Şimdi Ara

2020 tayfa mezuna kalacaklar pişman olmak istemeyenler buraya(düşük puanlılara tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
19
Favori
12.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 tayfa mezuna kalacaklar pişman olmak istemeyenler buraya(düşük puanlılara tavsiye)

mezuna kalmayı düşünüp düşük puan bekleyenlere tavsiyem var

1.şehir dışına belirli başlı üniversite hariç hç bir üniye gitmeyin

2.düşük puanlı bir üniye gitmeyin

3.kampüsü ve yurtları kötü olan ünilere gitmeyin

4.taşra üniversitelerine gitmeyin zamanınızdan olmayın

şimdiden açmak en hayırlısı seneye son kez gireceğim bu üçüncü girişim olacak

2 sınavda hiç çalışmadım ama bu sene harbiden derler 1 musibet bin nasihattan iyidir diye

gerçekten öyle oldu seneye gireceğim sınava küçükte olsa şimdiden hazırlanmaya başladım

şahsen 2 sene çalışmadım yatıp uyudum tabi aşırı bir pişmanlık yaşadım kafamı duvara vurdum evden çıkamadım sinirden ağladım desem yeridir

hiç unutmuyorum ilk sınavdan geçemeyince bir karamsarlık çökmüştü bende birden şu şarkıyı açıp dinlemeye başlamıştım
    Zach Caywoodyoutube
    In My Time Of Dying-Led Zeppelin
    https://www.youtube.com/watch?v=zwLBaBeo1k4

şarkının adıda ironik ve o anki ruh halime aşırı uymuştu

ikinci sınavda tam bir başarısızlık örneği idi ve cidden üni diye beton yığınına tıkılıp para ve gereksiz zaman harcayınca (öyleki sporumdan geri kalıp kilo aldım) işte artık yeter dediğim an o an oldu bu sefer gerçekten çalışmaya gerçekten kendimi yorup emek vermeye karar verdim o sebepten telefon bağımlılığımı azalttım ve şu an neredeyse 5 aydır telefon kullanmıyorum bolca kitap okumaya başladım hatta okulda bir tane benim kafada bir kızla tanışıp kitap hakkında sohbet yapıyorduk kitap hediye falan ediyordum. Geleceğim nokta kitap okuya okuya telefon bağımlılığını azaltıp ders çalışma bilincini yavaş yavaş geliştirmeye başladım

bu sefer cidden düşündüm istediğim hayat bu değil dedim ve son bir kez daha ama emek vererek üstüne ekleyerek bir atış yapmaya karar verdim

benim gibi olanlar okuyup ilham alanlar varsa mesaj atsın bu konuda birbirimize yardım + motivasyon veririz

Ramazan güncellemesi

arkadaşlar hele benim gibi temeliniz yoksa ramazan ayı ve 3 aylık yaz tatili bizim için hediye bu hediyeyi boşa harcayamayız hepimiz bu ramazan ders çalışma alışkanlığı ve temel inşa etme için adım atalım peki ne yapacağız ?

öncelikle plan yapacağız sizden istediğim öncelikle 30 gün boyunca fazla yormayacak şekilde zayıf olduğunuzu düşündüğünüz veya en keyif aldığınız derslerden günde toplam bir hedef belirlemek ne olacak peki ?

örnek veriyorum büyük a3 kağıdına bir hedef listesi oluşturacaksınız ve bu hedef az dan çok şeklinde ilerleyecek
    mesela türkçeniz zayıf her gün 3 saat türkçe ve ardından 10 paragraf 10 yazım yanlışı vb
    matematiğiniz zayıf her gün 3-4 saat matematik seviyenize göre günde 10 problemler vb sizi zorlamayacak en basit konuları aradan çıkartın

her hafta sonu genel soru çözümü deneme

ramazan bittiğinde ve 2020 ye geldiğimizde zaten çok olan konuların büyük çoğunluğu aradan çıktığında en zorlandığınız konulara büyük bir zaman ayırabileceksiniz hemde bu 4 aylık ramazan ve yaz tatili döneminde bitirdiğiniz konularıda deneme yoluyla halledebileceksiniz.

başka istediğim kesinlikle sosyal medya kullanımınızı günden güne düşüreceksiniz sosyal medya büyük bir vakit kaybı bizim gelişiminizi engelliyor 1 sene sosyal medya kullanmassak ölmeyiz tam tersi üniyi kazandığımızda istediğimiz kadar sosyal medya kullanabiliriz kim tutar bizi ?

