşabilirsiniz)
Yada benim için donanım en önemlisi ben Lux ın getirdiği extra beygir gücü,uzunyoldaki daha uzun menzil getirisi,yarı deri koltukları,deri direksiyon ve ısıtması , koltuk ısıtma özellikleri, soğuk bir iklimde yaşıyorsanız kesinlikle ısı pompası gibi özellikleri derseniz tercih sebebi olabilir, tabi NMC bataryayı sağlığı açısından uzun yol hariç %20-%80 kullanmanız gerekiyor. 3) Yaşadığınız yer ve kullanım şeklinize göre değişmekle comfort ta yazın şehir içi 400 leri kesin geçersiniz,şehirler arası 130 u geçmediğiniz sürece her 250 km de bir mola vermeniz gerekir.(en az 50 km rezerv bırakarak yazıyorum bu rakamları) . Genel söylem Lux bir tık Comf tan fazla tüketsede şehir dışında kesinlikle daha uzun bir menzile sahip olacaktır. Şarj periyodu size kalmış,yazdığınız rakamlara göre 7 ile 10 günde bir şarj a girmeniz yetecektir, 4) Prizden wallbox olmadan direk şarjlarda 3,5 kw/saat(16A) e kadar şarj alabilirsiniz bunun için ev tesisatınızı bir kontrol ettirmeniz gerekebilir,Amperi 13 , 10 yada 8 A ayarlayarak ta 2,5kw/saat , 1,6 kw/saat değerlerine ulaşabilirsiniz.Wallbox ta ise yine evinizdeki elektrik çıkış gücüne göre (Trifaze vs) Conf ta max 6kw/saat civarı , Lux te ise 10kw / saat alabilirsiniz. İlk durumda yani direk ev prizinden uzatma aldığınızda elektrikli araçlar için yapılmış bakır ,yanlış hatırlamıyorsam 3*2,5 kablo kullanırsanız hiçbir sıkıntınız olmaz,ben 20mt kullanıyorum sıfır sıkıntı ve sıfır ısınma. 5)Kışın aracın performansı değil menzili düşüyor,Comfort için Ş.içi 420 vs almazsınızda 370-380 alırsınız.Ş.dışı da 250 de bir yerine 200 de bir mola verirsiniz. 6)Fikrim yok |
Herkese merhaba İki arkadaş Mg4 comfort umuz var. İnternet üzerinde satılan orijinal saic üretimi spoiler satın alıp aracımıza montaj yapacağız. Boyama işini kendim yaptım zaten üst kanatlae boyanıyor gerisi piano black. Montajda silikon v. B yok sadece lokma ile vidalama var. Paket içeriği çok kaliteli. Boyanacak kısım boyamaya hazır geldi. Boya kodu üzerinden sprey boya yaptırıp önce 2 kat plastik astar, sonra 2 kat boya ve en son vernik işlemi yaptım. Görselleri paylaşıyorum. İlgilenenler ve yaptırmak isteyenlere yol göstermek amacıyla... Maskeleme sonrası boyaya hazır mat hali İlk kat boya En son vernikli hali Montaj inanılmaz kolay 10 luk lokma ile vidalar sökülüyor. Silikon falan yok. |
Bugün sabah evden işe 32 KM yol yaptım. Bunun 21 km si açık yol 11 km si de orta/yüksek trafikte geçti.. Seyahat sonrası bataryam %93'e indi menzil olarak da sadece 10 km (378->368) azaldı. Sanırım bu değerlerle gayet ekonomik bir ev-iş seyahatim olacak :) Açık yolda geri kazanım seviyesini low, kalanlar da ise medium ve high olarak ilerledim. |
