Şimdi Ara

MEZUNLAR BAKABİLİR MİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene mezuna kalmış olanlar nasıl çalıştınız dershaneye gittiniz mi ya da neden mezuna kaldınız bi konuşalım ya :D Benim de bu sene olmayacak gibi tecrübelerinizi duymak istiyorum

• Akılsızlık yaptım istemedigim ve ataması olmayan bir bölüm seçtim 2 ay üniversite okudum sonra aralıkta kaydımı silip eve döndüm ailem destek verdi aralıkta tekrar dershaneye kayıt oldum şimdi durumum fena sayılmaz sana iki önerim var bir istediğin bölüm gelmezse gitme ikincisi ne yapıp et mezuna kalma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puanım istediğim bölümün çok altında olduğu için mezuna kaldım..dershaneye gidiyorum.1 sene daha kaybetmeye değerdir aga dedim o yüzden mezuna kaldım.
  • benim de kafam çok karışık yarın dershane rehberlikcisiyle konusucam iste yoktu bu haftaya kadar böyle şeyler aklımda sınav yaklastı napcam diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

puanım istediğim bölümün çok altında olduğu için mezuna kaldım..dershaneye gidiyorum.1 sene daha kaybetmeye değerdir aga dedim o yüzden mezuna kaldım.

ideal içindi yani seninki?
  • Mezuna kalmayı değerlendirirsen aslında çok faydalı, geçen sene ygsden 300 aldım son yapılan töder 440 gelecek burada demek istediğim puanını çok rahat artırabilirsin, ha ben mezuna kalınca öyle ahım şahım çalışmadım yazın yattım, şu son zamanlar çalışmaya başladım(yazın çalışmadığım için acaip pişmanım), düzenli bir çalışmayla ve 12den falanda temelin biraz varsa hedefine çok rahat ulaşırsın. Mezuna kalıpta vaktini adam akıllı değerlendiren hedefine ulaşabilir, bunu gördüm bu sene. Ama şöyle bir sorun var 12. sınıftayken boş vakit bulamıyordun aç gibi boş vakit bulunca soru falan çözüyordun. Mezun olunca vakit bol diyorsun gevşekten alıyorsun dersleri ve zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor, geçen seneyi dün gibi hatırlıyorum. buna aldanmayıp yazdan itibaren düzenli çalışırsan çok rahat kazanırsın. Ama sana şimdi çalışmayı bırak mezuna kal demiyorum, bu sene yerleşecekmişsin gibi çalış meyvelerini ilerde toplarsın emin ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

Mezuna kalmayı değerlendirirsen aslında çok faydalı, geçen sene ygsden 300 aldım son yapılan töder 440 gelecek burada demek istediğim puanını çok rahat artırabilirsin, ha ben mezuna kalınca öyle ahım şahım çalışmadım yazın yattım, şu son zamanlar çalışmaya başladım(yazın çalışmadığım için acaip pişmanım), düzenli bir çalışmayla ve 12den falanda temelin biraz varsa hedefine çok rahat ulaşırsın. Mezuna kalıpta vaktini adam akıllı değerlendiren hedefine ulaşabilir, bunu gördüm bu sene. Ama şöyle bir sorun var 12. sınıftayken boş vakit bulamıyordun aç gibi boş vakit bulunca soru falan çözüyordun. Mezun olunca vakit bol diyorsun gevşekten alıyorsun dersleri ve zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor, geçen seneyi dün gibi hatırlıyorum. buna aldanmayıp yazdan itibaren düzenli çalışırsan çok rahat kazanırsın. Ama sana şimdi çalışmayı bırak mezuna kal demiyorum, bu sene yerleşecekmişsin gibi çalış meyvelerini ilerde toplarsın emin ol.

işte bu helal olsun hocam inşallah istediğini kazanırsın :D ben bu sene ygs1de en fazla 280 çıkıyorum 33 türkçe 15 mat 25 sos 15 fen falan işte meslek lisesiyim dersler de yoğun baya ama bölümden devam etmeyi çok istiyorum ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce bilen bakabilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ünide bıraktım
    Dershaneye gitmiyorum
    Önce tüm konularu bitirdim sonra soru bankası deneme vs. Programımdan disiplinimden asla ödün vermem.

