Şimdi Ara

MF4 200.000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MF4 en kötü 200.000 gelecek galiba ben bilgisayar alanında uzmanlaşmak istiyorum nasıl bir mühendislik/meslek seçimi yapmam gerektiğini bilemiyorum yardımlarınız bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgiasayar mühendisliği seç işte hocam tabiki rakiplerinden bir adım geride başlayacaksın ama kendini geliştirme imkanının çok fazla olduğu bir bölüm bilgiasayar mühendisliği.Tabi 1 sene mezuna kalabilme imkanın varsa onuda düşün daha iyi bir üniversitenin zararı olmaz

• 4alerce kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam peki bilgisayar mühendisliğimde şu anda işsizlik çok fazla değil mi?

• Bilgisayar konusunda eğer şu an iyiysen yani bir kaç yazılım dili biliyor, ingilizcen iyi ve algoritma mantığın oturmuşsa bilgisayar seç.

Ama şu an sıfırsan önermiyorum hocam. hem 200 binlik bölüm okuyacaksın hem de itü'ye başlayan adamla aynı yazılım bilgisiyle başlayacaksın okula. Bir şekilde kendini çok ileri atman lazım.

Kendimden örnek verirsem Ege Üniversitesi - Fizik bölümünü bıraktım, bu sene senin sıralamandan biraz iyi bi sıralama gelecek Bilgisayar'a geçeceğim fakat boş değilim

Orta Seviye İngilizce, İyi düzey HTML, Css, Javascript, Orta düzey c#, asp.net sql bilgim olmasına rağmen tedirginim.

İyi düşünüp taşının, okul konusunda çok geridesiniz kendinizi feci biçimde öne çıkarmanız lazım. Mezun olana kadar 3 dil gömer, uçururum kendimi diyorsanız ve işten zevk alıyorsanız bilgisayarı seçin. ama araştırma hevesi yoksa, sürekli kendinizi geliştirmeyecekseniz bilgisayar seçmeyin.

• Hocam tüm mühendisliklerde durum böyle.Etraf kendini geliştirmeyip,4 sene yatıp sonr iş bekleyen insanlarla dolu.Yukarıdaki arkadaşta bahsetmiş araştırıp kendinizi geliştireceğinize inanıyorsanız yazın mühendislik aksi halde yazmayın

• Bence bu sıralamada ilk önceliğin mezuna kalmak olmalı muhtemelen gideceğin ünideki tüm hocalar elektrik-elektronik ve bilgisayar ile alakasız bölümlerden gelme olacaktır bu adamların sana ders anlatmasını istemezsin. Yok eğer başka şansın yoksa ben bu sene gideceğim diyorsan ingilizce hazırlık veren bir üniye git ingilizce hazırlıkta dersler ağır olmaz bu esnada da ingilizcenin yanına yazılım dili öğrenirsin HTML,CSS,JS bunlara kafanı takma web dilleri programlamaya göre daha kolay öğrenilir önemli olan C, Java, C#, veri yapıları ve algoritmaları öğrenmek hazılık sınıfında okurken C dili ile programlamaya giriş yapabilirsin bunun yanı sıra hazırlıktan sonra 1.sınıfta bilgisayar adına 3 tane ders veriliyor onlar da temel dersler bu rahatlıktan istifade ederek java ve C# dillerine bakabilirsin 2.sınıfta okurken de okulda ilk dönem dersin veri yapıları ve algoritma olacak C, C#, Java gibi öğrendiğin dilleri de 2. ve 3. sınıfta tekrar edeceksin rotan bu çalışma planı olmalı ve üniversitede 1 dakikanı dahi boşa harcamamalısın

• monoton dizi M kullanıcısına yanıt
    Gerçekten ilgilendiğin için teşekkür ederim inan ki bilgisayar da yazılım dili maalesef bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum yapmak istediğim kafanda kurduğum projeler var ama korkuyorum mezuna kalmak düşüneceğim en son şey :(

• 4alerce kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilgine Bakıcam artık ya

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler eline sağlık yazı için inşallah bir karar vermeye çalışıcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.