Site yönetiminden izin almalısınız mutlaka. Daha sonra evinizin gücü yeterli değilse "güç arttırımı" yaptırmalısınız. Elektrik faturasında evinizin anlık olarak çekebileceği maksimum güç yazar: Mg4 maksimum 11 kW şarj aldığı için "eviniz + 11 kW" şeklinde güç arttırımı yaptırmalısınız. Bunu yapmak zorunda değilsiniz ama bu durumda aracı şarj etmek için 24-25 saatlik çok uzun bekleme sürelerine razı olmanız gerekiyor. 11 kW ile şarj ettiğinizde arabanız yaklaşık 5 saatte hazır duruma gelir. Tabii evinizdeki elektrik altyapısının 3-faz olup olmadığını da kontrol etmek gerekiyor ki çoğu yeni evlere sanırım 3-faz oluyor artık. Bu işlemleri çözdükten sonra balkonunuz altından aracınıza doğru bir kablo indirip, aracınızın seviyesine bir kombinasyon kutusu yerleştirmeniz lazım. Bu kutuya elekriği vermek/kesmek için evinize bir şalter koymanız gerekir, böylece başkası izinsiz elektrik kullanamaz. Daha sonra geriye 11 kW şarjı destekleyen bir araç şarj kablosu ile etmek kalır. Kombinasyon kutusu yerine direk sabit wallbox koymak da bir çözüm olabilir ama siteniz yeterince güvenlikli ise bunu tavsiye ederim. Aksi halde 20-30 hatta 40-50 milyar civarındaki bu wallbox'ların çalınma ihtimali doğacaktır. Burada araç şarj istasyonunun sabit mi yoksa taşınabilir mi olacağına siz karar vermelisiniz. Taşınır olsun derseniz, her şeyin tek bir kablo ile entegre olduğu (yukarıdaki görselde örnek markaları yazdım) bir ürün almanız işinizi çok ama çok kolaylaştıracaktır. |
Merhaba, forumda yeniyim. 7 Temmuz 2023’te MG4 Comfort aldım. Ben alırken Luxury paket yoktu. 2024’te gelebilir diyorlardı. Aracın WLTP’ye göre menzili 350 km. Fakat şu ana kadar sürekli şehir içinde kullandığım için kalan bataryaya göre hesapladığımda 400 km menzili gördüm. Aracı aldığımda içinden herhangi bir şarj kablosu çıkmadı. Ben de çıkıyor diye biliyordum. Satıştan önce bu konuda bilgi verilmedi, ben de sormadım. O yüzden de aracı almadan önce evime AC şarj istasyonu kurdurdum(kablosuz). Aracı aldıktan sonra farklı bir tedarikçiden AC şarj kablosu aldım. Aracı satın aldığım MG bayisi (İstanbul/Büyükçekmece- Kuzey Otomotiv) Ağustos sonunda ev tipi (normal 220V prize takılan) şarj kablosu göndereceğini söyledi. Başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim :) |
Her bayi çok az sayıda geldiğini Luxury modelide genel de 3-4 adet geldiğini belirtti.Geçenlerde Koşuyolu bayisine gittiğimde Luxury modelinin daha TR gelmediğini belirtmelerine rağmen suvmarket otoparkında diğer ikinci el araçların arasında sıfır jelatini üzerinde mg4 Luxury gördüm.TR hiç gelmeyen araç acaba ışınlandımı!!! Bana kalırsa talebi canlı tutmak için piyasa'ya sınırlı sayıda araç sürüyorlar.Tarcanlar ekspertizin geçenlerde yayınladığı aracın pas durumunu gösteren video ve bir kişinin yaptığı yorum benin düşüncelerimi destekler nitelikte. Yorumu sizlere bırakıyorum. Limanda çalışıyorum bu arabalardan en aşşa 5000 tane geldi indirdik beş para etmez araçlar çin malı kaç aydır limanda yatıyor araçlar bayiidede araba yok demişler TARCANLAR TUNİNG EKSPERTİZ KOCAELİyoutube BAYİDEN SIFIR ALDIĞI ARACIN ŞASELERİ EZİK(hasarlı) ÇIKTI. kusuru bulan istanbul Bahçelievler şubesi https://www.youtube.com/watch?si=KUafnyMVz2E1SJJi&v=7nyuNvWJXaM&feature=youtu.be |
Mg4 Luxury ile yaklaşık 1.000 km'lik kullanımım sonrası ilk izlenimlerim ve beğendiğim, beğenmediğim yanlarını paylaştım.
