Yakın zamanda servise gidip şanzıman konusunda bir çözüm bulabilen oldu mu ? Herhangi bir güncelleme var mı ? |
MG HS Kullanıcıları... (127. sayfa)

-
-
hangi soruna çözümden bahsediyorsunuz?
-
Sorun anlamında söylemedim. Sadece vites geçişlerinde yaşanan kararsızlık can sıkıyor. Bir de tıkırtı sesi 1-2. viteslerde geçiş sırasında gelen. Yazılım yaptırsak çözülür mü ki bu hantallik ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1-2 arası hala hantal ama r-d arası geçiş hızlandı, üst viteslerde giderken kick-down hızlandı tabiki bir vw dsg si değil ama eskiye oranla daha iyi. belli ki ilk tasarlandığında tamamen yakıt tasarrufu odaklı çalışmışlar şimdi ne yapsalar ilk iki vitesteki hantallığı gideremiyorlar. benim için kötüsü vites büyütürken değil 2 den 1 e geçerken çıkan ses ve buruntu.
-
Teşekkürler. Aynı şeyden ben de nefret ettim. Kamera ve vites sorunu olmasa çok tatlı araç.
Sanırım yazılım yaptırdınız. Kaç TL ye mal oldu. Bir de 0-100 testi yaptınız mı m
yazılım+pedal commander bana 18.000 e mal oldu. 0-100 yapmadım çünkü ilk vitesteki hantallığı atamıyor ama araba ciddi manada hızlandı.
-
iPhone ile araca Bluetooth bağlantısı yaptığım zaman çağrı gelince veya ben birisini arayınca sorun yaşıyorum. Konuşurken bağlantı kopuyor ve aracı kapatıp açmadan bağlanmıyor. Ekranın da üst bölümü donuyor. İlk bakıma geçtiğimiz hafta götürmüştüm ve bu sorundan da bahsettim. Araçta bir sorun olmadığını söylediler. Servisten birisinin iPhone’u bağlayıp denedik ve sorun olmadı. Android ile kullanınca ise hiç sorun yaşamamıştım. Bu tarz bir sorun yaşayan veya çözüm için fikri olan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 16 Haziran 2025; 17:55:23 >
çözüm olarak bir fikrim yok ama benim iphone da kopmadan konuşuyor, iltimal ki sizin telefonda bir sıkıntı olabilir.
-
Başka bir cihaz bağlı mı peki sizde? Aynı zamanda saatimde bağlı oluyor çünkü benim.
güzel noktaya temas ettiniz, saate bağlı olduğu zaman özellikle telefon rehberinin gözükmesinde sorunlar yaşıyordum ben de saati öbür telefona bağladım.
-
R ye takınca çıkan sinyal sesi bebeği çok rahatsız ediyor bebeği geçtim. Araçta kim olursa olsun rahatsız oluyor.
1.si ses çok yüksek yani ben o seste müzik dinlemiyorum
Çözen arkadaşlar ne yaptı
Arka plakalığı mı kesti acaba.
Ayrıca sesi de en aşa nasıl alabiliriz.
Ön plakalık sensöre geliyor. Plakalığı söküp plakayı yapıştırdık
Sensörler bunlar değil mi?
Açık sensörlerin olduğu yer ??
-
Ön plakalığı çıkarıp, ya plakayı yapıştırın, yada vidalayın, ön plaka çerçevesine yakın sensörler boyuna ötüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrgüzel noktaya temas ettiniz, saate bağlı olduğu zaman özellikle telefon rehberinin gözükmesinde sorunlar yaşıyordum ben de saati öbür telefona bağladım.
Sanırım şimdilik bir çözüm yok. Cevap için teşekkür ederim.
Mühendislik ayarlarından sesi azaltanlar vardı ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Wp grubuna sorun isterseniz.
Bir arabanin sanzimani ancak bu kadar kotu olabilir herhalde. İlk nesil tek kavramalar bile kendi standartlarinda kalmak sartiyla makul idi. Evet tek kavrama olmasi sebebi ile
Her vites gecisleri konforsuz oluyordu ama tabiati geregi oyle idi. Ama bu arabanin sanziman beyni gercekten facia. Dusuk viteslerdeki kararsizlik, kavsaklarda yasattigi tedirginlik. Yuksek vites ve hizlarda da gereksiz vites dusurmeleri dusununce daha kotusu olamaz herhalde. Yaklasik 9 ay ve 10 bin km ye yakin tecrubeye bu sanziman yuzunden nokta koydum. Bu forumda bu arabanin acc’si hakkinda cok fazla olumlu gorus var mesela ama ben nasil bu kadar begenildigini anlamiyorum. Uzun yolda ve yuksek hizlarda acc kullanirken o kadar sacma ve gereksiz vites dusuruyorki arac, surekli 7-6-7-6-7-6-5-6-7 yapiyor arac. Ayni yeri acc’siz gecerken vites kucultmemesine karsin acc ile 6-7-6-7 kararsizligi sergiliyor. Sanziman disinda yigidi oldur hakkini yeme arabanin muazzam bir yalitimi, ideal bir suspansiyonu ve yine sinifinin cok ustunde bir ic malzeme kalitesi var. Yeni aldigim arac ile yaklasik 1000 km.ye yaklastim, halen mg hs nin yol/ruzgar sesi yalitimini ariyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kusura bakmayın ama gereksiz bir abartı sergilediğinizi düşünüyorum. yavaş kullanımda (mahalle arasında) 1 ile 2. vites arasında özellikle vites düşürmede (arttırmada sorun yok) biraz kararsız kalabiliyor ama yüksek süratte (150 km/s ve üstü) 6 ile 7 arası gidip geldiğini görmedim. benim için tek sıkıntı d ile r arasında gidip gelmekti onu da büyük oranda çözmüşler. özellikle vites arttırırken vitesler ipek gibi geçiyor. ben şanzımanda arabayı sattıracak bir olumsuzluk olduğunu (1 yıl ve 11.000 km geçirdim) düşünmüyorum.
-
130 km/s hizlarda acc ile giderken hafif tatli seklinde tabir edilen rampalarda (%1-2 egim) arac surekli 6-7 yapiyor. Ayni yeri ayni hizla gaz pedali sizde gercerken vites dusurmeden gecebiliuor. Zaten arabanin son disli orani yuksek 130km/s te 2600 devir ceviriyor 7. vites. Bir de ustune gereksiz yere 6 ya dustugunde ben rahatsiz oluyordum. Dusuk hizlarda yine hafif egimli yerleden donup cadde/sokaga baglandiginiz yerlerde vites 1 den 2 ye geciyor ve kisa bir sure yari kavramada birakiuor arabayi. Bu da gaz yemiyormus gibi kisa bir lag olusturuyor arabada. Bunlarin tamami sanziman beyni ile motor beyni arasinki yazilimsal sikintilar oldugunu dusunuuorum ve cozulebilecek bir sorun olmasina ragmen kaydadeger bir iyilestirme yapilmiyor, sacmalik!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X