Şimdi Ara

MEZUNA KALMANIN POZİTİF YÖNLERİ :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2- vaktinizi istediğiniz gibi değerlendirebilecek, ders çalışmanın dışında kendinize de vakit ayırabileceksiniz
    3- daha çok çalışıp, kendinize olan güveninizi arttırabilecek, böylelikle hedeflerinizi yüksek tutabileceksiniz
    4- aileniz sizin başarılarınızı gördükçe, yapabileceğinize inanacak ve size sonuna kadar destek olacak
    5- 12 yıldır ara vermeden okuyorsunuz, bunu bir mola olarak değerlendirebilirsiniz. ama fazla salmamak şartıyla

Sonuç olarak mecburen ve istemeden bir bölüm tercih etmek yerine, hayatınızda mutlu olabileceğiniz bir işi yapmak adına, kendinizi daha çok mutlu hissetmek istiyorsanız daha çok çalışın ve önünüzdeki bu 1 seneyi feda etmeyi göze alıp HAYALLERİNİZE ULAŞIN.
    Hayatınızda ''keşke''ler olmasın arkadaşlar.. Sağlıcakla kalın.

https://www.youtube.com/watch?v=CbWpH5XP34E motivasyonunuzu arttırmanız için izlemenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas45 -- 19 Haziran 2015; 2:22:08 >

• EKSİ YÖNLERİ

-Bütün artı yönleri silip atacak şekilde ÖSYM'nin sınavları zorlaştırması.
  • bi okadarda eksisi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Sürü eksisi olsa da 1 seneyi feda ederek bir ömürü Almak yeter bence sebepler için

• EKSİLERİ :
    1. Sosyallik sifir olacak asiri asosyallige hazir olun. Ki bu yil ben mezundum dersane vardi orda arkadas edinebildim biraz olsun sosyal olabildim bu sene dersanede yok evde tek basinizasiniz.
    2. Arkadaslariniz guzel universitelerde okurken oralarda check-inler yaparken gezip tozarken siz evde ders basinda olacaksiniz ve bu en agir olani kesinlikle. Ben artik en yakin arkadaslarimi bile sevmemeye kiskanmaya baslamistim onlar her aklina geldiginde dikkatim dagiliyor toplamasi en az 1 saatimi aliyordu.

3. Bu yil dersanede kalkti kendin evde tum konulari halledebilecek misin ? Ozel ders alayim dersen saat basi 100 lira odeyecek butceye sahip misin?

4. Etrafinda hicbir arkadasin kalmiyor disari cikmak bile istemiyorsun ciksan ne yapacaksin ki tek basina? Yillardir yasadigin sehir gozune bombos gelmeye basliyor.

5.Ailenin senden beklentisi cok yukseliyor biz sana bir yil daha musaade ettik ama sen yine ayni dereceyi aldin veya daha da dustun gibi bir cumleyle karsilasmamak istiyorsun bu da ustunde bir baski olusturuyor.

6.Sinav aninda mezun oldugun bir yilinin daha olmadigi aklina geliyor ve sinavda iyi gitmiyorsa tir tir titriyorsun istemsiz olarak durmadan saate bakiyorsun her saate baktiginda ustundeki stres ve heyecan katlaniyor.

7. Bu senenin 11.siniflari cok fena gumbur gumburler 97lilere benzemiyorlar hic.

EGER BUNLARİ BEN GOZE ALDİM DİYORSAN KAL MEZUNA.

BANA SORARSANİZ KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE KALMAYİN.

EDİT: Ben size mezuna kalan biri olarak kendi basimdan gecenleri ictenlikle anlatayim siz eksileyin olacak sey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ret Kid -- 19 Haziran 2015; 4:15:34 >

• Ret Kid kullanıcısına yanıt
    Bu senenin 11' leri gümbür gümbür mü? Bana daha cok mal bir nesil yetisiyor gibi geliyor. Kabul ediyorum nesil git gide mallasiyor bizden oncekiler daha duzgundu.

• seveceğiniz bir bölüm bir iş yanında bence eksi yönleri sayılmaz ben ders çalışmaktan nefret eden birisiyim okul hayatımda adam akıllı çalışmadım ama bu yıl hem vakit açısından hem çalışma açısından hem sosyallik açısından zirve yaptığım yıldı ösym zorlaştırıyor fakat herkese zorlaştırıyor ben gene sevmediğim için bıraktım yoksa daha iyi olurdu.eğer istediğiniz yer gelmezse emin olun 1yıla değer ayrıca artık herşeyi biliyorsunuz daha verimli daha tecrübeli çalışcaksınız ben hertürlü kalın derim mezuna zorlukları olur ama güzel şeyler zorluk olmadan olmuyor malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEZUNA KALMAK VE ASKERLİK
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Günde 12 saat uyumak ama verimli ders çalışabilmek mümkün. 1 sene boyunca okul derdi hoca kaprisi yok. Gelsin 10 sezonluk diziler gitsin oyunlar. Netler de acayip artıyor kendine güven geliyor ve büyük ihtimalle hayaline kavuşuyorsun. Daha ne olsun.

Eksileri ise harbiden asosyalleşiyorsunuz. Herkes üniversitede en yakın arkadaşlarınız uzak şehirlerde ayda bir ancak görüşebiliyorsunuz. Onun haricinde bi sıkıntısı yok.