hadi şöyle yapalım sahurda (oruç tutanlar için) istediğiniz kadar sosyal medyaya girin hatta yatmadan öncede girin ama gün içinde 1 saatten fazla olmasın kendinizin belirlediği bir hedef olsun o hedefi gerçekleştirirseniz hafta sonu 1 gün hatta 2 gün deneme ve tekrardan sonra ödül günü olsun istediğiniz kadar sosyal medya veya bilgisayarda oynayın

yeni açıklama

arkadaşlar bu sizin hayatınız eğer mutsuzsanız o hayatı değiştirmeye bakın ve kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyin

düşünün 1 sene kendinizi paralayıp güzel bir ünide güzel bir hayat yaşayıp güzel anılar edinmekmi

yoksa hiç çalışmayıp veya yarı yarıya çalışıp bütün gün boşa zaman geçirip sınav vakti geldiğinde ya dımdızlak ortada kalıp yada berbat bir ünide barbat ruhsuz masraflı bir hayat geçirmekmi ?

inanın 1 senem berbat bir ünide boşa gitti ve 1 sene daha harcamak istemiyorum benim hayallerim var o hayalleride günlük keyfime feda ederek harcamak istemiyorum

evet haklısınız çalışamıyor olabilirsiniz kolay sıkılan tembel bir yapınız vardır ama çok geç olduğunda hiç bir mesleği deneyimi ve hayatta anlatacağı hiç heycanlı mutlu anısı ve arkadaşı olmayan boşa geçmiş bir hayatmı yaşamak istiyorsunuz ?

ek:arkadaşlar ders çalışırken bazı kanallar var onları size tavsiye etmek istiyorum

türkçe edebiyat kanal önerim

inci hoca edebiyat eksikleriniz için işe yarar küçük detaylar vererek olabildiğince net ve basit şekilde anlatıyor iyi bir çalışmadan sonra tekrar olarak izlerseniz eksiklerinizi kapatırsınız tavsiye ediyorum

eğer daha enerjik bir ses tonu istiyorsanız rüştü hoca var

bonus: hocalara geldik

matematik kanal önerim

eğer temeliniz yoksa temel inşa etmek için

şenol hoca

hocalara geldik'ten vural hocanın temel kanalı

strong math

geometri kanalı için tavsiyem

ceyhun hoca

fizik için önerim

umut öncül gayet sade ve net anlatıyor

tonguç

biyoloji için önerim

selin hoca

benim hocam
    https://www.youtube.com/watch?v=MsLio9ZIKPc&list=PL5kIOunpmSBOqLM088IGQo_3RX0LI16zi&index=3

coğrafya önerim

hocalara geldik
    Hocalara Geldikyoutube
    Doğal Sistemler - Doğal Sistemler ve Coğrafya
    https://www.youtube.com/watch?v=Gys9h-CwGno&list=PLIBjFaUoJJ9101QUAgkNL-D_R80au-kyl

coğrafya cepte
    COĞRAFYA CEPTEyoutube
    İKLİM , HAVA DURUMU , ATMOSFER ÖZELLİKLERİ ( TYT COĞRAFYA )
    https://www.youtube.com/watch?v=2_eKNVcLQgs

tarih önerim

hocalara geldik
    Hocalara Geldikyoutube
    Tarih Bilimi - Tarihin Tanımı, Tasnifi, Kaynakları, Yöntemi, Olay ve Olgu Kavramları
    https://www.youtube.com/watch?v=bwR-SfxdsL0&list=PLIBjFaUoJJ93k9QcIFF2YRrKwpXGtH_nF

kimya önerim

kimya adası (üstüne tanımam)

kaldırılan konularhttps://www.unikampus.net/2020-yks-tyt-ayt-kaldirilan-konular-guncel-mufredat/

devamı gelecek

2020 tayfa mezuna kalacaklar pişman olmak istemeyenler buraya(düşük puanlılara tavsiye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 26 Haziran 2019; 13:6:48 >

• Böyle bir konu gördüğümde bazen bilerek eleştiririm 3.seneye kalmak nedir diye? Aslında bunun sebebi 1-2 senenin daha kaybolmasından da öte karşıdaki insan belki o yorum zoruna gider de çalışır diye. Sonra anladım ki böyle şeylere de gerek yok insanın gideceği yere karşı tutkusu varsa azmi de oluyor. Sabah alarmsız da kalkıyor akşam şu saat geldi bırakayım da demiyor yani çalışabildiği her an çalışıyor. Bunca zamandır ders çalışmadıysan demek ki üniversiteyi kazanmayı istemiyorsun veya şöyle diyelim üniversite kazanmayı istiyorsun ama emek verecek kadar değil.
    Çok net söylüyorum yerinde olsaydım gelir buraya böyle bir konu açmazdım. Matematikte ne durumdaysam bir kitap tavsiyesi alırdım. Eşit ağırlıksan edebiyat konu anlatım kitabıyla 1 soru bankası, sayısalsan .. yapardım ve kalan 1 buçuk ayda kazanamayacağımı bilsem de hayvan gibi çalışırdım. Eğer bunu yapabiliyorsan mezuna kal yok yapamıyorsan mezun senende aynı geçecek ve boşuna 1 senen daha gidecek.
  • up

Bende 2020 ye mezuna kalıyorum. 3. girşim olacak 2020

Bende çalışmadım 1 kitap çözmedim o yüzden 2020 de adam gibi potansiyelimi göstercem

pm en kapalı

Orijinalden alıntı: Tipsiz_Tatlı_Karakter

hocam 2020 ye mi hazırlanıyorsun?

