Arkadaşlar mezuna kaldım. Bölümüm sayısaldı lisede orta seviyede bir öğrenciydim. Ve sayısal olarak sınava girdim. Ygs'de Türkçede 37net, sosyalden 36net mattan 16 net ve fenden ise sadece 9 net yaptım. Lysde ise mattan 22, geodan 10, Fizikte 5, kimyada 2 (kalem oynatmadım. Yanlış olup iptal olan 2 sorudan gelen 2 net) Biyolojiden ise 20 net yaptım.Girmişken bide edebiyattan da gireyim dedim ve hiçbir şey bilmediğim halde 18 net çıkarttım. Coğrafyada ise 14 de kaldım. Evet az çok bi puan yapmıştım ama üniversiteyide okumak için okumak istemiyordum. Bi sene daha kaldım. Ve dershanede yine sayısala yazıldım. Bu sene dershanede yapılan ilk denemede yine buna benzer netler çıkardım. (Türkçe 39, 1 boş)
Geçenlerde dershanenin rehber hocası ve sınıf öğretmeni beraber beni çağırdılar ve ikisiyle beraber konuştuk. Onlar benim sözel zekamın daha baskın olduğunu ve tmden bu sene çalışırsam iyi bir puan alacağımı söylediler. Ve zarla zorla tm'ye geçirdiler. Şuan bi korku içersindeyim açıkcası 4 sene boyunca fizik kimya biyoloji gördüm. Şimdi önümde koskoca edebiyat konuları ve çoğrafya var. Bunlar geceleri uyumama engel oluyor. Gerçi fende yine bir ilerle kaydetmezdim ama insan bi ister istemez huzursuz oluyor. Bu zaman zarfında edebiyatı bitirebilirmiyim? Sizce doğru olanımı yapmışım? Bu süreçte neler yapmam gerekiyor eğer yardım ederseniz gerçekten çok iyi olur.
Allah aşkına dert ettiğin şeye bak.Zaten sözelin iyi.Sosyalden 36 net çıkaran kişinin coğrafya konularından korkması durumuna acaip şaşırdım.Konuları hiç görmeyen kişi sosyalden nasıl 36 net yapsın ?
Edebiyat dediğinde ezberle halledilecek bir derstir.
Senin şu anda tek düşünmen gereken şey , hukuk okuyup okumayacağındır.Hedefinde sayısal bir bölüm varsa ona göre karar ver.
bgs0
kullanıcısına yanıt
Olay sosyalden 36 net çıkartmak değil. Sosyali herkes yapar. %10 bilgi %90 mantık içeriyor, yani az çok mantıklı düşünen bir insan ygs'de sözelde full bile yapar. Ama lys sırf bilgi ve ezber. İşte bu korkutuyor ben 4 sene boyunca bu derslerden bilgi olarak birşey bilmediğim için korkuyorum.
tmden gir eyvallah ama tm den gireceksen de sayısal sınıfta hazırlan. edebiyat için son 2 ay fazla bile. sayısal sınıftakiler ygs fen vs kasarken sen lys mat çalışırsın. o şekilde çok daha iyi yaparsın
Açıkçası lys edebiyat ve coğrafya netlerin iyi değilmiş neden öyle yaptılar anlayamadım. Edeb. çalışacağına kimya çalışırsın mat ve geo her ikisinde de gerekli zaten. Bence mf daha iyiydi. Türkçesi iyi diye tmye geç diyen hocalar bana pek mantıklı gelmedi. Koskoca bir yıl vardı edebiyat yerine kimya çalışsan aynı kefeye çıkardı.
VeraniegoV
kullanıcısına yanıt
Hocam çünkü hiç bir bilgim yoktu sınavda, edebiyata dair hiçbirşey bilmiyormudum. Kimya ile fizik beni bitiriyor nedense bilmiyorum ama basmıyor. Fizik , kimya tek başına öğrenilmez ama edebiyat okunarak çok rahat öğrenilirmiş. İşte bu mantıktan dolayı geçtim ama şüphelerim var işte.