• Bence eksi yonleri var acikcasi istedigin bolumu 5-10puanla kacirdiysan bir sey diyemem ya da sinavda olumsuz bir durum oldu yapabileceginden cok asagi dustun o zaman kalmak mantikli ama sayisaldan 120 bine zor giren birisi gelipte dis hekimligine kalinca hic inandirici olmuyor.Bu yuzden karsiyim ben.
    Bu senenin 11leri her ne kadar calisiyor gorunselerde bence seviye olarak bizim gibi yerlerdeler.Yuksek bir basari olursada sinav kolay olur.
    Bence iyi dusunulmesi gereken bir karar.Kendini iyi tani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: actuallysmile

Bence eksi yonleri var acikcasi istedigin bolumu 5-10puanla kacirdiysan bir sey diyemem ya da sinavda olumsuz bir durum oldu yapabileceginden cok asagi dustun o zaman kalmak mantikli ama sayisaldan 120 bine zor giren birisi gelipte dis hekimligine kalinca hic inandirici olmuyor.Bu yuzden karsiyim ben.
    Bu senenin 11leri her ne kadar calisiyor gorunselerde bence seviye olarak bizim gibi yerlerdeler.Yuksek bir basari olursada sinav kolay olur.
    Bence iyi dusunulmesi gereken bir karar.Kendini iyi tani.

Her yıl 11ler çok sağlam geliyo gibi oluyo bi öncekinden farkı olmuyo

• DreamGod kullanıcısına yanıt
    Ben soyle ornek vereyim. İl genelinde guvender ygsde 467 alip 3.olmustum 4. Ve 5. İkiside 11.sinifti 3 ay oncesinde 460 civari yapiyolardi yani. Ben daha omrumde boyle bisey gormedim.

• Mezuna kalmadım ancak gerçekten en kötüsü arkadaşlarınız Üniversitelerde gezerken sizin evde ders çalışıyor olmanız ve hiçbir şeyin garantisi olmamasıdır herhalde.
  • Kandırmayın kendinizi güzel yönü yok ama mecburi yapacak bir şey yok

• Yukarda 11 ler gümbür gümbür geliyo demişler. Ben de 11 i bitirdim. Şöyle söyleyim okulda ygs de 150 civarı (belki fazla) net yapan insanlar var (sayısal)
    Okulda bir tane tm sınıfı var ve ben tm ciyim. Ben 60-65 net yaparken sınıfta 110 net civarı yapanlar var . Nasıl bir tm ise fen de çözüyor adamlar. Adamlar benim hedefimin 20 net faZlasını şimdiden yapıyor.
    Ki bunlar anadolu sınıflarında olanlar. Fen sınıfları başka katta onlar ne yapıyor bilinmiyor biz kendi aramızda oluyoruz sınav ( anadolu 5 sınıf , fen 2 sınıf )

• Yıl içinde büyük bir zorluk yaşamadım. Fakat şu sınav önceleri stres geçen seneye göre çok çok arttı bende. Çok kolay bir şey olduğunu söyleyemiyorum maalesef
  • mezuna kalmanın tek iyi yönünü söyleyeyim. geçen sene eksik olan çalışmanızı mezun senenizde tamamlamaya çalışıyorsunuz. ve belli yolu da kat ediyorsunuz yani bana göre tek iyi tarafı temel bilgi eksikliğinizi giderebilmenizdir. bunun dışında. geçen seneki sıralamasınızın aynısını almanız %50 ihtimaldir. işte biz bu ihtimali sevmiyoruz :D. yani okadar çalış ağam, sonra ilk 50 bine gireme.

yani bilmiyorum bir b. anladıysam arap olayım. mezuna kalcak öğrenci çalışmayı seven öğrenci olmalı. sınavda yine başarısız olsa bile çalıştığım bana kardır, bi b. bilmeden üniverseye gitmemeliydim zaten diyen öğrenci olabilmelidir bence. :D kendini böyle avutabilmelidir yani :D
    stresten gebereceğiniz bir yıl olması muhtemeldir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ret Kid kullanıcısına yanıt
    arkadaşlarım yanımdayken ne farkediyodu sanki hepsi yalan herkes hayatta tektir.tek başına koşuyosun.tek başına çalışıyosun kendin için bu zahmetleri göze alıyosun başkasının ne yaptığı umrunda olmaz hedefi net olan birinin aksine daha çok hırslandırır
  • aynen kanks

• Eğer ciddi anlamda çalışırsanız + yönleri - yönlerinden bin kat üstün.Geleceğinizi belirleyeceksiniz.1 yıl feda etmişiniz çok mu?Kim yatarak iyi bir yer kazanıyor?Neymiş onu kıskanıyormuş ötekini bilmemne yapıyormuş.Bunlar geçici hevesler arkadaşlar.Ama meslek ömür boyu hayatınızda kalıcı olacak.Bir yere girdiğiniz zaman bile mesleğinizle muamele göreceksiniz.O arkadaşlarınız size bir şey kazandırmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 19 Haziran 2015; 11:04:11 >
  • Kendinle her basbasa kaldiginda aklina kotu senaryolar gelecek adapte olamayacaksin. Ben kendim birebir yasadim bunlari. Evde hic calisamiyordum dersanenin alt katinda etut gibi seyler yaptik arkadaslarla.

Dunyaya bir daha gelsem tornacı olurum tamirci olurum yine de mezuna kalmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ret Kid -- 19 Haziran 2015; 11:10:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.