Şimdi Ara

MF'den hazırlanıp TM'den tercih yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir MF öğrencisiyim. TM ile yakından uzaktan alakam yok son yıllarda. Edebiyattır, coğrafyadır hiç sevmem, ama sevmeye çalıştığımı da söyleyemem.

Hedefim 11.sınıftan beri İnşaat Mühendisi olmak. İstediğim üniversite de YTÜ. Ama işte kolay bir şey değil bu hele ki benim gibi son sene başladıysanız bu işe, zaman da geçiyor, puanlar yeterli düzeyde değil, iyice zorlaşıyor.

Kendime 2. bir tercih oluşturmam gerektiğini anladım. Hani istediğim olmazsa boş boş ben napıcam şimdi diye düşünmemek için. Bunun için de İktisatı seçtim. Şöyle İstanbul'da orta halli bir üniversitede iktisat. İlk Yıldız'a baktım bunun için de kafamda bir şey oluştursun diye, 48.800 sıralaması var.

Merak ettiğim ne diyorsunuz yani olur mu burdan. YGS'den sonra Edebiyat Coğrafya kassam istediğim bölüme ulaşabilir miyim eğer İnşaattan vazgeçersem ?

YGS'den 450-460 alabilirsem(ki zor görünüyor) zaten o gazla giderim ben o inşaata. Ama 380-420 aralığında bir şey olursa iktisata yönelmeyi düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler okuduğunuz için...

Edit. Puan dağılımlarına ve bir kaç üniversiteye daha baktım.

TM-1’de;
    Türkçe yüzde 14,
    Temel Matematik yüzde 16,
    Sosyal yüzde 5,
    Fen yüzde 5,
    Matematik yüzde 25,
    Geometri yüzde 10,
    Türk Dili ve Edebiyati yüzde 18
    ve Coğrafya-1 yüzde 7;

YGS zaten herkese ortak, onu geçiyorum. LYS'de Mat Geo yapabilirim bi zahmet sayısalım zaten. Kafamı kurcalayan işte o Edebiyat ve Coğrafya olur mu

Marmara üniversitesine baktım 67000 sıralaması var. Bi kıstas yapamıyorum zor mu şimdi bu sıralama ? TM de 370 yapmak ? Sayısalda olsa kolay diyecem de TM'de sıfırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madam Curry -- 12 Ocak 2013; 21:40:07 >

• en çok istediğim şeydir mf den hazırlanıp tm den tercih yapmak ama lanet olsun ki bu lanet tm okuluna düştüm neymiş efendim SBL imiş.

BURDAN BUNU OKUYAN HERKESE SÖYLÜYORUM.TM Cİ OLMANIN HİÇBİR FAYDASI YOK.GİDİN MF Cİ OLUN GENE TM DEN TERCİH YAPARSINIZ.HEMDE YGS DE FEN BÖLÜMÜNÜ BOŞ GEÇMEMİŞ OLURSUNUZ

KARDEŞ KOLAY COGRAFYA TARİH.OTUR ADAM GİBİ 2 AY ÇALIŞ.ÇOK BASİT YAPARSIN.AH BİDE BEN FENİ YAPABİLSEM BİDE MATEMATİK
  • seni zorlarsa en fazla edebiyat zorlar oda yazar ve eser ezberleme olayından dolayı
  • Bu konuda tecrübesi/düşüncesi olan başka arkadaş yok mu
  • ben 11im ve TMden de tercih yapacağım.Geçen sene LYS 3 sınavında edebiyat bölümünden 56 soruda 40 doğru yaptım sonlarda yazar-şair olduğu için zorladı beni.
    Tarih ve Coğrafyama her zaman güvenirim.Felsefe de kassam az bitti bu iş.8 soru da Din var

Keşke bi gram İngilizcem olsa da LYS 5 e de girsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bfc1928

ben 11im ve TMden de tercih yapacağım.Geçen sene LYS 3 sınavında edebiyat bölümünden 56 soruda 40 doğru yaptım sonlarda yazar-şair olduğu için zorladı beni.
    Tarih ve Coğrafyama her zaman güvenirim.Felsefe de kassam az bitti bu iş.8 soru da Din var

Benim artık yumurta g*te dayandı

sen 11'sin çalış işte iyi bişey şimdiden her şeyi planlaman

• quote:

Orijinalden alıntı: _lee

quote:

Orijinalden alıntı: Bfc1928

ben 11im ve TMden de tercih yapacağım.Geçen sene LYS 3 sınavında edebiyat bölümünden 56 soruda 40 doğru yaptım sonlarda yazar-şair olduğu için zorladı beni.

Benim artık yumurta g*te dayandı

sen 11'sin çalış işte iyi bişey şimdiden her şeyi planlaman

Lysye daha var YGS ile ilgili her şeyi bu ay sonunda bitmiş olması gerek.YGSye kadar YGS çözersin + LYSden Mat 2 ve Geo çalışırsın ortak ders olduğu için.Ygsden sonra Fizik kimya biyoloji + edebiyat çalışsan bile iyi derece yaparsın.Ygs coğrafya çalışarak lys coğrafya da iyi net yaparsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi bende mf öğrencisiyim ilk hedefim istanbulda mühendislikler ama olmadı içimde kimseye açmadığım boğaziçi yada galatasaray işletme tutkusu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Vallahi bende mf öğrencisiyim ilk hedefim istanbulda mühendislikler ama olmadı içimde kimseye açmadığım boğaziçi yada galatasaray işletme tutkusu var

Ohoo hocam sen boğaziçi, gs diyosun ben yıldız, marmara diyorum

Araştırıyorum da ister istemez bi tedirginlik oluyo gelecek anlamında
  • Bendede var öyle dusunce bence istanbul veya yıldız inşaat istiyorum ama olmazsa bilkent %50 işletme yazıcam :D ygs den sonra sayısal agırlık veririm ama yazarları filan ezberlemek lazım temel var az cok ezber de fena degil nasıp kısmet :))
    sende benım gibi yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.