• aynen hedef için ama şunu anladım okul çok farkediyomuş ben anadolu lisesindeydim 3 te okuldan çıkıyodum servis yarım saat saat 3.30 oluyodu ve yorgun oluyodum hiç çalışasım gelmiyodu bu sene baya farketti puanda farkeder eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

aynen hedef için ama şunu anladım okul çok farkediyomuş ben anadolu lisesindeydim 3 te okuldan çıkıyodum servis yarım saat saat 3.30 oluyodu ve yorgun oluyodum hiç çalışasım gelmiyodu bu sene baya farketti puanda farkeder eminim.

inşallah ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Ünide bıraktım
    Dershaneye gitmiyorum
    Önce tüm konularu bitirdim sonra soru bankası deneme vs. Programımdan disiplinimden asla ödün vermem.

hangi bölüm bıraktın peki ya da ne istiyorsun şu an?
  • benim de aklımda itü bilgisayar mühendisliği var 2 gündür itünün sitesine girip girip duruyorum kodla silip baştan ben yazcam artık o olcak :D
  • Bu sene tutmaz hedefin zaten. Tavsiyem mezuna kal, disiplinli bir.kurum da. Yine fem olabilir.
    Mezuna kaldım, geçen.yıl.ygs 370 güvender 330 yapmıştım bu.yıl 420 guv.
    445 te zaman yapıyorum.

• seneye dershaneye gitmeyi düşünmüyorum ortaokuldan beri sürekli dershanedeyim zaten hem kaynak da var kolay konu özetli de alırım video falan da olur.
  • Hocam yazılanları okumaya fırsatım olmadı ama öncelikle herşey kafada bitiyor, önce kendine sor 1 sene boyunca kendinle baş başa yüzleşmeye hazır mısın. 2013 ygs beni öldürdü mezuna kaldım bakalım bu sene ne olacak. Herşeyden önce psikoloji ister. Dertleşelim seninle :)

• Abi istediğin bölüm olmazsa pişman olacagına niye bida hazırlanmadım diyecegine mezuna kal.Ama mezuna kalmak zordur.Basta cok gazla baslarsın sonra cok sıkılırsın,bıkarsın.Sene basında düşündüklerinin coğu mezun yapmıyor cünkü çalışmak ağır geliyor.Kendini iyi değerlendir,cok istekliysen bidaha hazırlan aksi durumda hiç tavsiye etmem.
  • Clsmdm.s.s

• büyük ihtimal ben de kalacagim mezuna. Aklıma takilan sey seneye dershaneler devam mı bir de sınav sistemi ne olacak.

• Arkadaşlar doğru söylemiş. bir iki kelam da ben edeyim ama. Şöyle ki puanım bir çok kişiye göre iyiydi. Yani güzel güzel hukuka gidebilirdim. Nitekim istemiyordum ve ilk tercihte bir iki psikoloji yazdım. Sıfırlarla kaçtı neredeyse. neyse dedim zaten çok istediğim bir bolum olsa da o okulları istemiyordum. Ama bocalamaya başladım kendi içimde. Aynı zamanda babam benle konuşmuyor falan neden hukuk yazmadın diye. Dedim ek tercihlerde hukuk yazıp gidecem. 2 ay geçti bir şekilde. Ek tercih kılavuzu açıklandı baktım olur gibi. Gittim gösterdim kılavuzu babama. Bak dedim şöyle şöyle. Hangisini yaz dersen yazacam. Yap sıralamanı da. Yazdık 5ini. 8 9 tane tutuyor aslında. Dedim yazmayalım mı diğerleri yazma dedi. Tekrar sordum yine aynı. Peki dedim yazmadım. Sıfır nokta sıfırla falan gelmedi. Diğerlerine yazsam havada karada. Sonra böylece kaldık. İlk gün baya kötüydum dedim toparlanmam lazım. Gittim dersaneye yazıldım başladım çalışmaya. Sonra dersaneye gitmemeye başladım ama kendim calışıyorum falan. Işte bu şekilde geldik bu güne. ve su sıralar internette gezinirken kendimi bir anda koçun sitesine girmiş olarak buluyorum bazen. Kısacası idealleriniz varsa kalın. Her şey için vaktiniz olacak seneye ama doğru sağlam psikoloji istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyztt -- 9 Mart 2014; 12:45:28 >

• şimdiden en eksik olduğunuz 2 dersi seçin yazın sosyal , Türkçe ve geometri çerez niyetine soru bankaları bitirin ağustos 10-15 gibi dershane ile birlikte fen-matematik kısmına başlayın 2-3 ay sonra fen matematik kısmı halledilince zaten çok sağlam sosyal ve Türkçe alt yapınız oluşmuştu bundan sonrasısı için full deneme ve lys ile devam eder tahminimce kasım 15 sonrası çok rahat düzene oturmuş olur

bunu dediğime bakmayın bunun binde birini yapamadım tek gelişimim geçen seneye nazaran daha stresliyim kesinlikle mezuna kalacağım diye boşlamayın ben boşladım kasım ayında başlayabildim çalışmaya :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.