Elektrikliyle Yollardayoutube Mg4 Luxury ile 1.000 km ilk izlenimlerim. Beğendiğim ve beğenmediğim yanları. https://www.youtube.com/watch?si=3CrdjEwShO1EQ8R3&v=1syHKP6nHkE&feature=youtu.be |
Merhaba, öncelikle aracınız hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın 1.Türkçe güncelleme yakın zamanda yapılacak. biz de bekliyoruz :) 2.Sürüş modları güvenlik açısından bu şekilde ayarlanmış. yapılan son yazılım güncellemesi ile şerit takip on-off üst ekranı aşağı çekerek inaktif hale getirilebilir hale gelmiştir. bu gibi geliştirmelerin devam edeceği söyleniyor. Araç her açıldığında bunların aktif olması şahsımca çok sorun değil. yeter ki kolay kapatılabilir olsun.. 3.uzun far asistanı çok fazla olmasa da birçok araçta olduğu gibi ara sıra bu hatayı yapıyor. genellikle köprü altı geçişlerinde gündüz yapıyor benim aracım. 4.şerit takip sistemi daha agresifti, son güncellemeden sonra bir tık rahatladı bence. 5.Navigasyon için ekranı sola kaydırarak SETTING > PRIVACY NOTICE "I agree....." ekranını yukarı çekip aşağıdaki 3 satırı aktif hale getirin (birisi MAP-harita) (bu işlemleri yaparken telefonunuzdan mg4e wifi bağlantı verin) 6.İ smart, biz de bekliyoruz :) 7.Mg4!ün kendi şarj aletini çoğu kişi kullanmıyor. Akımı ayarlanabilir Wallbox kullanıyorum ben. normal ev prizi için 16A ile 3,5kW ile dolum yapıyorum. 16-17 saatte full yapıyor. Ürün linki paylaşabilirim. 8.Mg'nin kararı. Sanırım 3200tl bakım ücreti var. Her çalışan mekanik sistem için bakım şarttır ama ücreti soru işareti?? 9.Fiyat performans olarak ekranı başarılı buluyorum. ekran ışığını arttırarak sorunu çözüyorum. Ben 1 yıldır Mg4 luxury kullanıyorum. Bu geçtiğimiz 1 yıl içerisinde aracım 2 defa şu sorunu yaşattı: Araçla harekete başladığımda ekrandaki energy recovery ayar satırım inaktif oldu. hiçbir şekilde ayarı 3. kademeden 1. kademeye alamadım. satır değiştirmeme izin vermedi. Şerit takip satırım inaktik oldu. ayarı kapatamadım. Direksiyondan ses aç-kapat ve şarkı ileri-geri yapamadım. çalışmadı. Aracı SAFETY bölümünden power off yapamadım. ekran inaktif oldu. komut almıyordu. Sağa çektim aracı. araçtan indim.aracı kumandasından kapattım. 1 dk sonra açtım herşey normale döndü. Dediğim gibi bunu 1 yıl içerisinde 2 defa yaşadım. Umarım sizler yaşamazsınız. çok sorun etmiyorum bu durumu, aracımdan çok memnunum ama bana kaotik bir an yaşatır mı , soru işareti.. |
Benzer içerikler
- renault scenic en çok tutulan modeli
- doğan görünümlü şahin
- golf 8 vites kolu hatası
- sistem gücü sınırlı ne demek
- kia sportage sl sls hangi paket
- 35 tfsi ne demek
- byd han
- golf 7.5 hangi yıllar
- renault logan
- byd 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X