Şimdi Ara

MF öğrencilerinin daha zeki sanılması (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
4
Favori
8.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sast

Ygs lys gibi sinavlarin zekayı ölçmeyen sınavlar olduğunu ileride daha iyi idrak edersiniz.

Konuya dönersek ülkemizde böyle bir algı var mesela rektörleri tıpçılardan seçiyorlar ondan sonra üniversitelerimizin durumu belli ilk 500e 2 3 tane okulu zor sokuyoruz
    Tm temelliyim, mf lerin ders içerikleri tm ile kıyaslarsan daha zor. Ama bu demek değilki daha zekiler, bir çok mf ciden daha yüksek matematik netim var, ne olacak?

Bence Matematik yapamıyorum diyip mf ye bok atacağına, otur matematik çalış. Kimse senden benden farklı değil, çok rahat yaparsın. Olaya at gözlüğü ile bakarsan yapamazsın. O artislik yapan mflileri salla, anca senle sidik yarışına girer, daha ileri gidemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

Sayısalcılar gelsin osmanlı paleografyası dersine göreyim sayısalcılar her zaman ara eleman oluyor ülkeleri ve şirketleri tm ve sözel çıkışlılar yönetiyor. Tmdeki çoğu ders zaten yorumlama gerektiriyor o da sözel sayılır.

Karşılaştırma yapmak saçma ona bakarsanız formül de ezber.

Güldürdün

Kardeş böyle karşılatırmaya böyle cevap tamam mı?

O zaman bütün Tarihçiler aptal mı? Halil İnalcık , İlber Ortaylı vs. hepsi aptal insanlar mı?

İdealistlik diye bir şey var unutmayın bunu. Benim de daha çok para kazandıran meslekler tutuyordu ama çok sevdiğim için Tarih bölümünü seçtim 406 puan yapıp hadi iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abuzer_Kömürcü

quote:

Orijinalden alıntı: Bilal0

quote:

quote:

Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir. Albert Einstein.
    Konudaki çoğu kişi, genelde sözelcilerin sayısal dersleri anlamakta zorlanmasına, sayısalcıların ise sözel dersleri yapabildiğine dikkat çekmiş. Olaya çok dar bir pencereden bakıyorsunuz. Bu durumu sadece dersler üzerinden değerlendirirseniz tabi böyle bir sonuç ortaya çıkar(Sayısalcıyım).

"Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir. Albert Einstein."

İşte bu söz, başlı başına bir palavradır, sınavlarda sizden ağaca tırmanmanızı istemezler, sadece okuduğunuzu ne kadar iyi anladığınızı, öğretilenleri öğrenme becerinizi ölçerler, matematik yapamayan adamdan bir şey olmaz

Sadece iki şey söyleyeceğim. Lütfen yeniden alıntılamayın cevap vermeyeceğim.
    1- Sınavlar insan zekasını belirlemez, bana göre çok yanlış bir sistemdir.
    2- Bu sözden anladığınız buysa sizinle tartışmak için daha fazla vakit harcayamam.

Ne bu kendini bu kadar üstün görmüşlük, şurada sen 2 kelam edersin ben 2 kelam ederim tartışırız sonra dağılırız, cevaba gelince

1- sınavlar zekayı belirler, zeki adam önüne konan matematiği de yapar türkçeyi de bilmem neyi de ama zeki olmayan adam yapamaz, zeka sayısaldan sözele doğru azalır Mat > Fen bilimleri > Türkçe > Tarih > Dil diye gider, Mat yapan adam tabiki dilden anlamayabilir ama dilden anlayan birisi ile matematikten anlayan birisini karşılaştırdığınızda, totalde matematik bilen daha zekidir

2- istediğinizi yapın ayrıca bu kadar egoist olmanızın sebebi 2 matematik sorusu çözemeyişiniz ise iyi günler dilerim

Zeki adam ilgisini çeken şeyi yapar oturupta sistemin kölesi olmaz. Herkes çalışır ama herkes zeki değildir lütfen karıştırmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemli56

quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir. Albert Einstein.
    Konudaki çoğu kişi, genelde sözelcilerin sayısal dersleri anlamakta zorlanmasına, sayısalcıların ise sözel dersleri yapabildiğine dikkat çekmiş. Olaya çok dar bir pencereden bakıyorsunuz. Bu durumu sadece dersler üzerinden değerlendirirseniz tabi böyle bir sonuç ortaya çıkar(Sayısalcıyım).

"Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir. Albert Einstein."

İşte bu söz, başlı başına bir palavradır, sınavlarda sizden ağaca tırmanmanızı istemezler, sadece okuduğunuzu ne kadar iyi anladığınızı, öğretilenleri öğrenme becerinizi ölçerler, matematik yapamayan adamdan bir şey olmaz

2- Bu sözden anladığınız buysa sizinle tartışmak için daha fazla vakit harcayamam.

Ne bu kendini bu kadar üstün görmüşlük, şurada sen 2 kelam edersin ben 2 kelam ederim tartışırız sonra dağılırız, cevaba gelince

1- sınavlar zekayı belirler, zeki adam önüne konan matematiği de yapar türkçeyi de bilmem neyi de ama zeki olmayan adam yapamaz, zeka sayısaldan sözele doğru azalır Mat > Fen bilimleri > Türkçe > Tarih > Dil diye gider, Mat yapan adam tabiki dilden anlamayabilir ama dilden anlayan birisi ile matematikten anlayan birisini karşılaştırdığınızda, totalde matematik bilen daha zekidir

2- istediğinizi yapın ayrıca bu kadar egoist olmanızın sebebi 2 matematik sorusu çözemeyişiniz ise iyi günler dilerim

Zeki adam ilgisini çeken şeyi yapar oturupta sistemin kölesi olmaz. Herkes çalışır ama herkes zeki değildir lütfen karıştırmayın

Matematiği iyi yapmak sistemin kölesi olmak mıdır ? ayrıca zeki adam 1 çalışıp 1 konuyu anlıyorsa, daha az zeki olan aynı konuyu 2-3 çalışmada anlayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: çengelliiğne

quote:

Orijinalden alıntı: nasyonel_06

Evet MF yapanlar daha zeki nedeni ise neden TM den sözelden tıp a almıyorlar?

bir doktor, bir edebiyat veya tarih öğretmeninden daha zeki yani?

zoruna gitti sanırım .s.s
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...kolera...

quote:

Orijinalden alıntı: çengelliiğne

quote:

Orijinalden alıntı: nasyonel_06

Evet MF yapanlar daha zeki nedeni ise neden TM den sözelden tıp a almıyorlar?

bir doktor, bir edebiyat veya tarih öğretmeninden daha zeki yani?

zoruna gitti sanırım .s.s

Alıntıları Göster
    İnsanların matematik yapamamasının sebebi ilkokul öğretmeni ve ailesidir.Çocuk küçük yaşta matematiği hocası sayesinde anlamaz evde de çalışmaz aileside çocuğunu umursamazsa kişi ileriki hayatında hiçbir zaman matematiği sevmez ve de çalışmaz,halbuki en temelden çalışılsa anlaşılmayacak bir ders değil.Sosyal soruları kolaydır çünkü yorum soruları çıkar ve de sayısalcılar olaya pek dalmaz yorumlar yapar geçer olay bundan ibaret.Bence zeka kafanın sakin olmasına sakin olmana bağlı örneğin bir metni aceleyle sıkkın kafayla okumak farklı sakin kafayla okumak farklı.

• Sorunun cevabi evet.
    Matamatikciler herzaman istisnasiz daha zekidir.
    Tarihteki mucitlere bak hepsi matamatikcidir.

