Şimdi Ara

75 OBP ile 6 bine girmek [Tavsiye konusu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
26
Favori
5.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında sıralamam pek yüksek sayılmaz ama düşük obpli arkadaşları motive etmek için böyle bi konu açayım dedim.
    Sonuç belgem:

75 OBP ile 6 bine girmek [Tavsiye konusu]

Öncelikle 12. Sınıfta kazandığımı söyleyeyim 9,10,11de hiç ders çalışmıyordum obpden anlayacağınız üzere 11 yazında bi abimin teşvik etmesiyle birlikte ders çalışmaya başladım.
    Yaz tatilinde günde 4-5 saat çalışıp tyt matematik ve tyt türkçeyi bitirdim aynı zamanda 11 fizik ve matematiğini tekrar ettim. Bu sayede Okul başladıktan sonra tamamen fen derslerine odaklandım. Dershaneye gitsem de Fen derslerini genelde youtubedan çalışıyordum.
    Biyolojiyi sene başında hiç sevmiyordum ve biyolojiden korkuyordum. Lise boyunca en başarısız olduğum dersti ama sınav senesinde ciddi anlamda sevmeye başladım. Biyolojiyi genelde yatmasan önce çalışıyordum unutmamak için. Youtubedan selin hocayı dinleyerek not tutuyordum. Tek not tuttuğum ders biyolojiydi. Konuyu çalıştıktan sonra 2,3 test çözüp uyurdum genelde. Sabah okula gidince 1,2 test daha çözerdim. Biyolojide bol test çözmek önemli. Sene boyunca 4-5 kitap bitirdim.Bide çok ayrıntı çalışmıyordum. Ezberden nefret ederim. Temel mantığını kavramak yetiyordu. Biyolojide deneme olarak Apotemi denemelerini tavsiye ederim zorluğu gereksiz olsa da geliştiriyor. Soru bankası olarak palme iyidir.
    Kimya en kolay derstir bence kimya adasını açıp hızı 1,5x yapıp izleyip birkaç testle pekiştirince halloluyor. Test kitabı palme tavsiyemdir.Aydın yayınları deneme olarak alınabilir.
    Fizik ise 11. Sınıfta en sevdiğim dersti 11. Sınıfta fiziğimi sağlam tutunca diğer konuları anlamak çok kolay oldu. Fizik için ertan sinan şahini almanızı öneririm muhteşem anlatıyor. Yine apotemi denemeleri iyidir ayt için. Soru bankası olarak da yayın denizini öneririm.
    Matematiği ise ömrüm boyunca sevmişimdir. Üçdörtbeş,karekök tavsiyemdir matematikte.
    Gelelim türkçeye. Türkçe sene boyunca en çok zorlandığım dersti zaten 32 net yaptım bu yüzden bu konuda benden tavsiye almayın
    Deneme mevzusuna gelelim. Dershaneye gittiğim için haftada 1 deneme dershanede , 1 deneme de okulda yapardım. Sınava 1 ay kala 1 gün tyt 1 gün ayt+alan denemeleri yaptım evimde.
    Bölüm hedefim olmadığı için çok rahattım sene boyunca denemelerde düşük net yapsam da hiç takmıyordum hatta sene başında kendime güvenim yoktu. 50k falam yapsam yeter diyordum. Ama bir baktım ki denemelerde sershane1.si okul 1.si oluyorum. Kendime güvenim geldi. Ama yine de çok rahattım. Rahatlığımın netlerime ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum. Fazla kasıntı olmanın iyi olduğunu düşünmüyorum. Rahat olan arkadaşlarım genelde az çalışarak daha büyük bir başarı yakalayabiliyorlar.
    Onum dışında tavsiye verecek olursam limit denemelerine girin derim. Birde tytye çok takılmayın aytye asılın derim gördüğünüz gibi baya uçuruyor. Bi an önce tytyi bitirip ayt kasmaya başlayın.
    Benden bu kadardı başka sorularınız varsa yardımcı olmak isterim. Hepinize başarılar umarım istediğiniz yere ulaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fibonacci112358 -- 22 Ağustos 2019; 20:2:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tebrik ederim. 3000 atması çok kötü olmuş yine de. Bu obp adaletsiz bir sistem. Özelde okuyan basıyor parayı obp'si oluyor 90 civarı.

