Şimdi Ara

MEZUNA KALMAYI DÜŞÜNEN 12LERE (MUTLAKA OKUYUN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kalmak zordur arkadaşlar.Kalması zordur o 1 yılın geçmesi çok daha zordur hele o son 3ayın bu zaman azaldıkça zorlaşır taa ki lys gününe kadar.Şu an 12 olduğunuz için anlayamazsınız bunu çevrenizdeki herkes aynı çünkü.Mezun olduğunuzda başarılı olursunuz çalışırsanız ama siz aynı yerdeyken hayat akar gider bir yerden sonra bunu görürsünüz.Mezuna kalmayı düşünerek hareket etmeyin son çareniz olsun.Ben kendi açımdan konuşursam belli ideallerim var bunun için kaldım.Ama yalan söylemeden şunu diyebilirim ki bazen keşke kalmasaydım dediğim oluyor.Şimdi becerememiş bunları yazıyor diyenler olabilir bir tm öğrencisi için ortalama üstü sayılabilirim.Top 5te bulunan okullara girebiliyorsanız uğraşmayın arkadaşlar (istisnalar hariç,ben olsam yine kalırdım) Kalırsanızda o 1yıl kolay geçmez bedavaya geçmez o yıl canınız sıkılıcak,herkes farklı şeyler yaparken ders çalışacaksınzı hatta bazen napıyorum lan diyip bırakıcaksınız çalışmayı(olmaz demeyin kesinlikle olacak)ancak bunları az tutun 2-3günlük periyotları geçmesin.Top 5 ne derseniz itü,odtü,boğaziçi tutmuyorsa ytü,hacettepe gidin bunlara.Şu an iibf için konuşuyorum emin olun ortalama üstü bir okuldan mezunsanız ve sağlam bir cv,ortalama,kulüpler varsa elinizde istediğiniz kariyer fırsatlarınızı elde edebilirsiniz.Yani odtü işletme olmadı diyelim bittin gibi bir durum yok.Hacettepe ing. işletmedesin sağlam bir cvye sahibi olursak sosyal hayatın güçlü olursa o odtü mezununda daha iyi yerlere gelebilirsiniz(imkansız değil hatta mümkün).Benim burada anlatmak istediğim şu eğer bir idealiniz varsa,gerçek bir amaçsa sizin için şurda burda okumak geri tepebilirsiniz bu okulları(marmara ing işletmede iyidir)

Çok iyi çalışıyordum 3-5 gün önce yine düşüş yaşamaya başladım allahtan türkçe-matematiğim sağlam.Şimdi yine yardırmaya başlayacağım.Demem o ki bu psikolojiyi kaldırmak kolay değildir.Helede çevreden bekleneni verebilicek misiniz bu soru zor sorudur.Pişman mısın diye sorsanız tam olarak pişmanım diyemem.Bunu yazma sebebim bu forumda ve farklı yerlerde odtü,itü,boğaziçinde,bilkentte,koçta okumazsan iyi bir kariyerin olmaz mantığını yıkmak ve insanları bu şekilde yarış atı gibi 1 senelik sınavla bitiyormuş gibi yaratılmış algıyı değiştirmek.Bizde aynı dönemlerden geçtik.Gerçekler tam olarak böyle değil.Kalburüstü diğer okullardan mezun donanımlı kişilerde iyi yerlere geliyorlar emin olun.

Not:Bu yazdıklarımı 12.sınıfta başarısız olmuş hala başarısız böyle yazıyor diye karşılamamanız için söyleyebileceğim tek şey şu türkçe ve matematik netlerim 35 civarında sosyal 26-27 civarlarında geziyor.Dediklerimi dikkate alın ve çevrenizde dolaşan ilk 5-10kya giremezsin bittin diyenleri takmayın hayatınıza bakın.Hayat o kadar basit değil

Son olarak bunu yazan arkadaşanız odtü iibf istiyor.Uzun oldu biraz ama okumanızda fayda var işin bilincine varabilirsiniz belki.

Edit:Unutmadan sürekli iyi bile olsanız 3-5 gün bıraktığınız zaman ben bittim tarzı bir pozisyonda bulursunuz kendinizi vicdanınız rahatsız olur.

Edit:Yanlış anlaşıldı galiba.Zaten ortalama üstü okulları kazanamayıp iyi bir kariyer hedefleyen kişilere mezuna kal derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intexo -- 11 Aralık 2015; 23:53:58 >

• Rez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayın net.

biz sevmediğimiz bölümü yazdık da ne oldu keşke mezuna kalsaydım düşüreceğimi bilsem bile kalırdım okula giderken lanet okuyorum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorgias_ -- 11 Aralık 2015; 23:40:56 >
  • Gorgias_ G kullanıcısına yanıt
    99lu dediğin kişi 2 yıldır bu forumda takılıyor.İçeriğini iyi oku yazının.Sana git ağrı felsefe yaz demiyor.Ayrıca kendi hatan bu senin.Yazıda istemediğiniz bölümü yazın demiyo
  • intexo kullanıcısına yanıt
    tamam da adam istediği bölümü kazanamıyorsa ne yapsın zeki insan ?
  • Gorgias_ G kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim istediği bölüm istemediği bölüm olayı değil.Kalburüstü yani hacettepe marmara gibi okullarda istediğiniz yere girebiliyorsanız.Odtüde okumadığınız için kötü bir kariyeriniz olmayacak bunu anlatmaya çalışıyorum.Bu kişinin kendisiyle alakalıdır.Anlayacağın bu yazı baraj tayfası veya 100k 200k yapsam ne olurcular için değil.Ortalama sıralamalaya sahip olupta kafası karışık olanlar için.

Edit:Zaten buraları kazanamayıp iyi bir kariyer hedefleyen kişilere mezuna kal derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intexo -- 11 Aralık 2015; 23:47:35 >
  • Mezuna kalıp süper ders çalışıp onun verdiği vicdani rahatlıkta süper olmalı sanırsam.Ben öyle olmadığım için bilemiyorum benim için bir ütopya :( Mezuna kalacak kişinin iradesi çok kuvvetli olmalı yoksa durumu çok kötü olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesela ben
    12. sınıfım ve bu sene ne gelirse gidecem
    çünkü mezuna kalırsam çalışmayacağımı biliyorum
  • thy34. T kullanıcısına yanıt
    bende böyle düşünürken mezuna kalmayı hiç aklımın ucuna bile getirmezken 15 martta mezuna kalmaya karar verdim
  • mezuna kaldım mutluyum zaman hızlı geçiyor kafam daha rahat daha rahat ders çalışabiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.