Bende 2020 ye mezuna kalıyorum. 3. girşim olacak 2020

Bende çalışmadım 1 kitap çözmedim o yüzden 2020 de adam gibi potansiyelimi göstercem

pm en kapalı
    evet 2020 şu an kapalı mesaj sayı artsın en az 5 olsun açacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 28 Nisan 2019; 21:17:58 >

bu bölümde mi en az 5 olması lazım

Orijinalden alıntı: Tipsiz_Tatlı_Karakter

3075 Mesaj gözüküyo

bu bölümde mi en az 5 olması lazım
    bu konuda en az 5 kişi gelsin
    Daha Fazla Göster
  • Böyle bir konu gördüğümde bazen bilerek eleştiririm 3.seneye kalmak nedir diye? Aslında bunun sebebi 1-2 senenin daha kaybolmasından da öte karşıdaki insan belki o yorum zoruna gider de çalışır diye. Sonra anladım ki böyle şeylere de gerek yok insanın gideceği yere karşı tutkusu varsa azmi de oluyor. Sabah alarmsız da kalkıyor akşam şu saat geldi bırakayım da demiyor yani çalışabildiği her an çalışıyor. Bunca zamandır ders çalışmadıysan demek ki üniversiteyi kazanmayı istemiyorsun veya şöyle diyelim üniversite kazanmayı istiyorsun ama emek verecek kadar değil.
    Çok net söylüyorum yerinde olsaydım gelir buraya böyle bir konu açmazdım. Matematikte ne durumdaysam bir kitap tavsiyesi alırdım. Eşit ağırlıksan edebiyat konu anlatım kitabıyla 1 soru bankası, sayısalsan .. yapardım ve kalan 1 buçuk ayda kazanamayacağımı bilsem de hayvan gibi çalışırdım. Eğer bunu yapabiliyorsan mezuna kal yok yapamıyorsan mezun senende aynı geçecek ve boşuna 1 senen daha gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

Böyle bir konu gördüğümde bazen bilerek eleştiririm 3.seneye kalmak nedir diye? Aslında bunun sebebi 1-2 senenin daha kaybolmasından da öte karşıdaki insan belki o yorum zoruna gider de çalışır diye. Sonra anladım ki böyle şeylere de gerek yok insanın gideceği yere karşı tutkusu varsa azmi de oluyor. Sabah alarmsız da kalkıyor akşam şu saat geldi bırakayım da demiyor yani çalışabildiği her an çalışıyor. Bunca zamandır ders çalışmadıysan demek ki üniversiteyi kazanmayı istemiyorsun veya şöyle diyelim üniversite kazanmayı istiyorsun ama emek verecek kadar değil.
    ben çalışmaya zaten nisanda başladım kitaplara gelince hepsi var

• kanalları eklemeye başladım kaynak önerileride gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 29 Nisan 2019; 17:41:0 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up
  • Hocam konudaki fotolara bakınca sınava değil de sanki savaşa hazırlanıyosunuz gibi :D çok bıktırır öyle yaklaşmak sınava kendimden biliyorum. Ne olursa olsun moduyla ama çalışarak, çalışmayı hobi niyetine yaparak yetişmese dahi bi sürü şey içiniz rahat girin sakin kafayla hazırlanın ve sakin kafayla girin yani yoksa kaygıdan hiçbi şey yapamama durumu da olabilir aman:( yani bu sınav çok şey ama her şey değil ne kadar da klasik bi söylem de olsa bu doğru bence sonunda yine normal hayat var kendime bakarsam ben 85 le başladım msüyü evde çözdüğüm halde 85 geldi 1 senede gelişme NET 0 yani sebebini anlatabildim galiba

Orijinalden alıntı: Guest-1DB0D4E4B

Hocam konudaki fotolara bakınca sınava değil de sanki savaşa hazırlanıyosunuz gibi :D çok bıktırır öyle yaklaşmak sınava kendimden biliyorum. Ne olursa olsun moduyla ama çalışarak, çalışmayı hobi niyetine yaparak yetişmese dahi bi sürü şey içiniz rahat girin sakin kafayla hazırlanın ve sakin kafayla girin yani yoksa kaygıdan hiçbi şey yapamama durumu da olabilir aman:( yani bu sınav çok şey ama her şey değil ne kadar da klasik bi söylem de olsa bu doğru bence sonunda yine normal hayat var kendime bakarsam ben 85 le başladım msüyü evde çözdüğüm halde 85 geldi 1 senede gelişme NET 0 yani sebebini anlatabildim galiba
    aslında savaş gerçektende evet benim gibi üçüncü giriyorsan büyük bir savaş

en iyisini yapmalıyım hayallerim için

• ramazanda kimler çalışacak ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.