Bir de yaşa bağlı değişen etkenler var tabii. Çoğu kişi 13'lü yaşlarda farkında değil sınavın öneminin. 13'lü yaşlarda zaten çok küçük yaşlar. Bu yaşlardaki durum tüm hayatı etkilemesi çok saçma. Sonrasında anladığında sıkı sıkı çalışıyor ama obp istediği bölüme engel oluyor.
  • Tebrikler sorum yok. Başarılar.

• hocam 3 bin geri atmış ya çok üzüldüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrikler...
    -Tyt de süreyi nasıl yetişdirdin?
    -Özellikle ayt adına tavsiyelerin nelerdir,sadece dediğin kitapları mı çözdün?

• Helal olsun 1 senede resmen ayt fullemissiniz

• Hocam tyt matematik 20, 25 bandında olan biri için ne önerirsiniz? 345 tyt mattan sonra denemelere geçmek yeterli midir? Tebrik ederim bu arada.

• Bu yazı beni aşırı motive etti cidden 11. sınıfa geçtim 9ve10. sınıflarda yatmıştım konuları hatırlamıyorum bile geç kaldığımı falan düşünmüştüm ama sınav bilincim oluştu bu sene başlıyorum 2 senem var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sene başında benim de tyt mat netlerim o civardaydı bir yandan geometri çalışıp bir yandan mat denemeleri çözüyordum bende. Karekök tyt mat denemelerini çözüyordum pek memnun kalmamıştım sınava doğru da üçdörtbeş tyt mat denemelerini çözdüm gayet güzeldi

• rainbow loriini kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sene başında süre problemim vardı genelde 5-10 soru yetişmiyordu bu sorun zamanla deneme çözdükçe bu sorun ortadan kalkmaya başladı hatta sene sonlarına doğru 5-10 dakika erken bitiriyordum denemeleri.
    Hocam aytnin olayı 11. Sınıftan geçiyor benim 11 matematik ve fizik sağlamdı o yüzden neredeyse hiç bakmadım sadece tekrar yaptım. Birde aytden zevk alıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fibonacci112358 -- 22 Ağustos 2019; 20:12:10 >
  • 11. Sınıfı sağlam tutun derim hocam seneye tek derdiniz 12 olsun.

• Kanka Hamda aramızda 200 kişi bile yok ama yerleştirmede 600 kişi var

• fibonacci112358 F kullanıcısına yanıt
    Evet hocam mezunum ben de sanirim bir de geometriyi halledersem yukselir diye umuyorum sag olun.

• Tebrik ederim. Obp eşitsizliğini bir kez daha görmüş olduk. İsterse okula gitmesin 1 kişiyi 100'den fazla atmamalı.

• Hocam tebrikler
    Tyt mat netim 15 civarlarında bunun için ne önerirsiniz hangi youtube kanalı ve sb ları

Birde tyt mat ve tyt fizik 9 ayda çok rahat fule yakın yapılır mı? Dilciyim

• Hocam selamlae ayt fkb adına ne cozdunuz ben sarmal cozuyorum az kaldi bundan sonra 3d ve bolum denemeleri alicam endemil turfoz hiz ve renk falan onerileriniz nelerdir 30 ayt fen 27 mat yaptim 102k tyt den 45 e cekebildim

• Tebrik ederim. 3000 atması çok kötü olmuş yine de. Bu obp adaletsiz bir sistem. Özelde okuyan basıyor parayı obp'si oluyor 90 civarı.

Bir de yaşa bağlı değişen etkenler var tabii. Çoğu kişi 13'lü yaşlarda farkında değil sınavın öneminin. 13'lü yaşlarda zaten çok küçük yaşlar. Bu yaşlardaki durum tüm hayatı etkilemesi çok saçma. Sonrasında anladığında sıkı sıkı çalışıyor ama obp istediği bölüme engel oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 22 Ağustos 2019; 21:29:57 >
  • -Master kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok haklısınız hocam eğer obp birşeyleri etkileyecekse bile bu kadar etkilememeli umarım önümüzdeki 2-3 yıl içinde bu duruma el atarlar

• 1 senede bu sıralamayı yaptığınıza göre her ne kadar 9-10-11 de ders calısmasanızda bir temeliniz varmıs anladıgım kadarıyla.
  • Bi ara bakarım tebrikler

• Helal olsun hocam 3k atması çok kötü olmuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.