• Konuyu açana sonuna dek katılıyorum, matematikten anlamam çünkü ilkokul temelim yok, türkçem iyiydi ben çalışmayı bıraktım biraz kötüleşti, ama çalışsam türkçe sosyali çok iyi yaparım matematiği ise normal düzeye getiririm, matematiği çok iyi olan insan yada herhangi bir dersi çok iyi olan insan çok zeki değildir, ders notu ile zeka yada akıl seviyesi ölçemeyiz kafası ona çalışıyordur sadece örneğin benim mekaniğim çok iyidir allaha şükür, bir sistemi, bir motoru içini açıp bakınca çok iyi anlarım az kurcaladıktan sonra o sistemin eksiklerini bile bulabilirim fakat matematiği ve diğer dersleri çok çok iyi olan arkadaşım kendi motosikletinin gaz telinin nasıl çalıştığını, o motorun tekerinin nasıl döndüğünü bilmiyor, elindeki telefonun ekranının nasıl ışıl ışıl olduğunu bilmiyor fakat ben internetten vs den araştırarak onun nasıl çalıştığı hakkında az çok fikir sahibi oluyorum, bunu o arkadaşıma okuttuğumda yüzüme bön bön bakıyor, o matematik yaparkende ben ona bön bön bakıyorum şimdi bu benim yada onun çok zeki olmasıyla alakalı değil hepimizin ilgi alanı, anladığı kavradığı konular farklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

İnsanların matematik yapamamasının sebebi ilkokul öğretmeni ve ailesidir.Çocuk küçük yaşta matematiği hocası sayesinde anlamaz evde de çalışmaz aileside çocuğunu umursamazsa kişi ileriki hayatında hiçbir zaman matematiği sevmez ve de çalışmaz,halbuki en temelden çalışılsa anlaşılmayacak bir ders değil.Sosyal soruları kolaydır çünkü yorum soruları çıkar ve de sayısalcılar olaya pek dalmaz yorumlar yapar geçer olay bundan ibaret.Bence zeka kafanın sakin olmasına sakin olmana bağlı örneğin bir metni aceleyle sıkkın kafayla okumak farklı sakin kafayla okumak farklı.

Alıntıları Göster
    TM seçen öğrenci rahata kaçmıştır. TM hobi gibidir. MF seçen öğrenci ise çok fazla rakibi olduğunu bilerek seçmiştir. MF herzaman zordur. Üniversitede aynıdır. Mesala İİBF ve mühendisllik fakültesi derslerini karşılaştırırsak anlaşılabilir. Tabi bu söylediklerim kendi isteyerek bölüm seçenler için geçerlidir. Bu seçimler meslek hayatını etkilediğinden dolayı insanın kişisel zevk ve yölenlimleri doğrultusunda yapılmalıdır. Aile baskısıyla seçilen bölümden hayır gelmez.

• ilk önce konu adı mf öğrencileri daha zeki değil anlamına gelmekte ki genellemedir ve kusura bakmayın yanlıştır
    Halil İnalcık veya İlber Ortaylı gibi insanların matematik yapamadığı sonucuna nereden varıldı nasıl yargılandı bilemedim
    zeka bütündür
    matematik yapamayan evet yeterince zeki değildir ancak matematik yapabilen ama tarih yapamayan insanın yeterince zeki olduğu da iddia edilemez
    kimya geometri fizik biyoloji vs bilmek için de matematik şarttır, kısaca matematik yapamıyorsanız kalanını da yapamazsınız
    ülkeleri tm ve sözel çıkışlılar yönetmez en çok oy alanlar yönetir ki bu durum ülkenin gelişmişliğine göre değişir zeki midir değil midir tartışmaya açıktır
    matematük bilmeyen ceo kaldıysa o ceo şirket yönetemez, önüne gelen sayısal veriler içeren raporları anlamayan insan değil şirket yönetmek mahalleye bakkal açsa batar ki matematik zeka sadece 1327 ile 483ü kağıt kalem olmadan çarpmak değildir, sayıların az da olsa dilinden anlamaktır
    her yeri Türkiye sanmayın, yeteneğiniz olmayan konularda da yeteneklilere çamur atmanız sizi olduğunuzdan zeki göstermez ama daha aptal görüneceğiniz üzerine bahse girebilirim
    siz neyseniz o olun, zeka vs bir yerden sonra etik değerler ve ahlaki yargının yerini tutamaz, ama az da olsa zeka olmadan da o değerler oluşmaz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gizemli56

quote:

quote:

quote:

quote:

Matematiği iyi yapmak sistemin kölesi olmak mıdır ? ayrıca zeki adam 1 çalışıp 1 konuyu anlıyorsa, daha az zeki olan aynı konuyu 2-3 çalışmada anlayabilir

Einstein ondan dolayı okulu bırakıp okumadı sonradan genç olduğunda okudu çünkü okumadan bir şey olunmadığını anladı zorunlu okumak zorunda kaldı

• quote:

Tabi ki de matematik bilen adam daha zekidir, kendinizi işveren yerine koysanıza, karşınızda iş başvurusu yapmış 2 kişi var, her yönden aynılar tek fark birisi matematikten 20 net fazla yapmış diğeri türkçeden 20 net fazla yapmış hangisini işe alırsınız, veya kim daha kolay iş bulur, dil bölümünü seçen mi sayısal seçen mi matematik insanların zekasını ölçmek için uydurulmuş bir şeydir

Bir dükkanımız var diyelim senin özellikteiki eleman iş istedi, zeki diye matematik yapanı seçtik, gelen müşteriye iki kelam edip mal satamıyor, diğer elemanda karşı dükkana girdi o sözelci olduğu için müşteriyi allem edip kallem edip bağlıyor, sorunuyla ilgileniyor iyide para kazanıyor ee noldu şimdi ?
    Bizim zeki eleman dükkanı batırdı salak olansa zengin oldu !
    İnsanların aklı zekası tm yada mf ile ölçülemez, mat yapan eleman mühendis oldu hesap kitapla çeşit çeşit sistemler yapıyor hayatını güzel şekilde devam ettiriyor, sözel yapan eleman şirkette halkla ilişkiker vb müdürü-çalışanı oda çok güzel yaşıyor hani mat zekiydi noldu ? Zeka dersle ölçülemez zeka akıl bir sorunu en işe yarar şekilde en hızlı çözme kapasitesidir ben bi mat sorusunu 2 dk de çözsem başka biri 1 dk de çözer ama o kişi türkçeyi 2 dk de çözer, dk de çözerim ben 1, ders sadece bilgi birikimidir zeka ise okuduğunu yada diğer durumları tek seferde anlayıp çözebilme kapasitesidir

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanoz07

quote:

Tabi ki de matematik bilen adam daha zekidir, kendinizi işveren yerine koysanıza, karşınızda iş başvurusu yapmış 2 kişi var, her yönden aynılar tek fark birisi matematikten 20 net fazla yapmış diğeri türkçeden 20 net fazla yapmış hangisini işe alırsınız, veya kim daha kolay iş bulur, dil bölümünü seçen mi sayısal seçen mi matematik insanların zekasını ölçmek için uydurulmuş bir şeydir

Bir dükkanımız var diyelim senin özellikteiki eleman iş istedi, zeki diye matematik yapanı seçtik, gelen müşteriye iki kelam edip mal satamıyor, diğer elemanda karşı dükkana girdi o sözelci olduğu için müşteriyi allem edip kallem edip bağlıyor, sorunuyla ilgileniyor iyide para kazanıyor ee noldu şimdi ?
    Bizim zeki eleman dükkanı batırdı salak olansa zengin oldu !
    İnsanların aklı zekası tm yada mf ile ölçülemez, mat yapan eleman mühendis oldu hesap kitapla çeşit çeşit sistemler yapıyor hayatını güzel şekilde devam ettiriyor, sözel yapan eleman şirkette halkla ilişkiker vb müdürü-çalışanı oda çok güzel yaşıyor hani mat zekiydi noldu ? Zeka dersle ölçülemez zeka akıl bir sorunu en işe yarar şekilde en hızlı çözme kapasitesidir ben bi mat sorusunu 2 dk de çözsem başka biri 1 dk de çözer ama o kişi türkçeyi 2 dk de çözer, dk de çözerim ben 1, ders sadece bilgi birikimidir zeka ise okuduğunu yada diğer durumları tek seferde anlayıp çözebilme kapasitesidir

arkadaşım matematik anlamamaktan ezilmiş egonu bana mı patlıyorsun, matematik yapan adam türkçe yapandan daha zekidir, verdiğin örnekler de çok absürt, o örnekten cevap verirsek de o satış yapan adam daha 2 faiz hesabı yapamazsa dükkanı nasıl işletecek, parayı herkes kazanır önemli olan nereye harcandığıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Sast

Ygs lys gibi sinavlarin zekayı ölçmeyen sınavlar olduğunu ileride daha iyi idrak edersiniz.

Konuya dönersek ülkemizde böyle bir algı var mesela rektörleri tıpçılardan seçiyorlar ondan sonra üniversitelerimizin durumu belli ilk 500e 2 3 tane okulu zor sokuyoruz
    Her MF (Mühendislik vb) nin üstünde bir tmli yönetici vardır ;) Ülkeyi yöneten kurumların hepsi tmden almaktadır.
  • Türkçe olmasa matematik soruları derdini anlatamaz

• Sayısalcının ne kadar matematik yapması gerekiyorsa tm öğrenciside aynı derecede yapması gerekir. Sayısalcılar daha iyi matematik yapıyor gibi bir algı yanlış tmler ile aynı sınava giriliyor hepinizin bildiği gibi. Aradaki fark fen türkçe farkı. Fen türkçeye göre daha kompleks olduğu bir gerçek. İki farklı ders iki farklı alan kim hangisini severse oraya gider. Zeki adam sayısala gider diye bir zihniyet kabul edilemez. Bunu savunana cahil der geçerim. İki alanda da güzel meslekler var. Seçip gitmek kolaydır hakkını vermek zordur. Böyle boş tartışmalara girilmesi bence çok yersiz. Sözelciler çok farklı bir dünya. Sevmezseniz zor yaparsınız. Gidipte sözel seçen adama mal gözüyle bakarsan sen malsın. Nice sözel adamlar tanıyorum çok iyi yerdeler. Önemli olan ne seçersen seç sevip hakkını vermek. Yapamadığın halde sayısal seçip saçma sapan bir üniversitede ne olduğu belirsiz bir mühendislik okumak zorunda kalabilirsin.

• Abuzer_Kömürcü kullanıcısına yanıt
    Egommu ezikmiş benim ? Şimdi sen benim yazdığım onca şeyden bunumu çıkardın ?
    Akşam akşam sadece güldürdün beni o mf li eleman %2 lik faizi hesaplarken tm li eleman faizin 5 katı kazanç sağlar, zeka dersle ölçülmez ders seviyesi alınan eğitimin kalitesinin göstergesidir şunuda yazayım hiçte egosu ezik biri değilimdir artık nerden çıkardıysan

• Bölümün adı TM yani Türkçe matematik. Matematik yapamıyorsan Sözel'e gitseydin arkadaşım. Baştan hata vermişsin zaten.

TM'ciler salak mı bilmem ama kolaya kaçtıkları kesin

• "MF'ciler Türkçe de yapıyor yeaaa." diyen tipler hangi maddeyi kullaniyor bilemedim. Ortalama bir MF'ci LYS'deki 56 edebiyat sorusunda tel tel dökülür.
    Yani demek istedigim "Türkçe" kavramını sadece dil bilgisi olarak düşünmemek lazım.

Ayrıca unutmayın , MF'ciler amele takımını oluşturur , TM'ciler yönetici sınıfını.
    (Doktor-mühendis vb meslekler amelelik mi diyenler için , evet amelelik.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lance Vance -- 25 Ekim 2015; 17:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesakin95

TM seçen öğrenci rahata kaçmıştır. TM hobi gibidir. MF seçen öğrenci ise çok fazla rakibi olduğunu bilerek seçmiştir. MF herzaman zordur. Üniversitede aynıdır. Mesala İİBF ve mühendisllik fakültesi derslerini karşılaştırırsak anlaşılabilir. Tabi bu söylediklerim kendi isteyerek bölüm seçenler için geçerlidir. Bu seçimler meslek hayatını etkilediğinden dolayı insanın kişisel zevk ve yölenlimleri doğrultusunda yapılmalıdır. Aile baskısıyla seçilen bölümden hayır gelmez.

Hukuk okumak nasıl bir hobidir veya nasıl rahata kaçmaktır?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.